2016-11-03
打邊爐當然係任吃的好,今次就試了間係日式火鍋店,餐牌有唔同組合,先要選擇食物嘅種類,最便宜係豚肉、雞件和炸物三種食物放題$158,當然再望望餐牌只係差少少價錢,最後選了$238,因有6種食飯選擇,而最緊要係有安格斯牛吃,我吃肉嘅關係呢個都唔難選,反而係個湯,有8種選擇,一般日式火鍋嘅味道都有,而最喜歡試新野嘅我就叫了個北海道3.7牛乳牛骨湯,個湯就咁都可以飲,真係又白又滑,好香奶味,一會主角現身,就係個啲肥美極上美嘅安格斯小牛排啦,一上四盆,個牛乳湯一滾,馬上夾塊牛在牛乳湯內拖一拖,牛肉就超快就熟了,肉質軟滑,可能切得較薄,所以好快又一盆,啲牛肉真係唔錯!除此之外出面重有個自助吧,有齊打邊爐嘅食物,有丸,有菜,任君選擇!而飲品就自己出去攞,選擇都好多,重有個推介,就係日本豆漿,味道唔係好甜,但入口口感好滑!另外有個自助炸物區(天婦羅),選擇自己喜歡嘅食物,塗上炸槳,再加上少少麵包糠,放入個爐炸,自己計時3-5分鐘,一次建議四至五串一齊來!又要火鍋又要炸物,重有係雪糕都係任吃!今次個胃真係要加油!以價錢同質素來比較都算可以,店員一見你吃完就會問你需要補充,回應後都即時送上,而加湯就加返牛
今次個胃真係要加油!
以價錢同質素來比較都算可以,店員一見你吃完就會問你需要補充,回應後都即時送上,而加湯就加返牛乳,並不是雞湯,所以係呢區火鍋另一個好選擇!