2022-11-22 68 浏览
[#kwfoodie火鍋 #kwfoodie放題]🍽牛駅麻辣火鍋放題位於尖沙咀有不少的放題餐廳🍴小編這天希望為大家介紹一間高質火鍋🍲放題!除了提供了多款肉類可以選擇以外,自助區內的食品也琳瑯滿目💕包括有無限任食的麻辣小龍蝦🦞、台式鹽酥雞、清酒🍶、自家製茶飲和多款前菜可以自行拿取!不用害怕款式太少~#SRF美國特級肩胛肉眼片 $288/1套餐放題中的肉類包括了:SRF美國特級肩胛肉眼片、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、澳洲羊肉片、西班牛五花片、手工蝦滑等,這些也是透過手機📱下單,除了肉類以外,客人亦可以在手機上點一些海鮮🦞和小吃~SRF美國特級肩胛肉眼片每客有兩大片,只需輕灼數秒便可以食用👍🏻入口時便能嚐到濃香的牛味,雖然表面上的雪花並不多,但肉味一定也不差,十分推薦大家點這一個級別的牛肉~而澳洲羊肉片也值得一試,羊味🐑濃卻不會太羶,肉質軟身😋湯底方面,小編點了胡椒豬肚湯底,胡椒味香濃,內裡更有不少豬肚💕湯底即使直接飲用也可以😌味道絕對不輸其他餐廳🍴所以火鍋材料也能有胡椒豬肚湯的味道來到小編最喜歡的甜品🍮部分😘放題必備的無限任添雪糕🍦機💕有兩款不同的味道,也有扭紋雪糕可以選擇😍雪糕味道濃郁但冰
[#kwfoodie火鍋 #kwfoodie放題
🍽牛駅麻辣火鍋放題

#SRF美國特級肩胛肉眼片 $288/1

來到小編最喜歡的甜品🍮部分😘放題必備的無限任添雪糕🍦機💕有兩款不同的味道,也有扭紋雪糕可以選擇😍雪糕味道濃郁但冰感略重,一旁也有不少配料可以選擇😛除外,也有整個雪櫃的冰條可以選擇,更有低卡雪條可以選擇😍怕胖的朋友也可以放心食用,因為只有一百多卡路里🤩小編認為味道十分不錯,水果味並不是化學味🧪同時口感跟一般的冰條相近,可以一試的選擇😝

味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
2022-11-20 83 浏览
尖沙咀係一個有好多野食既地方,今日我地就來到尖沙咀地鐵站附近的一間火鍋放題店食晚飯。距雖然叫麻辣火鍋放題,但係都有好多款五同既鍋底架,我地最後叫左個蟲草花牛骨鍋。入面真係有一大舊牛骨架,湯底夠正,料又夠足。叫個美國肩胛肉放題就夠食,事關距外面仲有好多好多款小食同火鍋必備食材。呢個肩胛肉講真係OK既,無論我地點幾多盤,滴質素都係保持一致。除左牛,仲有海鮮,沙貝,蝦同魷魚係新鮮既,煮熟一食就知,脆肉皖稍微有少少五脆,不過都可以接受。仲有各種火鍋食既炸魚皮,響鈴,午餐肉,炸芋頭呢滴,全部都岩我口味。值得一提,呢個紅糖糍粑,好好食,入面紅糖五太甜,一口爆漿,正。最開心係有麻辣小龍蝦任食,麻辣味夠足,同埋滴蝦真係好新鮮,我地食左好多下次會再來。
入面真係有一大舊牛骨架,湯底夠正,料又夠足。
下次會再來。
秋風起,又係打邊爐既季節啦~ 今日去左尖沙咀食台式火鍋放題 有啲食材仲係台灣直送 今次叫左中間個個set每人$248(未加一) 19:30離坐。今次叫左麻辣鍋同美顏花膠竹絲雞湯 鴛鴦湯(+$48)。麻辣湯底一上枱已經好香牛油味 不過食落唔算太重口味喎🤔 竹絲雞湯好濃藥材 我地都幾鍾意🥰出面自助有非常多前菜,飲品,蔬菜和丸類,甜品,熱葷類,醬料區。全部都好多選擇可以揀!👍🏻熱葷最鍾意係麻辣小龍蝦🦞 因為出面食都幾貴同埋少見到餐廳有做呢個菜式! 同埋佢refill速度都幾快🤩小食方面有芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條等等, 魚皮有少少辣 但好爽口彈牙!牛肉方面,有牛舌食都幾驚喜😍 美國極黑和牛我都覺得唔錯 牛肉好大片 而且油花唔算差🥳總體而言,我覺得呢間啲食物幾岩我口味 應該會再同朋友再食~🥰

