餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-05-02 42 浏览
工人姐姐生日,一於由佢帶路去食印尼菜,小編都一次食燒半雞飯好惹味燒雞,燒雞皮薄餡靚,半雞表皮燒得香脆金黃,雞肉燒完都尚算嫩滑,印尼口味醬汁偏辣印尼四大天王有魚有雞有牛有菜,咩都齊最適合諗唔到食咩嘅人食,又咩都想食🤤雞肉滑溜帶有酒香,沙甸魚偏辣咸,牛肉有醬汁醃製較香口,菜都新鮮應該係炒過柚子雞雞翼燒過配柚子醬,味道清新,雞肉多汁飲品超多料,賣相出眾,款款新鮮水果打成,味道香濃,推薦👍🏻👍🏻
工人姐姐生日,一於由佢帶路去食印尼菜,小編都一次食

燒半雞飯
好惹味燒雞,燒雞皮薄餡靚,
半雞表皮燒得香脆金黃,雞肉燒完都尚算嫩滑,印尼口味醬汁偏辣

印尼四大天王
有魚有雞有牛有菜,咩都齊
最適合諗唔到食咩嘅人食,又咩都想食🤤

柚子雞
雞翼燒過配柚子醬,味道清新,雞肉多汁

飲品
超多料,賣相出眾,款款新鮮水果打成,味道香濃,推薦👍🏻👍🏻
2020-05-02 42 浏览
美味特色印尼小店每次經過糖街班蘭葉印尼美食餐廳也十分多人排隊,今天竟然見到有位,當然不會錯過機會入內幫襯。虎蝦花膠湯粉皮,花膠大大塊,湯底味濃滋潤,虎蝦有三隻之多, 與伴碟的秋葵,同樣炸得鬆化美味。印尼十五夜飯團,名字趣怪,原來是雞肉舆牛腩加雜菜,放在飯糰上再淋上沙嗲汁,很有印尼家鄉風味。原本想 order 羊肉沙爹串燒,但店主推介剛剛 新推出的鴨肉串燒,當然不會錯過試試。店主果然沒有介紹錯,鴨肉串燒還未放在枱上已傳來有陣陣香味。 這串燒是鴨肉連皮的,鴨皮燒得香脆,但鴨肉卻很嫩滑,沙爹醬味道調教得很出色,也令整道菜 生色不少,值得一讚。飲品方面,印尼咖啡涼粉冰,咖啡味適中,涼粉也有很多,但略嫌切得有點細碎。芒果沙冰,用新鮮芒果打製而成的,芒果味重而沙冰質感很滑, 品質絕對可以媲美坊間的甜品店舖。整頓豐富的晚餐才是$302,實在十分抵吃,值得推介。
整頓豐富的晚餐才是$302,實在十分抵吃,值得推介。
2020-04-29 52 浏览
近幾個月一放工都冇咩走圍去食飯,暫時疫情漸好,放工就落左去銅鑼灣.由於本身個人平時不會主動食印尼菜的,但經過糖街時有一間燈光通明,又標榜著有花膠湯底的食品, 便膽粗粗入去食了.拎起餐牌,就掀去有花膠湯底的那頁面,有一個名堂叫原條魚花膠湯粉皮,是燒魚來的,第一次食呢款燒魚,惹味可口,此外,湯粉皮不太厚仲好滑,湯底清得來是有花膠香味,有點喜出望外,我真的有飲佢淡湯的.其實鋪頭名都是斑蘭葉的英文,主打都是要食下出名既斑蘭飯啦,我就點了燒雞塔尖斑蘭飯,好有氣勢,我都是第一次食綠色的飯HAHA. 不過想講真的好好食,雞是帶點甜甜的味,但放心是外皮上有,但味道很好,很夾個飯,再加碟炒通菜,呢段時期又是當做,是最岩食的,YUMMY此外我最最開心是食倒牛串燒,原先是選食羊,但冇貨,就咁比我食到好好味既牛串,記得要熱食,真的肉嫩又有牛味,值的encore.最後跟埋個蝶豆花特飲同班蘭箭葉果蜜,很滿足又有驚喜的一晚.

