2017-05-29 218 浏览
今日約埋一班愛牛喜好者一齊挑戰呢間和牛放題店對食有要求,唔可以虧待自己,所以唔洗諗,一開波就揀左$368已經包埋刺身,和牛,海鮮拼盤任食到揀湯底環節由於我地5個人所以開兩個鍋一鍋分別可揀兩湯底所以就試4種不同湯底1)包括地獄火岩湯(不算太辣,味道夠濃)2)北海道3.7牛乳牛骨湯(最愛之一, 口感一流,真係好似一路食一路飲牛奶)3)壽喜燒湯(味道甜易入口)4)蕃茄湯(無特別,平時飲蕃茄湯果種味)拎野飲期間發現原來有自助式天婦羅機食客可以自己選有12款既燒物除住自己喜好加上炸粉最驚喜係有得揀甜番薯另外食和牛前,先點剌身熱熱身雖然款式就唔多,始終唔係傳統日式放題但係每塊刺身都厚切同新鮮,無雪味海鮮拼盤方面有帶子,青口,生蠔,蝦大大件之餘最緊要係任點之後到主角出場,A4日本國產黑毛和牛分別有肉眼上蓋,三角腩,牛肩肉雖然我都唔知有咩分別但有個牌子會介紹返係牛既邊個位置色澤方面,顏色均勻,小肥膏口感一流,入口即溶加埋濃郁既湯底,簡直絕配
今日約埋一班愛牛喜好者一齊挑戰呢間和牛放題

已經包埋刺身,和牛,海鮮拼盤任食

到揀湯底環節
由於我地5個人所以開兩個鍋
一鍋分別可揀兩湯底
所以就試4種不同湯底
1)包括地獄火岩湯
(不算太辣,味道夠濃)
2)北海道3.7牛乳牛骨湯
(最愛之一, 口感一流,真係好似
一路食一路飲牛奶
3)壽喜燒湯
(味道甜易入口)
4)蕃茄湯
(無特別,平時飲蕃茄湯果種味)

拎野飲期間發現原來有自助式天婦羅機
食客可以自己選有12款既燒物
除住自己喜好加上炸粉
最驚喜係有得揀甜番薯

另外食和牛前,先點剌身熱熱身
雖然款式就唔多,始終唔係傳統日式放題
但係每塊刺身都厚切同新鮮,無雪味

海鮮拼盤方面
有帶子,青口,生蠔,蝦
大大件之餘最緊要係任點

之後到主角出場,A4日本國產黑毛和牛
分別有肉眼上蓋,三角腩,牛肩肉
雖然我都唔知有咩分別
但有個牌子會介紹返係牛既邊個位置
色澤方面,顏色均勻,小肥膏
口感一流,入口即溶
加埋濃郁既湯底,簡直絕配

1K
2017-05-28 116 浏览
同家人要就腳,當然就係附近嘅餐廳最好,但要照顧各人之喜好真係好難配合,今次就選了這裡,因係火鍋之餘,又有壽司,又有刺生,重有海鮮,最緊要係有至愛嘅雪糕任吃任飲,眼到佢有9:30後85折,反正放工後可以換件衫先會合家人一起吃過飽,先訂位就可以確定唔怕到時要等!其實都係得兩個步驟,先選湯底,再選食物種類,今次就選$368個set 選擇,因大家都好喜歡吃牛,咁呢個選擇嘅牛就係有得選最正嘅日本黑毛和牛,同有海鮮選擇,最緊要吃得開心!而湯底就選了豬骨湯底,店員很快就將第一輪嘅食物送上,第一次係全部鍋物一次奉上,最搶眼當然係個黑毛和牛!就望見已經感覺好正!而細心嘅店員重在肉上放了卡片介紹肉來自牛嘅什麼部位!當然係湯底夠熱時,一次就放下去,只是心數了幾下,家人已經說熟了,黑毛和牛肉質嫩滑,入口鮮甜,轉個頭再點,而且出面重有自助火鍋配料可以按自己喜好加料,飲品又係自己選擇,大家都十分忙碌,一個放一個就可以吃,一個食完,另一個就去追加食物!刺身亦好鮮味,有肥味三文魚同吞拿魚、而重有至愛嘅甜蝦、同希靈魚刺身!幸好大家都好吃得,逐樣完成!成晚追加就只有黑毛和牛!當然如果系出面吃就絕對不能以這個價錢以這樣方式

而湯底就選了豬骨湯底,
幸好大家都好吃得,逐樣完成!成晚追加就只有黑毛和牛!
當然如果系出面吃就絕對不能以這個價錢以這樣方式咁吃!
當然重有雪糕任吃亦超正,重有特別口味,食幾杯都差不多可以回本!

