2022-10-13 61 浏览
位於尖沙咀金馬倫道嘅石燒牛店,牛高質素,同價錢成正比☺️環境方面,座位同座位之間都唔會太窄,同埋都冇乜油煙味👍🏻,仲有送餐機械人送牛過嚟🤣✨另設加一-💕 牛匠極上盛合2.0 $468👅好味指數:8/10(一口牛,牛胸腹肉,A4和牛肩肉,鹿兒島無激素雞頸肉,封門柳,牛小排,薄切牛舌,牛助骨肉,西班牙黑豚,M9牛胸肉)一口牛:油脂豐富,肉質軟腍😍一啲都唔韌封門柳: 肉質鬆軟多汁😍,牛味極濃郁A4和牛肩肉:薄片和牛,脂肪含量適中,肉質柔軟細膩🥹一咬即化M9牛胸肉:油花均勻,肉質厚實有口感,充滿油香☺️-💕 明太子玉子燒 $48👅好味指數:8/10超香甜又有蛋香味😍配上酸酸甜甜既明太子醬,好食到想再叫🥹-環境:8/10服務:8/10整體味道:8/10回頭率:8/10
✨另設加一

💕 牛匠極上盛合2.0 $468
👅好味指數:8/10
一口牛:油脂豐富,肉質軟腍😍一啲都唔韌
封門柳: 肉質鬆軟多汁😍,牛味極濃郁
M9牛胸肉:油花均勻,肉質厚實有口感,充滿油香☺️

💕 明太子玉子燒 $48
👅好味指數:8/10
超香甜又有蛋香味😍
配上酸酸甜甜既明太子醬,好食到想再叫🥹

環境:8/10
服務:8/10
整體味道:8/10
回頭率:8/10
牛匠極上盛合
2022-10-11
牛匠極上盛合
➰今日嚟到位於尖沙咀金馬倫道一間🇯🇵日本餐廳牛匠石燒🐮🍱主打係石燒牛肉 餐廳座位都比較寬躺而且亦都有私隱度較高嘅卡位👍🏻除咗餐廳食物質素高之外 午市定食$100左右尼講而且係尖沙咀區真係超值❤️餐廳員工服務態度都值得讚賞🤩➰今次點左兩款唔同嘅🥩石燒牛肉 一款係牛匠特選牛肉定食套餐$98🍱呢個價錢食到咁高質嘅牛肉真係超值😍😍😍套餐配有前菜 白飯 同味噌湯 而我就追加左小食同埋飲品🥤特選牛肉質素相當高 脂肪比例高🥩牛香亦都好豐富 肉質非常嫩滑 推介大家可以試呢個套餐😋😋✨個人建議如果怕油膩的話可以追加一份生菜🥬蒜片 包住舊肉一齊食 減低油膩感之餘亦多令到口感更加豐富👍🏻😉➰嚴選封門柳拼一口牛定食$108🐄封門柳肉味香濃 而且切得比較薄身 所以燒嘅時候要注意唔可以放太耐 每邊煎大概5秒左右就可以放入口😆一口牛大大粒而且牛味都好香☺️➰另外都追加左兩款小食 雷門香辣炸雞翼有3件 炸得非常香口 我自己再加咗少少七味粉上去更加正🤭吉列炸皇帝蟹柳 蟹柳脹卜卜再加上面啲沙律醬Yummy💃

• 牛匠特選牛肉定食
今日同大家介紹嘅呢一間餐廳位於尖沙咀金馬倫道,位置非常之方便,地鐵站步行幾分鐘就到達。餐廳嘅裝修為日本居酒屋風格,設有卡位俾大家選擇。呢一間餐廳必食嘅一定係佢哋嘅石燒牛肉,如果大家叫燒肉嘅話就可以一人一爐咁樣慢慢燒。餐廳嘅店員服務態度都幾好,好仔細咁教我哋點樣燒每一塊牛肉,而且餐桌上面亦都有明確嘅指示,教大家點樣燒。🌟牛匠極上盛合 $468我哋今次揀咗呢一個集百家之大成嘅盛合,因為實在太多中選擇,有選擇困難嘅我哋真係揀唔到。-極上一口牛-安格斯牛小排-厚切特上牛舌-鹽燒牛肋骨肉-特選牛五花-精選牛胸膜肉-日本A4鹿兒島牛肋骨肉-嚴選封門柳-日本A4鹿兒島牛肩肉呢一個套餐原本為$638 ,平咗足足百幾蚊。兩款A4鹿兒島牛都做得好出色,油脂比例恰到好處,厚切特上牛舌同嚴選封門柳都做得唔錯,至於其他就正常水準。如果同樣價錢俾我哋再揀的話,我哋會建議大家選擇散叫,因為呢一個套餐嘅份量都算太多。大家除咗試佢哋嘅燒肉之外仲可以試吓佢哋嘅壽喜燒同埋其他小食。📍牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

