2022-11-15
🔸️ 牧羊少年與他的浮萍 🌍 西式📍尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下一直都無食過牧羊少年,今日終於有機會喇。星期五,12點幾黎到,唔算多人,個場非常大同有空間感,仲要幾靚好岩打卡~Lunch set 可以前菜加主菜或主菜加甜品或三樣都要曬我地唔打算試佢既甜品,所以淨係叫前菜+主菜🗨️ 獨子蒜蕃茄蓉辣肉腸肉醬扁意粉呢個估唔到甘好味,個肉醬係非一般,連埋啲蕃茄蓉,好細碎,非常開胃,位位朋友試完都大讚🗨️ 菠菜苗蘑菇南瓜蓉意大利飯朋友話因為睇落好健康所以叫左。食落份量都幾多,味道清新,配合南瓜甜甜地,我試左都覺得幾喜歡。只可惜係係素食,肉食既我當然次一個選擇🗨️ 燒雞漢堡配日曬蕃茄蛋黃醬伴海鹽薯條 呢個無影到相,但個雞扒勁大塊,仲有個薯條好好味,係幼薯條,個表面似再裹多一陣粉再炸,好食呢🗨️ 純素早午餐呢個餐有睇頭,樣樣都做得好,朋友話杯希臘乳酪好好食,為素食者帶來福音☕️ Cappuccino 拉花精美☕️ Matcha Latte 好夠大杯感覺很好,會再黎架!
📍尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下
一直都無食過牧羊少年,今日終於有機會喇。
Lunch set 可以前菜加主菜或主菜加甜品或三樣都要曬
我地唔打算試佢既甜品,所以淨係叫前菜+主菜
🗨️ 獨子蒜蕃茄蓉辣肉腸肉醬扁意粉
🗨️ 菠菜苗蘑菇南瓜蓉意大利飯
🗨️ 燒雞漢堡配日曬蕃茄蛋黃醬伴海鹽薯條
🗨️ 純素早午餐
☕️ Cappuccino 拉花精美
☕️ Matcha Latte 好夠大杯
感覺很好,會再黎架!