最後跟埋個蝶豆花特飲同班蘭箭葉果蜜,很滿足又有驚喜的一晚.
2020-04-28 43 浏览
平時經過糖街已經見到呢間小店好多人食,今日早收工就嚟食下啦😁.原來老闆娘係印尼人,所以d野食好正宗😋 晤知食乜可以叫老闆介紹下,我哋就嗌左個四大天王🥳 有沙甸魚、巴東牛肉、辣雜菜同雞!雜菜辣辣地,非常開胃呀!巴東牛肉夠腍又重牛味🤩🤩.牛仔骨配花膠雞湯粉皮🐥🐥湯頭好足料,雞味濃郁!原來配粉皮係幾夾架,食落仲口感煙韌好特別!花膠都幾厚,呢個價錢食到花膠仲要有冇味精雞湯飲好抵🥰🥰.小食叫左雞肉串燒🥂 雞肉香口又嫩滑,沙爹汁又重花生味,仲有少少酸酸地,食落特別若味🐥🐥.珍多冰🍹椰奶濃濃加上超多jelly!! 又晤會太甜🤩好抵飲😚.牛油果沙冰🥑🥑 上面加左朱古力醬,溝一溝會中和番個甜,打得好滑!好解暑😚.買左件班蘭蛋糕同椰仔千層糕拎走,蛋糕好鬆軟!回彈力十足,重帶椰香味添🥳$15一件真係超值🤪🤪#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西#香港美食

牛仔骨配花膠雞湯粉皮🐥🐥
湯頭好足料,雞味濃郁!
小食叫左雞肉串燒🥂

牛油果沙冰🥑🥑
上面加左朱古力醬,溝一溝會中和番個甜,打得好滑!好解暑😚

2020-04-28 93 浏览
食過位於銅鑼灣糖街嘅班蘭葉印尼美食,先知印尼菜係甘好味。班蘭葉除咗傳統嘅印尼菜式外,還主打花膠湯,係唔辣嘅菜式,有小朋友都岩食。我女超中意個花膠湯,喝得一滴不漏。 今次叫咗燒魚配花膠湯粉皮,燒魚燒得香脆,裡面嫩滑。叫咗份牛肉串燒, 燒得好香又juicy。四大天王飯即係有齊印尼四款菜式,例如巴東牛肉,班蘭雞,沙甸魚同埋花生醬豆角。配班蘭飯,味道更香,超美味😍。燒雞椰漿飯都好好食,飯粒充滿椰汁香,燒雞皮脆內嫩香噴噴❤️牛油果沙冰是我最愛的飲品,真材實料,飲得出超多牛油果打成,而且好滑,冇飲到任何冰粒。
食過位於銅鑼灣糖街嘅班蘭葉印尼美食,先知印尼菜係甘好味。

叫咗份牛肉串燒, 燒得好香又juicy。

燒雞椰漿飯都好好食,飯粒充滿椰汁香,燒雞皮脆內嫩香噴噴❤️

2020-04-27
2020-04-28 33 浏览
今日去左一間由香港男友同印籍女友開既印尼餐廳,呢度主打地道印尼菜。呢間餐廳細細,好有印尼風味,木色枱櫈牆身,牆身有啲印尼傳統公仔,牆身又貼左好多佢地餐廳既印尼美食,見到都肚餓。望望餐牌,價錢十分經濟,又多花款,好多都好想試。我地最終叫左雞+花膠湯粉皮,芽菜,四大天王斑蘭飯,加兩杯野飲。雞+花膠湯粉皮要推介,雞非常滑,而花膠湯好正,湯濃,粉皮又滑,要試要試。四大天王斑蘭飯,飯入有4款餸,兩款係菜,兩款係肉,配上斑蘭香既香,忍唔住一啖接一啖。飲品就叫左柑桔青瓜冰,入面有大量清甜青瓜絲,加埋柑桔,簡直透心涼。朋友咖啡沙冰,咖啡味香濃。呢間真係CP值超高。