重有近排推介多加$20,就可以任飲日本啤酒asahi,今晚加埋呢個選擇同家人一起暢飲一番!
抵食,
食物種類選擇多,食材新鮮!可按個人喜好選擇夠晒彈性!落單即出唔會走單!真係一個唔錯嘅選擇
宵夜
2017-05-28 66 浏览
早幾日放工約齊人去咗大埔探朋友新屋入伙,順便係附近食飯坐低傾計,朋友話不如去食火鍋,我冇所謂呢度係佢主場梗係跟佢搵食,一路行一路傾就到咗,如來佢帶我地,去食日式火鍋。先看菜單呢度分咗幾款唔同價錢就食唔同肉類品種,當然俾最貴價錢就可以食齊晒全部,橫掂來到俾多小小錢又可以食到好嘢,就一於去馬先選咗湯底係九州濃厚豚鍋再出去取D飲品回來同埋醬汁等陣點肉用。一出係日本國產黑毛和牛盛合,分別係黑毛和牛牛肩肉&肉眼上蓋同埋三角腩,黑毛和牛肉質嫩滑脂肪平均,入口各有不同味道,黑毛和牛非常好食。再來係海鮮盛合有青口&帆立貝&廣島蠔&魷魚同虎蝦。之後仲有刺身真係花多眼亂唔知食邊樣先,食到咁上下D朋友話想飲酒,店員話做緊推廣俾$20就可以任飲Asahi 啤酒,條友即刻唔諗就叫來飲。我地就繼續食其他嘢食,原來呢度仲有炸物食款式幾多,不過要自己製作又幾好玩。都食咗咁多肉梗係要食番D蔬菜中和,係中間有個自助Bar擺放在蔬菜&丸類同麵烏冬等,放便大家選擇。食到最後要食番杯Dreyer's咁就完美,最攪笑係埋單俾錢先知道我地係9時半後入坐仲有85折優惠,今餐真係超抵食。

先選咗湯底係九州濃厚豚鍋
再出去取D飲品回來同埋醬汁等陣點肉用。
再來係海鮮盛合有青口&帆立貝&廣島蠔&魷魚同虎蝦。

$350 (宵夜)
男朋友係食肉「瘦」,食勁多肉都仲係勁瘦真係勁羨慕佢!無辦法啦,時也命也,有啲嘢,你永遠無辦法控制到,所以我只好認命!唯有自己做多啲運動補番啦。食肉瘦最近同我講,話大埔舊墟直街開咗間新嘢,標榜和牛放題,話好想試!見佢地成日人頭湧湧,估計應該都OK,所以上星期日就走咗試啦。裝飾好有日本味,環境都算乾淨衛生,感覺靠得住。我地抱住一係唔食,一係食好啲心態,所以一揀,就㨂咗個至貴嘅日本國產黒毛和牛放題嚟食!我地個餐$368可以可以㨂一款湯底,不過由於我地對湯底嘅選擇各持己見,所以最後加咗$18要兩個湯底,分別係壽喜燒同牛乳湯底。兩個湯底味道都好濃!如果打到一半唔夠湯,可以要求店員再加湯,所以味道keep住都好濃郁。一坐低當然要周圍睇吓有咩好食!除咗唔同種類嘅肉外,出面仲放咗好多唔同種類既丸、蔬菜、麵同Dreyer's 雪糕 ,食幾多攞幾多,全部自己決定,呢吓幾好,我每款可以只攞1-2件,咁就可以試多啲唔同嘢啦除咗牛肉任食外,我地個餐仲包埋刺身任食款式種類都唔少,連象拔蚌都有,真心有驚喜食完前菜,當然就係到主角-和牛啦! 和牛脂肪分佈好平圴,而且入口好有牛味,一啲都唔韌,就算唔沾醬,單食已經覺得好
男朋友係食肉「瘦」,食勁多肉都仲係勁瘦

除咗牛肉任食外,我地個餐仲包埋刺身任食
款式種類都唔少,連象拔蚌都有,真心有驚喜

食完前菜,當然就係到主角-和牛啦! 和牛脂肪分佈好平圴,而且入口好有牛味,一啲都唔韌,就算唔沾醬,單食已經覺得好鮮味

呢到除咗有一般打邊爐都食到既嘢外,最特別係佢有得自己整炸物!

