2024-03-26 17 浏览
係中環飲啤酒$48買一送一,真係顛左咁平,放工來呢度又好坐,飲幾杯食下串燒真係好舒壓。串燒價錢合理,而家高質,最精彩係厚切鹽燒牛舌,咸香又夠入味,厚切有口感,正!另外芫荽豚肉卷,好重芫荽味,我最鍾意。特別d我覺得呢款雞軟骨串超好味,配埋醬汁同雞蛋一齊食特別惹味,雞軟骨好有口感好好味。另外泡菜燒豬腩肉,辣辣地好開胃。再黎多round 啤酒再叫多幾串,今次點咗燒魷魚鬚,雞翼,牛肉粒都係正常發揮的好味,但最好味係無激素雞頸肉,同埋雞皮墨魚滑,好特別而且真係非常好味。最後飲多2 round beer 一路食支豆,一路食雞泡魚乾,同埋芝士年糕,飲飽食醉非常滿足,食咁多飲咁多,每人都係幾百蚊,係中環咁食法講真係算幾抵食,同事已經話下星期要再嚟。
係中環飲啤酒$48買一送一,真係顛左咁
平,放工來呢度又好坐,飲幾杯食下串燒真係好舒壓。

2024-03-25 18 浏览
平日晚上約了家人順路找間餐廳, 在中環決定光顧這間燒烤堂的餐廳,一開始要排隊,不久十五分鐘輪到我們入去,環境有點舊,對食物出品無影響。我們選擇:蒜茸燒生蠔芝士焗扇貝很久無去這地方"燒烤堂",今次與家人去品嚐日式串燒,點了很多串燒,送出新鮮熱辣辣的烤串燒,烤海鮮也鮮甜,買啤酒一送一,幾抵飲。😁可是沒有"提燈"賣。😭味道:5環境:4服務:5衛生:4抵食:4用膳限制時間:有用膳限制時間多少: 2小時趕客程度:無👍趕客原因:無👍

味道:5
庆祝纪念
生日
各種串燒肉
2024-03-22 26 浏览
麻辣燒赤雞心。麻辣調味烤製,雞心鮮嫩多汁,辣味十足。麻辣免治雞肉軟骨、麻辣雞軟骨、雞腳根、香辣雞中翼,每一口都充滿了辣味和烤肉的香氣。中切鹽燒牛舌芯和手切牛胸爽,鮮嫩多汁,口感絕佳。牛油果豚肉卷、海苔黑豚肉鵪鶉蛋、麻辣豚肉韭菜花卷明太子燒飯團、蟹膏燒飯團,口感絕妙。明太子燒飯團糅合鹹香的魚子與熱飯,入口即化,鮮味四溢。蟹膏燒飯團則以蟹肉濃縮而成,綿密的口感與濃郁的蟹味相得益彰。兩種飯團都帶著燒烤的香氣,外層酥脆內裡軟糯,令人忍不住一口接一口。品嚐時,明太子燒飯團帶來輕盈的魚腥香,而蟹膏燒飯團則是濃郁的海鮮風味。
麻辣燒赤雞心。麻辣調味烤製,雞心鮮嫩多汁,辣味十足。