🌟牛匠極上盛合 $468

-精選牛胸膜肉
-日本A4鹿兒島牛肋骨肉
-嚴選封門柳
-日本A4鹿兒島牛肩肉

📍牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
放大假既小篇👧🏻,想飛日本🇯🇵但又去唔到,搵左間食石燒和牛餐廳-《牛匠石燒》,令到小編👧🏻諗起南九州鹿兒島之旅。入到餐廳🏮,環境有日本居酒屋的味道,枱與枱之間好闊落坐得好舒服,店員細心周到,提醒我哋有即棄圍裙,教我哋點樣用石燒牛肉👍🏻🌟日本A4鹿兒島牛肩肉🐂 💰278和牛大大塊切開8小件,牛的花紋每一件都好靚,油脂分佈完美,厚度亦剛剛好,呢個質素同係日本食既一樣。石鍋燒熱5分鐘後,牛脂肪在牛油紙上滾油,下一步放上和牛輕輕一燒,睇到油脂爆發。和牛入口好軟嫩爆汁,牛味香濃😋🌟鹽蔥薄切牛舌🐂💰118牛舌也是小編最愛之選,牛舌非常之彈口,最重點的是軟嫩,不會韌,輕輕一燒有少少粉紅,口感最好🤓。👉蒜頭🧄和生菜🥬食牛肉的時候,加上蒜頭點少少醬汁再用生菜包裹住放入口,是一個令人愉快的配搭,清新可口,鐘意清新口感既朋友可以嘗試。💕任何燒肉單點+ 💰38 有味素飯、味噌湯和溫泉蛋味素飯鹹度適中,分量控制剛好,最值得讚賞的是溫泉蛋調味很好,蛋液流心配飯實在令人回味,味噌湯亦很多配料。‼️小篇👧🏻就鐘意和牛輕輕放上味素飯上,油脂滲落飯,會更好味😋《整體黎講》餐廳的服務令人讚賞心,食材質素新鮮,餐廳的店員服務態

🌟日本A4鹿兒島牛肩肉🐂 💰278

🌟鹽蔥薄切牛舌🐂💰118

👉蒜頭🧄和生菜🥬

💕任何燒肉單點+ 💰38 有味素飯、味噌湯和溫泉蛋

《整體黎講》
餐廳的服務令人讚賞心,食材質素新鮮,餐廳的店員服務態度非常之好,入坐會主動介紹食物,詢問客人的需要。

#cc_尖沙咀推介
——————————————————

💕Encore指數:4/5
💕餵食指數:4/5
💕環境&服務:4.5/5
💕推介指數:4/5
——————————————————

如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

@kausumisu #尖沙咀#尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀燒肉 #燒肉 #日本和牛 #和牛 #鹿兒島和牛
2022-10-12 20 浏览
石燒牛嘅好處就係可以自己控制生熟程度,今次豪氣啲揀咗兩款靚牛🥩*日本A4鹿兒島肉眼 $288滿佈油花,望落已經好吸引,口感更加柔嫩細滑😍*澳洲M9和牛肩胛小排 $198脂肪較少,所以油脂感唔會太重,口感都相對有咬口😋加$38蚊仲可以升級🆙 味素飯、溫泉蛋、麵豉湯建議大家可以將牛肉沾滿蛋漿,再將淨低嘅撈埋味素飯一齊食😏 一次過滿足兩個願望❤️📍牛匠石燒尖沙咀尖沙咀金馬倫道34至36號福僑大廈地舖

