餐厅: 漁獲浜燒
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-05-28 62 浏览
日本料理處理海鮮,就是夠鮮,這店用的海鮮大部分也是新鮮貨色,選擇後才即開即燒。先來的是深海池魚刺身,肉的外表晶瑩通透,肉質滑而富有彈性,而且味道濃郁,配小許蘿蔔蓉及酸汁更可提升鮮味,酸汁也可使人食慾大增。沖繩風沙律,沙律有海葡萄+沖繩苦瓜+帶子+三文魚+油甘魚+八爪魚,沖繩苦瓜爽口苦味不是太多反而是有甘甜味,海葡萄帶了海水味道,使沙律增添原始風味。波士頓龍蝦活貝浜燒盛合,新鮮的波士頓龍蝦就放在面前。等了一會,首先登場的是文蛤蜆,肉有咬口,而且鮮甜,清潔得十分乾淨沒有半點沙。北寄貝用了高湯+清酒+昆布煮成,肉質爽得來鮮甜,沒有黏牙,酒味較突出。北海道帆立貝,用了2種方法製作清油及牛油,清酒沒有搶過帆立貝的鮮味,另外牛油的香草味很濃喜歡香草的朋友可以試這個。龍蝦蟹鉗,鉗的肉就像龍蝦丸一樣,一啖一粒非常豪快。龍蝦身,蝦肉一梳梳的很易拆出來,而且蝦頭內的蟹膏很甜美,如同餅乾一起吃會更好。蟹肉黃金海膽炒飯,海膽新鮮甜美,每啖飯也有多有蟹肉,感覺很豐富的。味道: 值得一試環境: 舒適衛生: 整潔服務: 尚可價錢: 食物質素跟價錢成正比
味道: 值得一試
環境: 舒適
衛生: 整潔
服務: 尚可
價錢: 食物質素跟價錢成正比
2022-05-27 59 浏览
鍾意日本菜同海鮮嘅你,一定聽過 #漁獲浜燒 ! 佢嘅海鮮出名新鮮,煮法能夠保持鮮味 🧜🏻‍♀️ 姐每隔一排就會好想食 !今次試左好多菜都值得推介 🤤🦞 活龍蝦活貝浜燒盛盒 $1,288澳洲龍蝦兩食,刺身爽口彈牙,起唔到既肉就浜燒,特製醬油齒頰留香;北寄貝放入清酒同昆布嘅湯底煮,特別鮮甜,湯汁混合貝類嘅鹹鮮好好飲! 帶子大過我塊面,分別用清酒同牛油煮,一個清甜,一個香濃,一次滿足我兩個願望!🪱 白鱔浜燒 $148秋天白鱔肥美當造,塗上蒲汁醬燒,啖啖肉佐酒一流!🐟 秋刀魚刺身 $298第一次生食秋刀魚,係好特別好濃嘅魚味,師傅用兩種切法展現魚身嘅滑同爽,幾得意;淨返既魚頭同骨唔浪費架,炸埋俾你食!🦀 蟹肉黃金海膽炒飯 $198炒飯粒粒分明,海膽一貫Creamy,清碟!🍧 鮮果雪葩 $68芒果真係好芒果🥭,蕃薯真係好蕃薯🍠!味道同口感都似到十足,仲用堅嘅芒果同蕃薯裝住,有驚喜!🍶 鈴鹿川清酒 $338花香味勁濃,易入口,同日本菜好夾!

🦞 活龍蝦活貝浜燒盛盒 $1,288

🪱 白鱔浜燒 $148
秋天白鱔肥美當造,塗上蒲汁醬燒,啖啖肉佐酒一流!

🐟 秋刀魚刺身 $298

🦀 蟹肉黃金海膽炒飯 $198
炒飯粒粒分明,海膽一貫Creamy,清碟!

🍧 鮮果雪葩 $68

🍶 鈴鹿川清酒 $338
花香味勁濃,易入口,同日本菜好夾!