望望餐牌,價錢十分經濟,又多花款,好多都好想試。

呢間真係CP值超高。

• 花膠湯粉皮
2020-04-27 40 浏览
原來銅鑼灣呢邊有間印尼菜!走果時門口勁多人排隊,疫情下都有要排隊,相信都有一定實力啦!店內位置不多,好彩老闆幫忙安排到位置。老闆都好有心機,見佢會逐枱向第一次嚟嘅客人介紹餐牌,也只有小店才有這種心機吧!🌙牛油果沙冰 $48牛油果嘅味道比想像中淡,但反而少咗做油膩感,而且賣相好靚!啱晒打卡!📷🌙印尼即磨咖啡 $28朋友點嘅,話甜甜哋幾好味!🌙印尼四大天王飯 $78 (轉班蘭飯+$15) 超抵食!一個飯入面可以食試晒4款菜!雞肉好嫩,而且黃色令到成個飯都好sharp,番茄同魚嘅配搭都好襯,但相對班蘭飯如果再重啲會好啲🌙炸雞黃薑飯 $88 (轉黃薑飯+$15) 朋友叫嘅,佢最鍾意個黃薑飯,薑味夠唔會太油膩,另外餐廳有提供手套食炸雞,所以唔使擔心食得好論盡🌙虎蝦沙嗲串燒 $88食得虎蝦係好新鮮嘅~🌙馬拉盞炒秋葵 $68超大碟好抵食!秋葵唔會炒得過咗龍,又唔會好重調味料味,係健康之選呀!我哋2個女仔叫到成枱都係!估唔到碟飯咁大咁抵食,好彩已經叫咗少飯!下次要再返嚟試下其他嘢食!

店內位置不多,好彩老闆幫忙安排到位置。

🌙牛油果沙冰 $48
🌙印尼即磨咖啡 $28
朋友點嘅,話甜甜哋幾好味!

🌙印尼四大天王飯 $78 (轉班蘭飯+$15)

🌙炸雞黃薑飯 $88 (轉黃薑飯+$15)

🌙虎蝦沙嗲串燒 $88
食得虎蝦係好新鮮嘅~

🌙馬拉盞炒秋葵 $68

銅鑼灣搵食有間餐廳叫班蘭葉印尼美食咁我地今次食左印尼四天王飯包括雞肉,辣沙甸魚,巴東牛肉試曬四種特色味道味道好豐富,食到當中既風味雞肉好嫩,啖啖肉,由淡味既食起,咁就最好馬拉盞炒通菜都係呢度既招牌炒得脆綠微微帶辣~仲有呢度既串燒係好出名,即點即燒~微微帶焦香,未食已經聞到香氣~肉質厚身不乾柴,肉汁豐富,配埋特製辣汁,更加滋味印尼特色炒飯用上多款唔同既香料切碎炒成,食入口慢慢散發各種食材香味既味道~我都係第一次食咁多重味道既炒飯~食落又好特別,慢慢食清曬~相當好食另外配上2串雞肉,烤得比牛肉更加出色,雞肉更鮮嫩滑有肉汁,非常回味特飲有香茅可樂,蝶豆花特飲香茅配可樂,係幾特別既飲法,更清爽!總評呢度既菜式多樣化,選擇豐富,難怪係咁既時勢,仍然要排隊等位入座~係的確有其吸引之處
銅鑼灣搵食

有間餐廳叫班蘭葉印尼美食
咁我地今次食左印尼四天王飯

包括雞肉,辣沙甸魚,巴東牛肉
試曬四種特色味道
味道好豐富,食到當中既風味
雞肉好嫩,啖啖肉,由淡味既食起,咁就最好
馬拉盞炒通菜都係呢度既招牌
炒得脆綠微微帶辣~
仲有呢度既串燒係好出名,即點即燒~

印尼特色炒飯
特飲有香茅可樂,蝶豆花特飲
香茅配可樂,係幾特別既飲法,更清爽!

