餐廳既肉類款式選擇好多,而且order完仲會配埋一舊牛脂肪添,用左「牛」油石燒出黎既牛肉仲要超香阿~聽到呢到係咪已經流哂口水呢?😋🐮 安格斯牛小排($188)牛小排既油花脂肪分佈平均,就好似大理石花紋一樣美感十足,輕輕在石板上燒完,油香味更重之餘口感上牛肉都嫩滑就哂juicy,簡直係一級既享受!😋🐥 鹿兒島無激素雞頸肉($98)雞頸肉夠哂特別,平時出街食飯都比較小見,為左滿足小編既好奇心就當然order黎試下啦!經石燒既雞頸肉肉嫩多汁,而且比一般既雞柳還要嫩,未試過既真係推介大家order try try!🦑 燒原隻日本魷魚($128)汁燒魷魚既火候燒到岩岩好,夠焦香得黎仲要爽口彈牙又唔會好乾咁,加埋檸檬汁就可以balance到唔會太油膩!🍳 明太子玉子燒($48)咸香既明太子配上煎得嫩滑甜甜地既玉子燒,味道上唔錯又幾夾喎🤪🥚🍚 溫泉蛋+味素飯(+$38)由海苔同芝麻組合而成既飯素,仲有埋勁多櫻花蝦係入面阿,拎黎拌飯真係好邪惡嫁!店員仲推介係飯中心撥個窿,之後就將隻溫泉蛋撈埋個飯一齊食,真係勁快就俾小編一個人食哂啦。😝🍜 烏冬($38)食落就應該係稻庭烏冬啦,口感煙韌彈牙配埋淡淡既醬油

🐮 安格斯牛小排($188)

🐥 鹿兒島無激素雞頸肉($98)

🦑 燒原隻日本魷魚($128)

🍳 明太子玉子燒($48)

🥚🍚 溫泉蛋+味素飯(+$38)

🍜 烏冬($38)
食落就應該係稻庭烏冬啦,口感煙韌彈牙配埋淡淡既醬油湯就岩哂啦!👍🏻

🌱 生菜及蒜片1份 (+$28)
燒肉又點可以冇生菜一齊夾埋黎食阿,呢到既生菜形狀岩岩好,可以將燒肉包埋咁食之餘,連埋蒜片呢個組合就有少少似生菜包咁,食落都唔會咁油膩而家fresh啲~

🍸 牛匠彩虹水果茶($68)
望住色彩繽紛既水果茶就最開心啦,入面D生果有熱情果、菠蘿、檸檬同埋藍莓…味道酸酸甜甜咁仲夠哂fruity,岩哂燒肉既時候order黎飲😋

🍷草莓乳酸($36)
草莓味幾濃,配埋乳酸一齊就好似飲緊士多啤梨益力多咁,酸酸甜甜而且口味都幾清新😚
2022-09-21
2022-09-25 100 浏览
餐廳以淺木色為主,裝飾充滿日式風情,主打高質石燒牛肉,牛肉口感新鮮軟嫩,食物質素有保證,自家製嘅特飲十分清新,且不會過甜日本A4鹿兒島牛肩肉|$198|8.5/10呢款近期做緊優惠,由$268減至$198,非常抵食🥳牛肩肉肉質軟嫩,放上石燒爐上兩面輕輕煎數十秒已經入口即溶厚切特上牛舌COMBO|$128|8/10牛舌分別有經典圓形薄切及長條型厚切,肉質爽口不韌,厚切煎完沒有油滋滋的膩感單點石燒可追加飯、稻庭烏冬($38)或者生菜,生菜配有蒜片,包住牛肉食,更顯肉汁鮮味,其中味素飯 配一隻溫泉蛋,倒入飯中,撈勻飯素及蛋汁,日式風味十足明太子脆豆腐|$42|7/10外皮香脆,口感有點似街邊臭豆腐,食落明太子味不算濃炸墨魚咀|$48|8/10香脆可口,厚肉彈牙,中間夾了少少芥末醬,幾開胃牛匠彩虹水果茶|8.5/10賣相色彩鮮艷,非常大杯,杯內更有多款原粒水果,清新降溫青檸梳打|8/10似無酒精手工啤,梳打樽倒轉放在杯中,低糖之餘,清爽怡人