2022-05-27 897 浏览
又到崇光感恩節,和閨密去開心shopping 之餘🛍,順道來個舌尖上的日本之旅🎏,閨密已一早預訂了枱,因她喜歡坐bar 枱。我哋點咗:🥗冲繩風沙律$138充滿日本🇯🇵風味的沙律,有冲繩直送的海葡萄、苦瓜,配以魚生及新鮮蔬菜🍅🥬,伴以酸酸甜甜的柚子沙律醬,為我哋打開味蕾。再飲啖我杯甜美嘅巨峰提子梳打$38,及閨蜜的清新口感嘅梅子梳打$38🍹,好爽。😆🦞波士頓龍蝦活貝浜燒盛合$1038好豐盛的活海鮮盛合,包括活波士頓龍蝦🦞、活帆立貝、活文蛤及活北寄貝。我哋+$250 upgrade 咗,轉做👉🏻澳洲龍蝦,因店員介紹今晚澳洲龍蝦好靚,龍蝦身做刺身、蝦頭燒焗。全程有專人為我們燒食物,這也是閨密喜歡這裡的原因🤭。🦞龍蝦刺身見到已令我垂涎三尺🤤,肉質鮮嫩甜美而有彈性,啖啖鮮味,每一口都滿滿幸福感。🦞龍蝦頭一上枱已經香氣十足,外邊燒得金黃,龍蝦膏飽滿甘香。✨帆立貝選了清酒及牛油兩種煮法,清酒煮帆立貝把本身的鮮甜帶出,富清酒香氣;牛油加入蒜蓉一起煮好惹味,味道較濃郁,各有風味。✨北寄貝與清酒🍶及昆布一起烹調,口感爽口鮮甜。✨文蛤蜆飽滿脹卜卜,燒得熟度剛剛好,帶有點海水的鮮味。這頓晚飯充滿幸福感,在未能

我哋點咗:
🥗冲繩風沙律$138

🦞波士頓龍蝦活貝浜燒盛合$1038

🦞龍蝦刺身

🦞龍蝦頭
一上枱已經香氣十足,外邊燒得金黃,龍蝦膏飽滿甘香。

✨帆立貝

✨北寄貝
與清酒🍶及昆布一起烹調,口感爽口鮮甜。

✨文蛤蜆
飽滿脹卜卜,燒得熟度剛剛好,帶有點海水的鮮味。

這頓晚飯充滿幸福感,在未能去旅行之際,也可有個舌尖上的日本之旅🎏💕。
  • 波士頓龍蝦活貝浜燒盛合
  • 沖繩風沙律
呢晚約咗朋友喺銅鑼灣,咁耐冇一齊食晚餐,大家都想食番餐好嘅😋,大家又鍾意食日本🇯🇵料理,咁兩個人用2秒鐘商量一下😆,就決定嚟呢度開餐,打算用美食嚟獎勵吓自己😆- $1338嘅「活龍蝦🦞活貝浜燒盛合」:有「澳洲🇦🇺龍蝦/活帆立貝x2/活文蛤x2/活北寄貝x2」,未燒之前店員姐姐🧍‍♀️將所有海鮮 擺上台俾我哋睇吓兼打卡😆,見到每樣海產都好新鮮,個殼仲充滿光澤🤩,尤其是嗰隻龍蝦🦞,生猛到不停郁嚟郁去💪。「澳洲🇦🇺龍蝦🦞」尾部非常多肉,要咗來做刺身,肉質鮮嫩,味清甜,顏色晶瑩帶淺粉紅,對我哋嘅 眼睛👀同嘴巴👄都係享受😆。「龍蝦頭」就要來做「甲羅燒」,燒得香噴噴非常惹味😋。「活帆立貝」兩隻都大隻多肉,一隻「蒜蓉牛油燒」味道濃郁超級好食,蒜蓉🧄同牛油🧈都好香,絕配😋;一隻「清酒燒煮」就比較食到原味,都係好正😋。「燒活文蛤」同「燒活北寄貝」一樣味鮮甜,竟然重帶有少少海水味😋- $176嘅「味噌蟹甲羅燒x2」:有味噌 みそ味、又有蟹肉蟹膏味、仲有啲脆片喺面,好食😋- $76嘅「漁獲飯團🍙x2」:飯團🍙外邊燒到金黃色仲有少少微焦,兼脆脆哋,咁簡單嘅飯團🍙都可以非常好食😋- $76嘅「巨峰梳打x2」:唔係