中切鹽燒牛舌芯和手切牛胸爽,鮮嫩多汁,口感絕佳。

牛油果豚肉卷、海苔黑豚肉鵪鶉蛋、麻辣豚肉韭菜花卷

2024-03-22 24 浏览
今日難得過海嚟到中環嘅燒烤堂食串燒啦❣️餐廳環境舒服,座位寬闊,卡位好好坐👍平日都咁多人食😆食完就明點解啦!枱面有孜然粉同辣粉,可以根據自己嘅口味再落👍燒海鮮一定要叫,蒜蓉粉絲扇貝好好食,粉絲吸哂d汁😍味道啱啱好!佢有幾種唔同做法,再嗌咗兩隻濱燒扇貝試下,不過都係鍾意食蒜蓉粉絲多啲😜蒜蓉燒生蠔💛大隻,又肥又新鮮😌😌大大塊燒雞皮🤭平時食開都係細細串,呢塊好邪惡😆😆好脆🩵燒和牛同牛小排串,和牛油香好正😍牛小排吾會太老,加d孜然粉好食😀見到有白鱔一定要試下!皮脆,好食!麻辣魷魚同埋麻辣鴨舌👍魷魚彈牙爽口,鴨舌既麻辣好味👍鰻魚玉子燒,值得一試👍燒茄子上面有d蝦米,幾得意🤭生啤仲買一送一❣️雖然吾算平,不過勝在質素好😆想搵個舒服d既環境食串燒,可以試下去啦❣️
今日難得過海嚟到中環嘅燒烤堂食串燒啦❣️
餐廳環境舒服,座位寬闊,卡位好好坐👍
平日都咁多人食😆食完就明點解啦!
枱面有孜然粉同辣粉,可以根據自己嘅口味再落👍
蒜蓉燒生蠔💛大隻,又肥又新鮮😌😌
大大塊燒雞皮🤭平時食開都係細細串,呢塊好邪惡😆😆好脆🩵
燒和牛同牛小排串,和牛油香好正😍
牛小排吾會太老,加d孜然粉好食😀
見到有白鱔一定要試下!皮脆,好食!
麻辣魷魚同埋麻辣鴨舌👍
魷魚彈牙爽口,鴨舌既麻辣好味👍
鰻魚玉子燒,值得一試👍
燒茄子上面有d蝦米,幾得意🤭
生啤仲買一送一❣️
雖然吾算平,不過勝在質素好😆
想搵個舒服d既環境食串燒,可以試下去啦❣️

燒烤堂是一間很不錯的串燒店,之前吃過旺角分店,已留下深深的印象。今日適逢回到中環食晚餐,知道附近有燒烤堂,便和朋友一同前往進食。這間位於中環嘅燒烤堂,以日式風情為主題。座位舒適,闊落。他們還設有happy hour時段,非常抵食。如果唔夠喉,可以散叫他們不同的串燒。他們的串燒分為很多不同的種類,有不同的材料,亦有不同的調味,清楚顯示在Menu上。最後我們叫了成枱食物,包括以下食物每一款式的食物都非常高質,用上新鮮的材料,配上新鮮的秘製醬汁,非常惹味,適合和朋友把酒聊天的好地方。🍢豬牛雞羊🍢1.鹽燒和牛牛小排($48)2.汁燒横隔理肌($48)3.秘制燒羊架($48)4.鹽燒無花果卷($26)5. 豚肉節瓜波板糖(附月見)($38)6.汁燒赤雞心($22)7.福岡味噌松板豬($28)8.惹味爽口雞腎($20)🍡海鮮🍡1.七味燒墨魚紫蘇卷($28)2.手釣墨魚鬚($22)3.鹽燒白鱔($48)4.日式燒白鱔($48)5.焦糖鰻魚芝士玉子($28)6. 蟹膏燒飯團($38)7. 川燒活元貝($58)8.浜燒活元貝($58)🍢蔬菜其他🍢1.柑桔咸蛋黄卷($28)2.鹽燒日本銀杏($24)3.川
這間位於中環嘅燒烤堂,以日式風情為主題。座位舒適,闊落。
最後我們叫了成枱食物,包括以下食物
🍢豬牛雞羊🍢
1.鹽燒和牛牛小排($48)
2.汁燒横隔理肌($48)
3.秘制燒羊架($48)
4.鹽燒無花果卷($26)
5. 豚肉節瓜波板糖(附月見)($38)
6.汁燒赤雞心($22)
7.福岡味噌松板豬($28)
8.惹味爽口雞腎($20)
🍡海鮮🍡
1.七味燒墨魚紫蘇卷($28)
2.手釣墨魚鬚($22)
3.鹽燒白鱔($48)
4.日式燒白鱔($48)
5.焦糖鰻魚芝士玉子($28)
6. 蟹膏燒飯團($38)
7. 川燒活元貝($58)
8.浜燒活元貝($58)
🍢蔬菜其他🍢
1.柑桔咸蛋黄卷($28)
2.鹽燒日本銀杏($24)
3.川燒蒜蓉茄子($36)
4.蜜糖燒菠蘿($18)
5.蜜糖鐃芋頭($12)
6.蒜茸菜圃燒豆皮($16)
🍹飲品🍹
1.新鮮百香果疏打
2.熱甘草柑橘蜜
2024-03-14
2024-03-19 16 浏览
燒烤堂係一間好正嘅燒烤店,呢度嘅食物好出色,特別係佢哋嘅厚燒牛舌芯,蟹膏燒飯團,蒜蓉茄子,鹽燒宮崎和牛同明太子雞腿肉。厚燒牛舌芯好鮮嫩,每一口都充滿牛肉嘅香氣同口感。佢哋將牛舌芯經過特別處理,燒烤至剛剛好,外脆內嫩,真係一絕。蟹膏燒飯團係一個獨特嘅創意,結合咗蟹膏同燒飯團嘅美味。飯團香脆可口,內裡包住鮮蟹膏,味道濃郁,令人回味無窮。蒜蓉茄子係一道簡單卻非常美味嘅菜式。茄子經過烤至軟嫩,蒜蓉醬汁增添咗香氣同鮮味。鹽燒宮崎和牛係一道高級的燒烤選擇。宮崎和牛本身已經有豐富嘅油花,經過燒烤後更加香嫩多汁。以鹽燒烤,保留住肉本身嘅鮮味同口感。最後,明太子雞腿肉係一道獨特嘅組合。雞腿肉經過燒烤,外皮酥脆,內部多汁嫩滑。明太子醬汁增添咗一層鮮味同風味,絕對係一個口感豐富嘅選擇。總括而言,燒烤堂嘅食物質素高,每一道菜都有獨特嘅風味同口感。