日本A4鹿兒島牛肩肉|$198|8.5/10

厚切特上牛舌COMBO|$128|8/10

明太子脆豆腐|$42|7/10
外皮香脆,口感有點似街邊臭豆腐,食落明太子味不算濃

炸墨魚咀|$48|8/10
香脆可口,厚肉彈牙,中間夾了少少芥末醬,幾開胃

牛匠彩虹水果茶|8.5/10
賣相色彩鮮艷,非常大杯,杯內更有多款原粒水果,清新降溫

青檸梳打|8/10
似無酒精手工啤,梳打樽倒轉放在杯中,低糖之餘,清爽怡人
2022-09-23
1K
「牛匠石燒」位於尖沙咀金馬倫道,主打當然係石燒牛扒,低、中、高價款式應有盡有,由封門柳、牛舌,至澳洲和牛及鹿兒島和牛均有售,豐儉由人,最平百幾蚊就可以一人一爐食燒肉。除左牛肉,仲有豚肉、雞肉,及蒲燒鰻魚等等供選擇,另外,$168嘅吉列牛睇落都非常吸引。Combo Set加$12配一碗白飯/ $20配一碗味素飯/ $38配一碗味素飯+湯+溫泉蛋。日本A4鹿兒島西冷 ($288): 牛肉質素相當高,脂肪比例較高,油香極為豐富,牛肉非常嫩滑,有種入口即化嘅質感,牛味香,即使不帶醬汁也非常美味。澳洲M9牛胸肉 ($158): 儘管只及鹿兒島和牛約一半價錢,但性價比非常高,質素亦比相像中好。牛肉肉色紅潤,牛味濃郁,脂肪比例雖無鹿兒島和牛咁更高,但分布均勻,同樣帶幾重油香,肉嫩味濃,同樣好食。相比之下,呢款抵食啲。

日本A4鹿兒島西冷牛扒

澳洲M9牛胸肉

2022-09-13
日本A4鹿兒島西冷牛扒
澳洲M9牛胸肉
2022-09-24 27 浏览
.📍牛匠石燒 📍香港尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖牛匠極上盛盒(468hkd)入面有超多肉款,一次滿足你n個願望,有一口牛、牛小排、封門柳、牛胸腹肉、牛舌、牛肋肉、西班牙黑豚、A4和牛肩肉、M9牛胸肉、鹿兒島雞頸肉,一口牛🐮完全唔韌,肉小排肉味濃,輕輕反兩下啱啱好熟即食超正,牛香味重,封門柳肉質比較軟淋,比較厚切,平時西餐就食過,估唔到燒肉都一樣咁正😍但最驚艷絕對係和牛😭真係做到入口即溶,脂肪比例好邪惡,難怪我見當晚每枱必點👍🏻牛匠彩虹🌈水果茶(38hkd)大大杯,幾抵飲而且唔會死甜,入面有好多生果,有塊冰菠蘿🍍,底下仲有啲jelly,一啖飲落去好滿足🥰芝士奶蓋四季春(38hkd)是甜味的奶蓋,出奇地有少少雲呢拿味,加埋微甜的茶底,不錯😛#foodiblum日式
📍牛匠石燒
📍香港尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

牛匠極上盛盒(468hkd)
牛匠極上盛盒

牛匠彩虹🌈水果茶(38hkd)

