2016-06-13 961 浏览
想一大伙人食得飽, 放題就最好不過, 今次選擇呢間係因為想試下迷你蒸氣鍋嫁, 因為3位以上就有得食放題最緊要睇刺身既質數同質量! 質量方面, 完全無任何問題, 因為我地點了20人份量, 咁都真係會有齊嫁同埋佢送泥速度都好快, 絕對係正呀!不過質素方面就有待改善, 感覺上乾冰不太夠凍, 帶子亦不算太鮮甜, 所以令到食落都感覺唔新鮮, 所以之後都唔敢再點了同埋軟殼蟹手卷中的軟殼蟹好細, 而且唔算好脆, 不過飯卷都可以的

同埋佢送泥速度都好快, 絕對係正呀!

2016-06-12
2016-05-31 1287 浏览
朋友們話有人食過蒸氣鍋既放題,話幾好食,介紹左我地去!夜晚去價錢198,未加一!地點係旺角女人街旁,都好易搵!入到去環境都唔錯,唔算太迫!蒸氣鍋既海鮮料都係任點,其他放題一般同平日食既日式放題一樣!野飲就自己去攞!有好多選擇,仲有點品同雪糕!

入到去環境都唔錯,唔算太迫!蒸氣鍋既海鮮料都係任點,
其他放題一般同平日食既日式放題一樣!

野飲就自己去攞!有好多選擇,仲有點品同雪糕!
蒸氣海鮮鍋
焗扇貝
花之戀
飲品
2016-05-24 1161 浏览
令日係旺角行街,係永x買左部相機仔玩,見對面食日本野,咪上左黎食野!坐底和朋友點左d野食,點左翅身拼盆,1黎到見賣相差左dwor,d翅身真係似死肉甘,無光擇!食落又唔凍,應該整好放左好耐果種,味道係淡得緊要,我食左小小就算!另外叫左炸物,店員"逢"1聲放下即走,有2件重碌左落地,炸ga野就正常d,但比較多油,食落成口油,完全無做格油,相對不脆口!
2016-05-23 1185 浏览
試得好遲,一直想試蒸氣但都冇時間,不嬲都有食番本既放題唔錯,見佢比某新聞介紹有埋蒸氣鍋唔差就去試下啦~打電話去book唔到話得返6前同9後咁勁,我地決定walk-in。730去到個場好吉,得幾張枱,應該早左到,醒目。即刻叫下蒸氣鍋物啦,起動,一般般,蜆有點腥,元貝有沙去唔清,豬肉可能鬆肉粉勁過頭不過有調味,好彩叫各一試左姐冇浪費麻。之後叫蝦,蟲草花杞子雞,肥牛都唔錯。。 追加左一打蝦食,好鮮放題方面,不嬲有食開,覺得炸物係咁叫蕃薯仔,刺身可以接受但款式唔多,個焗蠔竟然係沙律醬加層芝士,幾好味。 再追加左幾隻。飲品超多款,花多眼亂,比佢吸引左一陣,仲有好多款甜品,一定必食360牛奶布丁,細細個,所以要拎多幾個先夠喉。可能人手唔係好夠,等得耐,亦有漏單,出面侍應就好快手,未有得食已經上左幾轉酒比我地,服務態度好好,最多點多次野食追單,臨走時已經係坐爆場好旺好忙,侍應都過黎主動加茶,到尾走時都門口都冇人等,可能佢地限制book枱少,保障walk-in客同控制人流。
試得好遲,一直想試蒸氣但都冇時間,不嬲都有食番本既放題唔錯
,見佢比某新聞介紹有埋蒸氣鍋唔差就去試下啦~