2024-03-18 18 浏览
岩岩去完東京返黎,又繼續想食日本野放工就係尖沙咀搵左間充滿日本 feel 既串燒店回味下裝修係日式居酒屋為主,設有大量卡位及吧枱位置為方便大家食到合適既口味,日、泰、港、川、新疆、台、韓,同埋自家製既串燒都有得選擇店鋪仲好細心,會有個小型燒烤爐係度幫串燒保溫,咁就可以飲住啤酒,傾下計、慢慢食都唔會放到凍曬而且日本生啤全日都買一送一,怪唔知坐左一陣就全場爆滿食物方面:日本生啤 : 食串燒又點少得飲啤酒,仲要全日都買一送一,無理由唔叫黎同朋友一齊開心 share鹽燒原塊雞皮 : 燒雞皮試得多,原塊咁燒都係第一試,雞皮燒到勁薄勁香脆,配埋啤酒無得彈焦糖青蘋果鵝肝多士 : 底層係厚厚既芝士法包,質地較濕潤,鋪上青蘋果、匈牙利鵝肝及焦糖,青蘋果的酸味及焦糖的甜味就中和鵝肝的油膩感,非常出色的鵝肝多士厚牛舌腩 : 牛舌芯食得多,原來有牛舌腩,腩位仲更加厚更加爽七味燒墨魚紫蘇卷 : 用墨魚片卷住紫蘇葉,口感爽彈仲帶有紫蘇葉味鹽燒豚肉荔枝卷 : 荔枝味道清甜,可以中和豚肉既油膩感,味道好夾鹽燒阿波尾七里香 : 七里香即係雞 pat pat ,油脂味重,燒得外皮香脆,幾特別麻辣虎皮尖椒 : 虎皮尖椒帶微
岩岩去完東京返黎,又繼續想食日本野

放工就係尖沙咀搵左間充滿日本 feel 既串燒店回味下

裝修係日式居酒屋為主,設有大量卡位及吧枱位置

而且日本生啤全日都買一送一,怪唔知坐左一陣就全場爆滿
食物方面:

