2024-04-17
秋田旗下原來有數間餐廳,分別有得食omakase、鐵板燒、浜燒,數間餐廳系同一座大廈,今次同朋友就試吓鐵板燒。二人前套餐包括多款海鮮🦞更可享用鹿兒島霜降和牛🐮⭐️魚籽鵝肝蒸蛋表面黑魚籽突顯高級🖤蒸蛋裡更有鵝肝碎🦢吾腥之餘同蒸蛋又夾到💛⭐️鮮活龍蝦半隻鮮活龍蝦太生猛🦞師傅比我地睇戈陣仲識郁㗎~跟住黎個火焰燒烤🔥龍蝦肉拆出黎後爽甜,配以牛油🧈香氣十足。⭐️原隻鮮活南非鮑魚原隻南非鮑魚真吾系講笑,同樣黎戈陣系仲識郁,味道十分新鮮。⭐️蟶子王鐵板燒都食到蟶子王,幾有驚喜!有不少蒜蓉作調味🧄使得蟶子更香,萵筍亦美味清新💚⭐️香煎頂級鵝肝又一道鵝肝菜式,連同牛油多士一齊食用。旁邊有菠蘿🍍同黑醋,菠蘿有解膩作用,鵝肝油脂濃厚,沾上黑醋酸甜味道又系另一層次。⭐️香煎北海道帆立貝帆立貝好大粒,煎香後口感顯得更爽口彈牙,可連同紫菜一齊食用,口感更豐富。⭐️秋田炒飯以餐廳名稱命名,果然系招牌菜。炒飯加入火腿粒、蔥花、雞蛋,重點系有大量櫻花蝦,充滿日式風味❣️開頭以為好細碗,點知最後同朋友都食吾曬😂🙊⭐️龍蝦清湯較早前食龍蝦個龍蝦頭師傅都冇浪費🦞用咗黎做清湯。麵豉湯味道般,清甜解膩。⭐️鹿兒島霜降和牛薄燒卷或厚燒鹿兒島霜降和牛夠
⭐️鮮活龍蝦半隻
⭐️原隻鮮活南非鮑魚
原隻南非鮑魚真吾系講笑,同樣黎戈陣系仲識郁,味道十分新鮮。
⭐️蟶子王
⭐️香煎頂級鵝肝
⭐️香煎北海道帆立貝
⭐️秋田炒飯
⭐️龍蝦清湯
⭐️鹿兒島霜降和牛薄燒卷或厚燒
鹿兒島霜降和牛夠曬高級❤️和牛薄燒卷中間夾咗蒜蓉同其他配料,所以就咁食都夠味,油脂豐富。厚燒就一粒粒🐮可搭配蒜片、岩鹽、岩鹽昆布食用,本身厚燒油脂又系好豐富,個人中意搭配岩鹽食用。
⭐️精選甜品
師傅系我地面前用蛋漿煎成pancake🥞當然吾系就咁食塊pancake,仲可以揀雪糕味道🍦抹茶或香芋,揀咗抹茶味,搭配pancake食成為晚餐圓滿句號💚