🍱餐廳:燒烤堂 (中環)🍽️類別:多國串燒💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑小編推介的特色串燒🍑 ≡※≡※≡※≡※≡.餐廳走多元文化路線,匯聚了港式、日式、泰式、西式、韓式和疆式串燒,讓客人能在同一餐廳品嚐各國口味的串燒。餐廳提供的串燒多達103款,包羅萬有,想到的都能吃到,味道亦相當正宗。.▪️麻辣手釣墨魚素 $22▪️鯛魚立鱗燒 $58▪️鹽燒白鱔 $48▪️蜜糖燒雞中翼 $18▪️椒鹽燒鴨舌 $28👍🏻▪️鹽燒豚肉露旬卷 $32▪️厚切鹽燒牛舌腩 $48▪️泰式豬頸肉 $28▪️鹽燒和牛牛小排 $48👍🏻▪️鹽燒A4宮崎和牛$58 👍🏻▪️汁燒免冶雞肉軟骨棒 $38👍🏻▪️日本芝士年糕 $38 👍🏻.👍🏻 = 小編最喜歡的串燒.兩款鹽燒和牛的口感都相當柔軟,且充滿油脂感;椒鹽燒鴨舌外皮內軟,調味得好惹味;汁燒免冶雞肉軟骨棒的雞肉和雞軟骨比例拿捏得恰到好處,口感豐富;日本芝士年糕口感軟糯而不失彈性,沾煉奶吃一流。.吃串燒怎可能不喝啤酒呢!驚喜地,餐廳的Sapporo Premium Draft現正進行買送一送一優惠,只需$48就能喝到2杯500ml啤酒,超抵!≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡
🍱餐廳:燒烤堂 (中環)
🍽️類別:多國串燒

▪️鹽燒A4宮崎和牛$58 👍🏻

▪️汁燒免冶雞肉軟骨棒 $38👍🏻

▪️日本芝士年糕 $38 👍🏻

👍🏻 = 小編最喜歡的串燒

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟
2024-03-08 20 浏览
今晚同朋友去咗中環嘅人氣串燒店,點到成枱都係嘢食到勁飽都係 $656 埋單勁掋 🤭足足點咗十六樣嘢,又平又好食要無限回訪 😍焦糖青蘋果鵝肝多士差不多我手掌大,焦糖青蘋同多士完全令鵝肝沒那麼油 👍👍👍👍👍鹽燒原塊雞皮好脆,我影完一輪相先食都仲好脆 👏🏻香蒜咸蛋黃燒墨魚滑個賣相好普通,但味道超級驚喜我 😚蟹膏燒飯團無諗過佢$38比咁鬼多蟹膏我,燒飯團就好似食緊飯焦咁 😋鹽燒雞軟骨同燒萵筍伴蟹膏就正常發揮啦,但係串汁燒赤雞心堅爽口 😆

足足點咗十六樣嘢,又平又好食要無限回訪 😍

鹽燒原塊雞皮好脆,我影完一輪相先食都仲好脆 👏🏻

香蒜咸蛋黃燒墨魚滑個賣相好普通,但味道超級驚喜我 😚

📍中環 | 燒烤堂我真係好鐘意食串燒,而最最最鐘意就係燒烤堂~ 因為啲串燒好啱我口味!今日同朋友去咗中環分店食,食過咁多次燒烤堂都係第一次食呢間分店,原來7:30pm前埋單有全單8折!我地兩個瘋狂叫,店員都O咗嘴,可能估唔到我地兩個女仔食咁多野~✦牛油芝士焗雜菇 $42✧牛油蒜蓉焗金菇 $32兩份香濃誘人嘅烤焗佳餚,雜菇嘅鮮味同牛油芝士、蒜蓉嘅濃郁完美融合,好入味~ 我地覺得牛油芝士香啲✦鹽燒翠玉瓜 $16🌟翠玉瓜一向都係我好鐘意食嘅瓜類,而鹽燒係我覺得最好味嘅一種煮法,所以我每次都會叫!多汁又好味✧豚肉節瓜波板糖(附月見)$38🌟呢度嘅特色串燒,必!叫!一圈圈嘅波板糖其實分別係一層豚肉,一層翠肉瓜,口感超豐富✦焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28創意十足嘅美味串燒,鰻魚嘅鮮甜同玉子燒嘅柔滑結合,配合融化嘅芝士,好正~✧麻辣手釣墨魚鬚 $22✦手釣墨魚鬚 $22彈牙嘅燒墨魚鬚~麻辣真係偏辣!我地兩個辣到係咁飲可樂✧蒜蓉鹹蛋雞皮墨魚滑 $38🌟✦雞皮墨魚滑 $38🌟雞皮墨魚滑係呢度嘅招牌!(我覺得haha)燒得香脆嘅雞皮包裹住彈牙鮮甜嘅墨魚滑,真係正到爆。蒜蓉鹹蛋黃口味我都好好好鐘意!✦蒜苗牛肉粿
📍中環 | 燒烤堂

