2019-05-20 63 浏览
收工閒逛尖沙咀,shopping完去搵野食,朋友提議去棉登徑睇下,見到牛魔呢間餐廳很光猛,望下餐牌食物都幾吸引,就決定在這裡晚餐。🍽員工非常親切有禮,每位都好好笑容,亦經常會幫忙燒烤及提點,確保食物質素,讚👍🏻醬油牛肋骨~厚厚既牛肋骨卷住上枱,見到都流晒口水,急不及待立即燒,半熟剪開再燒,肉汁完全被鎖住响入面,超好食呢!😍😋A4和牛沙朗刺身伴海膽~極好味既生牛肉包住鮮味海膽,入口即溶,海膽香味徘徊於口中,一食就知係極品,又一個要讚爆既美食👍🏻👍🏻👍🏻豚肉五花腩~店員幫忙燒,時間控制得好好,燒到乾身脆邊原來更好食,再用生菜加特制甜辣醬味道一樣好!食燒肉梗係要叫杯啤酒飲下啦,Suntory Draught夠冰凍,大口喝幾啖,爽爆!今個晚餐真係無得彈,絕對要約朋友再來。

2019-05-20 1320 浏览
棉登徑近排開左唔少食肆,以前主要酒吧多,而加就轉型了!今日同朋友約了出尖沙咀行街,行街前都要醫下肚既,於是就係棉登徑睇下有咩好野食!見到呢間食牛既餐廳好似幾吸引,而且lunch時間又唔算好貴,所以就入去試試。餐廳樓底都幾高,一入去就見到幅牆畫左個女仔係到,幾特別!有開放式廚房設計,而我們安排坐bar枱位置,可以見到廚師準備食材。lunch除了有lunch set,亦有一些燒肉的套餐,但因為星期日的lunch即是我們的"早餐",所以都是點lunch set會好點。每個set lunch都有飯、湯、前菜和沙律。前菜有3小碟,泡菜、辣青瓜同埋魚仔,雖說是前菜,但味道都不錯呀!湯是韓式的紫菜湯,清清地可以除去牛肉的濃味!沙律菜是用上黑芝麻沙律醬,第一次食,味道幾特別!烤醬汁牛肉餐($110),這款牛肉是鐵板上的,牛肉肉質鬆軟而且juicy!醬汁有點甜,加上還有鮮甜的洋蔥,用黎送飯十分美味!安格斯特選牛肉眼丼飯餐($125),這個飯冇諗過咁好食。牛肉煮至5成熟,牛肉味濃而且肉質鬆軟,牛肉邊整到有點脆口,加上醬汁惹味,面頭還有紫菜,好想再扒多碗飯呀!總括黎講,餐廳環境舒適,食物質素高,下次要黎試下
烤醬汁牛肉餐

安格斯特選牛肉眼丼飯餐

總括黎講,餐廳環境舒適,食物質素高,下次要黎試下晚餐時段先!
烤醬汁牛肉餐
安格斯特選牛肉眼丼飯餐
2019-05-20 86 浏览
我倆口子出名最愛食燒牛,各地不同的燒牛都十分鐘喜愛,今日被我發現新開的燒牛店,當然要立即跟老公去試試啦。最近發現棉登徑開了很多新餐廳,感覺像打造尖沙咀另一新食街。餐廳裝潢設計型格又時尚,牆上一幅少女頭像非常吸精,遠看還有點像日本藝人「石原聰美」。餐廳選擇都算多,但有一半以上都是牛肉款式,對於牛魔王看到心情極度興奮。桃子汁桃味清香鮮甜,入口消暑解渴。前菜小砵有泡菜,漬青瓜,大豆芽菜,味道酸酸甜甜,胃口大開。海帶湯-味道清甜,海帶軟淋。和牛牛五花澳洲和牛牛五花脂肪分佈平均,色澤漂亮,加上店家自家製醬汁調味,牛味特別香濃,入口輕輕一咬已經溶化,肉質鮮嫩多汁。泡菜豚肉煎餅煎到表面香脆可口,泡菜的酸辣味可以增加香氣,令到煎餅特別美味,而豚肉份量不算太多,所以肉味不太突出,如果多一點會比較好。
最近發現棉登徑開了很多新餐廳,感覺像打造尖沙咀另一新食街。