打電話去book唔到話得返6前同9後
咁勁,我地決定walk-in。730去到個場好吉
,得幾張枱,應該早左到
,醒目。

放題方面,不嬲有食開,覺得炸物
係咁叫蕃薯仔
刺身可以接受但款式唔多,個焗蠔竟然係沙律醬加層芝士
,幾好味。 再追加左幾隻。
飲品超多款

,最多點多次野食追單
,臨走時已經係坐爆場好旺好忙,侍應都過黎主動加茶
2016-05-19
  • 360牛乳布丁
  • 炸物
  • 焗蠔
2016-05-21 15348 浏览
今次真係番本放題又有蒸氣火鍋魚生都幾新鮮尤其係三文魚, 第一次嘅叫嘅三文魚一般般,第二次就有魚腩魚腩部分好肥美入口魚油出曬黎油甘魚都好正又一次俾到魚腩一次就冇如果係facebook 俾like 就有一隻好大隻的虾!隻蝦好大好甜,不過麻麻地爽啫,送嘅,吾使錢,係咁上下啦焗蠔都好好味,芝士和醬汁都好夾可惜隻蠔好細隻焗凡立貝一樣好好味,同焗蠔嘅味係一樣嘅,連size都同焗蠔一樣,好似淨係食汁咁我地一行七人,所以加送蒸鍋,啱晒我另外啲朋友,因為佢地吾多喜好魚生呢蒸鍋料都有好多選擇,$218一位,算係咁啦我都識知足嘅有朋友生日,所以送左個朱古力火鍋啲芒果同菠蘿都好甜但的朱古力就好似水咁,跟本就醮吾到上生果上面可能又係送咖啦還好。。。。生日嗰個半價整體都抵食嘅唯一係啲位好迫,所以坐得吾舒服同埋好嘈咁
今次真係番本放題又有蒸氣火鍋
魚生都幾新鮮
尤其係三文魚,

第一次嘅叫嘅三文魚一般般,

第二次就有魚腩

魚腩部分好肥美
入口魚油出曬黎

油甘魚都好正
又一次俾到魚腩

一次就冇
如果係facebook 俾like

就有一隻好大隻的虾!

隻蝦好大好甜,不過麻麻地爽啫,

送嘅,吾使錢,係咁上下啦
焗蠔都好好味,芝士和醬汁都好夾

可惜隻蠔好細隻
焗凡立貝一樣好好味,

同焗蠔嘅味係一樣嘅,

連size都同焗蠔一樣,

好似淨係食汁咁
我地一行七人,所以加送蒸鍋,

啱晒我另外啲朋友,

因為佢地吾多喜好魚生呢
蒸鍋料都有好多選擇,

$218一位,算係咁啦

我都識知足嘅
有朋友生日,所以送左個朱古力火鍋

啲芒果同菠蘿都好甜

但的朱古力就好似水咁,

跟本就醮吾到上生果上面

可能又係送咖啦

還好。。。。生日嗰個半價

整體都抵食嘅

唯一係啲位好迫,所以坐得吾舒服

同埋好嘈咁

2016-05-20
2016-05-15 12089 浏览
今晚同埋另外兩個朋友去旺角食放題原來築地三人起可有蒸氣火鍋 用tablemap訂左8:308:15去到都未有得入 要等到訂位時間先可以入去平時係出面食蒸氣火鍋都唔平 今日食放題包埋 好抵呀刺身同手卷方面都同其他地方既放題差唔多但無海膽刺身 而且帶子細粒同薄身 其他刺身都OK同新鮮手卷同壽司方面反而幾驚喜 食落感覺同出面連鎖壽司店分別不大不過食多幾舊已經會飽  食放題都係要主攻刺身為主一路食既時候可以一路放野去蒸氣火鍋到蒸 邊食邊等野食放到蒸氣火鍋上3-4分鐘就已經熟肥牛就咁蒸好好食 原汁原味 而且好多油都蒸走左 食落口唔覺肥金菇再加蒜蓉一齊蒸好好食!! 同埋蒸金銀花雞塊值得試 成舊都係肉無骨 好似食滑雞咁 好食!蒸完後力走個蒸層 之後就可以食下面個粥喇個粥大家都一致認為好食因為你所蒸既食物精華落曬係個粥到 蒸得海鮮多 令個粥更鮮味不過由於成餐最後先食粥 食放題已經飽得7788 個粥自然食唔曬有點浪費大家食既時候記住留肚食粥喇
今晚同埋另外兩個朋友去旺角食放題