✧鹽燒豚肉豆苗卷$28
✧鹽燒豚肉露筍卷$32🌟
✦鹽燒豚肉荔枝卷$22
✧牛油果豚肉卷$28
我地見到8折真係癲咗咁叫,唔怪得店員都嚇親!其實四款豚肉卷係差唔多,睇你鐘意配邊樣配料。我自己就覺得蘆筍最好味~荔枝就好特別好鮮甜!

✦鹽燒A4宮崎和牛 $58 🌚
雖然舊牛係好好味,但呢個價錢黎講真係唔太抵,好細串

✧蜜糖燒雞中翼(兩隻)$18
我地見到上咗3隻,店員話廚師因為見比較細隻所以比多隻我地haha 我最鐘意食蜜糖雞翼~

✦鹽燒雞軟骨$16
外表燒得香脆,內裡有咬口嘅雞軟骨,正呀~

✧鹽燒原塊雞皮$22🌟
燒烤堂嘅雞皮真係好正,超大塊好脆!一試翻唔到轉頭

✦黑松露烤雞$28
烤雞肉串配黑松露醬,入面仲好似有少少芥末~

✧汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28
免治雞肉軟骨全部釀入冬菇,一入口就爆汁,好好味呀~

✦蟹膏燒飯團$38 🌚
本身諗住淨係食串燒唔夠飽(我真係諗多咗lol),所以叫多個飯糰~ 面頭好多蟹膏呀!

✦日本芝士年糕 $38
煙韌彈牙嘅芝士年糕~~超美味

✧黑糖燒菠蘿 $20🌟
燒菠蘿是我的最愛<3 每次食燒烤都100%會叫架啦~

今次真係叫咗超多野,打食評都有排打😂
用🌟標記咗我嘅必食之選 大家記得唔好錯過啦 !

🌸《燒烤堂 · 居酒屋 ·中環》燒烤堂開係中環真係打公仔恩物🫣 最近推出左$88 任選6串串燒再加兩杯飲品,當中仲有最近hit爆既手打檸檬茶,計計埋埋一串串燒都唔洗$10🫢 -𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 今次小編叫左好多野食🫢驚打曬會太累贅,所以重點介紹大家我最推薦嘅食物💖🔹浜燒活元貝(兩隻) $156🔸蒜蓉/川燒活蟶子 (時價) $58🔹牛油果豚肉卷 $28🔸手切牛胸爽 $22🔹厚切鹽燒牛舌腩 $48🔸鹽燒和牛牛小排 $48🔹雞皮墨魚滑 $28呢度係小編每次必點菜單🫢通常仲會encore一次😂只能說燒烤堂性價比太高💖仲有啤酒都係$48買一送一❗️每次都捧住個肚走🥳未試過嘅快啲去試啦!
🌸