*日本A4鹿兒島肉眼 $288
滿佈油花,望落已經好吸引,口感更加柔嫩細滑😍
*澳洲M9和牛肩胛小排 $198
脂肪較少,所以油脂感唔會太重,口感都相對有咬口😋

加$38蚊仲可以升級🆙 味素飯、溫泉蛋、麵豉湯

📍牛匠石燒尖沙咀
尖沙咀金馬倫道34至36號福僑大廈地舖
2022-10-11 24 浏览
今日跟朋友到這間餐廳吃飯,真的有驚喜安格斯牛小排 $168肥瘦均勻的牛小排,放在熱辣辣的燒石上。不要看這薄薄一片的牛小排,放入口裏卻牛味十足。店員提醒,不要放在燒石上太耐,肉太熟就不好了。雞頸肉 $88這是人生第一次吃雞頸肉,感覺像豬頸肉一樣。口感比雞的其他部分爽口,可能因為是經常運動的部分。鹽燒原條魷魚 $118原條燒魷魚,十分鮮嫩,不會很難咬開。配上檸檬汁,更加突出鮮味!明太子玉子燒 $48甜甜的玉子燒,配上明太子的鮮味,很好吃。玉子燒凍凍的,如果喜歡熱食,可以放在燒石上煎一會兒,別有一番風味!烏冬熱辣辣的 配合不同的餸 別有風味;飯加了溫泉蛋真的一流。水果茶 大推 超清新 有很多水果草莓梳打 好飲❤️
今日跟朋友到這間餐廳吃飯,真的有驚喜

安格斯牛小排 $168

雞頸肉 $88

鹽燒原條魷魚 $118

明太子玉子燒 $48

水果茶 大推 超清新 有很多水果

草莓梳打 好飲❤️
2022-10-11 216 浏览
餐廳:牛匠石燒 地區:尖沙咀地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖日期:6/10/2022時間:19:30人數:2人 等位: 0mins 價錢: $726返工食lunch經過見到一直都好想食🤤今晚終於黎試下😆見到menu有好多唔同款肉選擇🙈搞到心大心細唔知簡咩😂於是就嗌左個「牛匠極上盛合」($468),每款肉都有樣樣都可以食下👍加埋定食($38)有溫泉蛋、湯同味素飯,再加左個湯烏冬($48)。野飲方面嗌左彩虹水果茶($68)同芝士奶蓋四季春($38),加一後總共$726。⭐️牛匠極上盛合⭐️以雞、豚同多種牛肉部位所組成的套餐,含有牛小排、封門柳、一口牛、牛肋骨肉、牛舌,係燒肉中最常見必備的牛肉品項,仲有推薦給燒肉達人M9牛胸肉同A4和牛肩肉🤩牛小排吃起來鮮嫩多汁🤗,油花分布均勻係火爐上烤出濃郁既香氣,A4和牛肩肉則是滿滿油花,吃起來那油脂香氣與滑潤感剛剛好😚而其他部位油脂勻稱肉質柔嫩,一口接一口停不下來!而西班牙黑豚彷彿大理石油花紋路,肥瘦相間,令烤爐上撲鼻而來既香氣讓人垂涎三尺!🤤🤤溫泉蛋同味素飯伴在一起,搭配口中的燒肉完美無比😍。另外湯烏冬口感彈牙入口滑捋捋,好正😋⭐️芝士奶蓋四
餐廳:牛匠石燒
價錢: $726

