2022-12-05 437 浏览
呢排就有好多新嘅台式火鍋店,呢一間係滄海遺珠,比出邊嘅更加抵食,食物選擇多,又唔算好多人食,但食物質素又出奇地好,食過返尋味!台式火鍋店一般呢就有台灣嘅小食、炸物等,有前菜,有鴛鴦鍋,仲有一堆台式嘅火鍋料,一定要有埋台式芋圓先至係大滿足嘅火鍋!今次就帶咗一班姊妹一齊去食,個個都讚不絕口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)首先一定大贊佢有提供圍裙,着住靚靚裙去打邊爐都唔怕整污糟!每樣食物都可以一樣一樣咁嗌,唔怕叫咗冇人食,即使只有一個人想食都可以放心叫,唔會浪費食物,餐廳真係好細心!(/ω\)
首先一定大贊佢有提供圍裙,着住靚靚裙去打邊爐都唔怕整污糟!
2022-12-05 67 浏览
平時食打邊爐任食,食嚟食去都係戈幾間,今次就試下新嘢《牛駅麻辣火鍋放題》,餐廳位於尖沙咀愛賓商業大樓,有三款唔同級數嘅體驗。我就揀左$248嘅美國精選牛套餐。湯底有好多款可以揀,心大心細嘅我就直接揀鴛鴦鍋(牛駅秘製麻辣鍋+清甜椰子雞湯)。麻辣鍋就最好用嚟淥牛肉而藥膳牛骨湯就適合。有5款肉類可以揀,分別係美國牛肩胛肉、巴西牛脷托、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、花雕酒雞翼。美國牛肩胛肉,牛脂味重又容易入口,肉味都幾濃。除左肉類之外,配料方面都好多,有響鈴、雞子、台灣香腸、魚皮、花膠、蟹柳、魷魚仔、沙白、脆肉鯇同埋鮮蝦。自助吧就有蔬菜、熟食、飲品、同埋甜品區。我就最驚喜佢地有珍珠奶茶同埋冷泡茶提供。酒類就一定要數清酒同埋梅酒。最後食埋雲糕真係好滿足呀。牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
放工又去咗尖沙咀加連威老道,今次唔係去行街,係去愛賓大廈做facial ,落樓經過牛駅,被麻辣火鍋放題所吸引。熱情的店員親自介紹,餐廳是間台式火鍋店,很多食材都由台灣直送。同行友人先選擇好120分鐘食到飽打邊爐套餐,後揀了台式麻辣湯底,準備食一個刺激的火鍋夜晚。餐廳裝修簡約光潔,座位闊落,點餐自助以 QR code 落單,自助區食物都十分豐富。餐廳自取小食,竟然有麻辣小龍蝦、糍粑任食。飲品更加有驚喜,清酒、梅酒、啤酒任飲,仲有珍珠奶茶㖭!餐廳 menu 新增的特色小食,都係不能夠錯過:醉豬手、泡椒魚皮、水牛芝士條。我們選了牛駅 $208 的美國精選牛,任食美國牛肩胛片、巴西牛脷托、美國豬梅肉、澳洲羊肉和花雕酒雞翼。湯底有9款,招牌牛駅秘製麻辣鍋,原料由四川直送,湯底極之濃郁,香麻食得過癮。主打牛、海鮮、餃類、甜品;牛肉海鮮都算高質,新鮮有美國牛肩胛片,巴西牛脷托,唔好唔記得仲有手打蝦滑、士林豬血糕、美顏花膠,值得回味。美國牛肩胛片油花分佈平均,有牛肉油香,口感柔軟,食落嫩滑多汁,可以 encore。火鍋配料數之不盡:日本蟹棒、魚肚、水魷魚 、台北鴨血、水牛芝士條、麻辣炸鷄;皮薄餡多,味

火鍋配料數之不盡:日本蟹棒、魚肚、水魷魚 、台北鴨血、水牛芝士條、麻辣炸鷄;皮薄餡多,味道重。

鮮甜沙白有質素,都很新鮮!脆肉鯇魚片 、鮮甜海蝦、花雕醉雞翼;海蝦入口彈牙,脆肉鯇魚片實肉鮮甜。

甜品有必試三色芋圓 ,正宗台灣味道!糍粑,外層酥脆,爆餡流心,好滋味!