不過食多幾舊已經會飽  食放題都係要主攻刺身為主
手卷
一路食既時候可以一路放野去蒸氣火鍋到蒸 邊食邊等
野食放到蒸氣火鍋上3-4分鐘就已經熟

金菇再加蒜蓉一齊蒸好好食!!
蒸完後力走個蒸層 之後就可以食下面個粥喇
個粥大家都一致認為好食
因為你所蒸既食物精華落曬係個粥到 蒸得海鮮多 令個粥更鮮味
粥底
有點浪費
大家食既時候記住留肚食粥喇

壽司手卷
题外话/补充资料: 唔知係咪太多人叫野食太忙 待應們都好辛苦 見到有個待應一次力住十幾支清酒 勁呀!
2016-05-13
2016-05-14 5819 浏览
香港有唔少放題,今次呢間有蒸氣火鍋呢個特色,即刻搵夠人就book位去試下佢同一般嘅放題差唔多,但係只要夠三個人就會送蒸氣火鍋,之前同同事食過蒸氣鍋舖,係成個鍋裝左落張枱,今次呢間係用gas爐蒸野食蒸氣鍋有唔同嘅食材,我地食左金針菇、牛肉同雞肉,跟住落單紙嘅建議時間蒸肉類食落除左嫩口之外,仲比平時有多啲汁,呢個就係蒸氣鍋嘅功力而且因為唔使用油去整,相比之下係健康小小但係我地唔係食左太多,因為仲有本身嘅放題要食 相就唔影太多,始終都係食野為先每次食放題都會叫翻碟中華沙律,今次朋友叫左碟帶子群邊沙律,個人未試過覺得幾特別,雖然主要都係食帶子,但係作為前菜並唔會特別expect大半碟都係沙律自己都幾鐘意食三文魚,今次一次過叫左廿幾件,加埋其他野可以慢慢食啲三文魚厚度適中,食落幾滑口,而帶子都幾爽口,刺身整體係及格嘅雞翼嘅肉整得幾軟熟,唔使好耐就好乾淨咁食到一隻,雞皮有小小油(係冇咁健康架),食落唔算特別,及格水平啦坦白講,三色花之戀有用吞拿魚係後尾先知,不過蟹籽變左黑松露就幾特別,不過呢件花之戀比起平時係幾細件,一啖已經食晒落口口感係幾特別,不過如果大件翻小小就更加食到個味道甜品唔只得雪糕,
1913 浏览
蒸氣火鍋配料
而且因為唔使用油去整,相比之下係健康小小

但係我地唔係食左太多,因為仲有本身嘅放題要食

相就唔影太多,始終都係食野為先
前菜
刺身
雞翼
),食落唔算特別,及格水平啦
三色花之戀
口感係幾特別,不過如果大件翻小小就更加食到個味道
北海道360奶凍
甜品唔只得雪糕,呢度有北海道360奶凍,平時冇食過嘅我食一個,望落質感同豆腐花差唔多,不過唔係豆腐而係奶,奶味比平時飲嘅牛奶濃
蒸氣粥
當然最後唔少得蒸氣鍋入面嘅粥,個粥蒸左個幾鐘,米粒已經蒸到啱啱好淋淋地,而食落有小小咸,好彩我地唔係食左太多蒸氣鍋嘅餸,所以啲粥嘅味道係啱啱好食落去冇咁清,做到調味嘅效果
而佢一早用筲箕裝米粒,到食果陣就容易啲撈上黎食