桃子汁
桃味清香鮮甜,入口消暑解渴。

前菜小砵有泡菜,漬青瓜,大豆芽菜,味道酸酸甜甜,胃口大開。
海帶湯-味道清甜,海帶軟淋。

和牛牛五花

泡菜豚肉煎餅

• 和牛牛五花
早前有朋友介紹🤤🐮小肥趁返工前食下最愛嘆下牛牛丼🤤🐮🍚位於尖沙咀棉登徑既牛魔🐮喺尖東站N1出口行過黎亦夠哂方便😆呢度環境裝修簡約之餘牆上亦畫上「仙女」既壁畫🤪簡約又帶點新式居酒屋既感覺😆🍶雖然牛魔無魔鬼出現😈😂但煮出既牛食配材卻可以說得上牛中之魔🤤🐮安格斯特選牛肉眼丼定食份量十足安格斯肉眼丼😆煎香約七成熟既肉眼雖然唔係入口即溶既口感🙇🏻‍♂️但肉質依然夠滑嫩之餘亦好Juicy😋食落一啲都唔韌😆🥩而伴著住既紫菜絲同埋蔥花🤤賣相誘人之餘亦充滿口感🤤🤩另外有三款配菜、沙律以及海帶清湯既配合😋令丼食更為豐富☺️
早前有朋友介紹🤤🐮

但肉質依然夠滑嫩之餘亦好Juicy😋
食落一啲都唔韌😆🥩
而伴著住既紫菜絲同埋蔥花🤤
賣相誘人之餘亦充滿口感🤤🤩
另外有三款配菜、沙律以及海帶清湯既配合😋
令丼食更為豐富☺️
2019-05-18 65 浏览
一個休閑既周末,  早少少起身就先好好享受一個有質數的午餐朋友帶來牛魔,到聽個名就知道係食牛,岩晒的呢d 食肉獸,而呢度有多款lunch set可選擇坐近窗口位置,看到陽光心情也特別好我就點了慢煮牛肋骨餐先上了伴菜,沙律跟湯,而伴菜的泡菜確實十分惹味,沒多久,牛肋骨也上菜了肉跟骨已分離,十分方便進食,特別我超喜歡吃骨的部份,份量滿滿,肉質鬆軟而味道十分濃郁,用來送飯到流午餐價格十分滿意,下次會再帶朋友到來
一個休閑既周末,  早少少起身就先好好享受一個有質數的午餐

坐近窗口位置,看到陽光心情也特別好
我就點了慢煮牛肋骨餐

午餐價格十分滿意,下次會再帶朋友到來
2019-05-16 61 浏览
終於今日約到兩位好耐冇見嘅朋友,一行三人到尖沙咀棉登徑依間牛魔試一試,因為我遲咗少少嘅關係,朋友已經一早點好咗一個套餐Set,再另加其他單點,以及三杯啤酒!套餐已包括了燒肉的小配菜,配菜味道是幾好的!套餐不包括蝦,甜薯同牛肋骨,係我地自己另外點的,😋😋味道都幾好!依個就套餐包的!牛味幾重!幾好味!😋😋雞肉就正常啦,不竟不是牛魔的主打菜式!蝦都幾新鮮!最後我地仲加左塊和牛西冷,都好正好香!😋😋😋有燒肉又點少得杯啤酒🍻最後賣單三位食左都係每位六百幾蚊,但又有和牛,又有服務生燒埋,貼身服侍,都幾好享受!😋😋😋可以再來!😉