芝士奶蓋四季春(38hkd)
是甜味的奶蓋,出奇地有少少雲呢拿味,加埋微甜的茶底,不錯😛

#foodiblum日式
2022-09-21
2022-09-24 557 浏览
🥢 燒肉可以話係香港人食飯選擇嘅頭三位內,今次經過尖沙咀見到M9和牛石板燒已經忍唔住要試下 👍🏻 店鋪環境有日本居酒屋感覺,尤其適合晚餐氛圍,枱面好寬空間好足夠,店員好細心服務好周到例如上圍裙,幫忙睇火換牛油紙等等 💡 餐廳會上一件牛脂,記得follow返餐廳店員嘅指示啊👍🏻 ✨ 澳洲M9和牛牛肩胛小排每一件嘅花紋都好靚,切得厚薄適中,油脂分布均勻,只要輕輕燒一陣就睇到油脂爆發,牛味好濃好想油脂但唔會太膩 套餐:加湯烏冬烏冬每條都滑嘟嘟,湯底清甜,可以幫忙中和一下燒肉嘅油膩感 ✨ 厚切特上牛舌Combo牛舌條非常彈牙爽口,牛味滿滿佈滿全口,而薄牛舌輕輕燒倒仲有少少紅就最完美,入口即溶 套餐:加味素飯 味增湯味素飯冇做到過鹹,份量控制得啱啱好,另外仲有溫泉蛋,係飯中間挖個窿倒埋落去就一絕!一級美味!味增湯裡面有大大粒豆腐,味道啱啱好,唔會淡到好似水咁 ✨ 明太子玉子燒玉子燒做得好輕盈入口即溶,製作嘅時間掌握得好準確,明太子好鮮同件玉子互相突出 ✨ 乳酸飲料餐廳採用有氣乳酸所以成杯乳酸唔會係太甜而係裏面有陣陣果香味道,裏面仲有少少果肉去豐富個口感

✨ 澳洲M9和牛牛肩胛小排

套餐:加湯烏冬
烏冬每條都滑嘟嘟,湯底清甜,可以幫忙中和一下燒肉嘅油膩感

✨ 厚切特上牛舌Combo

套餐:加味素飯 味增湯

✨ 明太子玉子燒

✨ 乳酸飲料
  • 厚切特上牛舌COMBO
2022-09-23 22 浏览
假日晚上同朋友到尖沙咀晚餐,見到呢間燒肉店可以散叫燒肉,而且價錢合理,就試試安格斯牛小排:牛小排油脂分佈好平均,燒完勁香牛肉香氣,有牛肉味之餘仲有肉汁鹿兒島無激素雞項頸肉:豬頸肉就食得多啦,雞頸肉就真係好少喺燒肉店見到,燒完的雞頸肉的口感同雞肉好似,不過佢比雞肉更加彈牙,而且唔會柴,好有肉汁,幾有驚喜叫任何肉類都可以+38加配溫泉蛋、湯同味素飯, 亦可以+28加配生菜同蒜片,我哋兩款都有加配所以每人唔洗二百蚊都食到一款燒肉定食,性價比好高另外仲叫咗兩款小食明太子玉子燒原條汁燒魷魚: 魷魚鬚燒到好香好好食,魷魚本身都好鮮甜彈牙

所以每人唔洗二百蚊都食到一款燒肉定食,性價比好高

另外仲叫咗兩款小食

明太子玉子燒

原條汁燒魷魚: 魷魚鬚燒到好香好好食,魷魚本身都好鮮甜彈牙
2022-09-22 18 浏览
日式燒肉一向是我的最愛,尖沙咀牛匠石燒主打日式燒肉🔥,用上石板將肉類煎熟,比起傳統的煤氣爐更加少油煙味。餐廳選擇多,店員又會推介牛肉套餐,價錢也相當親民,相宜價錢食到大大塊日本和牛。A4和牛西冷,花紋美麗勻稱,稍微輕輕一煎就可以食用,和牛入口即融,肉質粉嫩,牛味濃郁,沾上醬汁食味道更上万層樓。吉列牛,薄薄一層炸粉,來到時應該有大概三成熟,自己再因個人口味再稍為燒下。外皮香脆,金黃脆衣下包裹著粉嫩多汁的牛肉,點上蛋汁更覺滑溜。加$38變為套餐價,可以配上飯素,又有溫泉蛋、味噌湯。雞雞可以點牛肉,另外也可以把溫泉蛋加入飯素一起吃,把蛋漿撈勻,飯粒更加香滑。