總評
係的確有其吸引之處
2020-04-25 829 浏览
係銅鑼灣行完街無咩地方去,行下行下見到個店面都幾平民既印尼菜就諗住試下出面好多小食同班蘭蛋糕可以買返屋企添班蘭葉係印尼好常用既香料,呢間餐廳更係想呈現返印尼既傳統味道餐廳內部都好簡約舒適,唔講真係以為去左印尼同朋友首先叫左印尼小食拼盤$88入面有炸豆腐、炸黃豆餅、炸雞、炸山葵同燒雞翼,中間既係酸辣醬炸豆腐既口感好正,而且入面仲有汁;炸雞既雞肉好嫩;雞翼亦都燒得有外皮脆脆地,好有口感;最特別既係炸黃豆餅,d黃豆有d似納豆/麥皮既感覺,不過有d乾身,但呢款傳統印尼小食真係值得一試。牛肉沙嗲(3串)$56牛肉串有微微既燒焦,牛肉有少少牛筋同脂肪,口感未去到最好,但係牛肉依然好重,沙嗲味同牛肉味都好夾呢度會配上呢種辣椒醬,有辣椒、青檸、洋蔥等等,因為我唔係太食得辣,少少已經對我黎講好刺激黃薑原條炸魚$88呢度食魚真係好抵食,原條上、但係價錢真係唔貴,炸魚外皮好脆,肉依然好鮮甜,食落好新鮮微微既黃薑味做點綴,加埋鋪少少香汁係皮面上,整體真係唔錯炸魚配上左兩款辣椒醬,但朋友講隔離呢個醬仲辣,所以我真係無試過印尼四大天王$78難得食印尼菜,梗係想一次過食哂四大天王入面有巴東牛肉、班蘭雞、辣蕃茄沙甸魚

出面好多小食同班蘭蛋糕可以買返屋企添
餐廳內部都好簡約舒適,唔講真係以為去左印尼
同朋友首先叫左印尼小食拼盤$88
牛肉沙嗲(3串)$56
牛肉串有微微既燒焦,牛肉有少少牛筋同脂肪,
口感未去到最好,但係牛肉依然好重,沙嗲味同牛肉味都好夾

呢度會配上呢種辣椒醬,有辣椒、青檸、洋蔥等等,
因為我唔係太食得辣,少少已經對我黎講好刺激
黃薑原條炸魚$88
呢度食魚真係好抵食,原條上、但係價錢真係唔貴,
炸魚外皮好脆,肉依然好鮮甜,食落好新鮮
微微既黃薑味做點綴,加埋鋪少少香汁係皮面上,整體真係唔錯

印尼四大天王$78
難得食印尼菜,梗係想一次過食哂四大天王
入面有巴東牛肉、班蘭雞、辣蕃茄沙甸魚、加多加沙律
巴東牛肉既淋又有牛肉味,特別係加上牛肉汁就更多濃味;班蘭雞既雞真係好嫩口;沙甸魚既魚味好濃煙,蕃茄酸酸做吊味;加多加沙律用花生醬、椰汁做醬料,又甜又有後勁,讚!

另外因為呢度好出名班蘭飯、椰子飯等,加$15蚊就可以轉架啦 !
2020-04-21
  • 黃薑原條炸魚
  • 印尼四大天王
2020-04-25 509 浏览
每次經過銅鑼灣都會到糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下B2舖的班蘭葉印尼美食買班蘭蛋糕回家吃, 其實這裏的印尼菜都很好味, 今次與朋友一起到這裏吃晚飯, 點的菜式有印尼四大天王飯$78, 轉黃薑飯$15, 燒雞花膠湯銀針粉$88, 蒜蓉炒菜心$68, 羊肉沙爹串燒$58, 班蘭箭葉果蜜$28, 雜錦冰$38。印尼四大天王黃薑飯~ 這一款適合三心兩意的我, 餐牌上菜式太多, 四大天王有鮮嫩的雞、 軟腍的巴東牛肉 、 惹味的沙甸魚和健康爽口的雜菜。 黃薑飯的薑味很重, 入口 味道就轉返淡。蒜蓉炒菜心~ 蒜蓉炒菜心味道清甜, 啱曬港人口味。燒雞花膠湯銀針粉~ 本身想試粉皮可惜賣曬,所以轉銀針粉 ,湯底濃郁, 花膠厚厚的,燒雞外皮香脆, 肉質嫩口。羊肉沙爹串燒~ 羊肉串稍為燒得有點乾身, 但點上自製的醬汁, 惹味指數爆燈。雜錦冰~ 色彩繽紛, 味道甜美, 入面還有牛油果粒, 好啱我口味。班蘭箭葉果蜜~ 熱飲都有好多選擇, 這杯微甜帶清香,味道特別。非常正宗的印尼餐廳, 平時經過都會到小店門口買一些蛋糕和印尼小食, 菜式也做得很好, 支持小店。