- $76嘅「巨峰梳打x2」:唔係好甜簡單清新幾好飲😋

非常豐富嘅一餐😋,非常滿足嘅一餐😋,朋友同我都食得開心又飽飽😆
2022-05-21 207 浏览
朋友想去銅鑼灣食日本野,見comment唔錯就試下!我覺得最吸引我既,係餐廳即場係客人附近燒埋海鮮,咁就唔洗怕自己燒過龍或者唔熟,又可以有參與其中既感覺🥰去食日本燒海鮮,當然要配酒!我地要左柚子梅酒,好fresh,同夠凍!波士頓龍蝦活貝浜燒盛合- 另外加錢將龍蝦換成靜岡縣金目鯛,可以一魚兩食,分別係刺身同用魚頭同魚骨煲湯。- 刺身好新鮮,而且帶皮既部份會燒過。如果唔太中意魚味太重,可以配埋醋汁加薑茸,都係另一番滋味👍帆立貝- 一個係清酒味,一個係香草牛油,- 清酒既有淡淡酒香,同好鮮甜👍-香草牛油就香口啲,都好夾!活文蛤-都係用清酒煮,非常肥美飽滿,餐廳煮得剛好,唔會韌👍蒜片煎牛舌-牛舌好厚身,表面焦香中間帶粉紅色非常靚-咬落去肉質厚而彈牙,肉汁慢慢滲出🥩

柚子梅酒

波士頓龍蝦活貝浜燒盛合
波士頓龍蝦活貝浜燒盛合

金目鯛

帆立貝
- 一個係清酒味,一個係香草牛油,
- 清酒既有淡淡酒香,同好鮮甜👍
-香草牛油就香口啲,都好夾!

活文蛤
-都係用清酒煮,非常肥美飽滿,餐廳煮得剛好,唔會韌👍
活文蛤

蒜片煎牛舌
-牛舌好厚身,表面焦香中間帶粉紅色非常靚
-咬落去肉質厚而彈牙,肉汁慢慢滲出🥩
蒜片煎牛舌

2022-05-21 97 浏览
同朋友係銅鑼灣行完街搵嘢食,嚟到澳門逸園中心,有好多唔同餐廳,簡咗呢間主打日式海鮮,位置18樓全層,餐廳日式嘅裝修,座位寬闊,員工服務非常好,會介紹餐牌唔同菜式,經常主動加茶同換碟,非常細心👍🏼 前菜特製黑松露平目魚邊沙律,醬汁係泰式辣醬,配上淡淡嘅黑松露味道,沙律菜同牛油果,平目魚邊經燒過逼咗啲魚油出嚟非常嫩滑,入口即溶🤤我哋選擇咗波士頓龍蝦活貝浜燒盛合,龍蝦加左$180轉左金目鯛😋金目鯛刺身,表皮經過炙燒,帶出少少魚油,魚肉厚而鮮甜,魚骨同魚頭之後會再拎去煲湯🐟北寄貝加咗清酒昆布燒,肉質爽厚,新鮮清甜👍🏼活文蛤非常肥美同鮮甜,加上淡淡清酒嘅味道🙆🏻‍♀️帆立貝做咗2款口味,清酒味道令到帆立貝更加鮮甜,香草牛油味道會比較濃郁之前金目鯛煲完嘅湯,非常清甜🙆🏻‍♀️最後甜品cheese cake同朱古力窩夫作結🍰