套餐已包括了燒肉的小配菜,配菜味道是幾好的!
依個就套餐包的!牛味幾重!幾好味!😋😋
雞肉就正常啦,不竟不是牛魔的主打菜式!
蝦都幾新鮮!
最後我地仲加左塊和牛西冷,都好正好香!😋😋😋
有燒肉又點少得杯啤酒🍻
4個姊妹的聚會想吃日式燒肉,從網上平台找到最近人氣極高的日式燒肉餐廳,入到去環境好有品味,被牆上一幅油畫吸引住。喜歡吃牛的我們當然點了很多不同種類的牛,種類有很多選擇,如果不懂燒肉,職員還會幫你燒,簡直5星級享受另外亦會點其他如五花腩肉和海鮮帆立貝,好大粒 新鮮甜美另外亦點了沙津、櫻花蝦餃子和海膽飯,還有燒餅整頓晚餐都很滿足,除了吃高級牛之外,又有不同種類菜色選擇,非常適合吃一家大細或者朋友聚會,呢度仲有生啤自己斟,可惜要揸車,留待下次再光臨

另外亦會點其他如五花腩肉和海鮮帆立貝,好大粒 新鮮甜美

另外亦點了沙津、櫻花蝦餃子和海膽飯,還有燒餅

• 美國PRIME醬油牛肋骨
  • 日本特級帆立貝
  • 櫻花蝦粟米餃子
  • A4牛魔野原燒
2019-05-15 55 浏览
聽朋友講尖沙咀開咗一間叫牛魔嘅餐廳作為牛痴嘅我哋當然要來試一試啦牛魔嘅位置喺棉登徑平時都會過嚟呢一頭搵嘢食嘅不過好彩我認得個標誌佢冇中文字差啲就Miss左12點人少少左去拎位先午市套餐有八個選擇 有牛有雞有魚都我同朋友揀咗set 1同埋set 3分別係安格斯牛肉眼飯餐同埋慢煮牛肋骨餐先上前菜同沙津 後上主菜 侍應都時不時有嚟加水 慢煮牛肋骨嘅味道唔錯 朋友就覺得個汁太甜我就覺得有少少定吉野家牛肉飯汁嘅味道 牛肋骨可能因為係慢煮嘅關係所以一啲都唔銀韌 搭埋個飯岩岩好而另外安格斯呢我就覺得煮得有少少太熟我覺得餐廳可以詢問下客人鍾意啲牛肉幾成熟噤就perfect啦!作為午餐 我覺得份量價錢質素都ok 下次再嚟試下其他野先!
聽朋友講尖沙咀開咗一間叫牛魔嘅餐廳

所以一啲都唔銀韌 搭埋個飯岩岩好
而另外安格斯呢
我就覺得煮得有少少太熟
我覺得餐廳可以詢問下客人鍾意啲牛肉幾成熟
噤就perfect啦!

作為午餐 我覺得份量價錢質素都ok 下次再嚟試下其他野先!
尖沙咀高質燒肉店!同成班fd黎食燒肉先可以叫多幾款🌝 仲有啤酒可以飲幾多自己倒幾多😎叫咗4人餐($1850) 同一個set C 2人餐($1050)首先登場既豆腐沙拉好唔錯,好清新豆腐都好滑🤤叫得牛魔,大家都好期待食呢度既牛肉😻 由薄切牛肉到厚切都一樣咁高質。最鐘意呢個A4和牛牛肩肉薄切配蘋果條,牛肉好嫩好冧,A4和牛係我最中意既牛肉油脂比例,入口半溶又唔會太油。但原來加埋蘋果條係仲正🤤食完牛肉仲有高質海鮮🦞 龍蝦,帶子係新鮮到誇張!好彈牙好甜估唔到主打做燒肉店既餐廳竟然韓國小食都一樣岀色,韓式炒粉絲同個香葱海鮮煎餅係好食過係尖沙咀韓國街果啲好啲!一放低影完張相就秒速清哂最後散叫咗個煙燻生牛肉,將生雞蛋同松子仁拌埋入去,滑得黎都有口感,連唔太食生牛肉既我都覺得唔錯食埋個海膽拌飯就滿足哂,好香既飯,就咁食已經正。