印尼四大天王黃薑飯
印尼四大天王飯$78, 轉黃薑飯$15

蒜蓉炒菜心
~ 蒜蓉炒菜心味道清甜, 啱曬港人口味。

羊肉沙爹串燒
羊肉沙爹串燒

班蘭箭葉果蜜
~ 熱飲都有好多選擇, 這杯微甜帶清香,味道特別。

2020-04-24
印尼四大天王飯$78, 轉黃薑飯$15
  • 印尼四大天王飯$78,轉黃薑飯$15
2020-04-24 33 浏览
今次要推介係一間位於糖街既隱蔽印尼好食小店,當日係星期五晚飯,所以等咗陣先入得。總結係幾意外呢間咁好食,唔怪得要等陣先入到🙈會係我翻食list!🔻炸碎雞飯味道:8.5/10價錢:$68炸雞香脆juicy,炸粉亦夠薄😍份量算多有5-6舊炸雞。另外佢仲有生菜同蕃茄俾你做配菜,感覺冇咁熱氣仲幾開胃,好好食!🔻雜菜燒半雞飯味道:8/10價錢:$88燒雞皮燒得好香,即使肉質唔算好嫰滑不過好有雞味,仲要大大隻啖啖肉正呀!另外佢仲有個醬汁,食落去甜甜地,又估唔到幾match喎😋🔻白鱔串燒(3條)味道:8.5/10價錢:$98第一次食白鱔串燒🙈肉質嫩滑同鮮甜!而且食落唔洗沾醬料都已經好入味!不過大家食個時要小心白鱔有少量嘅骨另外我地仲叫左兩杯沙冰,一杯椰汁沙冰,另一杯芒果沙冰。兩杯都好飲,唔會太甜同有消暑解渴作用

🔻炸碎雞飯

味道:8.5/10
價錢:$68

🔻雜菜燒半雞飯

味道:8/10
價錢:$88

🔻白鱔串燒(3條)

味道:8.5/10
價錢:$98

2020-04-23 41 浏览
之前上網有看過食評家對這間餐廳有讚冇彈,上星期剛好在銅鑼灣路經這間餐廳看到不用排隊,剛好晚飯時間的我便和朋友進去一試看到網上網友留言對於這一家餐廳自製的花膠粉皮有讚冇彈,於是點了一個原條魚花膠湯粉皮,非常驚喜!燒魚非常大條,而且味道一流,燒得外脆內嫩,魚肉非常嫩滑,並且充滿魚油香,另外花膠湯底十分足料,味道濃厚,有老火湯的味道,配上滑溜的粉皮有意想不到的化學作用飲品點了椰汁冰,椰子味道濃郁,而且夾雜了碎碎的椰子肉,每一口都充滿口感再來點了三串燒白鱔,同樣完美冇得彈,白鱔肉厚身,燒烤方式製作不會乾身,油脂香味十足,非常回味

Small Indonesian Shop but lots of Yummy Choices..平時出街食飯🍽,多數都係選擇:中`西`意`日`法`韓`美...呢類比較大路既菜式。呢日去開銅鑼灣 就想試試一些比較少食開既國家菜,你又會諗起咩呢❓哈哈哈。-無錯‼️銅鑼灣貴為印尼姐姐👱🏻‍♀️👩🏼‍🦰既地盤,今次就想試試印尼菜🇲🇨🍴,正宗地道風味既印尼菜,估唔到又好味`又有驚喜`又足料`又充滿人情味。一次唔錯既體驗呢。-ll $78Nasi Indonesia Super StarIndonesian Super Assorted Rice一個飯類🍚,已經有齊4種餸:雞🐥牛🐮魚🐟菜🥬,好豐富呢。雞好滑、牛味濃、魚入味、菜好清甜,樣樣都可以試到,一個唔錯既組合。-ll $48Sayap Ayam Jeruk BaliChicken in Grapefruit Wings一款小食🍗,雞翼烤至嫩滑入味,配上清新柚子醬香甜💛,小食都地道不錯。而且份量還不少,$48就有半打雞翼,很抵吃。-ll $981/2 Lusin Sate Belut Putih (3pcs)Half A Dozen Eel S

l[印尼四大天王]l $78
Nasi Indonesia Super Star

l[烤柚子雞翼]l $48
Sayap Ayam Jeruk Bali
Chicken in Grapefruit Wings

l[一份白鱔沙嗲]l $98
Half A Dozen Eel Satay (3 sticks)

