2023-10-16
公司同事升職 幾位戰友一齊食飯好好慶祝 預早訂位天文台圍秋田鐵板燒 這家口碑一直很不錯性價比高💖💖餐廳裝修雅緻 有獨立房間和多張鐵板燒枱 私隱度非常高 非常適合節日慶祝而且可以因應個人需要 請師傅在鐵板上寫上祝福字句 店員仲幫我哋影咗好多相仲幫我哋打印咗張出嚟留念 服務非常之好👍👍鐵板燒套餐有龍蝦南非鮑魚 鵝肝 和牛非常豐富 每一道菜都係高質嘅食材先來前菜 季節沙律 魚籽鵝肝蒸蛋 用上矜貴的魚籽 鵝肝味也很出熱辣辣 味道一流鮮活龍蝦 龍蝦新鮮生猛 師傅先煎肉身再將龍蝦精華蝦膏炒香淋上面 每一旦準時 濃濃的蝦膏和爽甜的龍蝦肉表面金黃色 賣相已經好吸引師傅處理得非常好之後再將龍蝦頭煎香淋上點了火的酒一燒 香噴噴 用來之後煲湯原隻鮮活南非鮑魚肉質彈牙厚實 火喉剛剛好食落非常鮮甜香煎頂級鵝肝 鵝肝好大塊份量十足 外皮煎得 微酥 入口卻即溶化 味道濃郁加上金箔 魚子醬 配色作點綴鹿兒島霜降和牛燒終於到主角 未開始煮已經知道好食雪白脂肪分佈均勻 油花非常豐富 食落口有獨有嘅香味絕對係頂級和牛秋田炒飯 炒飯也非常好吃 飯粒粒分明櫻花蝦都是非常脆口炒野菜龍蝦清湯 剛才的龍蝦頭師傅用作烹調清湯 味道青甜
性價比高💖💖
絕對係頂級和牛
秋田炒飯 炒飯也非常好吃 飯粒粒分明
櫻花蝦都是非常脆口
炒野菜
龍蝦清湯 剛才的龍蝦頭師傅用作烹調清湯 味道青甜 這個也是在鐵板上
以特製的紙包裹烹調 好有特色
而且係自家製 粉漿慢慢烘成燒餅配上雪糕