2017-05-30
同朋友放工去旺角食飯 一個好想食放題一個好想食火鍋究竟邊度可以滿足到2個願望咁岩記得之後行街經過見到築地番本做緊蒸汽火鍋主題見價錢都ok 立即拍板去試試平日入坐$208一位 連加一$230 位置響旺角通菜行 由旺角E出口bodyshop出行5分鐘左右 都方便易搵~一坐低 見到過蒸氣鍋的的式式 幾有趣~食物選擇相當多 當然先黎個刺身先喇~~好新鮮 特別係帶子 一口一粒 三文魚就唔夠厚身 如果大塊d就正~而甜蝦亦有鮮味 整體不錯跟手就 開始蒸汽鍋 配料海鮮有蜆 有扇貝有蝦 肉類有肥牛 豚肉 雞件 而蔬菜 就有金菇冬菇 南瓜 選擇款式都唔錯每次幾件幾件咁蒸 幾得意~~~飲品方面 好suprise有纸包陽光檸檬茶,仲有支裝解茶,果汁先生 同我至愛既韓國忌廉溝鮮奶~~想飲咩都得熱食 首選黃金焗蠔同太子醬帆立貝~前者味濃 芝士吸引 後者則惹味 一啖一粒 剛好~另外 和風牛肉粒 肉淋又有牛味 要encore!燒物 首選鹽燒牛舌同黑豚肉串 燒得剛好 唔會乾身 牛舌彈牙 如果厚d仲好 黑豚肉夠惹味~~另外surprise有蕃薯粒粒 燒完好香甜 正通常食到差唔多encore多次刺身 質素一樣可以甜品有雪糕
一個好想食放題一個好想食火鍋
究竟邊度可以滿足到2個願望
咁岩記得之後行街經過見到
築地番本做緊蒸汽火鍋主題
見價錢都ok 立即拍板去試試
平日入坐$208一位 連加一$230
位置響旺角通菜行 由旺角E出口bodyshop
出行5分鐘左右 都方便易搵~
一坐低 見到過蒸氣鍋的的式式 幾有趣~
食物選擇相當多 當然先黎個刺身先喇~~
每次幾件幾件咁蒸 幾得意~~~
另外 和風牛肉粒 肉淋又有牛味 要encore!
另外surprise有蕃薯粒粒 燒完好香甜 正
通常食到差唔多encore多次刺身 質素一樣可以
甜品有雪糕柜既牛奶公司同雪米糍外..仲有多款甜食 有焦糖燉蛋 牛奶奶凍 木糠榛子慕斯等 奶凍同燉蛋還好 但芒果布甸則較硬身
總括 選擇多 食物新鮮 無漏單 服務幾好