2017-10-10
吉列豬吉列魚柳平時喺茶記食得多,今次食高檔次嘅牛列牛!呢間吉列牛專門店有幾款唔同嘅牛揀,A5和牛同和牛都有,我就揀咗價錢比較相宜嘅安格斯牛試下啦!一個吉列牛餐係包咗好多野,首先講下啲醬料,淨係點牛嘅醬料都有燒汁,和風芥末同柚子醋,另外仲有岩鹽,山葵同柚子胡椒,一款牛,多種口味,唔怕食一隻味食得太多會悶。至於前菜有淹咗嘅菇,椰菜絲沙律,龍蝦薯仔沙律,我自己幾鍾意龍蝦薯仔沙律,食到淡淡嘅龍蝦味,薯仔沙律夠幼滑,唔錯!溫泉蛋,侍應介紹時話可以點牛同撈飯,又多一種食法!主菜吉列牛,表面炸得好香脆,裡面就係生嘅,要將舊牛放喺個爐度燒10-20秒,第一下試咗原味咩醬都唔點,已經好好味,一咬落外面好脆,舊肉就好淋,好juicy!好有牛味!當然各人有各人口味,點唔同醬有唔同味,都好食,我就鍾意點啲鹽帶出啲肉味!我仲叫咗杯靚靚嘅藍蝶花雪梨特飲,唔太甜幾清新!
溫泉蛋,侍應介紹時話可以點牛同撈飯,又多一種食法!
我仲叫咗杯靚靚嘅藍蝶花雪梨特飲,唔太甜幾清新!