疫情數年未有去過旅行,好掛住和牛嘅味道。呢間位於尖沙咀金馬倫道嘅燒肉店之前經過見到已經想試,適逢朋友生日就一齊食番餐和牛燒肉頂頂癮先。餐廳以石燒牛聞名,幾乎每枱都是在燒牛,但餐廳的通風設備做得不錯,完全唔覺得有燒烤的味道,餐廳也提供了圍裙給客人,唔駛驚整污糟件衫。餐牌有多款不同級數的牛及牛的不同部位可供選擇,用手機落單十分方便。 =鹿兒島A4牛肩 $278=(+$38配味素飯、味增湯、溫泉蛋)石爐上放了牛油紙,先以牛的脂肪搽勻個爐,店員很細心的提示我們兩至三分鐘後就可以燒。鹿兒島牛出名靚,A4果然名不虛傳,肉色鮮紅,脂肪分布均勻,多油花。將牛放在石燒爐上幾秒已經聞到香味,入口即化,牛魔王必點!餐廳有提供調味醬料,我就覺得可以先來一塊唔點醬,牛味勁濃,然後再來一塊點醬汁自己比較下喜歡邊款。 跟餐除咗有麵豉湯之外,仲有味素飯。味素飯入面仲有樱花蝦,口感豐富!=特上牛舌 COMBO $158=厚切加薄切牛舌COMBO,兩種口感一次過滿足晒我。個人本身較喜歡厚切牛舌,因為厚身更有咬口。這個厚切好似條狀午餐肉咁,將表面燒至燶邊,好似打機咁逐邊燒,入口勁有咬口。至於薄切比我想像中更有牛味,正呀!另

=鹿兒島A4牛肩 $278=
(+$38配味素飯、味增湯、溫泉蛋)

=特上牛舌 COMBO $158=
另外燒肉可以加蒜片及生菜沖走肥膩感。
唔夠飽仲可以加個烏冬添!

=明太子脆豆腐 $58=
豆腐炸至金黃外脆內軟,豆腐上面加上了明太子醬令整個口感更加豐富。

=唐揚墨魚咀 $58=
大大粒墨魚咀炸得酥脆,炸粉不算太厚,墨魚食落好彈牙。

=牛匠彩虹水果茶 $68=
水果茶的水果十分足料,是驚喜的是有果凍,揮走了食完肉的肥膩口感。

=青檸梳打 $36 =
炎炎夏日,正好就是喝消暑解渴的特飲,食完燒肉個人熱熱地飲呢杯青檸梳打啱曬。
  • 鹿兒島A4牛肩
  • 厚切特上牛舌COMBO
2022-09-21 21 浏览
好耐無食石燒牛,今日朋友帶左我呢間出名高質嘅牛匠石燒🥰唔同部位嘅肉類都可以選擇,用QR Code落單方便又快捷🤩石爐圍裙醬料轉眼就送上🤩直入正題😜先將牛脂均勻喺石板上抺一圈,之後就可以放上三片靚牛🥰燒好就馬上放入口品嚐,體驗三款生熟度嘅口味🤩🥢澳洲M9牛胸肉 $158招牌澳洲牛胸肉切成細片,輕輕石燒就可以連同自身肉汁進食😙由於本身牛脂豐富,沾上生薑芝麻汁或者果味燒汁😌口味變化更多風味上佳😝🥢鹽燒牛匠特選牛肉 $118經過海鹽醃製,牛匠特選牛肉已經味道濃郁😙如果再配合埋生菜蒜片😝味道同埋口感層次更上一層樓,真係一大享受☺️🥢追加烏冬/味素飯 +$30@1享用追加味素飯之際,記得喺中間挖空放入溫泉蛋☺️每啖都可以享受到幼滑蛋汁😜🥢明太子玉子燒 $48食完燒牛同追加味素飯湯烏冬,都開始飽飽地😝貪心地嗌多份玉子燒試吓,鋪上微微炙燒過嘅明太子🥰玉子燒口感軟綿,明太子鹹香味道配搭落幾唔錯🥳🥳🍹菠蘿乳酸 $36🍹雪碧汽水 $18