首先係自己揀食物,之後再沾上炸漿。
之後再沾啲水糠後,就攞去炸,成個過程唔洗5分鐘,感覺好過瘾
明乎其實既有得食,有得玩!

最後我想講佢呢個$20 任飲ASAHI 啤酒,食到熱辣辣,加$20就可以任飲,男朋友對呢個$20啤酒表示好滿意!
雖然位置係大埔,對九龍或者港島人嚟講唔算就腳,但對於我呢啲新界人黎講,反而覺得仲好!
一來近,二來性價比高,價錢比較貼地,遟啲可以約埋班中同黎GATHERING都OK!
2017-05-23 245 浏览
前幾日入左大埔搵朋友食飯,朋友問我想唔想試下自己整天婦羅,我話都好似幾得意咁啵,之後佢就帶左我去太和嗰邊,話同我去稻八食shabu shabu放題兼自製炸物喎原來七點半前埋單仲有八五折,我地去到餐廳嗰時5點幾,見到有呢個優惠就無諗其他啦,入座食個早既優惠晚餐先見有八五折就豪一豪揀個最貴既日本和牛set兼加HKd$20任飲beer爽返餐未shabushabu 之前等我出去夾定其他料同食個沙律先之後就玩下個自製天婦羅個小甜薯好好食呀有炸物就當然要啤一啤先夠爽啦所以加廿蚊係無錯既,飲勝刺身都有得任食,睇下個三文魚幾肥美係時候講下主菜啦我地揀左兩個湯:分別係壽喜燒同牛乳牛骨湯(大推牛骨湯)主角到啦,啲和肉真係入口即溶架,就算追加既質素都好好,唔會係因為追加就俾垃圾我地!所以我地和牛都加左兩三round, 罪過罪過最後當然唔少得甜品啦啦啦啦仲有雪米糍同Dreyer's見到呢個情況仲點忍口食左先算啦-放鬆又放肆左一晚,早食早走除左有優惠之外仲有個好處:可以俾自己慢慢消化,唔洗太飽咁瞓

未shabushabu 之前等我出去夾定其他料同食個沙律先

之後就玩下個自製天婦羅

個小甜薯好好食呀

有炸物就當然要啤一啤先夠爽啦

所以加廿蚊係無錯既,飲勝

刺身都有得任食,睇下個三文魚幾肥美

係時候講下主菜啦

我地揀左兩個湯:分別係壽喜燒同牛乳牛骨湯(大推牛骨湯

所以我地和牛都加左兩三round, 罪過罪過

最後當然唔少得甜品啦啦啦啦

仲有雪米糍同Dreyer's

見到呢個情況仲點忍口
食左先算啦

2017-05-22
2017-05-23 111 浏览
有朋友住太和附近,星期日去完佢屋企玩就由佢引路去食好西 =)今次來到新開的放題店,因為9點半後入座會有85折,我地夜貓一族緊係選呢個時間啦! 有兩個鐘時間都夠食的一般放題都是統一價錢,而這間就分了很多套餐選擇除左肉之外我地都想食刺身,所以就叫了個$238套餐湯底有很多選擇,我們想食清淡點就選了鰹魚昆布清湯店員說加$20可以任飲Asahi生啤,難得有生啤提供,當然加錢飲啦! 生啤真係好味過罐裝的好多好多另外值得一提的是這邊可以玩自製天婦蘿!! 有說明書教埋你點整都有幾多款食物可以玩,餐廳已經事先已經串好放便沖粉油炸成品! 都炸得唔錯剛玩完炸物,華麗的肉片便當就登場了,光看油花同色澤就知係上等貨,可惜火鍋湯底未到未有得開餐住>"<刺身登場,有甜蝦、八爪魚、三文魚、螺片等等,基至連希靈魚都有,雖然我們晚入座,刺身都係新鮮冇腥味的 湯底登場,用料比想像中多,底下是滿滿的鰹魚片,好香!既然湯底來了就把材料都放進去,再自製醬料,醬料區跟其他餐廳一樣有蒜蓉、辣椒、蔥、芫茜、麻醬等等我們點的套餐包含的肉種類較多,牛豬雞羊都有,每一種都很好吃,師傅刀工好,厚度適中即使整塊放進口中還是容易
一般放題都是統一價錢,而這間就分了很多套餐選擇
除左肉之外我地都想食刺身,所以就叫了個$238套餐

湯底有很多選擇,我們想食清淡點就選了鰹魚昆布清湯

都有幾多款食物可以玩,餐廳已經事先已經串好放便沖粉油炸

成品! 都炸得唔錯

湯底登場,用料比想像中多,底下是滿滿的鰹魚片,好香!