麻辣虎皮尖椒 : 虎皮尖椒帶微辣,加埋麻辣醬去燒,辣得好過癮

焦糖鰻魚玉子燒 : 玉子燒表面有焦脆糖片,蛋味濃郁,中間仲卷住彈牙鰻魚,最鐘意食

明太子燒厚揚豆腐、厚揚豆腐口感結實,加入明太子醬,簡單又惹味

燒萵筍伴蟹膏 : 萵筍打邊爐就食得多,原來做串燒都得,萵筍爽甜,蟹膏味道濃郁,味道一流
雞皮墨魚滑 : 墨魚滑夠曬大粒,口感爽彈,表面再用雞皮包住,又夠脆口,新穎既配搭
川燒蒜蓉茄子 : 加入蒜蓉及川味醬去燒烤,茄子吸收曬味道,質感柔滑軟綿的口感,好味到連外皮都食埋
明太子飯團 & 蟹膏飯團 : 兩個飯團加入左調味料及飯素,燒到香口脆卜卜,表面仲鋪滿大量明太子同蟹膏,再用紫菜包住食,勁滋味
Ours Tips : 用餐時間為 120 分鐘
2024-03-14
可能係擁有最多款式嘅串燒店之一?粵式、川式、港式、日韓泰~接近100款選擇(。・ρ・)全部自家製 即叫即燒價錢亦好親民 大部分都係$20-$40串 夜晚7點前𝘩𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘩𝘰𝘶𝘳仲有超抵食二人餐 自選6款串燒 再加生啤/特飲2杯 $88蚊起!最估唔到嘅係配菜類串燒比起豬牛羊雞 更有驚喜(`▽´).✿ 意猶未盡的燒飯團燒飯團外焦內綿 濃味蟹膏/明太子醬係重點!.✿ 沒有脫水的菜類串燒蒜蓉茄子|鹽燒翠玉瓜原條茄子超級惹味 微辣重蒜 川味十足 其他菜類都唔會燒到乾真真 .✿ 願當配角的肉肉♡ 鹽燒豚肉荔枝卷|泰式豬頸肉 ♡ 鹽燒A5宮崎和牛|中切鹽燒牛舌心肉質都不錯 依然略帶肉汁 調味不過火~.♡ 不呃錢的海鮮 濱燒活元貝|蒜蓉燒蟶子海鮮類亦份量十足 元貝蟶子原隻上 爽彈新鮮.♡ 搶戲份的甜味串燒 日本芝士年糕|糖不甩燒芝麻湯圓燒年糕外層微脆 有軟心芝士餡!燒芝麻湯圓少少爆漿 再沾上椰絲同花生粒 軟糯十足.♡ 有心機的卷物焦糖鰻魚芝士玉子燒

最估唔到嘅係配菜類串燒比起豬牛羊雞 更有驚喜(`▽´)
✿ 意猶未盡的燒飯團
燒飯團外焦內綿 濃味蟹膏/明太子醬係重點!
明太子燒飯團

✿ 沒有脫水的菜類
串燒蒜蓉茄子|鹽燒翠玉瓜
串燒蒜蓉茄子

✿ 願當配角的肉肉
♡ 鹽燒豚肉荔枝卷|泰式豬頸肉
♡ 鹽燒A5宮崎和牛|中切鹽燒牛舌心
肉質都不錯 依然略帶肉汁 調味不過火~

鹽燒豚肉荔枝卷

♡ 有心機的卷物
焦糖鰻魚芝士玉子燒
焦糖鰻魚芝士玉子燒

2024-03-18 71 浏览
//10 03 24 晴天🌞18:30 中環 安慶大廈@skewer.kitchen平民也能吃得好 ☺︎「燒烤堂」 ——— 一聽就知係食串燒嘅地方,佢哋嘅裝修會以日式為主調。雖然,大家可能認為,咪又係食串燒嘅居酒屋。嗱,咁諗你哋就錯啦!「燒烤堂」集合咗過百款以上嘅串燒,當中包含;港|泰|日|川|西|台|新疆等風味,而且價錢亦非常之公道,最平嘅串燒更會低至$12起。𝘞𝘰𝘸…今次,仲唔輪到我實現食串燒食到飽嘅自由~𖤐ˊ會有加一服務費🔻中環限定𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫無酒精飲品𝐬𝐞𝐭 HKD$88ꕀ𝘗𝘢𝘳𝘵 𝘈 任選串燒 x2|𝘗𝘢𝘳𝘵 𝘉 任選串燒 x4 |𝘗𝘢𝘳𝘵 𝘊 任選2杯🔻孜然牛肉串孜然味濃郁 牛肉當中更有少少筋位連住 食起嚟較有肉感 🔻鹽燒豚肉荔枝卷當油香十足嘅豚肉 遇上 清甜多汁嘅原粒荔枝無論味道定口感都特別豐富🔻滷水豬大腸日式滷水汁風味 豬大腸質感軟腍 咀嚼嗰陣仲𝘧𝘦𝘦𝘭到啲肥膏唧出嚟最重要係肥而不膩 超讚🔻椒鹽燒多春魚燒得酥脆 內裏包住滿滿嘅魚子 甘香味美作為佐酒小食 相當唔錯🔻蜜糖燒芋頭芋頭外脆內綿 加咗蜜糖之後 會多一種甜甜哋嘅感覺 🔻蒜蓉菜圃燒豆皮豆皮燒到帶點焦香 撈埋爽