2022-11-18 78 浏览
幫朋友慶祝生日,成班朋友一齊打邊爐傾下計岩晒!台灣又未開放自由行,去食台式火鍋頂下癮先!🔆SRF 美國牛肩胛肉眼$288套餐,🔆花膠竹絲雞🐔鍋而湯底就因為有朋友唔食得辣,所以叫咗個雞湯試下,湯底濃郁,湯料仲要有半隻烏雞,雖然係湯料,但烏雞一啲都唔老,肉質吸曬湯汁。🔆火鍋料、小食、前菜選擇都好多!仲要有勁多台灣地道小食!唔少食材都由台灣直送!前菜:醉豬手、泡椒魚皮豬手有淡淡酒香,就算唔鍾意酒味嘅朋友都接受到!咬落去有口感!🔆泡椒魚皮唔算好辣,但就好有泡椒味,一邊食一邊飲清洒即刻開胃!🔆小食:水牛芝士條, 麻辣小龍蝦水牛芝士條, 超好味!外皮香脆,入面軟淋淋,極濃芝士味,芝士愛好者一定要叫!🔆小龍蝦真心有驚喜!麻辣超香,唔會太辣,仲要任食!食完再拎,同朋友都忍唔住食咗幾碟小龍蝦!🔆火鍋料:蛋餃、王子麵、鴨血唔係太多台式火鍋有蛋餃,超有特式。用蛋皮取代餃子皮,食嘅時候有蛋香,同時蛋皮吸收晒湯底味道🔆竟然有提供王子麵!係台灣火鍋必食!我覺得比出前一丁更好味!尤其係食台式火鍋嘅時候,一包王子麵就真係猶如置身台灣🔆鴨血有咬口,而且味道濃郁,值得一試🔆甜品:糍粑、三色芋圓本身都未試過糍粑,同朋友原本

🔆SRF 美國牛肩胛肉眼$288套餐,🔆花膠竹絲雞🐔鍋

🔆火鍋料、小食、前菜
選擇都好多!仲要有勁多台灣地道小食!唔少食材都由台灣直送!
前菜:醉豬手、泡椒魚皮

🔆小食:水牛芝士條, 麻辣小龍蝦

🔆火鍋料:蛋餃、王子麵、鴨血

🔆鴨血有咬口,而且味道濃郁,值得一試

🔆甜品:糍粑、三色芋圓
本身都未試過糍粑,同朋友原本都唔知咩嚟,但試咗一嚿真係忍唔住叫多幾個!糍粑外皮香脆,入面煙韌,中間仲包住黑糖。甜度啱啱好☺️

咁耐都冇返過台灣,唯有食個三色芋圓開心下,唔會太甜,細細杯食完一杯都仲可以食其他嘢。

🔆飲品方面,隨咗一般紙包飲品汽水之外,仲有幾款冷泡茶,同朋友試曬咁多款都好飲,我自己就最鍾意白桃烏龍茶,有淡淡白桃味,但同時烏龍茶味都好出。如果想飲手搖,都有提供珍珠奶茶,茶味好香,珍珠煙韌,唔會軟淋淋,絕對唔伏👍
鍾意飲酒嘅朋友,清酒、梅酒、啤酒任飲!成班friend 一邊飲酒一邊傾計一流!