我們點的套餐包含的肉種類較多,牛豬雞羊都有,每一種都很好吃,師傅刀工好,厚度適中即使整塊放進口中還是容易嚼食
試過有一次掛住吹水唔記得拎起塊牛肉,滾左一段時間再食都唔老
肉食完可以再叫,無上限的都幾好
另外要讚下個湯,越滾越入味,後來我們連醬汁都加就咁食,超正! 同埋佢唔係味精湯黎,加湯時會按返你係咩湯底咁加上去,唔係一瓶萬用湯底用晒8款湯底

除了肉外,出面還有其他火鍋料可以拿
甜品有好特別口味的Dreyer's 雪糕! 強烈建議拎晒四款食! 真心正
比較特別的係有開心果味,唔係度度有架 =)
如果唔鐘意食雪糕的可以食雪米滋
2017-05-22 145 浏览
補番同奶奶慶祝母親節嘅食評先,奶奶係大埔人,三步不出歸門,有乜嘢喜慶慶祝我都會喺大埔附近搵嘢食。舊墟直街就係其中一個好地方,中國人始終喜歡圍埋一齊食飯咁先至夠溫馨。稻八仲推廣緊「$20任飲啤酒Asahi」飲返兩杯更加高興日本國產黑毛和牛放題 $368本來覺得$368任食有d貴,後來因為要就OT放工時間, 我哋改咗食消夜,「9點半後入座85折」, 咁就突然覺得抵食好多啦!一上場已經全部係靚牛肉冇花冇假,叫幾多俾幾多速度快而且又冇漏單,抵讚日本國產黑毛和牛脂肪分布平均,入口即溶,而且門口充滿油香。牛肉味濃郁到不得了,滾兩三秒已經可以食得,靚嘅肉真係最多食medium好啦!嚴選澳洲M6和牛、極上安格斯牛排、特級美國穀飼牛、美國進口牛肉真係多如天上繁星,我已經不斷食密密食係咁食食極都唔夠喉,一塊接一塊。相對起和牛,美國自然豚肉片真係一碟就夠晒數。海鮮盛合一啲都唔馬虎,青口、帶子、蠔、魷魚真係應有盡有。感覺到十分滿足之餘出去行一行,自助式炸物 都幾好玩嘅最後一定要讚任食雪糕杯,仲要係貴架!Dreyers 黑糖抹茶同埋開心果口味我獨力食咗兩杯今次真係翻晒本。

日本國產黑毛和牛放題 $368

一上場已經全部係靚牛肉
冇花冇假,叫幾多俾幾多
速度快而且又冇漏單,抵讚

密密食
係咁食
食極都唔夠喉,一塊接一塊。

相對起和牛,美國自然豚肉片
真係一碟就夠晒數。

海鮮盛合一啲都唔馬虎,青口、帶子、蠔、魷魚
真係應有盡有。

感覺到十分滿足之餘出去行一行,自助式炸物 都幾好玩嘅

我獨力食咗兩杯
今次真係翻晒本。

$340 (宵夜)
母亲节
2017-05-22 73 浏览
是日又約咗朋友去食火鍋,呢次都係係附近搵食,今次去咗食日式火鍋,行開見到9:30後入坐可以85折埋單,咁着so梗係要人去幫襯來到食梗係要食好D因爲有折扣,點咗最貴$368日本國產黑毛和牛盛盒,貪佢可以乜都食到,仲可以食海鮮拼盤&刺身食先選咗沙嗲湯底,之後係日本國產黑毛和牛盛盒分別有黑毛和牛牛肩肉&黑毛和牛肉眼上蓋&黑毛和牛三角腩,買相搶眼份量十足,三款肉質都非常嫩滑,脂肪分佈各有不同,食入口有唔同口感食到咁上下都口渴,可以出去取飲品,款式幾多,原來做緊推廣俾多$20可以任飲Asahi 啤酒,又幾好,一啖肉一口酒食咗一輪後就出攞D蔬菜&肉丸返來食吓,種類幾多選擇,仲有烏冬&公仔麵。呢度仲有炸物食,不過就要自己整先有得食,出面有個地方放咗部机同配料,又幾特別之後再叫咗其他肉類食,食到差不多梗係要食埋甜品先,呢度有Dreyer's 雪糕有4款不同口味&糯米糍,我地梗係食番幾杯先又真係幾好食,話咁快又食完