10 03 24 晴天🌞
18:30 中環 安慶大廈
@skewer.kitchen

平民也能吃得好 ☺︎

嗱,咁諗你哋就錯啦!

𝘞𝘰𝘸…今次,仲唔輪到我實現食串燒食到飽嘅自由~

𖤐ˊ會有加一服務費

🔻爆打香水檸檬茶
香水檸檬獨特嘅馥郁非常迷人
另外茶底唔澀 甜度剛好

🔻蒜蓉燒廣島蠔 x2 HKD$88

廣島蠔飽滿 食起嚟多汁、鮮甜
表面灑滿大量蒜蓉同蔥粒 一啖一隻極為惹味

🔻雞皮墨魚滑 HKD$38

呢款配搭堅正 墨魚滑夠鮮味、夠爽彈
再被一層肥美嘅燒雞皮包住
嗰陣油香四溢嘅滋味 食過必定返尋味

🔻牛油蜜糖日本蕃薯條 HKD$38

蕃薯條外層即使吸晒牛油、蜜糖嘅精華
都依然𝘬𝘦𝘦𝘱住脆卜卜
當咬入裏面 更加係香甜綿密
絕對係百分百嘅邪惡首選

🔻汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) HKD$38

有齊軟骨同肉嘅質感 食起嚟好過癮
再配埋生雞蛋汁 又滑又脆又有咬口
整體層次零舍豐富

🔻汁燒橫隔理肌|中切鹽燒牛舌芯|海苔黑豚肉鵪鶉蛋|福岡味噌松阪豬 HKD$28/1串

🔻汁燒橫隔理肌
肉質軟嫩、𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺唔會過韌
經醬汁調配後 會有陣陣微甜嘅牛香

🔻中切鹽燒牛舌芯
切得夠厚 牛味超濃
食嗰陣𝘧𝘦𝘦𝘭到爽脆 而且越嚼會越多肉汁

🔻海苔黑豚肉鵪鶉蛋
鵪鶉蛋被一塊鬆軟、香甜嘅黑豚肉包緊
再唧上幼滑嘅沙律醬同大量紫菜碎
可以話係有極多重嘅口感

🔻福岡味噌松阪豬
食落去味道甜甜哋
肉質有彈性之餘 外皮仲帶微微豬嘅油香

🔻手切牛胸爽|香辣雞腳根|鹽燒原塊雞皮|鹽燒阿波尾七里香 HKD$22/1串

🔻手切牛胸爽
一咬即咇牛油 成個口都籠罩住超濃厚嘅油香
全程都𝘬𝘦𝘦𝘱住爽彈、爽彈
當灑上適當嘅辣粉 惹味程度簡直爆燈

🔻香辣雞腳根
雞腳筋會連住少少軟骨位
同時集齊軟、脆、煙靭嘅口感
配埋麻辣粉 勁有四川風味

🔻鹽燒原塊雞皮
佢係一幅原塊大雞皮 厚薄控制得啱啱好
燒完之後 食起嚟啖啖都激脆、超香
直情係生炸雞髀嘅味道

面層加咗燒汁去做吊味
每當咬落焦脆咗嘅位置 仲會有卟一聲嘅效果

2024-03-10
2024-03-16 19 浏览
happy hour嚟,🤓呢個時段更有限定優惠menu,非常抵食!得中環分店呢度先有,好就腳😉看到有88元可以選6款串燒,🥤同兩杯飲品,性價比都幾高,福岡味噌松板豬,🐷加上味噌嘅調味,豬肉好香軟,而且燒到好多汁。炭燒豬頸肉,每次串燒,🔥必點豬頸肉,有油脂的香脆,食起身爽口十足。香草蒜蓉包,🍞燒到脆身,麵包充滿香草嘅味道。蜂蜜燒芋頭,芋頭軟綿,🍢食起身有芋蓉的香糯,而且都有🍯蜂蜜嘅香甜。

