2022-12-05
平時食打邊爐任食,食嚟食去都係戈幾間,今次就試下新嘢《牛駅麻辣火鍋放題》,餐廳位於尖沙咀愛賓商業大樓,有三款唔同級數嘅體驗。我就揀左$248嘅美國精選牛套餐。湯底有好多款可以揀,心大心細嘅我就直接揀鴛鴦鍋(牛駅秘製麻辣鍋+清甜椰子雞湯)。麻辣鍋就最好用嚟淥牛肉而藥膳牛骨湯就適合。有5款肉類可以揀,分別係美國牛肩胛肉、巴西牛脷托、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、花雕酒雞翼。美國牛肩胛肉,牛脂味重又容易入口,肉味都幾濃。除左肉類之外,配料方面都好多,有響鈴、雞子、台灣香腸、魚皮、花膠、蟹柳、魷魚仔、沙白、脆肉鯇同埋鮮蝦。自助吧就有蔬菜、熟食、飲品、同埋甜品區。我就最驚喜佢地有珍珠奶茶同埋冷泡茶提供。酒類就一定要數清酒同埋梅酒。最後食埋雲糕真係好滿足呀。牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