總括最平 $208 都有交易,價錢親民,CP值高!朋友話食過返尋味。

最後食甜品,食完熱辣辣火鍋,要食雪糕涼爽吓,奶味幾重唔會太甜,完美了今天的放題
  • 美國精選牛
  • 麻辣小龍蝦
  • 糍粑
2022-12-03 69 浏览
天氣凍,梗係要打邊爐啦。朋友介紹呢間麻辣火鍋勁好食,就同老公嚟試下。來呢度一定要試秘制麻辣鍋,另加48蚊鴛鴦湯底,我揀左胡椒豬肚鍋。麻辣鍋好香,麻辣得來又唔會好辣。胡椒豬肚辛辣味仲濃,寒風起食落就真係暖笠笠。套餐方面,我地嗌左SRF美國特級肩胛肉眼片,仲有美國豬梅肉片,澳洲羊肉片,巴西牛脷等等,放辣鍋煮,真係好好味!肉質嫩滑,肥瘦均勻,片得又薄,食落啖啖肉,超正。除左肉類之外都有好多嘢可以選擇,值得一提係佢每一樣嘢真係一件,可以比人試到好多種類之餘,唔會食唔哂而嘥嘢。我地嗌左花雕雞翼、蝦、魚片、魚皮、午餐肉、響鈴、豬手等等。蝦好新鮮,好好味。行出去自助區都好多嘢揀,麻辣小龍蝦任食,有蔬菜,丸子,鹽酥雞等等 飲品亦好多種類。再食個甜品爆漿糍粑,加支雪條,今餐真係太滿足!
2022-11-29
2022-12-03 51 浏览
天氣凍凍地唔使講最好當然係拾下拾下啦😄疫情下冇得飛去台灣食火鍋就試下呢間台式火鍋店啦,講真我每次去台灣都必食佢地嘅火鍋放題因為真係超多野食,好彩牛駅都無令我失望都有好多野食重有啲台灣直送嘅食材😄湯底都有9款選擇~秘製麻辣鍋,豬筒骨鍋,藥膳牛骨鍋,花膠竹絲雞鍋,胡椒豬肚鍋,薑母鴨鍋,喇沙海鮮,蕃茄豬骨鍋,今晚就試咗椰子雞鍋湯底濃濃椰子味非常清甜👍😋首先出去行一圈睇睇有乜好食冷盤~麻辣豬脷,醉雞翼尖,帶子裙邊,中華沙律,泰式鳳爪,醉豬手……熱食~一大盤麻辣小龍蝦,台灣鹽酥雞,麻辣螺……火鍋配料都好多~不論羊肉,豬梅肉片好幾款牛肉同樣好食👍😋梅酒,清酒,啤酒,冷泡茶,汽水,果汁應有盡有甜品亦唔少連仙草芋圓,日本明治乳酪,醬爆糍粑都有😍
熱食~一大盤麻辣小龍蝦,台灣鹽酥雞,麻辣螺……
火鍋配料都好多~不論羊肉,豬梅肉片好幾款牛肉同樣好食👍😋
  • 牛肉,羊肉,泡椒魚皮,麻辣豬脷,芋頭貢丸……
2022-12-02 86 浏览
天氣開始轉涼,梗係要打一打邊爐!朋友介紹左呢間超正嘅火鍋放題,試完果然非常唔錯!必定會再黎食多次!火鍋湯底方面非常多選擇,我哋就揀咗鴛鴦鍋,一個秘製麻辣鍋,一個椰子雞鍋。中超細心有圍裙防止彈到件衫,加分👍🏻放題方面唔單止有美國牛肩胛片、美國豬梅肉片、牛脷、羊肉片等等,最正嘅係有台式自家製手工餃同好新鮮嘅沙白,完全冇沙,粒粒都飽滿肥美😍仲有女士最愛嘅花膠🤤🤤🤤入面嘅醬料、配菜、小食、飲品、甜品都都超超超超多選擇!應該係我見過最多選擇嘅火鍋放題店!熱食、冷盤、甜品通通都超過10款,比較特別嘅係有麻辣小龍蝦、醉豬手同埋有芋圓甜品🤤🤤野飲方面仲特別,有唔同嘅冷泡茶,我最鍾意嘅就係白桃烏龍茶,仲竟然有凍同熱嘅清酒!打完邊爐小酌一兩杯都咪話唔爽!😍😍總括嚟講,覺得餐廳真係性價比極高,唔只款式多,食物質素都好好,係會想一黎再黎嘅火鍋放題餐廳😋😋😋