放題冇漏單,全程有職員幫手用蒸氣鍋

(不過應該係5點半入座唔係太多人,所以先做到呢樣野),以$188黎講整體我覺得係唔差
2016-04-23
蒸氣火鍋配料
三色花之戀
北海道360奶凍
蒸氣粥
本身諗住母親節開開心心食餐飯,五個人, 一早book左枱,8點前去到, 8點05分左右入去,一入到去, 竟然係安排兩張枱, 一邊三個座位, 另一邊就梳化,而梳化果邊係唔會坐到三個人,我知佢多客, 但都唔係咁樣安排嫁,佢本身送一個蒸氣鍋, 而我地連坐都唔夠坐, 就有一個人座位係對正個鍋, d蒸氣係咁吹向塊臉度,明明可以將隔黎張枱泊過黎, 但就偏偏要係門口附近果度坐足3枱4人既客食物方面, 選擇我覺得好少, 尤其是熟食,而蝦, 我家人食完就有唔舒服, 亦覺得唔新鮮 (我無食蝦, 所以無事)環境方面, 又播d好嘈既歌, 有時都傾計都要好大聲,我覺得呢個環境無必要播歌唔會再去, 唔會推介人去同番本比我既感覺一樣, 都係唔好食
本身諗住母親節開開心心食餐飯,
五個人, 一早book左枱,
8點前去到, 8點05分左右入去,
而梳化果邊係唔會坐到三個人,
我知佢多客, 但都唔係咁樣安排嫁,

佢本身送一個蒸氣鍋, 而我地連坐都唔夠坐,
就有一個人座位係對正個鍋, d蒸氣係咁吹向塊臉度,

食物方面, 選擇我覺得好少, 尤其是熟食,

環境方面, 又播d好嘈既歌, 有時都傾計都要好大聲,
我覺得呢個環境無必要播歌

唔會再去, 唔會推介人去

同番本比我既感覺一樣, 都係唔好食
2016-05-08
庆祝纪念
母亲节
2016-05-11 3469 浏览
同朋友係旺角行街後好肚餓, 於是來到女人街的內街揾下好野食. 俾我地發現到有一座大廈, 竟然裡面有好多間不同菜色的餐廳. 雖然係花多眼亂, 但最後我地都係想試一下未食過的蒸氣火鍋! (而且仲有魚生壽司食 XD~)餐廳門口仲有個日式小水池, 充滿日本味~呢到食物的種類都有很多, 刺身,沙律,壽司,卷物,燒物,天婦羅, 湯麵等等的日式放題食品應有盡有, 而且仲有最近好HIT的蒸氣火鍋. 刺身都不外乎是大路的款式: 三文魚,墨魚片, 甜蝦, 帶子, 馬刀貝 等等… 材料都OK新鮮肥美除左一般款式的壽司外, 都有好幾款自創的特色壽司. 而且每件都細細件咁, 不用怕塞飽肚. 天婦羅炸得很脆好乾身, 南瓜, 蕃薯 同 茄子係我的至愛. 有多款沙律,都好新鮮爽脆. 特別推薦 “帶子裙邊沙律”, 因為真係俾到好多 “裙邊”我地, 而且好爽口鮮味.牛油炒雜菌 + 牛油帶子 + 洋蔥牛柳粒 雜菌好新鮮, 帶子大粒又彈牙, 份量亦都好多. 牛柳粒真係非常正, 內裡8成熟, 咬落非常軟焾冇渣, 醬汁又校得剛剛好.最後大家都不敢叫太多散野食, 因為都要留返少少位俾個胃, 試下呢度個蒸氣火鍋.雖然火鍋材料不算多,
餐廳門口仲有個日式小水池, 充滿日本味~

天婦羅炸得很脆好乾身, 南瓜, 蕃薯 同 茄子係我的至愛.
牛油炒雜菌 + 牛油帶子 + 洋蔥牛柳粒

雖然火鍋材料不算多, 但個人都覺得足夠食了. 有南瓜, 小棠菜, 元貝, 中蝦, 蜆, 肥牛, 腩肉, 冬菇同埋我最鍾意的蟲草菇杞子雞等等…
尖頂草帽造型的煲蓋, 好得意~
平均鋪上各種材料後就可以蓋上 “草帽”~
十幾分鐘後打開蓋, 食物已經全熟了! 簡直令人流哂口水啊~~
小棠菜剛好軟身, 南瓜好焾好甜,新鮮蜆都幾肥幾鮮, 元貝同蝦好彈牙鮮甜.
而我個人覺得至正嘅係蟲草菇杞子雞件. 雞肉好嫩滑彈牙而且腌得好入味, 甜甜地咁.
見到又蟲草菇又杞子咁, 未食都已經覺得啲雞好補身, 好有藥膳的感覺.
蒸氣火鍋的最底層係粥底. 在蒸食物的期間, 所有食物的精華同汁液會滴到粥裡, 粥底食落非常鮮甜濃味. (如果覺得味道太濃的話, 可以叫店員加湯開稀少少啲粥.)