北寄貝加咗清酒昆布燒,肉質爽厚,新鮮清甜👍🏼

活文蛤非常肥美同鮮甜,加上淡淡清酒嘅味道🙆🏻‍♀️

之前金目鯛煲完嘅湯,非常清甜🙆🏻‍♀️

最後甜品cheese cake同朱古力窩夫作結🍰
2022-05-19 101 浏览
就黎3年都冇去過日本、好懷念日本燒海鮮既味道😣😣是日老闆請食lunch,一入門口道已經聞到好香既燒海鮮味、午餐有折好似幾抵咁、夜晚應該唔平🫢🫢一分錢一分貨係咁架啦、始終唔係係日本食講返野食先、由於小妹我唔食魚、好少可以食到海鮮丼、而咁啱佢有個北海道海鮮丼只係得魚子我唔食、廚師都好好可以幫我換左做八爪魚、個丼比我想像中細碗、不過都係飯所以會飽、海鮮都新鮮既、係個蟹鉗就麻麻哋、似係冰鮮貨色我地叫左set lunch,1個丼加1個燒海鮮、另外仲散叫左d燒蠔、帆立貝同蟹鉗另外叫既燒海鮮、蠔竟然係西班牙嘅蠔唔係日本🤪🤪好在都肥美、同燒得剛剛好、跟餐既燒蠔都係一樣、下次跟餐都可以揀蠔要揀蠔既原因係、如果揀咗帆立貝的話就會細好多🥲🥲同散叫嘅活帆立貝差好遠跟餐既唔記得咗咩貝都好好食😋😋個汁好正好鮮甜最後散叫左個甜品、似係西樹泡芙😓冇雪糕差咁dOverall 食物質數係good既、去唔到日本食、呢度都可以一解鄉愁🙈🙈千祈唔好叫蟹鉗、因為唔係新鮮蟹嗰啲😓😓
就黎3年都冇去過日本、好懷念日本燒海鮮既味道😣😣

跟餐既唔記得咗咩貝都好好食😋😋個汁好正好鮮甜

最後散叫左個甜品、似係西樹泡芙😓
冇雪糕差咁d
千祈唔好叫蟹鉗、因為唔係新鮮蟹嗰啲😓😓
2022-05-18 69 浏览
踏入二月生日月,晚市冇得堂食係有啲掃興... 午市照殺!搵埋另一位水瓶寶寶 @kisscandiss 食第一餐生日飯 🥳 美人魚(?!)首選海鮮是常識吧 🧜🏻‍♀️ #漁獲浜燒 出名新鮮,上個月前食完,已經忍唔住翻兜 🌊 沖繩風沙律超多沖繩海葡萄,口感似飛魚籽非常清新爽口,每咬一啖都爆出大海嘅鹹鮮,配埋雜錦魚生,開胃!🦞 波士頓龍蝦活貝浜燒盛盒波士頓龍蝦兩食,用蛋黃醬浜燒,齒頰留香;貴妃蚌同北寄貝放入清酒同昆布湯底煮,特別鮮甜,湯汁混合貝類嘅鹹鮮好好飲! 帶子大過我塊面,分別用清酒同牛油煮,一個清甜,一個香濃,一次滿足我兩個願望!🦀 鱈場蟹浜燒鱈場蟹本身有甜味,唔洗落醬都好食;啖啖肉,又唔洗自己剝殼,上多幾隻我都食得落!🎂 生日飯點可以冇酒同甜品呢,柚子梅酒超甜好啱女仔 🍶 甜品有朱古力窩夫同芝士蛋糕作結 🍰 其實午市又有咩好怕喎,全單七折,盛盒八折,開心返晒!希望新一年,繼續日日有食神 😋