中超細心有圍裙防止彈到件衫,加分👍🏻

2022-11-30 95 浏览
天氣涼涼哋最適合打邊爐,尖沙咀the one 商場對面有間牛駅,座位企理空間都好大,近乎所有座位都係卡位。120分鐘放題有三個套餐揀:美國精選牛,美國特級肉眼片,特上牛小排。我揀左美國特級肉眼片套餐,食物種類有好多包括牛脷,豬梅肉,羊肉,帆立貝,花雕酒雞翼,墨魚滑,蝦滑,牛肚,牛筋等等。湯底揀咗冬瓜豬骨湯,美國肩胛肉好正,肥瘦適中,上枱一碟碟肉好似積木咁一層層。感覺好衛生,墨魚滑同牛脷質數高。外面自助bar 有八個櫃既飲品,果汁係新品牌,可以一試,幾有新鮮感。bar仲有小食例如枝豆,螺頭,帶子裙邊。菜,菇,魚蛋,貢丸任攞。整體質素高好乾淨。
尖沙咀高質台式火鍋放題My families and I went to a restaurant called "Beef Station" (牛駅麻辣火鍋放題)located in Shop 102, 1/F, Albion Plaza, 2-6 Granville Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖There are 3 buffet dinner sets with different prices.We chose the HKD$248 per adult ones that can enjoy US selected beef 美國精選牛US beef Chuck 美國牛肩胛片Brazil Ox tongue trim 巴西牛脷托US Pork 美國豬梅肉片Australian lamb 澳洲羊肉片those protein on an unlimited basis Seafood are also served on an unlimited basis such as shrimp,fish maw, baby
尖沙咀高質台式火鍋放題

尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

US selected beef 美國精選牛
US beef Chuck 美國牛肩胛片
Brazil Ox tongue trim 巴西牛脷托
US Pork 美國豬梅肉片
Australian lamb 澳洲羊肉片

Seafood are also served on an unlimited basis such as shrimp,fish maw, baby cutle fish..etc

The shrimp is fresh and sweet.

The fish maw is very thick and collagenic,highly recommended!!

For cooked snacks,there are spicy crayfish,Taiwanese salted fried chicken,Buffalo cheese sticks..etc

Highly recommended the Buffalo cheese sticks which is oozy,chewy.

super yummmmmmm

Cold sake,warm sake, Plum wine and drinks are free flow.

Hokkaido milk pudding,lollipop all you can eat!!

wide varieties of hotpot ingredient to choose from

all in all,Nice decor,high quality,affordable price!!

秋風起 又是火鍋熱門季節既時候最近經過火鍋店都大排長龍 要食真心預早訂定枱排除萬難終於訂到牛駅 當然要試試熱門既性價比任食套餐餐廳裝潢頗有日系風格以木材質打造間隔 整潔簡約座位寬敞舒適 空間感充足牛駅主打台式火鍋 食材大多由台灣直接空運到港單是任食套餐 餐廳就已經有好幾款可選 我們選了美國精選牛套餐套餐包可以任食美國牛肩胛、巴西牛脷托、美國豬梅肉、澳洲羊肉同花雕酒雞翼加上仲有麻辣小龍蝦、糍粑、清酒梅酒啤酒等都任食任飲除左以上之外 自助區亦有非常豐富既食物任選一次過可以吃飽飽之餘 仲可以一解思鄉(台灣)之苦點餐以QR code形式 省卻了漏單落錯單既情況 非常方便除左一般火鍋配料 當然少不了熱門熟食泰式鳳爪、帶子裙邊、麻辣雞翼尖、麻辣豬脷、泡菜蘿蔔、中華沙律等仲有台式鹽酥雞、肉燥飯、醉豬手、泡椒魚皮、中式糖水一次過絕對可以吃個夠吃個飽至少飲品方面 選擇可真不少除左罐裝飲品 餐廳亦有提供自家製冷泡茶亦貼心預備了少量熱飲 方便唔飲凍飲既客人今次選了美顏花膠竹絲雞湯底味道出色而且唔會太重口味 滋潤養顏 好適合女生滋補滋補牛肩胛肉質鮮嫩 脂肪分佈平均 肥瘦均勻雖然是薄切 不過牛味依然濃郁不自覺地
秋風起 又是火鍋熱門季節既時候
最近經過火鍋店都大排長龍 要食真心預早訂定枱
排除萬難終於訂到牛駅 當然要試試熱門既性價比任食套餐
餐廳裝潢頗有日系風格
以木材質打造間隔 整潔簡約
座位寬敞舒適 空間感充足