食完牛肉仲有高質海鮮🦞 龍蝦,帶子係新鮮到誇張!好彈牙好甜

食埋個海膽拌飯就滿足哂,好香既飯,就咁食已經正。

2019-05-12 453 浏览
落地玻璃同大畫有別常見燒肉店,有點「文青」感覺。有open kitchen同坐位風味唔錯。先嚟前菜同昆布湯。黑松露沙律醬粟米沙律內配洋蔥青瓜,好多菜下,芝麻醬好帶領個味。一口接一口!泡菜微辣帶酸醋咁,菜爽甜多汁。豆芽清甜解辣,健康。不速之來蒜辣青瓜,最爽既前菜!蒜蓉多過辣,正!開胃濃味。昆布湯清清口氣開始食肉。安格斯特選牛肉眼丼飯配特選餐湯 $125Prime Augus Ribeyes Beef Donburi Set丼飯一碗過,搞一搞開動。牛肉長形唔係全熟,比較軟嫩。牛味加d紫菜配會香d,飯軟一碗有多既份量。烤醬汁牛肉餐配白飯及特選餐湯 $110Grilled Matinated Beef with BBQ Sauce Set烤醬汁牛肉全熟,無安格斯特選牛肉眼咁軟。但佢既烤醬汁好好味配飯,甜咸岩岩好!雖然牛肉全熟,但都有另一風味。中午嚟講都食得ok。汽水or果汁 $8蘋果汁同桃汁,後者好飲在有桃碎粒粒,嘻嘻。午餐有定食or燒肉,menu種類都多。
落地玻璃同大畫有別常見燒肉店,有點「文青」感覺。

有open kitchen同坐位風味唔錯。

先嚟前菜同昆布湯。

黑松露沙律醬粟米沙律

不速之來蒜辣青瓜,最爽既前菜!蒜蓉多過辣,正!開胃濃味。

昆布湯清清口氣開始食肉。

安格斯特選牛肉眼丼飯配特選餐湯 $125
丼飯一碗過,搞一搞開動。

烤醬汁牛肉餐配白飯及特選餐湯 $110

雖然牛肉全熟,但都有另一風味。中午嚟講都食得ok。

汽水or果汁 $8
蘋果汁同桃汁,後者好飲在有桃碎粒粒,嘻嘻。

午餐有定食or燒肉,menu種類都多。
午餐
2019-05-09 85 浏览
早兩日同朋友嚟牛魔食午餐, 呢度環境幾舒服, 座位好寬敞, 同埋啲店員態度都幾好👍👍我叫咗個牛魔石鍋飯餐, 我幾鍾意佢套餐裏面會包埋一d前菜:芽菜,青瓜,泡菜,都係我既摰愛😍😍 加上又辣辣地,食完真係好開胃😋啲飯畀石鍋烘住,keep住熱辣辣😍牛肉好淋身,好入味👍👍, 同埋石鍋飯撈蛋汁好正,仲有埋飯焦😋幾脆口,咬落去幾有口感😋我朋友就叫咗碟安格斯特選牛肉眼丼飯餐, 牛肉軟硬適中, 好有口感,而且分量都多😍😍好味我另外叫咗杯熱生薑蜂蜜茶, 生薑味濃, 配埋蜂蜜甜甜地,幾好飲😋👍我朋友就叫咗杯熱柚子茶,佢都覺得甜度適中, 同埋落咗好多柚子👍呢間餐廳食牛肉真係一流😍😆 下次再試下佢其他款式既食物先

呢間餐廳食牛肉真係一流😍😆 下次再試下佢其他款式既食物先
2019-05-07 64 浏览
平時係尖沙咀返工, 四周都有好多日本餐廳好出名, 今日黎到綿登徑, 有好多新店林立, 同朋友去左牛魔一下佢既牛肉午市定食! 入到去空間感好強~高樓底~見到晚市有燒肉, 有個OPEN KITCHEN好有日本FEEL~仲有好有MOOD既音樂👍一流醬煮牛肉, 包埋前菜~最鐘意食酸辣青瓜💗份量對小女黎講有點多~ 不過醬煮牛好有質素! 燒肉汁好入味, 仲要唔會太難咬開~好有口感! 值得一讚既係佢既餐用具~用左木用餐具, 好有日式FEEL😍

