餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-04-29 52 浏览
近幾個月一放工都冇咩走圍去食飯,暫時疫情漸好,放工就落左去銅鑼灣.由於本身個人平時不會主動食印尼菜的,但經過糖街時有一間燈光通明,又標榜著有花膠湯底的食品, 便膽粗粗入去食了.拎起餐牌,就掀去有花膠湯底的那頁面,有一個名堂叫原條魚花膠湯粉皮,是燒魚來的,第一次食呢款燒魚,惹味可口,此外,湯粉皮不太厚仲好滑,湯底清得來是有花膠香味,有點喜出望外,我真的有飲佢淡湯的.其實鋪頭名都是斑蘭葉的英文,主打都是要食下出名既斑蘭飯啦,我就點了燒雞塔尖斑蘭飯,好有氣勢,我都是第一次食綠色的飯HAHA. 不過想講真的好好食,雞是帶點甜甜的味,但放心是外皮上有,但味道很好,很夾個飯,再加碟炒通菜,呢段時期又是當做,是最岩食的,YUMMY此外我最最開心是食倒牛串燒,原先是選食羊,但冇貨,就咁比我食到好好味既牛串,記得要熱食,真的肉嫩又有牛味,值的encore.最後跟埋個蝶豆花特飲同班蘭箭葉果蜜,很滿足又有驚喜的一晚.

最後跟埋個蝶豆花特飲同班蘭箭葉果蜜,很滿足又有驚喜的一晚.