看到有88元可以選6款串燒,🥤同兩杯飲品,性價比都幾高,

香草蒜蓉包,🍞燒到脆身,麵包充滿香草嘅味道。

2024-03-16 24 浏览
放假去開中環行街,行到攰攰諗住happy hour再食少少嘢,即刻諗起燒烤堂@skewer.kitchen,店舖裝修勁有feel,當然唔可以錯過嘅就係呢度必點:檸蜜牛油包、鹽燒白鱔、鹽燒原塊雞皮,每款都起碼點兩份😂,撞岩happy hour set,兩杯飲品+六款指定串燒,$88,CP值宇宙級無敵高!中切鹽燒牛舌心韓燒泡菜五花腩鹽煮枝豆蜜糖燒菠蘿泰式豬頸肉鹽燒阿波尾七里香福岡味噌松阪豬汁燒赤雞心孜然豚肉芫荽卷鹽燒豚肉荔枝卷椒鹽燒多春魚孜然燒蒜蓉茄子鹽燒翠玉瓜蒜蓉菜圃燒豆皮糖不甩燒芝麻湯圓青檸梳打菠蘿可爾必思甘草柑橘咸檸七

中切鹽燒牛舌心

青檸梳打
菠蘿可爾必思
甘草柑橘咸檸七
2024-03-14 29 浏览
燒烤堂中環 放工近近地想去happy hour 兼食下串燒,同事就帶我去中環這家燒烤店🥓,原來除了食串燒、佢地有個happy hour menu 仲好抵、自選6串燒烤+2杯Sapporo 生啤都只係 $98🍺,如果唔飲酒都可以選非酒精飲品,仲平$10,即係$88💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️我就點了兩set 再加其他串燒、大幾點了20串、超級豐富😂😂😂🔹蜜糖燒雞中翼,超香燒雞翼味,蜜糖🍯味好出,脆邊🤤🔹蔥燒白鱔伴魚湯,啖啖肉既燒白鱔、冇骨再加濃味魚湯,真係好高質☺️☺️☺️🔹蟹膏燒飯團,蟹膏相當多,濃味蟹膏配飯團就好夾😙😙🔹厚切鹽燒牛舌腩,非常推薦大家!牛舌最厚肉既位置,燒烤完都軟但又帶口感,好好味😋🔹川燒活蟶子,吃出其鮮香惹味,帶微辣🥰🥰🔹汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見),最喜歡吃這個,有鮮雞蛋伴汁,好開胃🤤整體來說都不錯,cp 值高燒烤堂 (中環)地址:中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

