餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-05-04 156 浏览
平时都冇乜食印尼餐厅,系朋友极力推荐话呢间几好食,所以一于过黎食下。睇MENU见大部分都有图睇,起码容易知道D𩠌菜大约系点,都几方便今次就叫左 烧鸡班兰尖塔饭($98)、巴东牛肉花胶汤粉皮($68)、虎虾沙嗲(三串)($88)、咖啡沙冰($48)、牛油果沙冰($48) 牛油果沙冰:我都算系牛油果爱好者,难得见到呢D特别嘅饮品居然出现,咁就必定要叫黎饮下啦饮落去牛油果味几香浓,真系饮落去都几足料下,唔会沟晒水好稀咁,而且沙冰D冰都几绵,饮落又唔会多碎冰卡住左咁,超正咖啡沙冰:朋友中意饮咖啡,佢都话呢杯咖啡味唔错,不过奶味稍微多左DD。另外杯饮品仲有条威化脆条食下,几好烧鸡班兰尖塔饭:平时食得最多当然系白饭,其次就黄油饭,今次就食绿色嘅班兰饭。呢个班兰饭味道好香,唔驶配酱汁或者烧鸡,净系食个班兰饭都已经好好食烧鸡佢用上印尼风味D酱料腌表面再烧香,食落肉质嫩滑唔鞋口,再点埋佢上菜个秘制酱汁黎食,更加带出到当中𠮶只风味巴东牛肉花胶汤粉皮:其实我都唔知花胶关唔关印尼菜事,不过本身都几中意花胶汤,再加上职员话呢个推介,所以叫黎试下食之前先饮一啖,已经觉得非常之出色,真系好有惊喜佢个花胶汤底系超级鲜

牛油果沙冰

咖啡沙冰

烧鸡班兰尖塔饭

巴东牛肉花胶汤粉皮
食之前先饮一啖,已经觉得非常之出色,真系好有惊喜
佢个花胶汤底系超级鲜甜劲浓味,饮落去绝对真材实料,冇谂过居然会喺印尼餐厅,仲要系以呢个价钱就食得到,绝对物超所值
至于巴东牛肉煮得入味,香料味浓,辣辣地,够惹味,牛肉稍微鞋左DD,但都唔错

大合照

虎虾沙嗲
虎虾沙嗲(三串):MENU都有写串烧类需时制作15-20分钟,要等耐少少,因为系即时烧,而唔系烧定之后再拎去翻热。佢喺虎虾上面涂左D酱汁再烧,所以一上菜已经闻到好香烧虾味
虎虾够晒大只,食落去唔会烧得干身,仲要D虎虾肉弹牙,食完想再ENCORE多碟再食

另外枱面有调味料,觉得唔够味可以自己再加,不过今餐样样都够晒味,冇需要再加
隔离仲有包手套,可以戴住黎食鸡

全部连埋加一服务费后$385,佢呢到小本经营唔算大间,但食得出佢对食物系好有要求,绝对用心制作,同埋呢到D职员都几NICE,朋友真系冇介绍错,冇谂过印尼餐厅都可以咁好食,值得推介

补MENU
2020-04-28
$192.5 (晚餐)
牛油果沙冰
咖啡沙冰