🔹厚切鹽燒牛舌腩 $48
🔸鹽燒和牛牛小排 $48
🔹雞皮墨魚滑 $28

2024-03-03 20 浏览
@skewer.kitchen 前晚又去咗我最鍾意食嘅燒烤堂!好耐冇去過中環嘅燒烤堂,原來而家由如九坊搬咗去安慶大廈嗰邊(娛樂行後面) 唔再係街舖要行入大廈先見到所以都搵咗一陣🫠 搬咗之後舖頭大咗清靜咗,但食物質素依然keep住🔥第一次咁早去食,發現原來6:45之前都係happy hour, $88就可以叫到六串串燒+2杯飲品😨😱 不過當然六串串燒入面就有啲限制咁,所以我都on top再加咗一啲自己最鍾意食嘅串燒同包:鹽燒阿波尾七里香明太子雞腿肉黑松露烤雞鹽燒雞軟骨鹽燒開邊雞中翼(兩隻)厚切鹽燒牛舌腩福岡味噌松板豬鹽燒豚肉荔枝卷焦糖青蘋果鵝肝多士焦糖鰻魚芝士玉子燒檸蜜牛油包係嗌咗嘅嘢食入面,我最推薦就係檸蜜牛油包,一個甜同鹹嘅Mixture有啲似菠蘿油咁樣,凍冰冰嘅牛油配上熱辣辣嘅麵包🤍☝🏻鹽燒阿波尾七里香就係日本人最鍾意食嘅雞三角🤣 詳情,大家可以自己試吓😚 同埋焦糖青蘋果鵝肝多士!其實仲有一個勁蒜茄子都好鍾意食但今次食唔落了🤧香港食串燒真係好貴,通常都係飯後第二餐去居酒屋飲吓嘢吹水嘅時候先食串燒,不過今次串燒食到飽都好開心😋 希望燒烤堂可以再開多啲分店啦🤍
@skewer.kitchen
前晚又去咗我最鍾意食嘅燒烤堂!

鹽燒阿波尾七里香

明太子雞腿肉
黑松露烤雞
鹽燒雞軟骨
鹽燒開邊雞中翼(兩隻)

厚切鹽燒牛舌腩
福岡味噌松板豬

焦糖鰻魚芝士玉子燒

檸蜜牛油包

2024-03-02 39 浏览
如果想食燒烤的話,我相信燒烤堂應該都絕對唔陌生今次去到中環門***就在蘭桂坊那邊***裝修好有型!空間感好大🛖而且牆身有好多日式嘅印花旁邊都係一連串嘅卡位坐得都幾舒服 員工方面,佢哋都有一系列嘅制服👘非常有禮貌 落單嘅時候亦都會講解一啲套餐首先,我哋嗌咗$88套餐包括咗兩杯嘢飲🍍同埋有四款嘅串燒價錢真係好抵食特別係個杯嘢飲好大杯好鍾意菠蘿梳打嘅味道🍍🍍🍍食落去好開胃串燒方面特別推介燒鱔配搭鮮魚湯燒鱔皮香脆 咬落去好有肉汁魚湯亦都好鮮甜🤓素食嘅串燒方面🍢好鍾意翠玉瓜 保留咗清甜嘅肉汁食落去真係好清新另外燒蠔嘅調味亦都好好🦪一啖食落去都好有滿足感免治豬肉釀冬菇🍄鹽燒豚肉荔枝肉卷滷水豬大腸都係好誠意推薦 除咗整得好入味之餘,亦都好特別呢度都好適合一班人一齊聚!下次聚會都會揀返呢度
如果想食燒烤的話,我相信燒烤堂應該都絕對唔陌生
今次去到中環門
***就在蘭桂坊那邊***
裝修好有型!空間感好大🛖
而且牆身有好多日式嘅印花
旁邊都係一連串嘅卡位
坐得都幾舒服
員工方面,佢哋都有一系列嘅制服👘
非常有禮貌 落單嘅時候亦都會講解一啲套餐
免治豬肉釀冬菇🍄
鹽燒豚肉荔枝肉卷
滷水豬大腸
都係好誠意推薦
除咗整得好入味之餘,亦都好特別
呢度都好適合一班人一齊聚!下次聚會都會揀返呢度
燒烤堂本身已有多間分店,人氣滿滿!近來發現中環分店由九如坊搬到近蘭桂坊地段,更加方便,裝修轉向日本風格,格外有氣氛.而且發現原來Happy Hour更有超抵價串燒😊套餐, CP值極高!🔸$99(串燒·6串+啤酒·2杯)🔺Happy Hour: 17:30-18:45供應▫️厚切鹽燒牛舌腩▫️惹味爽口雞腎▫️汁燒免治雞肉軟骨棒▫️椒鹽燒多春魚▫️汁燒赤雞心▫️滷水豬大腸▫️Sapporo啤酒 x2🔸蟹膏燒飯團($38) 🔸蒜苗牛肉粿卷($28)🔸麻辣燒虎皮尖椒($12) 🔸鹽燒白鱔($48) 🔸麻辣豚肉韭菜花卷($24) 🔸雞皮墨魚滑($38)燒烤同一向串燒選擇多.招牌產品焦糖青蘋果鵝肝多士及豚肉節瓜波板糖當然必點,但今次見到有新上產品如蒜苗牛肉粿卷,更挑起好奇心想試試.外皮煙韌,咬落香口有層次~其他串燒依然保持水準,牛舌腩爽彈,豬大腸入味,雞皮墨魚滑外脆而內裡有咬勁. 如果19:30 前結帳單點產品更有正價8折,確實抵食!撞正優惠時段,千祈唔好錯過!

