2020-04-27
原來銅鑼灣呢邊有間印尼菜!走果時門口勁多人排隊,疫情下都有要排隊,相信都有一定實力啦!店內位置不多,好彩老闆幫忙安排到位置。老闆都好有心機,見佢會逐枱向第一次嚟嘅客人介紹餐牌,也只有小店才有這種心機吧!🌙牛油果沙冰 $48牛油果嘅味道比想像中淡,但反而少咗做油膩感,而且賣相好靚!啱晒打卡!📷🌙印尼即磨咖啡 $28朋友點嘅,話甜甜哋幾好味!🌙印尼四大天王飯 $78 (轉班蘭飯+$15) 超抵食!一個飯入面可以食試晒4款菜!雞肉好嫩,而且黃色令到成個飯都好sharp,番茄同魚嘅配搭都好襯,但相對班蘭飯如果再重啲會好啲🌙炸雞黃薑飯 $88 (轉黃薑飯+$15) 朋友叫嘅,佢最鍾意個黃薑飯,薑味夠唔會太油膩,另外餐廳有提供手套食炸雞,所以唔使擔心食得好論盡🌙虎蝦沙嗲串燒 $88食得虎蝦係好新鮮嘅~🌙馬拉盞炒秋葵 $68超大碟好抵食!秋葵唔會炒得過咗龍,又唔會好重調味料味,係健康之選呀!我哋2個女仔叫到成枱都係!估唔到碟飯咁大咁抵食,好彩已經叫咗少飯!下次要再返嚟試下其他嘢食!
店內位置不多,好彩老闆幫忙安排到位置。
🌙牛油果沙冰 $48
🌙印尼即磨咖啡 $28
朋友點嘅,話甜甜哋幾好味!
🌙印尼四大天王飯 $78 (轉班蘭飯+$15)
🌙炸雞黃薑飯 $88 (轉黃薑飯+$15)
🌙虎蝦沙嗲串燒 $88
食得虎蝦係好新鮮嘅~
🌙馬拉盞炒秋葵 $68