先選咗沙嗲湯底,之後係日本國產黑毛和牛盛盒

之後再叫咗其他肉類食,
又真係幾好食,話咁快又食完

$300 (宵夜)
2017-05-22 45 浏览
又黎到同朋友聚餐既時間,今次簡左大埔既稻八火鍋放題,同班牛控一齊,大家二話不話簡左黑毛和牛盛盒,無限添加黑毛和牛諗起都興奮,其實仲有幾款可以簡坐底之後,d野食未到,仲可以玩下自制天婦羅添,全部食材已經預備好曬,只要點炸漿同炸粉,放落去炸就搞掂,有指示教點整,都幾好玩製成品,賣相都唔錯嫁食完天婦羅,之後又上左魚生,雖然款式唔多,不過都係好新鮮,而且係仼叫嫁食完魚生,到真正既黑毛和牛啦,油花均勻,係火鍋入面拖一拖就食得,入口溶化,真係好正,仲無限添食添個人認為壽喜燒火鍋湯底我覺得最配合到黑毛和牛,湯底甜甜地,連醬油都唔洗點添除左黑毛和牛,個餐仲有其他肉配埋,有雞有牛有羊,仲有海鮮拼盤添,雖然款都係唔多,不過都好夠食,真係相當之豐富如果唔夠喉,仲有自助吧仲有唔同既丸同蔬菜可以選擇食放題當然唔小得既係雪糕啦,稻八用Dreyers而且d味唔係普通個d,都好出色個個都飽住走,好正呀
諗起都興奮,其實仲有幾款可以簡

製成品,賣相都唔錯嫁

如果唔夠喉,仲有自助吧仲有唔同既丸同蔬菜可以選擇

個個都飽住走,好正呀

2017-05-11
  • 黑毛和牛
  • 壽喜燒湯底
適逢媽媽節 提早慶祝網上卜左位當口未打黎comfirm booking都覺得唔係好對路不過照去啦點不知比屋企人聽到個侍應好大聲甘係樓面嗌到成間野都聽到(呀 乜小姐 有無搞錯 打甘多次電話都唔聽 )態度十分差屋企人咪即上前so反網上record 問依家係邊個錯自己抄錯仲甘大聲 見打甘多次無聽就醒目d睇清楚唉 算數有個老人家廢事嘈1930入到去後揀左238 任食刺身第一輪係廚房自己砌既刺身盤再落刺身單 已經講無晒三文魚勁無奈餐廳一早無左甘熱門既三文魚就講定先啦咩叫刺身放題呀?一行8個人如果早d講明就要208唔要238啦仲要!!!!!緊記係1930就無晒 唔知會唔會係更早已無大佬 星期日喎 唔係應該訂定多d食物既咩?甘早就無仲要2張枱坐8個人 係逼嫁唔好話枱面擺到d咩啦仲要無人黎執下吉碟仲要唔忙嫁喎d侍應 總括黎講呢間野無一忽好
適逢媽媽節 提早慶祝
網上卜左位
當口未打黎comfirm booking
都覺得唔係好對路
不過照去啦
點不知比屋企人聽到
侍應好大聲甘係樓面嗌到成間野都聽到
(呀 乜小姐 有無搞錯 打甘多次電話都唔聽 )
態度十分差