🌊 沖繩風沙律

🦞 波士頓龍蝦活貝浜燒盛盒

🦀 鱈場蟹浜燒

2022-05-11 93 浏览
Book左去食以日式浜燒海鮮為主的漁獲浜燒☺️整體環境好像居酒屋,店員服務態度非常好,每一款上碟時都會講解煮法,配料👍🏻👍🏻好細心🐟🐚赤鯥魚活貝浜燒盛盒$1628(活帆立貝日x2/活文蛤x2/活北寄貝x2/赤鯥魚x1)赤鯥魚一開始以刺身上碟,原頭上,伴碟精美,肉質勁鮮甜柔軟,外層加了火炎燒,逼出油脂,令赤鯥魚的鮮味更加突出,完全沒有任何腥味👍🏻👍🏻👍🏻🤤🦀味噌蟹甲羅燒$176蟹膏好香好濃郁,特別加上面包脆脆於蟹膏上,令整個口感更提升,份量比相像多,配搭法包好夾😆🐚活文蛤燒到岩岩好,店員燒前詢問喜歡剛好熟度或再熟啲,細心了解我地的喜好👍🏻👍🏻肉質好鮮甜,啖啖肉🐚活北寄貝利用清酒、高湯、昆布去燒,肉質都好出色,食上一啖北寄貝再飲一啖湯汁,勁夾😍😍🐚清酒帆立貝、牛油帆立貝,一清一濃,肉質好彈滑,夠新鮮😍👍🏻赤鯥魚的魚骨可以選擇以炸或煲湯,今次選擇了高湯,魚湯好甜,成個胃都暖笠笠☺️燒酒選擇黃色之椿,以花香味為主,燒酒濃度高有25%,同浜燒海鮮都好配搭😆

🐟🐚赤鯥魚活貝浜燒盛盒$1628
(活帆立貝日x2/活文蛤x2/活北寄貝x2/赤鯥魚x1)

🦀味噌蟹甲羅燒$176

• 味噌蟹甲羅燒
2022-05-10 64 浏览
星期五收工朋友帶我去食好西來到了這一間 — 漁獲浜燒兩個人一起吃磯燒海鮮 慢慢吃一頓餐廳感覺充滿日本風情 氣氛不錯沖繩風沙律這款沙牛加入了爽口的海葡萄還有沖繩苦瓜 夠特別除了素類外外還有吞拿魚 三文魚和魷魚等 十分豐富波士頓龍蝦活貝浜燒盛盒赤鯥魚龍蝦升級了做赤鯥魚魚皮輕炙過 有出魚香配上本身魚肉質感的嫩和味道的鮮點上牆油芥末式薑蓉香蔥蘿蔔蓉醋也都不錯北寄貝大大隻既北寄貝以高湯、清酒和昆布磯燒吃得出貝的彈牙爽口和鮮甜 正文甲蜆熟度烤得剛剛好 一口吃下去這口感和味道 十分滿足北海道帆立貝好大隻 肉汁豐富 好新鮮帶蒜蓉牛油香 又甜又好味芝士蛋糕蛋糕質感細滑 濃濃芝士香為這一餐劃上完美句號
星期五收工朋友帶我去食好西

魚皮輕炙過 有出魚香
配上本身魚肉質感的嫩和味道的鮮
點上牆油芥末式薑蓉香蔥蘿蔔蓉醋也都不錯

北寄貝
大大隻既北寄貝以高湯、清酒和昆布磯燒
吃得出貝的彈牙爽口和鮮甜 正

芝士蛋糕
蛋糕質感細滑 濃濃芝士香
為這一餐劃上完美句號
2022-05-02 93 浏览
每次食漁獲浜燒都覺得好好味,今次都唔例外,水準保持😊食浜燒絕對唔少得甲羅燒,蟹膏撈鵪鶉蛋雖然邪惡但真係好正!海鮮非常新鮮,燒好要即刻食,放涼左味道差好遠餐廳recommend嘅Hokkaido Kinki Fish,今晚其中一個highlight,好滑好肥美,夠曬油香😋跟住要推介呢支Sake,清甜加米香好易入口,唔會太甜,亦唔辣喉,同海鮮好夾👍🏽除左海鮮,呢度食牛都唔錯,Sukiyaki嘅牛紋理勻稱,夠嫩口簡單嘅燒口舌都做得唔錯,燒得啱啱好,調味適中最後食返個飯,我最愛嘅海膽,令人滿意嘅一餐😋餐廳職員親切有禮好用心介紹唔同食物,下次會再黎食
每次食漁獲浜燒都覺得好好味,今次都唔例外,水準保持😊

食浜燒絕對唔少得甲羅燒,蟹膏撈鵪鶉蛋雖然邪惡但真係好正!