🔹蜜糖燒雞中翼,超香燒雞翼味,蜜糖🍯味好出,脆邊🤤

🔹蟹膏燒飯團,蟹膏相當多,濃味蟹膏配飯團就好夾😙😙

🔹川燒活蟶子,吃出其鮮香惹味,帶微辣🥰🥰

整體來說都不錯,cp 值高

燒烤堂 (中環)
地址:中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
2024-03-14 20 浏览
鹽燒阿波尾七里香,22蚊串💰以阿波尾雞肉烤製,口感鮮嫩,搭配著微微的鹽味,一種簡單享受 🔥香蒜咸蛋黃燒墨魚,38蚊串💰咸蛋黃燒墨魚質地滑嫩。墨魚滑有著獨特的海鮮風味,搭配咸蛋黃燒口感柔軟順滑☺️明太子難腿肉,28蚊串💰嫩滑的雞腿肉為主,搭配著濃郁的明太子醬汁,一種豐富質感🥰汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見),38 蚊串💰雞肉棒啖啖肉,雞肉味重,沾上月見蛋個感覺幾特別,連撈埋蛋汁食夠惹味,啖啖肉好滿足😋厚切鹽燒牛舌腩,48 蚊串💰牛舌芯呈現出金黃色的外皮,微微帶焦香,每一片均勻,牛舌芯質地極柔軟,口感豐潤多汁,充滿了牛肉鮮美😋鰻魚炒飯,58蚊份💰鰻魚的肉質鮮嫩多汁,與炒飯的香氣和口感完美結合,炒飲粒粒盆分明,使得整體口感豐富 ☺️香蒜咸蛋黄燒虎蝦,48蚊串💰大虎蝦搭配香蒜和咸蛋黃燒。虎蝦肉質鮮嫩彈牙,搭配濃郁的咸蛋黃香氣,口感獨特🥰鹽燒白鱔,58蚊串💰鹽燒的烹調方式。白鱔魚肉質鮮嫩,搭配上經過烤製的鹽味,帶來了一種濃郁的風味口感☺️日本芝士年糕,38蚊份💰年糕質地軟糯甜美,配上煉奶同年糕來的芝士,形成了一種軟糯香甜口感🧊
鹽燒阿波尾七里香,22蚊串💰

香蒜咸蛋黃燒墨魚,38蚊串💰

明太子難腿肉,28蚊串💰
嫩滑的雞腿肉為主,搭配著濃郁的明太子醬汁,一種豐富質感🥰

汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見),38 蚊串💰

厚切鹽燒牛舌腩,48 蚊串💰

鰻魚炒飯,58蚊份💰

香蒜咸蛋黄燒虎蝦,48蚊串💰

鹽燒白鱔,58蚊串💰

日本芝士年糕,38蚊份💰
2024-03-12 22 浏览
串燒種類同埋可以選擇既口味比大部份嘅燒烤店多😍,日式🇯🇵泰式🇹🇭、港式🇭🇰、四川、台式、韓式⋯好多你諗得到嘅國家風味都有👍🏻實在令人花多眼亂🙊✨ 鹽燒原塊🐔雞皮 ✨ $22平時好少可見到👀有原塊既燒雞皮,呢個真係好有特色👍🏻燒烤火喉🔥好到位,燒到脆卜卜,佢脆到令我覺得好似食緊充滿鹽香、雞味🐔濃厚既薯片咁,實在太令人驚艷🥰✨ 香草🧄蒜蓉包 🍞✨ $18包邊烘到好鬆脆,但入面好鬆軟之餘仲帶有好多芝士粒🧀有咬口又夠香口,再加埋香草同蒜蓉醬嘅香味,真係好正😋✨ 蒜蓉燒廣島蠔 🦪2隻 ✨ $44睇個價錢以為會係細細隻個d,但係竟然超乎咗想像🙃2隻都脹卜卜、大大隻😚仲🦪蠔味十足、鮮嫰冇比🤩唔會燒到乾哂水💦✨ 鹽燒A4宮崎🐮和牛 ✨ $58用料唔差,牛味🐂香濃,肉質🥩嫩滑,厚薄適中夠油份,頂盡7成熟,咬落juicy爆哂汁🤤,食多幾串都仲得👍🏻✨ 鹽燒美國露荀 ✨ $24食左咁多肉,梗係要食番少少蔬菜啦🫢鹽燒並冇搶走露荀原有嘅味道,反而仲將佢爽脆嘅口感下嘅清甜帶出左👍🏻大愛👍🏻✨焦糖鰻魚芝士玉子🥚燒 ✨$28好重蛋香味既半熟玉子燒牢牢咁將鰻魚肉同焦糖芝士包裹住,滑溜鮮美,呢個配搭真系一絕👍🏻✨ 黑松露
好多你諗得到嘅國家風味都有👍🏻實在令人花多眼亂🙊