整體無論嘢食定飲品選擇多,味道出色。而且有好多台灣特色小食。座位舒服,一班朋友一齊絕對適合。

• 水牛芝士條
  • 醉豬手
  • 三色芋丸
  • 麻辣小龍蝦
2022-11-18 67 浏览
🍢🥘牛駅♨️🥩生日周開始,接二連三飯局約朋友,揀餐廳都好多選擇!今晚揀左打邊爐,同類既邊爐有牛大人就食過了,今次揀間地點就腳,又坐得舒服既牛駅試下!🔸美顏花膠竹絲雞鍋 - 配$288 SRF美國肩胛肉眼片,揀左呢個養生鍋,因為其他辣味同濃湯鍋怕搶左啲牛味🤣叫中間套餐先試下,肉質都唔韌、唔差,有牛有豬。肩胛肉眼唔算肥!薄切肉好快熟!🔸小食,前菜,飲品類 - 餐廳有麻辣小龍蝦,糖水,前菜涼盤可以自取同任飲!飲品有好多款!自家制既茶有三款,朋友一致都話好飲,仲有珍珠奶茶。都唔錯!另外我地雖然無飲酒,但餐廳既清酒,梅酒,啤酒任飲,都好驚喜!仲有三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條勁多款小食及甜品!好勁☺️🔸丸類,蔬菜,餃子類 - 有啲得意既笑哈哈丸係咸蛋黃流心丸,芋頭貢丸,呢啲都較少見到,菜類竟然有冰菜!打邊爐一流!餃子有蛋餃,芝士餃,雲吞,魚皮餃等等,芝士餃有啲意外因為係甜味既,有少少怪🤭整體來講,餐廳環境係舒服,全店係木色為主😊燈光充足。味道幾好!真台式火鍋店,好多食材由台灣直送!不得不提加十分既設施,店內竟然有熱飲櫃同圍裙提供,真係貼心!120分鐘食到飽飽呀☺️
🍢🥘牛駅♨️🥩

2022-11-18 64 浏览
同朋友行尖沙咀,朋友到食飯時間表示想食麻辣火鍋,上網見人好介紹食牛駅,咁就入咗啦,點知有驚喜,老闆又好人,下次一定再幫襯😚湯底叫左麻辣鍋同椰子雞鍋,bb辣啱曬我地想食辣又唔食得辣嘅人,椰子雞鍋好清甜,淥菜d菜勁清甜,好好食!飲品方面好高質,大推白桃烏龍茶,好解油!食物就個肩胛牛勁有牛味,超正,同海鮮都好新鮮,好甜啊😍魚皮餃同炸午餐肉都好高質,蟹棒好巨型,鴨血都有得食添!甜品最驚喜,有焦糖布甸,牛乳布甸,Tiramisu,連芋圓都有,我最後加埋竟然食左8杯甜品!
飲品方面好高質,大推白桃烏龍茶,好解油!
2022-11-17 49 浏览
📍牛駅麻辣火煱放題 🗺 尖沙咀好型既隔板😆6點就到唔係太多人,用app落單,食物好快到丸同蔬菜係外面拎,好夠凍唔怕食物變壞,部分小食係app內選,芝士條唔建議,豬手推薦👍🏻好爽又入味我主要食牛,同朋友要美國精選牛餐,都唔差!其他食物忘記左影相😂台灣火煱,都真係有台灣特式,蛋餃,蛋灌腸,好少見甜品有朱古力 / 綠茶軟雪糕,亦有其他枝裝雪條,選擇多2小時慢慢食,侍應都非常快手執拾,抵讚,食火煱的話會再黎,不錯!
📍牛駅麻辣火煱放題 🗺 尖沙咀