海鮮非常新鮮,燒好要即刻食,放涼左味道差好遠

簡單嘅燒口舌都做得唔錯,燒得啱啱好,調味適中

最後食返個飯,我最愛嘅海膽,令人滿意嘅一餐😋

餐廳職員親切有禮好用心介紹唔同食物,下次會再黎食

喺銅鑼灣返工好處係勁多好野食,而且價錢實惠,今次就專登約同事嚟咗呢一間餐廳食燒海鮮呢個同事仔出名要求高所以呢一間一定啱佢心意,因為呢間餐廳真係好高質 無講海鮮定服務都係一流~我提議試佢地個龍蝦活貝浜燒盛合,除咗龍蝦,盛合仲有日本文蛤蜆,北寄貝同帆立貝 佢個餐包咗前菜,個椰菜加埋麻醬食完好開胃~~跟住店員就會過嚟喺我哋面前將啲海鮮逐一烹調日本文蛤蜆勁大隻!入口超飽滿同好鮮甜北寄貝店員先將啲清酒同海帶擺入殼,跟住再將剪碎嘅北寄貝肉放上去一齊燒 北寄貝吸收晒清酒嘅香味 入口juicy超鮮味帆立貝粒帆立貝勁大粒,店員用咗清酒同香草牛油煮,喺佢煮既時候我地已經超想食!!澳洲龍蝦配味噌醬一路望住店細心咁將龍蝦肉逐舊出嚟,再喺每一舊龍蝦上邊淋咗味增醬,再用火槍燒,好鬼香!蟹肉黃金海膽炒飯 呢個值得一讚,個飯炒得好乾身,而且用料勁足,入面勁多蟹肉,你再睇睇上面嗰pat 海膽?正正正我地因為唔太好飲清酒,所以我哋就一人叫咗巨峰梳打同烏龍茶~~

我提議試佢地個龍蝦活貝浜燒盛合,
除咗龍蝦,盛合仲有日本文蛤蜆,北寄貝同帆立貝

佢個餐包咗前菜,個椰菜加埋麻醬食完好開胃~~

跟住店員就會過嚟喺我哋面前將啲海鮮逐一烹調

日本文蛤蜆
勁大隻!入口超飽滿同好鮮甜

北寄貝

澳洲龍蝦配味噌醬

蟹肉黃金海膽炒飯

2022-02-16 2806 浏览
親愛既晚市,你離你我哋….越黎越遠了 無晚市既日子,午餐質素都要提升 今日帶老媽去銅試試呢間日本餐廳,佢地出名燒海鮮 所以梗係要揀個靚set試試啦 龍蝦活貝浜燒盛合—$1038再加左$250轉做澳洲龍蝦 仲多啲肉正正~📍前菜:椰菜加麻醬好開胃 跟住就齊齊等睇重頭戲喇,店員會先俾我哋睇吓啲海鮮嘅樣,比我地打下卡,打完卡之後海鮮們就被炮製了📍日本文蛤蜆脹卜卜勁飽滿,鮮甜美味 📍北寄貝店員用左清酒同海帶黎烹調 每一啖湯我都飲晒 📍帆立貝店員幫我地分別用清酒同牛油燒,前者非常清甜,後者香濃惹味 我鐘意後者😍😍📍澳洲龍蝦配味噌醬終於到主角喇!龍蝦肉超飽滿,入口彈牙鮮甜,店員將味噌醬加入龍蝦頭,再用火槍燒過每一啖都有滿滿龍蝦鮮味 真係勁想瘋狂encore 📍蟹肉黃金海膽炒飯 ($198)⁣食完海鮮,成日都會有種 哦?原來食咗?嘅感覺,所以鐘意食海鮮既女仔係好幸福架~ 好,個飯一黎到,上面鋪左滿滿海膽,大量蟹肉分佈喺整個炒飯上;講返飯身,炒得乾身,而且食飯粒好軟糯⁣,口感好一流 日本文真係好食啲~📍巨峰梳打📍烏龍茶