醬煮牛肉, 包埋前菜~最鐘意食酸辣青瓜💗

值得一讚既係佢既餐用具~用左木用餐具, 好有日式FEEL😍

2019.04.25 😊【牛魔王與鐵扇公主的相遇故事】食在尖沙咀小時候聽西遊記故事裡有一位性格憨厚的牛魔王🐂雖然脾氣火爆 卻有一位貌美如仙的鐵扇公主默默守候畫面轉回二零一九尖沙咀一間主打日、韓烤肉店名字叫「牛魔」牆上由著名街頭創作畫家繪畫上美麗動人的「鐵扇公主」畫作💃有沒有一種很唯美、穿越的感覺呢?!餐廳採用最新的無煙燒肉技術 就算吃完烤肉也不會被路人聞到身上嗅嗅的店內可劃分為兩部份 吧枱位置可以享受廚師的即席燒烤而大堂的座位則適合喜歡自己創意燒烤的食客事不宜遲 即刻點餐快快慰勞大家的餓肚子吧才剛坐下來 酒鬼們已對桌上的「自助啤酒機」相當有興趣原來是部「自由斟」要飲多少 就斟多少收費都是跟據飲用量計算🍺生啤Hoegarden每1ml/$0.23可以一邊食烤肉一邊享用冰冰涼涼的啤酒了四人餐 $1850🔸前菜: 牛魔古法漬泡菜及前菜、豆腐沙拉配芝麻汁、香蔥海鮮燒餅、韓式炒粉絲除裝潢外 就連餐前小食亦以日、韓為主題 冷盤及前菜的份量與款式不少🥒各位食肉獸可以邊吃邊等主角的到來就先以酸酸辣辣的漬泡菜開開胃吧小妹就較愛餡料豐富 顏色金黃的香蔥海鮮燒餅 一口接一口另韓式炒粉絲亦大受各位愛韓的女士們
2019.04.25 😊
【牛魔王與鐵扇公主的相遇故事】食在尖沙咀
小時候聽西遊記故事裡有一位性格憨厚的牛魔王🐂
雖然脾氣火爆 卻有一位貌美如仙的鐵扇公主默默守候
畫面轉回二零一九
尖沙咀一間主打日、韓烤肉店名字叫「牛魔」
牆上由著名街頭創作畫家繪畫上美麗動人的「鐵扇公主」畫作💃
有沒有一種很唯美、穿越的感覺呢?!
店內可劃分為兩部份 吧枱位置可以享受廚師的即席燒烤
收費都是跟據飲用量計算🍺
生啤Hoegarden每1ml/$0.23
可以一邊食烤肉一邊享用冰冰涼涼的啤酒了

四人餐 $1850
除裝潢外 就連餐前小食亦以日、韓為主題
冷盤及前菜的份量與款式不少🥒
各位食肉獸可以邊吃邊等主角的到來
就先以酸酸辣辣的漬泡菜開開胃吧
小妹就較愛餡料豐富 顏色金黃的香蔥海鮮燒餅 一口接一口
另韓式炒粉絲亦大受各位愛韓的女士們喜愛
在進食大量肉食的同時 不忘來點豆腐沙拉清清口味 減低罪惡感

🔸肉食: 美國Prime醬油牛肋骨-兩件、A4和牛牛肩肉薄切配蘋果條-兩片、老饕澳洲M7和牛肉眼排-厚切、全天然豚肉五花腩-厚切
熱身過後 一班食肉獸已爭先搶閘烤起肉來
四人套餐包括了3款牛肉及1款豚肉🐂
-卷裝的牛肋骨油花較多 肉質鮮嫩juicy多汁 由於浸過醬油 味道較甜
-牛肩肉油香更重 薄切令脂肪很快就融化 做到入口即化的味蕾享受
烤成後加上蘋果條既清甜又去膩
-M7和牛肉眼排則使用厚切方式
油脂分佈均衡 肉味較濃
跟前兩者比較有咬口
🔸海鮮: 日本特級帆立貝-六件、美國特選龍蝦尾-兩件、海膽伴飯
除肉食外 小店的海鮮亦不可不讚