✨ 鹽燒原塊🐔雞皮 ✨ $22

✨ 香草🧄蒜蓉包 🍞✨ $18

✨ 蒜蓉燒廣島蠔 🦪2隻 ✨ $44

✨ 鹽燒A4宮崎🐮和牛 ✨ $58

✨ 鹽燒美國露荀 ✨ $24

✨焦糖鰻魚芝士玉子🥚燒 ✨$28

✨ 黑松露烤雞 🐤✨ $28

夠哂大串👍🏻雞肉嫩滑多汁,黑松露味超濃郁,又係必食推介之-👍🏻

✨ 爆打香水檸檬 🍋✨ $32

香水檸檬獨有嘅香味好重,解膩一流

✨青檸🍋菠蘿🍍梳打 ✨$32

好多果肉,酸酸甜甜唔會太酸,令人覺得好開胃🤤
《 🇯🇵🍢中環超抵食串燒—-燒烤堂🩷》呢一間燒烤堂中環銅鑼灣紅磡旺角都有分店 🎉🎉可想言之幾受歡迎!仲有一個無酒精串燒set💗💗可以揀好多款嘢食同埋嘢飲🍻🍹餐廳裝修呈日式風格 氣氛幾好!暗啞嘅燈光令到佢有懷舊風味🤔估唔到夜晚嚟到已經坐滿晒人!選擇有好多款!就講幾樣我最鍾意嘅啦!1️⃣ ❣️🍞 香草蒜蓉包 (9/10)入邊有芝士粒好surprise 🧀🧀🩷蒜蓉份量超多!好香🤭而且個包外脆內軟 唔錯!2️⃣ 🐟❤️汁燒免治雞軟骨軟骨棒 (8/10)同平時出邊食嘅差唔多!免治雞軟骨串好有咬口😬咀嚼到好過癮🎉加埋一隻生蛋🍳點埋一齊食 層次更加豐富!3️⃣🐮💗 鹽燒牛舌芯 (8/10)不嬲都好鍾意食牛舌🐮欣賞佢調味唔會好鹹!😝而且唔會煮到好老 咬落去軟硬啱啱好 都幾嫰!💯4️⃣ 🐠💯牛油果豚肉串 (10/10)呢個大堆!!好match 冇諗過牛油果同豚肉咁夾🥑🥑味道完全昇華!豚肉都好多汁‼️5️⃣ 🍯🍠 牛油蜜糖日本番薯條 (10/10)平時喺Donki食得多🧡但係呢一度嘅新鮮熱辣整出嚟好味100,000倍😂‼️番薯條炸到脆卜卜🤭加埋充滿蜜糖同牛油 一食落去就feel到好邪惡🤢 6️⃣ 🐠 🩵鹽燒芝士鰻魚玉子燒 (9/10)

《 🇯🇵🍢中環超抵食串燒—-燒烤堂🩷》

1️⃣ ❣️🍞 香草蒜蓉包 (9/10)

2️⃣ 🐟❤️汁燒免治雞軟骨軟骨棒 (8/10)

3️⃣🐮💗 鹽燒牛舌芯 (8/10)

4️⃣ 🐠💯牛油果豚肉串 (10/10)

5️⃣ 🍯🍠 牛油蜜糖日本番薯條 (10/10)

6️⃣ 🐠 🩵鹽燒芝士鰻魚玉子燒 (9/10)

燒到出邊又甜又脆 💙加埋香滑嘅玉子同埋邪惡嘅芝士🧀卡路里⬆️⬆️但係好滿足🤔唯獨鰻魚份量唔多

7️⃣ 無酒精串燒set!惹味雞肉串 泰式豬頸肉 鹽燒萵筍 蜜糖燒芋頭 糖不甩燒芝麻湯圓🐖🐷🐣🐔💯💯

呢個set大約80幾蚊!裏面最驚艷嘅就係糖不甩😝好好味 竟然有咁嘅串燒甜品 好香芝麻味好好咬‼️‼️🖤
另外嘢飲方面仲揀咗菠蘿可爾必思😝冷泡白桃烏龍茶 幾抵食!

至於其他嘢食例如香辣雞中翼🍗牛油蒜蓉焗金菇🧈就中規中矩💗

食咗咁多嘢,兩個人三百幾蚊🖤💯都好抵!絕對會再嚟過!
————————————————————————
📍 燒烤堂 (中環)
中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_central

🔆整體味道:9/10
🔆服務態度:10/10
🔆性價比:9/10 (around $170 per person)
🔆會唔會encore: yes

#hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #foodiesinternationalchat #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行 #燒烤堂 #skewer
#日式串燒 #香港探店 #香港美食 #中環美食 #中環