🔸$99(串燒·6串+啤酒·2杯)
🔺Happy Hour: 17:30-18:45供應

▫️厚切鹽燒牛舌腩▫️惹味爽口雞腎
▫️汁燒免治雞肉軟骨棒▫️椒鹽燒多春魚
▫️汁燒赤雞心▫️滷水豬大腸
▫️Sapporo啤酒 x2

🔸蟹膏燒飯團($38) 🔸蒜苗牛肉粿卷($28)
🔸麻辣燒虎皮尖椒($12) 🔸鹽燒白鱔($48)
🔸麻辣豚肉韭菜花卷($24) 🔸雞皮墨魚滑($38)

2024-02-21 17 浏览
每次去中環想食串燒既話都會諗起燒烤堂,佢地既串燒款式多之餘,仲要價錢合理。餐廳既燈光比較昏暗,感覺好像去了日本既居酒屋。呢度必食焦糖鰻魚芝士玉子燒 (HKD28) 同雞皮墨魚滑 (HKD38) 呢兩款,係出面其他串燒店相對少見,嫩滑既焦糖玉子有鰻魚內餡,令味道更豐富,一口一件咁食實在滿足!雞皮墨魚滑用左雞皮包住墨魚滑,外皮燒到好香脆,墨魚滑爽口彈牙仲食到一粒粒墨魚肉粒!雞肉品項我就揀左明太子雞腿肉 (HKD28)、惹味爽口雞腎 (HKD20)、蜜糖燒雞中翼 (HKD18) 同鹽燒阿波尾七里香 (HKD22) 呢四款,估唔到佢地連七里香都有得食,明太子雞腿肉係我最鐘意既,明太子醬非常厚一層,雞肉口感嫩中帶彈性!中切鹽燒牛舌芯 (HKD38) 同厚切鹽燒牛舌腩 (HKD48) 呢兩款都無得輸,口感有嚼勁,牛舌腩比較肥美軟腍。秘制燒羊架 (HKD48) 帶微微焦香,無咩羶味,肉汁好豐富。蟹膏燒飯團 (HKD38) 外層有飯焦嘅香脆感,蟹膏味好香濃。呢度既師傅係拿捏火力上好到位!當晚試左好多款唔同既串燒實在不能盡錄,整體黎講,呢度係一個幾好既放工好去處。- 日本芝士年糕 (HKD38)- 黑糖

- 日本芝士年糕 (HKD38)
- 黑糖燒菠蘿 (HKD20)
- 蒜蓉茄子(HKD36)
- 柑桔咸蛋黃卷 (HKD28)
- 味淋魚干 (HKD48)
- 墨魚滑 (HKD38)
- 椒鹽燒多春魚 (HKD32)
- 蒜苗牛肉粿卷 (HKD28)
- 麻辣猪大腸 (HKD24)
- 新鮮手切牛胸爽 (HKD28)

2024-02-21 19 浏览
串燒天花板🔥🔥再encore‼️而家勁抵食!有HappyHour優惠🌟💫任選指定6串串燒+2杯飲品$88💫任選指定6串串燒+2杯Sapporo$98呢兩個set仲可以無限叫添呀🤤🥰惹味雞肉串🍢呢個真係必食!肉質超嫩口~鹽燒翠玉瓜🥗燒得勁juicy!呢個都必食!香草蒜茸包🍞超香嘅蒜茸!個包仲夾有芝士粒汁燒煙韌年糕卷🌟呢個都係次次都會食~熱辣辣好煙韌豚肉節瓜波板糖(附月見)🍭勁推🔥🔥超好食!配埋蛋醬拌住食爆打香水檸檬茶🍋呢個配串燒都一流!酸酸甜甜好開胃!*⌂ 燒烤堂 (中環)中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖#中環美食 #尖沙咀美食 #銅鑼灣美食 #燒烤堂 #燒烤必食 #燒烤控
串燒天花板🔥🔥再encore‼️
而家勁抵食!有HappyHour優惠🌟
💫任選指定6串串燒+2杯飲品$88
💫任選指定6串串燒+2杯Sapporo$98
呢兩個set仲可以無限叫添呀🤤🥰