🥢澳洲M9牛胸肉 $158

🥢鹽燒牛匠特選牛肉 $118

🥢追加烏冬/味素飯 +$30@1

🥢明太子玉子燒 $48

🍹菠蘿乳酸 $36
🍹雪碧汽水 $18
2022-09-21 24 浏览
看了openrice 這麼多好評。點知都中伏。中午點了148 套餐。份量非常少。實物跟餐牌不同。沒有肉味。沒有服務。茶水都沒有。可能食客不多。服務員都在聊天。但收加一。
看了openrice 這麼多好評。點知都中伏。
2022-09-21 20 浏览
喺尖沙咀食石燒牛🪨我會推介「牛匠石燒」🤩有高質日式燒肉,又有唔同定食😬.封門柳🥩封門柳嘅油分怖均勻😍肉質軟嫩,牛味濃郁帶油脂香😋有微微肉汁🤏🏻就咁原汁原味食都已經幾好味😉配有果味燒汁同生薑芝麻汁🥢2款都係偏濃嘅醬汁😲另外加配咗味素飯🍚湯🥣溫泉蛋🥚溫泉蛋加味素飯,一級棒👍🏻.浦燒鰻魚盛丼🍱鰻魚厚肉無骨🐟配上溫泉蛋、冬菇絲🍄蘿蔔絲🥕荳芽、蔬菜🥬比較似韓式拌飯🇰🇷😜飽肚滋味😌.明太子玉子燒🍳玉子燒到生熟程度恰宜🔥咬落仲會有蛋汁🤤表面嘅明太子醬🧡令玉子添一份鹹香少辣🌶口感亦更豐富💯.雪芝茉莉蜂蜜🍯芝土奶蓋濃滑🧀配上茉莉蜂蜜茶🌼清甜中帶點微鹹😗.凍白桃烏龍🫖白桃味道清香🍑.波子汽水(蜜瓜)🍈
凍白桃烏龍🫖白桃味道清香🍑
波子汽水(蜜瓜)🍈
  • 味素飯
  • 明太子玉子燒
2022-09-21 25 浏览
朋友生日話想食牛。。。結果就選咗呢間牛匠石燒。。。我同友人都係第一次食一人一爐石燒牛。。。🤣🤣🤣由於我同朋友都唔係好肚餓,我同朋友就叫咗呢個極盛牛套餐。。。其實價錢都算親民,個餐有豬、牛、雞都算 ok!牛肉都算新鮮。。。呢種爐無平時韓燒咁易燒焦。。。但就要成日換紙同個火。。。整體都算滿意!我們仲叫了蜜桃烏龍同四季春飲!兩杯都無糖的,啱晒我哋呢 d 唔飲太甜嘅朋友,餐後仲有幾片西瓜送!非常貼心!餐廳仲非常先進,有送餐機械人!🤣🤣🤣
朋友生日話想食牛。。。結果就選咗呢間牛匠石燒。。。