返工食lunch經過見到一直都好想食🤤今晚終於黎試下😆

⭐️牛匠極上盛合⭐️

⭐️芝士奶蓋四季春⭐️
芝士奶蓋滑順綿密既口感,入落嘴內化開既味道微甜帶芝士鹹香,加上四季春甘醇順口,不錯不錯!👍

⭐️牛匠彩虹水果茶⭐️
冇諗過原來咁大杯🤩非常清爽,仲有多款水果,菠蘿仲有燒過令菠蘿更酸甜多汁👍,冇諗過連水果茶咁細微嘅地方都做得咁好。
2022-10-06
  • 牛匠極上盛盒
2022-10-11 13 浏览
😎牛匠石燒😎-位於尖沙咀金馬倫道既燒肉專門店 有五花八門嘅牛😋 餐廳設計舒適闊落 適合三五知己慢慢燒 慢慢傾偈-🥩牛匠極上盛合 $468🐄牛全部都係牛🐄可以一次過滿足你對牛肉嘅喜好🙈依個二人套餐有十個唔同牛嘅部位可以試例如有一口牛/牛小排/牛肋骨/厚切牛舌/牛五花/牛肩肉 牛肉味好濃亦好嫩口🙊個人最鍾意食牛肩肉 脂肪比例恰到好處 口感好正記得一定要加配蒜片同生菜🥬用生菜包住熱辣辣嘅牛同燒過嘅蒜片真係最佳配搭可以更加突顯牛肉嘅口感😍 除咗蒜片😎牛匠生菜亦可以選擇加配白飯或者係味素飯飯湯同溫泉蛋值得一提嘅係餐廳好細心為我哋準備左即棄圍裙😆避免件衫被彈到油漬 我亦都好鍾意用石燒板燒牛肉石燒版嘅好處係唔會咁易燒燶 自己輕易燒到理想口感店員全程好有耐性咁幫我地加炭精 服務態度一流🙊-📍#牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖#4feiporintsimshatsui #foodies #餐廳 #香港小店 #hkcafe #hongkongfood #hkeats #hkcafehopping #foodlover #coffee #coffeeshop #dessert #
😎牛匠石燒😎

值得一提嘅係餐廳好細心為我哋準備左即棄圍裙😆
避免件衫被彈到油漬 我亦都好鍾意用石燒板燒牛肉
石燒版嘅好處係唔會咁易燒燶 自己輕易燒到理想口感
店員全程好有耐性咁幫我地加炭精 服務態度一流🙊
📍#牛匠石燒 (尖沙咀)

#4feiporintsimshatsui

#foodies #餐廳 #香港小店 #hkcafe #hongkongfood #hkeats #hkcafehopping #foodlover #coffee #coffeeshop #dessert #chocolate #cake #bread #mooncake #hkfoodies #hkcafehunting #breakfast #brunch #lunch #dinner #foodphotography #food #foodie #foodphoto #foodpic
2022-10-11 24 浏览
作為一個牛肉控,當然要經常發掘不同專門食牛的食店,除了涮涮鍋,燒牛可算是我最愛好的食法,特別是沒有預先醃製的牛肉,既可食牛的原味道,喜愛濃味的更可點醬汁,今次試尖沙咀的牛匠石燒,由餐廳服務、燒牛形式到食物質素都令人滿意這裡的燒牛是用石板,一個小小的燒爐上放一塊石板,石板上再有牛油紙一張,一人一爐也可食得好優雅,員工換牛油紙也比換燒網方便得多牛魔王三重奏 (特選牛肉,牛肋骨肉,A4和牛肩肉)這個餐有三款牛,三款各有特色,特選牛係長粗條,有咬口有牛味,相對另外兩款薄切牛要燒耐少少;牛肋內是長條薄切, 牛味很濃,油份相對少;喜歡食油花的就吃A4和牛肩肉。一個餐的牛滿足三種不同口感除左淨食牛,仲可以來生菜同蒜片,A4和牛夾生菜食無咁膩,最夾明太子玉子燒玉子內有蔥,很配合個人喜好,如果唔好蔥的朋友可能要留要,問問店家可否走蔥,玉子上配上明太子醬再燒,出來口感非常好,味道很有層次, 較濃味的明太子醬加上較清淡的玉子,很配味素飯、湯、溫泉蛋其實食完啲牛都已經飽飽地,再加埋味素飯、湯、溫泉蛋完美芝士奶蓋四季春食完燒肉飯返杯茶消消滯,食個芝士奶蓋當甜品

牛魔王三重奏 (特選牛肉,牛肋骨肉,A4和牛肩肉)