好型既隔板😆6點就到唔係太多人,用app落單,食物好快到

台灣火煱,都真係有台灣特式,蛋餃,蛋灌腸,好少見

甜品有朱古力 / 綠茶軟雪糕,亦有其他枝裝雪條,選擇多

2022-11-16
天氣涼爽,好容易聯想到要打邊爐,尖沙咀牛駅這間台式火鍋120分鐘任食任飲,今晚要食個夠😆店內裝修齊整,老婆話最緊要乾淨,食就放心得多👏🏻。先點湯底要個冬瓜瑤柱豬骨鍋,再用QR code落單,然後就可以出去搜羅一下有咩火鍋配料😆首先見到飲品櫃有好多選擇,要住個西柚熱情果汁,清酒🍶梅酒轉頭先飲😆然後要混一混醬料(有十多種類)👍🏻之後再夾雜丸、菜、豆腐、螺肉小食等等,太多了😝拎唔晒,食住先。返到座位時,早前落單的牛柏葉,三文魚鮫,蝦滑,還有火鍋不能缺少的肥牛(美國極黑和牛SPF)已到齊,真快手🤣。雖然眼闊肚窄的我們很快就飽了,但出去行下睇下仲有咩食都係一樂趣🤟🏻仲有台式肉燥飯,韓國牌子嘅雪條也有幾種,還有馬卡龍及牛奶布丁,還有夾糖添🤣。大滿足的一餐👏🏻👏🏻👏🏻
  • SPF美國極黑和牛
2022-11-17 55 浏览
朋友今晚帶咗我去位於The One附近的打邊爐,聽說是間台式火鍋店,不少食材由台灣直送 ,CP值很高,所以一試無妨店員推介麻辣湯底但是因為我唔食得辣,所以就選了喇沙海鮮湯底。 一上枱的時候香氣撲鼻,湯底有量多的香茅,少量辣椒及蟹柳、青口、蝦等海鮮,單是湯底已非常惹味。餐廳設有多個自助吧,單是餐前小食、甜品、雪糕、飲品、調味料、蔬菜等等,佔地不少。餐前小食竟然有雞翼尖、帶子裙邊、泰式鳳爪、中華沙律等等,非常入味醒位。打邊爐除了會點大量的肉,是次令我注目的,是點餐表單內有多款小食, 醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條,亦有三色芋圓。朋友果然沒有介紹錯,這是一間非常多元的火鍋店

朋友果然沒有介紹錯,這是一間非常多元的火鍋
2022-11-17 76 浏览
秋風起最好就是吃火鍋啦,這次鼠妹🐿去了一家在尖沙咀的台式火鍋店,位於郵局旁邊的店舖。環境佔地面積很大,分為用餐區和自助區。自助區食物選擇多,包括:前菜、小吃、麵食、清酒、冷泡茶、飲品及甜品等等。-▪︎美國牛肩胛片午市火鍋放題 HKD$148/位套餐包括兩款牛肉、一款豬肉及雞肉,分別是美國牛肩胛肉片、巴西牛脷托及花雕酒雞翼😎。每一份肉肉約4-5片,賣相新鮮色澤紅潤,紋理分明肉質嫰滑。由於是薄切,所以很快熟透可吃🤤。-湯底點了鴛鴦鍋,這次選擇了清甜椰子雞鍋及牛駅秘製麻辣鍋。清甜椰子雞鍋很香,湯頭味道鮮甜,吃東西先來一碗暖暖胃🤤。牛駅秘製麻辣鍋可選擇辣度,小辣味道濃郁,有愈來愈辣的感覺🥲。-火鍋配料選擇也算多的,火鍋湯底味道足夠,不用醬油吃也可以😆。兩小時任吃吃到飽,所以吃得很滿足。店員很快手清理空碟,不用怕桌子沒有位置☺️,食物出餐時間快數量相符。-

▪︎美國牛肩胛片午市火鍋放題 HKD$148/位

2022-11-15 93 浏览
行過尖沙咀,發覺好多舖頭都唔同晒,以前呢度去食放題,家下變咗打邊爐。咁咪試吓囉😎入到去其實個裝修都幾似牛大人,不過就坐得舒服啲,冇咁迫,我哋叫咗個麻辣湯,都真係幾足料,入邊鋪滿左花椒指天椒等等嘅香料,越食越香,不過怕辣嘅朋友,建議食到半路,可以拎走其中部份嘅香料,如果唔係,就真係可能會太辣😂😂配料方面,牛肉係黑毛和牛,非常嫩滑,幾乎係入口即溶,咁好食嘅牛肉,出邊可能都要買百幾蚊一斤,呢度可以隨便食,真係好正,配埋呢度嘅醬料又係一流!香油配上芫荽,將牛肉嘅鮮味提煉咗出嚟,令人欲罷不能。又講吓呢度其他配料,係有帆立貝同青口,大大隻,而且好新鮮,周年其他舖頭常見嘅蟹柳,嚟到都係與別不同,係珍寶級數,就係呢啲細節位,非常impressing !我估平時排牛大人排到傻嘅人,真係可以考慮吓轉會,我覺得呢度有過之而無不及👍🏼👍🏼