我同友人都係第一次食一人一爐石燒牛。。。🤣🤣🤣

呢種爐無平時韓燒咁易燒焦。。。但就要成日換紙同個火。。。

整體都算滿意!
餐廳仲非常先進,有送餐機械人!🤣🤣🤣
2022-09-12
2022-09-20 11 浏览
尖沙咀一向都好多好嘢食,今趟輪到發掘下金馬倫道嘅餐廳。沿途一面行,見有唔少日式餐廳,最終俾呢間日式燒肉店吸引到。門面勁多燒肉圖片介紹,感覺好pro,一於入去試吓。餐廳入面環境闊落,都有唔少卡位。餐牌選擇亦都好多,我哋叫咗個牛匠極尚盛合($468),入面有A4和牛肩肉、M9牛胸肉、封門柳、一口牛、牛胸腹肉、牛小排、牛肋骨肉、牛舌、西班牙黑豚及鹿兒島無激素雞頸肉,相當豐富。和牛質素相當高,入口即溶,其他不同牛嘅部位,豬肉同雞肉亦都好好味,十分之有驚喜。店員不時會嚟介紹下各款肉類嘅食法及燒法,態度殷勤有禮,值得一讚。另外追加咗味素飯、溫泉蛋同烏冬。味素飯撈埋溫泉蛋,口感一流,味道好有層次感。烏冬亦都相當滑,唔錯喎。飲品方面種類相當多,除咗有基本嘅汽水啤酒之外,仲有多款茶飲及水果茶,叫咗「牛匠彩虹水果茶」同「芝士奶蓋四季春」。水果茶相賣相極為吸引,亦都好大杯,入面佈滿唔同嘅水果,好香好正呀。四季春帶有好香嘅茶味,配埋芝士奶蓋,味道好清新。餐廳環境舒適,座位私隱度都高,適合幾個朋友傾偈食飯。食物質素好好,值得推介呀。

2022-09-19 19 浏览
💡高質石燒牛肉店依間位於尖沙咀嘅石燒燒肉店,選擇多,燒肉質素同性價比都好高,仲有得一人一個石鍋自己燒,可以控制返自己鍾意嘅生熟程度。🍽牛匠極上盛盒極上盛盒上碟擺盤精緻,一次過可以試晒10款肉類,包括:一口牛、封門柳、牛小排、牛胸腹肉、薄切牛舌、牛肋骨肉、西班牙黑豚、A4和牛肩肉、M9牛胸肉仲有鹿兒島無激素雞頸肉。牛肉新鮮,多汁唔會韌,有牛味, 配上兩款醬汁,果味燒汁同埋生薑芝麻醬,配合得恰到好處。怕食禁多肉太膩嘅話,仲可以追加蒜片及生菜。🍽味素飯,溫泉蛋餐廳建議將溫泉蛋放入味素飯入面撈均先食,令到味素飯有滿滿嘅蛋香,配埋牛肉或者齋食都好好味。🍽湯烏冬餐廳用上扁身嘅洞庭烏冬,烏冬彈牙,滑溜。湯底有海帶同蔥花等,味道調校得啱啱好。🍽牛匠彩虹水果茶大力推薦水果茶,入面超多生果,例如:熱情果、西瓜、西柚等,令到除咗有茶香味外,仲有豐富嘅水果甜味。🍽芝士奶蓋四季春芝士奶蓋夠厚,好綿密,帶有少少咸香,配上香氣宜人嘅四季春,飲落非常順口。
💡高質石燒牛肉店

🍽牛匠極上盛盒

🍽味素飯,溫泉蛋

🍽湯烏冬

🍽牛匠彩虹水果茶

🍽芝士奶蓋四季春

• 牛匠極上盛合
朋友推介牛匠石燒,今日放假去尖沙咀shopping順便去吃午餐。牛匠石燒午市石燒定食果然又好食又抵食,除了不同款的牛肉,也有豚肉和雞頸肉等。石燒定食價錢由$78至$238,定食包前菜,白飯,味噌湯。澳洲M9牛胸肉定食($148)是個好選擇。牛肉味濃有咬口,牛胸肉蛋白質和肌肉纖維量多,脂肪量偏低,慢慢燒熟好滋味。封門柳拼一口牛定食($98)性價比高又好食,牛有牛味冇渣,肉質柔軟多肉汁,點埋燒汁更好味。米飯靚有飯味,味噌湯夠熱不咸開胃。叫了兩個小食,名古屋炸雞翼($15)酥脆香口熱騰騰,味付螺肉八爪魚($18)也不錯。藍莓乳酸($18)微酸,清新冰凍,配燒肉餐開胃。凍白桃烏龍($18)少少桃味,清新不苦。簡簡單單又一餐,吃飽飽,滿足!

米飯靚有飯味,味噌湯夠熱不咸開胃。

簡簡單單又一餐,吃飽飽,滿足!

• 澳洲M9牛胸肉定食
  • 封門柳拼一口牛定食