惹味雞肉串🍢
呢個真係必食!肉質超嫩口~

鹽燒翠玉瓜🥗
燒得勁juicy!呢個都必食!

香草蒜茸包🍞
超香嘅蒜茸!個包仲夾有芝士粒

汁燒煙韌年糕卷🌟
呢個都係次次都會食~熱辣辣好煙韌

豚肉節瓜波板糖(附月見)🍭
勁推🔥🔥超好食!配埋蛋醬拌住食

爆打香水檸檬茶🍋
呢個配串燒都一流!酸酸甜甜好開胃!

*⌂ 燒烤堂 (中環)
中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

2024-02-21 16 浏览
❝燒烤堂❞愛店之一的「燒烤堂」串燒款式多,配搭亦非常創新、大膽,例如青蘋果鵝肝多士、豚肉荔枝卷等,好味之餘更巧秒地減膩👅回頭食過三、四次,今次意外地發現原來𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 時段有$𝟖𝟖無酒精飲品𝐬𝐞𝐭 (𝟔串燒+𝟐非酒精飲品),另外𝟕點半前離座更有全單𝟖折優惠,好抵食🤑࿐✦ 唔試會後悔の最愛 ✦ 💫🍏焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟏𝟎𝟖招牌必點✨鵝肝微甜、入口即溶又大件,配上青蘋果片,減低油膩感,軟腍鵝肝、爽脆蘋果薄片、香脆厚多士,口感豐富又衝擊,非常出色💯💫🦑雞皮墨魚滑 $𝟑𝟖另一必點✨墨魚滑彈牙,好香魚味,雞皮的微微油脂令整體味道提升,脆卜卜外皮加彈牙肉質好深刻🤭💫🦀蟹膏燒飯團 $𝟑𝟖飯團外皮烤得剛好,帶微微焦香,蟹膏味道鮮甜,咸香味濃郁,份量多,可以撈多個飯團!💫🐣明太子雞腿肉 $𝟐𝟖明太子控另一必試,雞肉滑身,咸咸地又幾夾🫣💫🗻明太子准山燒 $𝟐𝟔爽脆准山自身味道較淡,全靠明太子醬帶來咸香味道,入口明顯地食到兩種層次,好特別🌟💫🥚汁燒免治雞肉軟骨棒 (附月見) $𝟑𝟖💫🍊柑桔咸蛋黃卷 $𝟐𝟖出奇地好食,外層香脆,內餡柑桔蓉好香,調和咸蛋黃的油膩感,相對更易入口 🐟焦糖鰻魚芝士玉子