總括黎講
呢間野無一忽好

2017-05-07
2017-05-16 59 浏览
同幾個朋友去左大埔呢間日式火鍋店度食,事關有朋友生日,順便慶祝埋。到左之後,我生日嘅朋友二話不說就叫左個最貴嘅盛盒($368)...再揀左四個火鍋湯底(北海道3.7牛乳牛骨湯、地獄火岩湯、壽喜燒甜醬油湯、鮮番茄湯)。揀完湯底,本來想去廁所,但比一樣野吸引左我!就係「自助炸爐」!佢放哂啲己經串好左嘅燒物,隔離有炸醬同炸粉,仲有炸爐!如果大家黎到想自己整就要小心同跟佢地啲守則喇!隔左陣海鮮同埋刺身都好返來左,但係呢間鋪頭出色嘅地方就係牛肉,所以同啲朋友叫咗頭一轉刺身同埋海鮮之後,就主力食牛啦。佢啲牛肉唔會太肥,脂肪比都好均勻。雖然呢間鋪頭主打牛肉,但係都仲有羊肉雞肉呢啲選擇。係度食咗差唔多個半鐘,呢度嘅職員嘅服務態度非常之好,佢哋除咗不斷同你加添湯底之外,同埋好快就會清左啲吉碟,仲成日會問你夠唔夠呀?需唔需要添加食物?呢間店舖比到一個好親切嘅感覺,下一次一定會再光臨呢間店舖。

雖然呢間鋪頭主打牛肉,但係都仲有羊肉雞肉呢啲選擇。

2017-05-15
2017-05-16 81 浏览
又係收工食好西既時間,今日三五知己聚首一堂, 一齊黎挑戰呢個無限飲食和牛既壯舉我們經商議後決定豪一豪佢,選左呢個$368既任食日本和牛套餐!各參賽者準備就緒後,選左地獄湯底牛乳湯底雙拼未正式開始之前先嚟一盤刺身暖暖胃, 值得讚呢度嘅刺身都係任食任點,而且都算好新鮮仲要全部係厚切如果唔夠後仲可以再order, 因為我哋係選最貴嘅套餐所以係唔使錢其他蔬菜丸類都係自助形式自己攞,佢哋啲菜非常新鮮,放落地獄湯地道滾一滾=爽!主菜黎啦,呢度既和牛係無限任食,以和牛級數黎計,A5係超頂級,而A4都已經係極高質素的和牛我鐘意食和牛係因為滿足我既色香味要求,首先佢啲油花較非常多而且密而平均細緻,觀感上完全滿足當放入鍋底後,薄切既和牛一拖就熟,而肉質嫩而多汁,仲要入口即溶,口感完全滿足最終緊係瘋狂點啦!呢度嘅海鮮都係咁點,相信係雪藏但都算好味又夠大隻除左日本和牛外,仲有好多其他肉類可以選擇,不過我哋嚟嘅目的係日本和牛,所以點左一round之後就冇再點其他肉大概食到一半,我哋仲出咗去試呢個自助天婦羅機, 自己整嘢天婦羅果然係特別好食最後飲飽食醉,到左食甜品時間, 呢度竟然有Dreyers既D collec

各參賽者準備就緒後,選左地獄湯底牛乳湯底雙拼

A4和牛

最終緊係瘋狂點啦!

海鮮拼盤

呢度嘅海鮮都係咁點,相信係雪藏但都算好味又夠大隻

最後飲飽食醉,到左食甜品時間, 呢度竟然有Dreyers既D collection雪糕食,平時買都唔平,又係任食

總括呢度好適合好似我咁既大胃王黎挑戰, 咁嘅價錢食到咁高嘅質素,真係不枉此行

2017-05-15
A4和牛
2017-05-12 200 浏览
一星期前卜定,入到去真係full house,坐定先揀plan, 揀左$168 1.5小時,要加一,不過1.5小時走可以免加一(其實可以食2小時,不過無9折;但我坐左2個鐘都無人趕走)有牛羊豬雞腿,前菜菜丸飲品天府羅Dreyer's 雪糕任夾任整任拎,算幾多選擇以呢個價黎講,啲肉算係咁,而且啲肉都黎得快。叫左蕃茄湯同醬油湯,估唔到加湯係真係加返蕃茄湯同醬油湯,唔係清湯清水3款菜,過10款飲品(紙包罐裝),過10款丸類雜類,4款dreyers 雪糕(綠茶芒果藍莓開心果),2款雪米糕(運呢嗱芝麻),仲有幾款天府羅DIY,扺食!建議唔好食丸,因為啲肉係任食......
一星期前卜定,入到去真係full house,