香油配上芫荽,將牛肉嘅鮮味提煉咗出嚟,令人欲罷不能。

2022-11-14 64 浏览
尖沙咀區任食打邊爐,地點仲要勁方便,直程喺The One對面,平日時間夜晚七點,都要等位,大概等15分鐘左右就入得👍🏻👍🏻內部裝修好乾淨,好怕地下立黐黐嗰啲,但係呢度好乾淨,環境行日本風,服務人員都好有禮貌,嗌嘢食速度同埋收碟收得好快,食完啲碟唔使放喺枱面霸住晒啲位。食物方邊,出邊已經有好多選擇,平時出邊冇咁多嘅,有甜酸喬頭,帶子群邊,泡菜蘿蔔,酒醉雞尖,麻辣豬脷。不得不提麻辣豬脷,非常入味,非常好味,辣度強勁,麻味十足,後勁凌厲!清甜椰子雞煲,可以見到個湯底入面有唔少椰子肉同好大隻雞髀,好養生,個湯真係好清甜好正!呢度嘅一份份量好少,其實我覺得任食每碟份量少啲仲好,又唔驚食唔晒,又可以試都唔同款式。美國肩胛肉一啲都唔un,而且好有牛肉味,我哋都食咗好多碟😂😂海鮮方面都好多選擇,啲蝦好新鮮!🦐🦐水魷魚,鮮甜沙白,荷包魷魚仔都正!最鍾意任食,可以咩都試晒😋😋😋

2022-11-12 63 浏览
湯底選擇多,麻辣算不俗。但招呼落單等QR Code用了十多分鐘。幸好有各種前菜享用住先。叫了牛小排那個餐,偏肥偏薄,但夠淋。反而和牛係薄而靭。敗筆在豉油,鹹到唔開胃。服務方面都唔係咁理想:上野慢,漏單,清碟慢。有壺湯比客自行加湯,但用晒壺湯拎走個壺又無人refill返黎。題外話:如有心想要7點半前離座優惠,記住要入座前決定好,否則就算早走到都改唔到單。
幸好有各種前菜享用住先。
叫了牛小排那個餐,偏肥偏薄,但夠淋。反而和牛係薄而靭。
敗筆在豉油,鹹到唔開胃。
服務方面都唔係咁理想:

2022-11-12
2022-11-12 58 浏览
哩間臺式火鍋店,😍好多食材都係由臺灣直送,最近更加多咗3色芋圓,醉豬手,麻辣豬脷,泡椒魚皮等😙多款小食同埋甜品,除咗打邊爐配料,自助區域都可以好豐富!美國牛肩胛片🐮牛肩胛部位嘅肉因經常運動,所以肉質特別結實、食落細嫩、🥢而且極具彈性,肥瘦均勻,🥩肉汁更加豐富,一定係打邊爐最佳之選。巴西牛脷托,🇧🇷同一般牛肉的肌肉組織不同,牛舌口感鮮甜、彈牙,😚柔嫩帶有脆度。美國豬梅肉片,🐷豬肉中最嫩滑。👍肉中無筋,肥瘦相間。

美國豬梅肉片,🐷豬肉中最嫩滑。👍肉中無筋,肥瘦相間。
2022-11-11 60 浏览
天气有点转凉了,就特别想吃火锅。一直知道尖沙咀这边,在加连威老道这条街吃饭的地方很多,所以来呢度寻找美食。店铺就在加连威老道上,跟着地图走,出了尖沙咀地铁站,一阵就到了,非常好找。会有服务员在门口,跟他说要吃自助火锅,然后上楼,店面是在楼上的,需要爬几节楼梯上去。先跟服务员说要什么锅底,然后扫点菜单的二维码,手机点餐,操作非常方便。各种菜品写的一件,那就真的是一件,如果朋友们都想品尝,就要多点几件。我们吃的是最普通的肉类,另外加海鲜,足够了,因为凉菜很多啊,都很好吃。今天过去,竟然还有麻辣小龙虾,可把我们乐坏了,是个大惊喜,小龙虾自由了。凉菜里有泰式凤爪也很好吃,还有裙带,海草,都不错。最后两个人吃的撑撑的出来。这家店总体服务还不错,送菜收盘子都很及时,环境也好,不会嘈杂,菜品种类非常丰富,即使点最普通的火锅种类也可以吃的很好了。除非你就是想吃高级点的肉,那可以点他们家更高价位的套餐,肉类什么的更丰富点。
凉菜里有泰式凤爪也很好吃,还有裙带,海草,都不错。