味素飯、湯、溫泉蛋
其實食完啲牛都已經飽飽地,再加埋味素飯、湯、溫泉蛋完美

芝士奶蓋四季春
食完燒肉飯返杯茶消消滯,食個芝士奶蓋當甜品
2022-10-09 86 浏览
話說星期三返工,例牌就係要食好啲先有動力做嘢⌨️所以就去食下日式石燒🥩🥩鹽蔥牛舌拼牛五花食 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟴可以自己燒,又真係幾過癮嘅,有小朋友去嘅話呢就一定會覺得好新奇有趣。牛五花方面又脂肪幾平均牛舌都唔會「鞋」嘅,幾新鮮,唔錯🍗名古屋炸雞翼 ➕𝗵𝗸𝗱$15單骨嘅雞翼,好啱大小朋友食🍮和風脆炸豆腐 ➕𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟴呢個趣咋,外表好似臭豆腐,超級脆,咬開入面你會見到千層豆腐!必叫🍵熱貴妃美顏茶 ➕𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬好似手指公咁大粒嘅紅棗再加埋圓肉,非常之啱初秋飲,足料好味🧃桂花果樣釀四季春(芝士奶蓋)➕𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟴好濃郁嘅芝士奶蓋,非常之中意❤️估唔到日式嘅超餐廳都有呢一種飲品,桂花茶好清香🍜鹽燒一口牛伴稻庭烏冬 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴話明一口牛就一口一啖「的的骰骰」今日天氣咁熱呢就最啱係食冷麵嘅,唔覺唔覺會食晒Overall尖沙咀呢個地段都方便去食,價錢👌🏼 好啱帶埋小朋友嚟食,當日午餐時段都見到幾多小朋友,職員都好細心,態度好好!有小朋友就好著重呢幾點!可以試吓~如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~🥩牛匠石燒 (尖沙咀)🥩尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

🥩鹽蔥牛舌拼牛五花食 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟴
鹽蔥牛舌拼牛五花食 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟴
牛舌都唔會「鞋」嘅,幾新鮮,唔錯
和風脆炸豆腐 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟴

🍗名古屋炸雞翼 ➕𝗵𝗸𝗱$15
單骨嘅雞翼,好啱大小朋友食

🍮和風脆炸豆腐 ➕𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟴

🍵熱貴妃美顏茶 ➕𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬
好似手指公咁大粒嘅紅棗再加埋圓肉,非常之啱初秋飲,足料好味

🧃桂花果樣釀四季春(芝士奶蓋)➕𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟴
鹽燒一口牛伴稻庭烏冬 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴

🍜鹽燒一口牛伴稻庭烏冬 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🥩牛匠石燒 (尖沙咀)
🥩尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

2022-10-05
和風脆炸豆腐 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟴
鹽燒一口牛伴稻庭烏冬 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴
  • 和風脆炸豆腐
  • 🧃桂花果樣釀四季春(芝士奶蓋)
  • 熱貴妃美顏茶
  • 鹽蔥薄切牛舌
📍#牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗♡人均消費: $330@2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺牛匠石燒主打食石燒牛✌🏻 人少少唔想去燒肉店咁Heavy又想食燒肉嘅話 真係可以揀下呢啲石燒🎉 估唔到呢個價錢quality都唔錯。❣️# 鹽燒牛舌伴牛五花定食💰$108定食中有麵豉湯、沙律、一份牛同埋白飯~ 一人份量剛剛好,個牛比想像中好食,牛五花係燒肉常見嘅部位,食燒肉一定揀佢!油脂分布平均,口感唔韌,亦好香牛味 ~ 我地仲+$15雷門香辣炸雞翼,雞翼炸得好香脆。亦加左$18配芝士奶蓋四季春😆 成件事邪惡度滿分😂 個奶蓋都幾濃厚 不錯!❣# 嚴選封門柳伴一口牛定食💰 $108封門柳肉味香濃,肉質軟腍,唔錯~ 一口牛夠哂厚,口感都好腍,牛味好岀。另外,我地亦加配左鹽燒鯖魚,賣相都幾靚~ 飲品就叫咗草莓乳酸,味道不錯🫧😋🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#牛匠石燒 (尖沙咀)

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗
♡人均消費: $330@2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️# 鹽燒牛舌伴牛五花定食💰$108