自助區有各式的甜品、雪糕、汽水飲品.
全程又魚生壽司又蒸氣火鍋咁, 食到個個都捧住個肚, 最後我地飽到連甜品雪糕都冇食到就埋單走人啦.

2016-05-09 826 浏览
今次同朋友聚會揀左間有粥底蒸氣鍋既放題去試下,3位以上已有得feer了,仲有海鮮任你食。蒸氣鍋散發住陣陣滕籃味,上格係蒸食物用,下格係粥底,當蒸食物既時候,食物既味道同汁液會流落粥到,到最後就可以食粥架啦,食既時候如果粥太濃,或太咸就可以叫服務員加番啲湯落粥,溝番淡小小先食,更加滋味。店員教個鍋泥到要等佢滾到出哂煙,先可開始蒸野食,如果5係就好難再出煙,蒸氣主力喺中間出煙,所以比較厚身大件放中間其他可放旁邊一般海鮮蒸6,7分鐘開番口就可以食得,建議海鮮就唔好蒸太耐,如果唔係就會變韌啦~蒸海鮮時可加小小蒜泥同豉油,味道會更加出色。除左海鮮仲有其他食物比你蒸,雞件都係一個好選擇,醃到入哂味蒸完仲好滑放題當然唔少得刺身啦,甜蝦,帶子夠鮮甜彈牙,三文魚,希靈魚油脂分佈均勻,北寄貝,蠑螺好新鮮爽口。溫馨提示:個盆係無冰底,所以點完最好快D食哂佢,刺身一唔凍就會唔好食壽司款式都好多款式,點左幾款卷物試試,味道都幾好,夠新鮮不過我要留肚食蒸氣鍋,所以今次唯有食小D飯啦其他小食都係細細份咁出order,更合我心意,可以乜都試小小,又唔會浪費食物。熱食試左幾款都唔錯,當中牛柳粒最好食,八成熟,唔會韌又夠

放題當然唔少得刺身啦,

甜蝦,帶子夠鮮甜彈牙,

三文魚,希靈魚油脂分佈均勻,

北寄貝,蠑螺好新鮮爽口。

壽司款式都好多款式,點左幾款卷物試試,味道都幾好,夠新鮮

不過我要留肚食蒸氣鍋,所以今次唯有食小D飯啦
熱食試左幾款都唔錯,當中牛柳粒最好食,八成熟,唔會韌又夠哂juice。
沙律冷盤一樣正,餐前小吃好一流。
黑豚肉同牛舌燒得好香口,味道就像重慶燒一樣惹味。
芝士焗蠔,沙律醬混合埋濃濃既芝士醬,好香滑,食完令人好回味。
燒三文魚胶,外層脆卜卜好甘香,魚肉好滑,充滿魚香味。

後記:

食物點完好快上枱,十分有效率,两小時既放題,足夠你食勻哂所有食物。

店員十分欣勤招呼每位客人,每枱耐心講解蒸氣鍋食法,讚!
2016-05-04
2016-04-17 3533 浏览
3/4/16 (星期日,明天4/4為公眾假期)9:15分左右入坐,每位$208叧加一。淸酒,日本啤酒,和飲品任飲。食物質素我俾合格。由其刺身,下單至上枱速度十分快絕無欺客的感覺。刺身有冰底擺碟,竟然還有花和沙律菜伴碟給客人有好印象。熟食反而有改善空間,燒牛舌是完全燒得乾掉,但上抬時已不是熱的,酒煮硯酒太少硯亦有一半未開売,有點浪費。待應服務不錯,很友善。

