2019-07-12 260 浏览
朋友介绍呢间新派素食店,预早左两日订位,但如果系换黎一个不太愉快嘅用餐体验😥😥原本book左8pm,后来因为有改动所以打去改为7pm,电话中职员都有confirm。booking 当日到餐厅攞位时,餐厅职员话我地冇打过黎改时间,口吻亦令我地觉得系责怪我地冇打黎而非餐厅问题。最后得到职员"宽容"比我地进入餐厅用餐。其后,由坐低至埋单离开餐厅,我地都感受唔到店员有welcome 食客嘅感觉,佢地落单或者上菜都唔太responsive,唔期望有十分好嘅服务态度,但连一啲基本嘅回应都欠奉...🤷‍♂️🤷‍♂️食到尾声时,店员毫无预兆地同我地讲够钟交枱,我地都好愕然因为由头到尾都冇人同我地讲有限时😥😥最后我地无奈地交枱走人...撇除服务以外,食物质素系唔错嘅,虽然选择比较少,但款款都做得几有水准。叫左四款菜,分别系芫茜意大利饭、冬阴意大利饭、黑松露蘑菇汉堡包、同不可能汉堡包芫茜意大利饭同冬阴意大利饭都好够味,芫茜好香,冬阴公较辣同冇咩椰奶味,意大利饭偏稔同黏,唁同一般意大利饭咁粒粒分明,个人比较钟意有咬口果种意大利饭。黑松露蘑菇汉堡包普通,冇咩黑松露味,大蘑菇煎得几香口同juicy,加埋芝士一流。不

不可能汉堡包嘅嘅汉堡扒做得好似真汉堡扒,配埋蕃薯条够哂满足!

即使再好嘅食物都需要配合好嘅用餐体验,先吸引到顾客再黎,希望日后服务会有所改善。
2019-07-10