2022-05-11
Book左去食以日式浜燒海鮮為主的漁獲浜燒☺️整體環境好像居酒屋,店員服務態度非常好,每一款上碟時都會講解煮法,配料👍🏻👍🏻好細心🐟🐚赤鯥魚活貝浜燒盛盒$1628(活帆立貝日x2/活文蛤x2/活北寄貝x2/赤鯥魚x1)赤鯥魚一開始以刺身上碟,原頭上,伴碟精美,肉質勁鮮甜柔軟,外層加了火炎燒,逼出油脂,令赤鯥魚的鮮味更加突出,完全沒有任何腥味👍🏻👍🏻👍🏻🤤🦀味噌蟹甲羅燒$176蟹膏好香好濃郁,特別加上面包脆脆於蟹膏上,令整個口感更提升,份量比相像多,配搭法包好夾😆🐚活文蛤燒到岩岩好,店員燒前詢問喜歡剛好熟度或再熟啲,細心了解我地的喜好👍🏻👍🏻肉質好鮮甜,啖啖肉🐚活北寄貝利用清酒、高湯、昆布去燒,肉質都好出色,食上一啖北寄貝再飲一啖湯汁,勁夾😍😍🐚清酒帆立貝、牛油帆立貝,一清一濃,肉質好彈滑,夠新鮮😍👍🏻赤鯥魚的魚骨可以選擇以炸或煲湯,今次選擇了高湯,魚湯好甜,成個胃都暖笠笠☺️燒酒選擇黃色之椿,以花香味為主,燒酒濃度高有25%,同浜燒海鮮都好配搭😆
🐟🐚赤鯥魚活貝浜燒盛盒$1628
(活帆立貝日x2/活文蛤x2/活北寄貝x2/赤鯥魚x1)
🦀味噌蟹甲羅燒$176