2023-12-05
依排做野太辛苦🥹 妹妹帶左我去食好嘢😍 去咗尖沙咀呢間日本餐廳食omakase❤️Omakase ($888@)先付三品🥗 有水雲醋物-個底仲有啲青瓜醋汁😍再加少少姜蓉嘅香味🥰蟹膏豆腐-豆腐食到好濃郁嘅蟹味🦀 質地系比較結實嗰種😍同慢煮鵝肝-有少少雪糕嘅口感🥰 好滑好Creamy❤️旬之季節刺身5點🦐依佐木、油口魚對切、油口魚邊、赤貝、深海池魚、大拖羅批盤靚靚🥰 我自己最鐘意依佐木😍 質地鮮甜爽身,肉質比較結實❤️ 大拖羅顏色粉嫩,魚油十足😎蟹肉茶碗蒸🥚食落去個蛋好滑👍🏻 面頭仲有好多蟹肉🦀 仲帶陣陣柚子嘅香味❤️和牛一品🐮師傅好好👍🏻 整左兩款唔同嘅俾我地試嚇❤️ 和牛海膽卷 -和牛超軟熟,入口即溶❤️ 配埋海膽同埋青瓜🥒 口感更加豐富🥰和牛他他🐮 面頭有地膚子好特別❤️ 口感好煙煙韌韌 🥰 仲有蘋果🍎 洋蔥🧅 同埋和牛他他😍 味道好濃郁👍🏻本日之燒物🦪兵庫縣生蠔🦪 呢個系燒過嘅🥰 食落好creamy❤️ 海水味重😎鹿兒島A四和牛壽喜燒🐮牛肉有西冷同肉眼兩個部位我地都試曬😎 西冷口感軟熟👍🏻 肉眼比較有咬口,肉味更香濃❤️ 仲配左蘭王蛋🥚 食落質地更滑🥰季節野菜盛盒🥬蔬菜盒有冬菇、皇帝菜、黃牙白、大蔥
Omakase ($888@)
先付三品🥗
有水雲醋物-個底仲有啲青瓜醋汁😍再加少少姜蓉嘅香味🥰
蟹膏豆腐-豆腐食到好濃郁嘅蟹味🦀 質地系比較結實嗰種😍
同慢煮鵝肝-有少少雪糕嘅口感🥰 好滑好Creamy❤️
旬之季節刺身5點🦐
依佐木、油口魚對切、油口魚邊、赤貝、深海池魚、大拖羅
蟹肉茶碗蒸🥚
和牛一品🐮
師傅好好👍🏻 整左兩款唔同嘅俾我地試嚇❤️
本日之燒物🦪
鹿兒島A四和牛壽喜燒🐮
季節野菜盛盒🥬
蔬菜盒有冬菇、皇帝菜、黃牙白、大蔥、豆腐、菇同粉絲🥬 樣樣都好新鮮🥰 索曬啲壽喜燒汁❤️
滑蛋牛肉稻庭烏冬
用燒完嘅牛肉油去整😎 同樣索曬啲汁同埋牛肉油份嘅香味🥰