待應服務不錯,很友善。

2016-04-03
  • 刺身
  • 梅酒
  • 牛油蒜香炒帶子
2016-04-11 3728 浏览
平時約四、五個人食飯,都要約幾個星期。今次約一行十幾人,真係要約返兩三個月~雖然唔齊人,但都一行十人~咁多人一齊食飯~放題當然係其中一個最好的選擇~而我係第一次食放題,會有蒸氣鍋食😂刺食當然係為必食item 喇~都幾新鮮~好食!平時我食放題,好少會食壽司,因為總覺得會好快飽,令戰鬥力下降😂而我覺得軟殻蟹手卷同卷物普普通通,無驚喜鹽燒雞翼:好食~好夠味~天婦羅系列:一般,唔夠脆~焗蠔:個蠔超細粒,但個醬係好食的~牛肉粒:好味,雖然唔算好有牛味,但好夠淋~ 牛舌:好食,都係好淋,少少爽,好夠味 蒸鍋:海鮮都好新鮮~除左海鮮,仲有雞肉同豬肉都好出色~尾聲就食左充滿精華的粥,但個粥非常咸~咸到,食左兩啖高要放棄了~估計係海鮮既海水滴哂入去~😂

而我係第一次食放題,會有蒸氣鍋食😂
刺食當然係為必食item 喇~

都幾新鮮~好食!

而我覺得軟殻蟹手卷同卷物普普通通,無驚喜
鹽燒雞翼:好食~好夠味~

天婦羅系列:一般,唔夠脆~
焗蠔:個蠔超細粒,但個醬係好食的~
牛肉粒:好味,雖然唔算好有牛味,但好夠淋~
牛舌:好食,都係好淋,少少爽,好夠味

蒸鍋:海鮮都好新鮮~除左海鮮,仲有雞肉同豬肉都好出色~
尾聲就食左充滿精華的粥,但個粥非常咸~

咸到,食左兩啖高要放棄了~估計係海鮮既海水滴哂入去~😂
2016-04-10
2016-03-30 4109 浏览
日式放題 $208加一 (1830-2200)旺角女人又有一幢新野其中有間放題有得食蒸氣鍋不過提提大 叫蒸氣鍋要有三人以上三文魚 帶子 原條甜蝦刺身 好食指數: 3.8/5抵食指數: 3.9/5放題黎講 刺身算新鮮三文魚夠肥 一睇紋理就知甜蝦成條上 而且夠大條帶子都夠鮮甜日式放題 $208加一 (1830-2200)蒸氣火鍋 好食指數: 3.8/5抵食指數: 3.9/5日式放題配蒸氣火鍋 idea夠新鮮有海鮮 雞肉 豬肉 仲有不同款式嘅蔬菜冚埋蓋等七至八分鐘就食得野食好嫩 而且對比燒同打邊爐少油不過小心同一班朋友傾計太入神唔記得開蓋食😂
日式放題 $208加一 (1830-2200)

旺角女人又有一幢新野

放題黎講 刺身算新鮮

三文魚夠肥 一睇紋理就知

甜蝦成條上 而且夠大條

帶子都夠鮮甜

日式放題 $208加一 (1830-2200)