牛駅主打台式火鍋 食材大多由台灣直接空運到港
加上仲有麻辣小龍蝦、糍粑、清酒梅酒啤酒等都任食任飲
除左以上之外 自助區亦有非常豐富既食物任選
一次過可以吃飽飽之餘 仲可以一解思鄉(台灣)之苦
點餐以QR code形式 省卻了漏單落錯單既情況 非常方便
除左一般火鍋配料 當然少不了熱門熟食
仲有台式鹽酥雞、肉燥飯、醉豬手、泡椒魚皮、中式糖水
一次過絕對可以吃個夠吃個飽

牛脷托入口爽口彈牙 亦是不俗之選
除此之外 海鮮類亦鮮味十足 令人滿意
最後最後 當然要食埋甜品先夠完滿
餐廳提供既甜品種類都不少
雪糕、雪條、芝士杯、蛋糕杯、奶凍仲有三色芋圓仙草杯
不得不提係仲有自助扭紋雪糕
絕對又是吃到捧住肚子走喇
2022-11-17
2022-11-26 5498 浏览
今晚經過尖沙咀,見到呢間打邊爐既野食唔錯,價錢又唔貴,同埋糍粑,清酒🍶,梅酒,啤酒,麻辣小龍蝦都係任飲任食,7:30前賣單仲可以平啲,性價比高,於是入去晚餐😋🌟牛駅秘制麻辣鍋 x 喇沙海鮮鍋好正宗既麻辣鍋,辣味十足,湯底材料好足,加上牛油放落去、令麻辣湯既味道更加濃郁😋喇沙海鮮湯味道一樣濃郁,有青口,蝦🦐,其他喇沙湯底既配料十足,必點😋🌟 SRF美國特級肩胛肉眼片 x 牛舌肉眼片大塊,但唔會太厚,脂肪比例平均,牛味濃郁,牛舌爽口,薄薄一片,打邊爐好快熟😋同埋上菜速度快,值得一讚👍🏻🌟 海鮮 x 墨魚滑 x 醉雞翼海鮮方面,帆立貝大粒,青口亦都大隻,肉質鮮甜爽口,而且厚身😋值得一讚係有冰響底,令海鮮保持新鮮👍🏻墨魚滑新鮮,咬落彈牙😋醉雞翼好香酒味,好入味😋🌟 麻辣小龍蝦 x 炸物 x 糍粑x 芝士條麻辣小龍蝦好入味,蝦肉彈牙,炸物炸得外脆👍🏻糍粑有驚喜,平時黑糖會響面,但呢間火鍋店既糍粑唔同既做法,將黑糖放響入面,咬落去會爆漿,外層軟熟,相當唔錯😋芝士條同樣出色,做到拉絲既效果👍🏻🌟 茶x 甜品自家制既冷泡茶,茶味香濃👍🏻甜品有台式既芋圓仙草, 意大利芝士凍餅,仙草好有台灣既味道,唔會太