❣# 嚴選封門柳伴一口牛定食💰 $108

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-10-06 43 浏览
早兩日朋友相約晚飯想食燒肉,仲話講明唔係普通煤氣爐嗰種嘅燒肉,我心諗咁特別一於要試啦!😆入餐廳一坐低就見到原來係佢個好特別嘅石板燒爐,上面放咗塊石板,下面有個座放入酒精膏去加熱嚟燒嘢食嘅。😍餐廳主要賣鹿兒島A4和牛同澳洲M9和牛好多 唔同種類嘅部位,另外有幾款海鮮同熱食等等,同埋有好多特飲啱曬唔飲酒精嘅朋友。👍🏻食燒肉唔少得飲啤酒即刻嗌返杯生啤先🍻。🙋‍♂️ 溫馨提示記得用佢哋提供嘅圍裙呀如果唔係啲油會彈到自己。🙏🏻食和牛重質唔重量,因為油脂太豐富好容易會食滯,所以我哋揀咗個秋季和牛三品盛,牛肋骨肉肉味最重肉質較為有口感,A4和牛肩肉肉味同油脂均勻,牛五花油味最濃入口即溶。跟燒肉仲有生菜同生蒜片包埋一齊食可以中和返油膩感。👍🏻👍🏻牛肉啱啱好所以就嗌多個鹿兒島無激素雞頸肉,雞頸肉嫩滑有油脂,燒熟咗之後啖啖都有汁爆出嚟好味道。😋😋😋😋😋最尾仲有個生果送真係圓滿😊

最尾仲有個生果送真係圓滿😊

雖然唔大油煙, 但餐廳都好貼心提供埋圍裙, 著白色衫既我都唔怕啦🙊🙊 🥢安格斯牛小扒 $188·肉既油脂分布平均到好似大理石Patton咁, 有粒牛脂做油黎燒肉。大細岩岩好可以一啖過😍🥢鹿兒島無激素雞頸肉 $98· 雞頸肉較幼身, 但燒起黎可以有香脆口感, 份量十分之足, 用生菜同生蒜包住食可以減肥油膩感, 肉質爽身👍🏻🥢燒原隻日本魷魚 $128·真係好大隻, 食極都仲有既感覺勁抵食😂, 而魷魚口感唔會韌, 好易咀嚼🥢明太子玉子燒 $48·放滿濃厚明太醬, 玉子燒香滑而且甜甜地, 一啖放入口解決左🙊🥢味素飯, 溫泉蛋, 麵豉湯 (+$38)·味素送飯足以我食哂啲飯😘 仲要整穿埋隻溫泉蛋真係絕配!! 麵豉湯正常但好保溫🍹彩虹水果茶 $68•呢杯大到接近一壺既水果茶就勁啦, 個底有啫喱, 百香果籽, 橙,西柚,菠蘿同西瓜既果片/果肉食, 所以CP值超高🫶🏻🍹草莓乳酸 $36·好香士多啤梨味, 乳酸可以解去部份油膩感, 所以都唔錯

🥢安格斯牛小扒 $188

🥢鹿兒島無激素雞頸肉 $98

🥢燒原隻日本魷魚 $128

🥢明太子玉子燒 $48

🥢味素飯, 溫泉蛋, 麵豉湯 (+$38)

🍹彩虹水果茶 $68

🍹草莓乳酸 $36
·好香士多啤梨味, 乳酸可以解去部份油膩感, 所以都唔錯
2022-09-29
  • 安格斯牛小排
  • 彩虹水果茶
2022-10-05 38 浏览
忽然想食石燒牛,朋友帶咗我嚟尖沙咀食呢間餐廳,估唔到又唔錯喎。未食已經感受到職員嘅細心,為我哋送上咗即棄圍裙同調味醬。.除咗牛肉,呢度仲有好多小食同飲品嘅選擇,我咃點咗明太子玉子燒 ($48) + 本味脆豆腐 ($48) + 菠蘿乳酸 ($36)。玉子燒好滑,配上濃郁的明太子醬,真係好惹味。脆豆腐炸得香脆而唔油膩,入面嘅豆腐仲保持到好滑嫩。飲品又唔會太甜,解渴一流。.到主角石燒牛,我哋揀咗一份薄脆石燒吉列牛($168) + 鹽燒牛匠特選牛肉($118) + 套餐:味素飯,湯,溫泉蛋 (+$38)..兩款牛嘅份量都好足,每件牛片都係厚切啊!餐廳仲會送一份生菜同蒜片,夾住牛肉食可以解膩。咬落去啖啖肉,肉質軟嫩,牛味濃郁,吉列邊又薄又脆。套餐的白飯佈滿味素,食到底都仲有,撈埋溫泉食真係好正。.