龍蝦活貝浜燒盛合—$1038
再加左$250轉做澳洲龍蝦 仲多啲肉正正~

📍前菜:椰菜加麻醬好開胃

📍日本文蛤蜆
脹卜卜勁飽滿,鮮甜美味

📍北寄貝

📍巨峰梳打
📍烏龍茶
  • 波士頓龍蝦活貝浜燒盛合
2022-02-12 173 浏览
出糧食餐好😌今日去咗呢間環境充滿日本風情既《漁獲浜燒》食呢個~活海鮮浜燒盛盒!先食一個加咗秘製醬汁,椰菜爽口又開胃既(前菜)先!🦞(澳洲活龍蝦配龍蝦味噌醬)店員先比隻活龍蝦我地打卡📸,再製作刺身,晶凝通透又爽口👍🏻,而龍蝦頭加了味噌醬再火焰過,每一啖都滿滿蝦膏和蝦肉的濃濃鮮味😋😋!🦪(日本文蛤蜆、西班牙活蠔、北海道活帆立貝)專人🔥燒,火候控制得好好,每款海鮮都好新鮮,不用沾任何醬汁,淡淡海水味,滿口鮮甜味😋!🐂🦢(鹿兒島A5和牛扒配鵝肝)牛扒烤香味十足,粉紅嫩心,生熟程度剛剛好,入口肉質軟滑,配上嫩滑鵝肝,的確係絕配👍🏻👍🏻👍🏻!(松葉蟹肉黃金蟹膏炒飯)呢個炒飯看似簡單,其實粒粒金黃分明,蟹肉鮮甜,蟹膏香濃,加埋少少黑椒同芝麻,食唔停口😅😅!

先食一個加咗秘製醬汁,椰菜爽口又開胃既(前菜)先!

🦞(澳洲活龍蝦配龍蝦味噌醬)

(松葉蟹肉黃金蟹膏炒飯)

2022-02-11 136 浏览
今日朋友請食飯😊,就去咗銅鑼灣呢間~漁獲浜燒,食餐日式海鮮浜燒🔥先!呢個(活海鮮浜燒盛盒)而家做緊六折,當然要試試啦👍🏻!前菜~咬落好爽口,沾上帶微辣既麻醬,惹味又開胃😋😋!日本文蛤蜆~鮮味十足,個人應為不需要沾任何醬汁,已經好好味!北海道活帆立貝~簡單用清酒煮滾好清甜,店員細心剪開,方便進食,抵讃👍🏻!西班牙活蠔~燒既時間啱啱好,一放入口鮮嫩多汁,滿口都充滿淡淡既鹹味和鮮味,不錯😋😋!澳洲活龍蝦配龍蝦味噌醬~超鐘意的一味菜,先將新鮮龍蝦做刺身😍,而蝦頭就燒熟,啖啖蝦膏蝦肉和味噌既味道,超搭配,好香濃👍🏻👍🏻👍🏻!鹿兒島A5和牛扒配鵝肝~一放低已經聞到牛扒既焦香味😍加上黑椒特別惹味,而鵝肝外脆內嫩,一齊食的確不錯😋😋!松葉蟹肉黃金蟹膏炒飯~最後食埋個飯,超滿足😁!

前菜~咬落好爽口,沾上帶微辣既麻醬,惹味又開胃😋😋!

松葉蟹肉黃金蟹膏炒飯~最後食埋個飯,超滿足😁!