🌟牛駅秘制麻辣鍋 x 喇沙海鮮鍋

湯底

🌟 SRF美國特級肩胛肉眼片 x 牛舌

同埋上菜速度快,值得一讚👍🏻
SRF美國特級肩胛肉眼片

🌟 海鮮 x 墨魚滑 x 醉雞翼

值得一讚係有冰響底,令海鮮保持新鮮👍🏻
墨魚滑新鮮,咬落彈牙😋
醉雞翼好香酒味,好入味😋

🌟 麻辣小龍蝦 x 炸物 x 糍粑x 芝士條

麻辣小龍蝦好入味,蝦肉彈牙,炸物炸得外脆👍🏻
外層軟熟,相當唔錯😋
芝士條同樣出色,做到拉絲既效果👍🏻

🌟 茶x 甜品

自家制既冷泡茶,茶味香濃👍🏻
甜品有台式既芋圓仙草, 意大利芝士凍餅,仙草好有台灣既味道,唔會太甜,好足料😋
自家制茶

自家制茶
甜品
  • 牛駅秘製麻辣鍋
2022-11-25 126 浏览
尖沙咀咁多野食 每次都揀到好頭痕🤣🤣🤣今日同朋友試下呢間日式火鍋🍲佢就係mira隔離 係馬路邊有入口 好方便!今日同朋友book左平日夜晚 餐廳都坐滿!餐廳入面都唔會太嘈吵 環境舒適~今次叫左鴛鴦鍋 一邊係麻辣 一邊係椰子雞麻辣都幾辣!唔食得辣嘅要小心🔥椰子雞清清地 又足料!推介!醬料區選擇超多 名牌清晰~ 唔怕落左咩都唔知🤭熱盤食物選擇唔多 但全部都係熱住!唔怕啲野食凍哂又唔衛生~~個人推薦肉燥飯⭐️😍😍😍熱辣辣自己裝飯~ 可以想食幾多裝幾多~仲有冷盤前菜小食!多款水果都係切好哂😍勁方便!甜品選擇真係食過咁多間火鍋最多🥹首先有一大櫃蛋糕🍰泡芙😍獨立包裝嘅乳酪 豆腐花 布甸!仲有自助軟雪糕+大量配料🍦🍦🍦仲有仲有!雪櫃雪條櫃🤭 真係太多款 脆皮朱古力雪條&榴槤雪糕&低卡水果雪條全部都有😹😹😹完全選擇困難飲品櫃仲有冷泡茶!各種汽水!仲有幾款酒🥹連維他奶都有😍真係食呢啲都飽😹😹ok終於坐低打邊爐🤭各款肉類 海鮮 都有好多款 肉質味道都唔錯 每份份量都唔會太少!整體評分:🤍🤍🤍🤍🤍以後打邊爐都會揀呢到🥹無論肉類 前菜 甜品 飲品 選擇都係多到傻左🤭價錢仲要非常合理!⭐️
尖沙咀咁多野食 每次都揀到好頭痕🤣🤣🤣
今日同朋友試下呢間日式火鍋🍲
佢就係mira隔離 係馬路邊有入口 好方便!

今日同朋友book左平日夜晚 餐廳都坐滿!
餐廳入面都唔會太嘈吵 環境舒適~
今次叫左鴛鴦鍋 一邊係麻辣 一邊係椰子雞
麻辣都幾辣!唔食得辣嘅要小心🔥
椰子雞清清地 又足料!推介!

醬料區選擇超多 名牌清晰~ 唔怕落左咩都唔知🤭

熱盤食物選擇唔多 但全部都係熱住!
唔怕啲野食凍哂又唔衛生~~
個人推薦肉燥飯⭐️😍😍😍
熱辣辣自己裝飯~ 可以想食幾多裝幾多~

仲有冷盤前菜小食!多款水果都係切好哂😍勁方便!

甜品選擇真係食過咁多間火鍋最多🥹
首先有一大櫃蛋糕🍰泡芙😍
獨立包裝嘅乳酪 豆腐花 布甸!
仲有自助軟雪糕+大量配料🍦🍦🍦

飲品櫃仲有冷泡茶!各種汽水!仲有幾款酒🥹連維他奶都有😍
真係食呢啲都飽😹😹

ok終於坐低打邊爐🤭
各款肉類 海鮮 都有好多款
肉質味道都唔錯 每份份量都唔會太少!

整體評分:🤍🤍🤍🤍🤍
以後打邊爐都會揀呢到🥹
無論肉類 前菜 甜品 飲品 選擇都係多到傻左🤭
價錢仲要非常合理!⭐️
2022-11-24 96 浏览
有班好耐無見朋友突然間話去食台式火鍋,我建議去牛駅,之前同老公去過一次,佢成日都話想去多次,今次飛甩佢同班friend 食今次湯底系豬骨湯底,因為個個都吾食得辣,呢個豬骨湯底好夠味,吾錯今次個餐系美國極黑牛肩胛肉眼餐$288牛肩胛肉眼好淋好嫩,肥瘦適中,紅潤有色澤海鮮點左蝦,魷魚,花膠,蛤,size 吾大但尚算新鮮,幾鮮甜前菜任食有醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條,麻辣龍蝦仔,糍粑,多左好多新款,好多食材由台灣直送飲品都系清酒,啤酒,梅酒,水果茶,珍珠奶茶,罐裝飲品最後甜品我都系食抹茶雪糕,仲有豆腐花,仲多左樣我最鐘意食既芋圓,好開心