未食已經感受到職員嘅細心,為我哋送上咗即棄圍裙同調味醬。

2022-10-03
  • 味素飯
  • 明太子玉子燒
剛過去10月工作真係好忙📝所以更加期待放工後同老公既晚餐🌠更加會用心揀每晚的選擇!今個晚上決定去位於尖沙咀既牛匠石燒📍一直有朋友介紹的日本燒肉小店,所以決定試下!🔥-這家日本小店主打石燒,有燒肉同其他日本菜選擇呢~係QR CODE落單📲所以點菜時都好方便!我點了澳洲M9和牛肩胛小排🥩可以加配味素飯,湯,温泉蛋!🥚和牛肩胛小排上菜時十分精緻,色澤好均勻💬而且每一款的厚薄一致,每一塊油脂分佈好好🤟🏻而且食落真係啖啖肉🤤我鍾意呢個份量,岩晒女仔食,唔會太膩呢!-而且我一定要讚這家的味素飯加溫泉蛋🫙🍚真係好夾! 我忍唔住食左成碗呀!😆配埋燒肉真係一流!而且仲可以加配蒜片生菜加埋燒肉汁,真係一流! 好滿足呀🤩我覺得好值得點一份來試,價錢都幾抵食!-老公點了浦燒鰻魚盛丼~ 好大份呀!🍱而且鰻魚好大份,真係啖啖似,色澤仲好靚呀!而且鰻魚盛丼仲有好多配料🥬🥦🥒仲加埋有日式燒醬汁,份量好夠呀!一個石燒再加一個丼飯,正好試到唔同款!🥢-飲品方面,好有唔少選擇呀!我點了桂花果釀四季春(芝士奶蓋)🍹估唔到係日本菜都有奶蓋選擇!😍好開心呀! 真係好驚喜!另外老公點了凍檸茶,係輕鬆之選!🧡💛-滿足的晚上呀! 而且
剛過去10月工作真係好忙📝
所以更加期待放工後同老公既晚餐🌠
更加會用心揀每晚的選擇!
今個晚上決定去位於尖沙咀既牛匠石燒📍
一直有朋友介紹的日本燒肉小店,所以決定試下!🔥
這家日本小店主打石燒,有燒肉同其他日本菜選擇呢~
係QR CODE落單📲所以點菜時都好方便!
我點了澳洲M9和牛肩胛小排🥩
可以加配味素飯,湯,温泉蛋!🥚
和牛肩胛小排上菜時十分精緻,色澤好均勻💬
而且每一款的厚薄一致,每一塊油脂分佈好好🤟🏻
而且食落真係啖啖肉🤤
我鍾意呢個份量,岩晒女仔食,唔會太膩呢!
而且我一定要讚這家的味素飯加溫泉蛋🫙🍚
真係好夾! 我忍唔住食左成碗呀!😆
配埋燒肉真係一流!
而且仲可以加配蒜片生菜
加埋燒肉汁,真係一流! 好滿足呀🤩
我覺得好值得點一份來試,價錢都幾抵食!
老公點了浦燒鰻魚盛丼~ 好大份呀!🍱
而且鰻魚好大份,真係啖啖似,色澤仲好靚呀!
而且鰻魚盛丼仲有好多配料🥬🥦🥒
仲加埋有日式燒醬汁,份量好夠呀!
一個石燒再加一個丼飯,正好試到唔同款!🥢
飲品方面,好有唔少選擇呀!
我點了桂花果釀四季春(芝士奶蓋)🍹
估唔到係日本菜都有奶蓋選擇!😍
好開心呀! 真係好驚喜!
另外老公點了凍檸茶,係輕鬆之選!🧡💛
滿足的晚上呀! 而且地點好易找,
價錢也不錯呢! 🔎
好岩同另一半好享受一個晚餐呢!😗
浦燒鰻魚盛丼
桂花果釀四季春(芝士奶蓋)
凍檸茶
2022-09-28
浦燒鰻魚盛丼
桂花果釀四季春(芝士奶蓋)
凍檸茶