Mon-Sun: 1200-1500, 1800-0000

🍚 openrice: yee6192004
2019-04-25
2019-05-06 308 浏览
這天帶朋友去的這家韓燒, 提供質素優良的牛肉, 正適合我與朋友2個牛魔王. 與傳統的韓燒格局不同, 光猛又開揚, 亦不見巨型的抽氣扇在每張桌上, 但又不會有一陣陣的油煙味. 我們只有2人, 編了在吧枱前. 細心一看, 原來每個爐的裡頭已裝有抽氣孔, 難怪整家店沒有油煙. 坐下第一件事是先點hoegaarden draught beer, 新鮮清爽又帶白花香, 配上泡菜, 芽菜, 青瓜等小食也相當配合. 這裡的泡菜等小食是可以無限添食的. 第一道先點的是日本特級帆立貝, 肥美又隻, 稍經烘烤兩面後, 正好享受半生熟的口感. 炸餃子配上粟子豬肉內饀, 然後外層有附上一層櫻花蝦, 味道挺新奇有趣. 清淡的海帶湯在吃韓燒時更覺解渴. 這塊A4牛肉只要$260, 實在是超級抵食, 油花分佈極美. 燒牛前, 用上了一塊牛脂肪擦網. 燒至3-5成熟間的A4牛再沾上蛋汁, 肥美的牛肉吃得人感動. 這2塊Prime牛肋骨的呎吋不小, 烤的時候也要分兩次. 這塊牛肋骨已預先用醬油醃過. 再加上由店員代燒, 燒出來的效果剛剛好又juicy, 擺盤又整齊. 只用椒鹽簡單調味的烤雞腿肉, 與其他食材相比稍顯得簡
這裡的泡菜等小食是可以無限添食的.
櫻花蝦粟米餃子
海帶湯
清淡的海帶湯在吃韓燒時更覺解渴.
A4牛魔野原燒 (配月見汁沾蛋)
燒牛前, 用上了一塊牛脂肪擦網.
美國Prime醬油牛肋骨
這2塊Prime牛肋骨的呎吋不小, 烤的時候也要分兩次.
鳥肶肉椒鹽
只用椒鹽簡單調味的烤雞腿肉, 與其他食材相比稍顯得簡單及調味不足, 以價論價質素亦算合理.
埋單的價格每人$500左右, 但吃到的食材質素頗高, 值回票價.
2019-04-28
櫻花蝦粟米餃子
海帶湯
A4牛魔野原燒 (配月見汁沾蛋)
美國Prime醬油牛肋骨
2019-05-05 58 浏览
開完會九點先收工,反正無心機吃飯。 L 跟同事提議到附近食烤肉飲啤酒消消氣。一進店內就有位美女歡迎你,有鐵扇公主的味道意想不到平日晚上都有很多人光顧,坐無虛席。預先訂位才是王道。坐在 L 型的吧枱,更有專人為你烤肉。地方不算太大,有散座亦有吧枱,還有 VIP 房,座位都算寬闊,最正是沒有油煙味,夠清爽。兩個人選了一客較抵吃的三藏和牛盛宴。A4 岩鹽和牛牛肩肉,以岩鹽作簡單調味經已吃到肉本身的鮮味。A4上等雪花和牛小排在放入口那一瞬間有著「溶化掉」的鬆軟口感,肉汁帶著濃烈的甜味和芳醇香味。A4 和牛西冷大牛排,肉厚之餘亦只有西冷牛排才能突顯出肉質細嫩,油脂花紋均一。A4 無敵霜降和牛小排是 L 最愛,脂肪比例很平均,肉味亦濃。伴碟的配菜都不錯海鹽及醬油當然不可或缺爐頭很乾淨食具亦精緻當然要有兩杯Suntory啤啤佢

一進店內就有位美女歡迎你,有鐵扇公主的味道

兩個人選了一客較抵吃的三藏和牛盛宴。

伴碟的配菜都不錯

海鹽及醬油當然不可或缺

爐頭很乾淨

食具亦精緻

當然要有兩杯Suntory啤啤佢
2019-04-30
$330 (宵夜)
  • 三藏和牛盛宴