以呢個價黎講,啲肉算係咁,而且啲肉都黎得快。

3款菜,過10款飲品(紙包罐裝),過10款丸類雜類,
建議唔好食丸,因為啲肉係任食......
蕃茄湯底同一堆菜
醬油湯,一堆肉同丸
有日式小食前菜任食!
雜類
天府羅DIY!
串好嘅
Dreyer 雪糕糯米滋😋😋
2017-05-12
母亲节
2017-04-28 165 浏览
正在煩惱著跟老公去哪吃生日飯,剛好在臉書看到這兒的介紹,被自己炸天婦羅吸引著,立即打電話預約我們預約當晚六時,因為怕再遲一點人多,便要排隊炸天婦羅六點到達,人不多,我們坐的位置剛好在炸天婦羅機隔離,非常方便坐下,點了$208的餐,很快肉便上了~其實我們也分不清那些肉比較貴,不要緊,對口味便好~由於人少,這兒暫時還乾淨,立刻炸幾串天婦買~上面有教應該怎樣,炸多久,沒有難道,隔離有個雪櫃放了天婦羅的食物,有茄子,腸仔,還有蝦等等自己炸係幾得意既,有得食又有得玩,正~可惜只有一部,待晚一點,人多了,我們便專心食熱食正常的有菜有丸,豬牛任叫⋯甜品方面,有dreyer's , 有雪米糍等等~飲品都有不少選擇這個蘋果茶不錯哦這是雪米糍,由於時間關係,而且剛剛從雪櫃拎出來,入面雪糕還很冰,所以用這方法令佢盡快變軟,雪米糍非常好食,好驚喜,好後悔最後先發現這美食不錯的一家,有機會會再來

我們預約當晚六時,因為怕再遲一點人多,便要排隊炸天婦羅
坐下,點了$208的餐,很快肉便上了~

其實我們也分不清那些肉比較貴,不要緊,對口味便好~

由於人少,這兒暫時還乾淨,立刻炸幾串天婦買~

自己炸係幾得意既,有得食又有得玩,正~
可惜只有一部,待晚一點,人多了,我們便專心食熱食

正常的有菜有丸,豬牛任叫⋯
甜品方面,有dreyer's , 有雪米糍等等~

飲品都有不少選擇

這個蘋果茶不錯哦

不錯的一家,有機會會再來
2017-02-02
生日
2017-03-20 926 浏览
諗住咁多好評加埋fb效應下一定要排長龍啦,岀奇地唔洗排隊。雖然客唔多,不過一入門口就聞到好大陣龍蝦湯味。我地點左每位$239安格斯牛套餐(包海鮮一碟,仼點牛,羊,雞,刺身)沙律,野飲,雪糕,蔬菜類就以自助餐形式仼人自取。而呢間鋪最岀名既炸物都係以自助形式。等上菜期間我就去試下炸下野食。確係好好食,仲好好玩。我就一心諗住。呀呢間野真係正如大家所講cp值高。一如其他日式火煱仼食點作風,每樣肉類先各上一碟比大家,以及三款刺身各兩件(我地兩個人去)。之後我就再問職員拎刺身紙,當時客唔多,不過問左三個員工先坽到一張刺身落單紙,我點左三款刺身各八件。。。等左超過十五分鐘,刺身上枱,o左嘴,又係每款上得嗰兩件,即係每人每款一件如是者,我再追多張刺身點單紙,再對個職員特別講明要四件三文魚刺身,哈哈哈,等左又係好很耐後,黎左兩件三文魚。好小家!!!!!如果啲刺身唔係預做放題比人仼點仼食既。就唔應該拎刺身放題做其中一個賣點。至於牛,普通,食唔到牛味。所以我只encore多一盤芝麻醬,好似芝麻糊口感平心而論,龍蝦湯係好味既,其他野食係好食既,但刺身放題呢部分真係好似呃人咁。我寧願你唔提供刺身放題,淨做好日式
諗住咁多好評加埋fb效應下一定要排長龍啦,岀奇地唔洗排隊。
雖然客唔多,不過一入門口就聞到好大陣龍蝦湯味。

至於牛,普通,食唔到牛味。所以我只encore多一盤

芝麻醬,好似芝麻糊口感

平心而論,龍蝦湯係好味既,其他野食係好食既,但刺身放題呢部分真係好似呃人咁。我寧願你唔提供刺身放題,淨做好日式火鍋放題呢部分。宜家呢種小家刺身放題模式。令人覺得被騙咁