❝燒烤堂❞

✦ 唔試會後悔の最愛 ✦
💫🍏焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟏𝟎𝟖

💫🦑雞皮墨魚滑 $𝟑𝟖

💫🦀蟹膏燒飯團 $𝟑𝟖

💫🐣明太子雞腿肉 $𝟐𝟖
明太子控另一必試,雞肉滑身,咸咸地又幾夾🫣

💫🗻明太子准山燒 $𝟐𝟔

• 蟹膏燒飯團
  • 明太子雞腿肉
  • 明太子准山燒
  • 柑桔咸蛋黃卷
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (附月見)
吃的是味道,也是回憶。🥰之前和好友Helary在旺角那邊的燒烤堂吃過,一直念念不忘。😋原來現在在中環也開了分店,我們也來吃吃看!😛我們都覺得無酒精飲品set($88)好抵食!🤩包6串指定串燒+2杯無酒精飲品🍹,如果想飲酒的朋友也只是+$10,就可轉2杯生啤🍻了!👏🏻小提醒🔔:但要留意供應時間,只有17:30-18:45這段時間才提供這個Happy Hour Menu。🥳🔥串燒方面🤤,Set的選了泰式豬頸肉、鹽燒豚肉荔枝卷、汁燒赤雞心、鹽燒翠肉瓜、蜜糖🍯燒芋頭和糖不甩燒芝麻湯圓。😚另外我們還點了蜜糖燒菠蘿 ($18)、鰻魚炒飯 ($58)、豚肉節瓜波板糖(附月見) ($38)、焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)、焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)、鹽燒豚肉豆苗卷 ($28)、鹽燒A4宮崎和牛 ($58)。💕飲品大大杯,冷泡白桃烏龍茶沒有冰很清爽,百香果可爾必思酸酸甜甜,減少了油膩感。😚串燒方面我們一致認為燒烤堂的焦糖青蘋果鵝肝多士和豚肉節瓜波板糖(附月見)是最好吃‼️❤️😋焦糖青蘋果鵝肝多士燒得剛好,看著就是吸引,鵝肝吃下去入口即化,加上解膩的青蘋果塊和香脆可口的多士,整個配搭天衣無縫!😍😋🤤豚肉
吃的是味道,也是回憶。🥰

原來現在在中環也開了分店,我們也來吃吃看!😛

如果想飲酒的朋友也只是+$10,就可轉2杯生啤🍻了!👏🏻

焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)、
鹽燒豚肉豆苗卷 ($28)、
鹽燒A4宮崎和牛 ($58)。💕

焦糖青蘋果鵝肝多士

豚肉節瓜波板糖(附月見)

豚肉節瓜波板糖(附月見)外觀吸引,真的像一枝波板糖🍭,豚肉夾上節瓜,吃下去很軟淋很多汁,蘸上月見醬汁,甜甜的,吃下去更滑口,正!👍🏻😋

另外鹽燒豚肉荔枝卷、汁燒赤雞心和燒菠蘿我都很推介~🫶🏻😆

鹽燒豚肉荔枝卷,一串有3粒,燒得軟腍的豚肉塊包裹着清甜的荔枝肉,口感很特別,讓人一試難忘!😙

汁燒赤雞心是好友點的,平時少吃的雞心的我沒想到原來是這樣好吃,口感爽脆彈牙,汁燒更鮮味!😮

我個人很喜歡吃燒菠蘿,這裡的燒菠蘿更有兩種選擇,一款是熱的一款是冷的,我們選了熱的,擺盤很精美,最重要的是用上真菠蘿🍍來燒,酸酸甜甜又多汁,我很喜歡啊!💘

啊!想再抵食💰點的話,大家可以選擇在晚上7點半前離座,這樣全單就有8折啦yeah! 🤣🤣

Info
店名:燒烤堂
營業時間:星期一至日 17:30-00:00
地址:中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
焦糖青蘋果鵝肝多士
豚肉節瓜波板糖(附月見)
2024-02-19 16 浏览
同乖女一起放輕鬆,去了中環 ✨燒烤堂品嚐日式串燒,最近推出了happy hour 套餐。無酒精飲品套餐 $88,已包括2杯飲品及6款串燒。中環來說非常優惠,亦好適合附近上班人士收工relax一下。A:汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇鹽燒豚肉荔枝卷B: 鹽燒秋葵鹽燒淮山蜜糖燒芋頭糖不甩燒芝麻湯丸另外再單點幾款串燒,都是女女喜歡的,汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)🎑,醬燒雞軟骨,蜜糖雞中翼,都是她最喜歡的燒鳥款式。很久無食韓風食物,點了🇰🇷韓燒泡菜五花腩,五花腩肥瘦相間,上面有泡菜碎醬汁,能提升味道卻不會太辣。🥑牛油果豚肉卷豚肉薄片卷住牛油果,豚肉香口而牛油果口感柔滑。🐙香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑香蒜鹹蛋黃醬,濃香惹味,墨魚滑鮮味彈牙。🍋爆打香水檸檬茶女女話好飲到同深圳的邱大叔有得比👍🥤新鮮百香果梳打新鮮解渴,好適合配串燒。

A:

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇

B:

鹽燒秋葵

鹽燒淮山

蜜糖燒芋頭

糖不甩燒芝麻湯丸

另外再單點幾款串燒,都是女女喜歡的

🥑牛油果豚肉卷

豚肉薄片卷住牛油果,豚肉香口而牛油果口感柔滑。

🐙香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑

香蒜鹹蛋黃醬,濃香惹味,墨魚滑鮮味彈牙。

🍋爆打香水檸檬茶

女女話好飲到同深圳的邱大叔有得比👍

🥤新鮮百香果梳打

新鮮解渴,好適合配串燒。

17:30-18:45供應 優惠價set Menu低至$88 有6串串燒同2杯嘢飲另外$98 6串同2杯sapporo生啤趁happy hour嚟啤一啤 勁抵🫢⚡️7:30前離座仲有8折優惠啊!!🫨鹽燒阿波尾七里香汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇鹽燒豚肉荔枝卷香草蒜蓉包蒜蓉包是必點的吧! 原本以為係蒜粒加香草加埋嚟燒,點知係香草包底,入邊仲有芝士粒粒🧀 蒜香豐富,好值得一試✨孜然牛肉串、汁燒赤雞心、滷水豬大腸、椒鹽燒多春魚、鹽燒翠玉瓜、鹽燒秋葵、鹽燒淮山、鹽燒萵筍、蜜糖燒芋頭個人口味排序🌟新鮮百香果梳打、百香果可爾必思、冷泡白桃烏龍茶、青檸梳打(btw 個杯接近我三個拳頭高,應該兩個男人拳頭左右✊🏻✊🏻)散叫揀左厚切鹽燒牛舌腩👅 $48果然係必食🌟近乎A4和牛級別😋 肉質好軟淋,完全冇根冇韌~麻辣手吊墨魚酥🦑 $22口感軟彈爽口,最怕食到好似擦紙膠咁𡁻極唔開🙂明太子燒飯團🍙 $38喺少許飯焦感的燒飯團上面有分量多多的明太子醬,再夾塊紫菜一齊食,無得輸!值得一提落單後15分鐘已經上齊,完全唔使餓住等🤣職員每次上菜時,會介紹款式並劃單記下,確保無漏單情況,態度認真👍🏻而且佢哋真係好好禮貌,我唔明啲優惠

17:30-18:45供應 優惠價set Menu

鹽燒阿波尾七里香
汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇

香草蒜蓉包

個人口味排序🌟
新鮮百香果梳打、百香果可爾必思、冷泡白桃烏龍茶、青檸梳打

散叫揀左
厚切鹽燒牛舌腩👅 $48
果然係必食🌟近乎A4和牛級別😋
肉質好軟淋,完全冇根冇韌~

麻辣手吊墨魚酥🦑 $22
口感軟彈爽口,最怕食到好似擦紙膠咁𡁻極唔開🙂

明太子燒飯團🍙 $38

值得一提落單後15分鐘已經上齊,完全唔使餓住等🤣職員每次上菜時,會介紹款式並劃單記下,確保無漏單情況,態度認真👍🏻而且佢哋真係好好禮貌,我唔明啲優惠嘅時候揮手問過職員幾次,都好有耐性同我解釋❤️

• 明太子燒飯團
-平時見到好多人介紹燒烤堂🫶🏻而且都有好多分店!今次就去中環分店~估唔到平日都有好多人去食❤️-鰻魚飯⭐️($58)好抵食,價錢不算好貴,有鰻魚粒,粟米🌽雜菌,蔥花等等☺️真係好好食,好香又惹味!每粒飯都分明🎉-川燒蒜蓉茄子🍆($36)茄子都好大條,加埋好多好多蒜蓉,好惹味🍆-焦糖青蘋果鵝肝多士($108)大推,真心邪惡😍厚厚的鵝肝再夾蘋果,再加上焦糖,口感豐富,味道一流🤩蘋果可以減低油膩感,成個配搭真係無得頂😝-蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)🦪🦪($44)估唔到廣島蠔size都幾大隻,味道鮮甜🥰不會好腥!正😄-黑松露烤雞($28)黑松露配上嫩滑雞肉,正🙌🏻-中切鹽燒牛舌芯($28)厚切鹽燒牛舌腩($48)牛舌芯和牛舌腩的口感都係爽口彈牙👻加少少檸檬汁更加好味😋鹽燒和牛牛小排($48)鹽燒A4宮崎和牛($58)必食,好juicy,肉質好嫩滑,肉味香濃😎-香蒜咸蛋黃燒墨魚滑🥳($38)咸蛋黃好重,估唔到咁夾,好好食,口感彈牙🤩值得一試☺️-辣辣地羊架😎($28)膻味不算好重,肉質鮮嫩多汁,好惹味👏🏻-涼拌藤椒魚皮 ($38) 魚皮好爽口,少少微辣,愈食愈吸引👅-蒜苗牛肉粿卷($28)口感特別,不錯👌🏻-新