今次個餐系美國極黑牛肩胛肉眼餐$288
牛肩胛肉眼好淋好嫩,肥瘦適中,紅潤有色澤

飲品都系清酒,啤酒,梅酒,水果茶,珍珠奶茶,罐裝飲品

2022-11-23 77 浏览
牛駅麻辣火鍋放題 @beefstationtst 📍尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖=====================係尖沙咀地鐵站B1出口,往美麗華商場方向,行大約5至8分鐘就搵到最近壓力好大,就快考試,要需要放鬆下,所以約左朋友行下街,就去打邊爐任食🍲120分鐘任食餐廳有勁多湯底揀,我哋揀咗鴛鴦鍋(➕$48),牟駅秘製麻辣鍋➕ 喇沙海鮮鍋麻辣鍋揀咗小辣,因為會愈食愈辣餐廳有好多特色小食,例如:三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條等多款小食及甜品 餐廳係台式火鍋店,所以食材都係由台灣直送最正係,餐廳有麻辣小龍蝦,糍粑任食,以及清酒,梅酒,啤酒任飲🤩🤩🤩
牛駅麻辣火鍋放題
@beefstationtst

📍尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
=====================

麻辣鍋揀咗小辣,因為會愈食愈辣

餐廳係台式火鍋店,所以食材都係由台灣直送

2022-11-22 72 浏览
成日見到呢間舖頭出面大排長龍,心諗有乜嘢咁吸引,今日就特別去試吓佢係乜料。先睇餐牌,價錢都真係幾吸引,我哋要中間價錢果一種,呢個價錢都食到唔錯嘅牛,仲有雪花添,性價比高。其他配料都唔小家,海蝦好新鮮, 燕餃同蛋餃都好好食。湯底方面我哋嗌麻辣湯再加胡椒豬肚,兩個湯都好濃郁,根本唔需要點豉油都好夠味。除咗牛肉,其實仲有好多驚喜位,例如佢蔬菜嘅選擇,最驚喜係有冰菜、水蓮同埋萵筍,全部都係一啲平時好少機會食嘅蔬菜。仲有甜品都有驚喜喎,我超級推介爆漿糍粑,裏面個黑糖再加煙韌嘅糯米,食完辣嘢再食呢個可以解辣,仲有就係芋圓仙草,有出面甜品舖嘅質素咁高,最勁係連牛奶布甸同雞蛋布甸都一樣好高質!另外就係飲品嘅選擇,最黐線係可以任飲清酒,有凍有熱,連梅酒都可以任飲,淨係呢個位都已經值回票價,其他飲品無論係支裝定罐裝,選擇多到眼花,飲品放題其實已經值百幾蚊啦,仲要加埋其他配菜前菜,二百幾蚊一餐all you can eat,唔需要好大食嘅人,都一定可以回到本!

2022-11-22 60 浏览
到了11月,天氣開始慢慢轉涼,又是吃火鍋的時候了! 雖然任食火鍋都已經有了很多年, 但其中也有些轉變。近年興起的除了是日式火鍋外,台式火鍋放題更是受歡迎。今次跟朋友去到這間台式火鍋放題,由於CP值極高而且有不少台灣直送食材,所以聽說即使在午餐時候也要排隊。先要介紹一下牛駅的小食,種類繁多而且極吸引,有麻辣小龍蝦、泰式鳳爪、帶子裙邊、麻辣雞翼尖、麻辣豬脷、中華沙律等,真的要小心未吃火鍋前已經吃飽。除了小食外,這裡的免費飲品也很豐富,啤酒汽水這類一般飲品之外,還有店舖自家製的冷泡茶,最重要是清酒和梅酒也是喝到飽。火鍋湯底有九款台式養生湯底可供選擇,最近更新推出了全新3款特色湯底,<喇沙海鮮鍋>、<滋補薑母鴨鍋>及<美顏花膠竹絲雞鍋>,如果想要鴛鴦湯底,只要加$48就可以,我們分別選擇了牛駅秘製麻辣鍋同胡椒豬肚鍋很夠惹味。我們點的套餐除了有SRF美國特級肩胛肉眼片,更可以任食美國豬梅肉片、巴西牛脷托、美國豬梅肉、澳洲羊肉和花雕酒雞翼等。自助區也有不少副食提供,較特別的有芋頭貢丸、凍豆腐、蟲草花、羽衣甘藍及冰菜等等,也有一些很有台灣風味的主食,例

自助區也有不少副食提供,較特別的有芋頭貢丸、凍豆腐、蟲草花、羽衣甘藍及冰菜等等,也有一些很有台灣風味的主食,例如新竹米粉、菠菜麵和刀削麵,真正做到應有盡有。

最後一定要留位置吃,必定要燒鮮草芋圓及牛奶布甸,超級正!
2022-11-22