好食指數: 3.8/5

抵食指數: 3.9/5

日式放題配蒸氣火鍋 idea夠新鮮

有海鮮 雞肉 豬肉 仲有不同款式嘅蔬菜

冚埋蓋等七至八分鐘就食得

野食好嫩 而且對比燒同打邊爐少油

不過小心同一班朋友傾計太入神

唔記得開蓋食😂
實在不得不讚自己提議來呢間築地食放題,果然一如openrice 各位所講,實在係好評到不行!!P.s. 原諒小妹咁遲先寫番食評,早排實在太忙。但亦不得不讚築地番本好姊妹太耐無見,一食當然要食餐好。雖則呢間放題只有90分鐘,亦要200幾蚊@1先埋到單。但勝在夠多款食物選擇。由於我地有四個人,亦有蒸氣鍋可用。我地一行四人先點左刺身。有三文魚,劍魚腩,北寄貝,帶子,希靈魚等等。圖中所見,刺身係十分新鮮的,而則切既厚薄都恰到好處。食落口既感覺係非常之新鮮,只能比100個like跟住我地試左蒸氣鍋。姊妹們見到有蝦,扇貝同硯都感到好興奮,仲要無限fill. 實在令人感動至極。餐廳響點餐紙度都細心地寫上每項食物大概既最佳蒸氣時間,都幾貼心。由於姊妹十分愛好海鮮,所以係咁叫,估計我地都食左超過60隻硯,但每隻都無沙,真係好正同好甜。另外仲有牛肉可供選擇,只係小妹食唔多,因此都無叫太多肉,只係主攻海鮮。至鍋底其實有煲粥的,蒸完幾輪海鮮就當然係要試下個粥。其實個粥係好有鮮味同好正。但個粥咸左少少,可能因為吸收得太多海解精華。都建議番食客可考慮請店員為你加水再煮一陣。最後輪到熟食部分,有一口牛,有天婦羅,亦

最後輪到熟食部分,有一口牛,有天婦羅,亦都有炒飯。印象中一口牛係唔錯的,d 肉都煮到幾稔同入味,醬汁咸咸地咁。另外亦有個焗扇貝,雖則佢焗得幾好,食落少少酸味係唔錯的,但我都係中意蒸果個扇貝。因為蒸果隻夠鮮味之餘又唔會焗到好乾身咁。但其他我都無細細品嘗,因此唔多作評論。

另外仲有野飲同甜品。餐廳係有個櫃比你自己選擇,主要係罐裝同支裝飲品。飲品種類都幾多,仲有我地最愛既忌廉溝鮮奶
亦有細細支咸柑桔,飲完仲可以試其他野飲。最重要係佢仲有梅酒同清酒任飲。當然唔好諗住係d 咩高級貨,但確實有日本酒類選擇已經好好。甜品方面亦有奶凍同雪糕糯米滋。我敏感牙齒所以傾向食奶凍,食落都唔係加水加得太嚴重,仲有好濃香既奶味。只係奶凍太受歡迎,好快就無晒lu.

至於服務方面,店員其實好殷勤。我地見到店入面好忙,但佢地都好盡力去serve 我地,又有笑容。仲有店員親自過來教我地點蒸d 海鮮,其實好貼心

總括而言,都係果句。今餐真係值100like
2016-02-18
  • 刺身拼盤
  • 牛油炒雜菌
今日同班frd約左gathering睇食評話呢間野幾好所以決定黎試下其實個位都幾難搵 搵左差唔多成10分鐘一上到去真係勁多人但啲staff都好nice又helpful我地5個人好快就入到座一黎就揀左個刺身拼盤因為我地成班都好中意食刺身另外嗌左啲燒物同熟食啲野食黎得超快遞單冇幾耐就到刺身激新鮮完全出乎意料!!!一陣就已經清晒另外啲燒物例如羊架同元貝全部都好惹味由其是羊架燒得啱啱好因為之前有去過其他放題一係就冇味一係就勁孩但呢次啲羊味啱啱好 又有啲羊脂肪真係好味到爆炸當然 其他燒物都好好味最後不得不提蒸氣火鍋用啲海鮮擺上層蒸下格就有啲粥一路煲緊食到最後就啱啱好煮熟食得本來已經食得勁飽但啲粥裝出黎食左一啖忍唔住食左成2碗!!!!超鮮甜今餐真係極滿意價錢又抵下次一定再幫襯
今日同班frd約左gathering

另外嗌左啲燒物同熟食
啲野食黎得超快

遞單冇幾耐就到
刺身激新鮮

完全出乎意料!!!

一陣就已經清晒

下格就有啲粥一路煲緊
食到最後就啱啱好煮熟食得
本來已經食得勁飽
但啲粥裝出黎食左一啖
忍唔住食左成2碗!!!!
超鮮甜

今餐真係極滿意