平時見到好多人介紹燒烤堂🫶🏻
而且都有好多分店!
今次就去中環分店~
估唔到平日都有好多人去食❤️
鰻魚飯⭐️($58)
好抵食,價錢不算好貴,有鰻魚粒,粟米🌽雜菌,蔥花等等☺️
真係好好食,好香又惹味!每粒飯都分明🎉

川燒蒜蓉茄子🍆($36)
茄子都好大條,加埋好多好多蒜蓉,好惹味🍆

焦糖青蘋果鵝肝多士($108)
大推,真心邪惡😍
厚厚的鵝肝再夾蘋果,再加上焦糖,口感豐富,味道一流🤩
蘋果可以減低油膩感,成個配搭真係無得頂😝

蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)🦪🦪($44)
估唔到廣島蠔size都幾大隻,味道鮮甜🥰
不會好腥!正😄

黑松露烤雞($28)
黑松露配上嫩滑雞肉,正🙌🏻
中切鹽燒牛舌芯($28)
厚切鹽燒牛舌腩($48)
牛舌芯和牛舌腩的口感都係爽口彈牙👻
加少少檸檬汁更加好味😋

鹽燒和牛牛小排($48)
鹽燒A4宮崎和牛($58)
必食,好juicy,肉質好嫩滑,肉味香濃😎
香蒜咸蛋黃燒墨魚滑🥳($38)
咸蛋黃好重,估唔到咁夾,好好食,口感彈牙🤩
值得一試☺️
辣辣地羊架😎($28)
膻味不算好重,肉質鮮嫩多汁,好惹味👏🏻

涼拌藤椒魚皮 ($38)
魚皮好爽口,少少微辣,愈食愈吸引👅

蒜苗牛肉粿卷($28)
口感特別,不錯👌🏻

新鮮百香果梳打🍹($28)
冷泡白桃烏龍茶🍹($18)
2杯都好好飲,fresh,食串燒最岩飲嚟解渴👍🏻

Name🏠:燒烤堂 Skewer Kitchen
Location📌:中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖(港鐵中環站 D1 出口, 步行約4分鐘)
價錢💰:鰻魚飯($58),川燒蒜蓉茄子($36),焦糖青蘋果鵝肝多士($108),蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)($44),中切鹽燒牛舌芯($28),厚切鹽燒牛舌腩($48),鹽燒和牛牛小排($48),
鹽燒A4宮崎和牛($58),黑松露烤雞($28),香蒜咸蛋黃燒墨魚滑($38),辣辣地羊架($28),涼拌藤椒魚皮 ($38) ,蒜苗牛肉粿卷($28),新鮮百香果梳打($28),冷泡白桃烏龍茶($18)

大家好,今晚黎到手頭剛巧唔太緊既燒烤店,一家連街坊都讚口不絕既地方。一入去就聞到陣陣燒烤既香味,真係令人食指大動🤤。首先,就係我個人最愛既串燒款!啱啱熱辣辣出爐既雞脾串,外皮焦香得嚟未過火,入口先脆之後咬落肉汁四溢,好彩有啤酒係度,一流🍺。跟住既係彩椒牛肉串,牛肉嫩到搣得化,同彩椒既新鮮脆口巧妙配合,唔使幾多調味,天然既味道就已經好正!講多兩句我試咗既小食:芝士焗薯條🧀,外層金黃脆口,裏面薯條綿軟彈牙,加上溶得流沙既芝士,一詞形容就係—正!再有個瑪莎拉蒸蛋,絲滑得令人停唔到口,蒸蛋之中融入既瑪莎拉酒香氣,足以令人「飄」起上來。今晚飽餐一頓,舌尖盡享燒烤肉香,想唔開心都難啊!寫到都想即刻再去一轉,大家有空不妨試下,保證物超所值,得閒記得帶埋屋企人去,熱鬧啲!💖