一份串燒沙嗲,白鱔真係好好味🖤。燒至嫩滑肥美,趁熱吃🍢 連同秘製既香甜辣豉油醬汁,好配 令白鱔味道更上一個層次,好好吃。

l[虎蝦花腸湯粉皮]l $98
Mie Udang Kuah Perut Ikan
Fish Maw Soup & Tiger Shrimp with Jelly Sheet
一款湯水,花膠湯粉皮。湯底濃濃好喝,加上雞湯熬製既花腸湯底好滋補,配上粗粗粉皮,吸收晒湯底變得不錯吃。

而虎蝦🦐一點也不賴,雖然炸過 但吃出既新鮮彈牙,連同惹味鹹蛋王🥚 炸至香脆,蝦殼都可以食埋 脆卜卜,驚喜。

l[咖啡沙冰]l $48
Kapi Vanila Smoothie
一杯Coffee Smoothie,咖啡味香甜☕️ 大杯。
l[牛油果沙冰]l $48
Juice Alpukat
一杯Avocado Smoothie🥑,同樣香滑可口。

估唔到一間唔顯眼既餐廳,呢餐飯真的滿滿驚喜,地道印尼菜🇮🇩🍴 原來都有水準,款款都出色呢。而且價錢親民,真係令我對印尼菜式有所改觀❤️。下次有機會定要再來試試,不錯喔。

店舖外,仲有售賣印尼小食,下次經過可以試試😋。
2020-04-17 46 浏览
食了這間地道的印尼美食😋這間班蘭葉印尼美食是位於銅鑼灣的一間溫馨小店,Menu款式都幾多,樣樣都想食呢😊叫了半打沙嗲雞串燒,燒得好香好好味,啖啖肉冇骨,連個醬汁都好正。串燒可以選擇牛、羊、雞、虎蝦等.仲叫左花膠湯粉皮配燒雞。它有很多不同組合可以配,例如魚、海鮮、炸雞等。花膠入口好滑,湯十分清甜,好養生好滋補,完全冇落味精,粉皮好好咬口。一邊食燒雞一邊飲湯,就可以化解油膩。店裡有手套提供好貼心。另外印尼四大天王飯都好正一次過食4樣特色菜。有牛肉,雞,番茄沙甸魚,雜菜,又有醬汁,用黎配飯真係一流。飲品都好有特色。👍🏻 店主和店員都好Nice招呼我們。他們有印尼店員呢,餐廳門口都有好多自家製的印尼美食賣,例如鼎鼎大名的班蘭蛋糕。食完或經過都可以去逛逛喔❤️ 💫💫地址:銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下B2舖
食了這間地道的印尼美食😋

另外印尼四大天王飯都好正
地址:銅鑼灣糖街1-5號銅鑼灣商業大廈地下B2舖
2020-04-16 124 浏览
假日人群湧湧的糖街真的未必走進去,但當中都有美食存在,今日朋友就帶我黎一同享受下這 - 班蘭印尼美食。進門前便見到門口正售賣印尼小食:炸雜菜餅、黑糯米飯團、綠白糕等...店內設計、佈置都極具印尼特色,像真的來到印尼一樣。看到餐牌就知道我來了印尼餐廳:多春魚雜菜飯、印尼四大天王、啦斯啦媽班蘭飯等...珍多冰/黑糯米特飲珍多冰椰汁味重,但甜度剛剛好,粉條軟滑清涼;黑糯米口感煙煙韌韌,椰漿香甜,確是消暑良伴。印尼四大天王 - $78四大天王當中包括了:嫩滑的班蘭雞、軟淋的巴東牛肉、惹味的沙甸魚及沙嗲上的沙律,一款美食便可嚐到4款不同的滋味,認真難得。軟淋的巴東牛肉嫩滑的班蘭雞惹味的沙甸魚牛肉/羊肉沙爹串燒串燒燒至微焦,香氣撲鼻;吃起來,肉質嫩滑,肉汁豐富,配搭埋秘制辣醬,更顯惹味。

店內設計、佈置都極具印尼特色,像真的來到印尼一樣。

珍多冰/黑糯米特飲
珍多冰椰汁味重,但甜度剛剛好,粉條軟滑清涼;
黑糯米口感煙煙韌韌,椰漿香甜,確是消暑良伴。

印尼四大天王 - $78

軟淋的巴東牛肉