2018-05-15 59 浏览
慶祝bf生日好地方話說bf生日是平日來的, 我兩都要上班, 只好在晚上食飯跟她慶祝, 在OpenRice留意到有樂園這間Café, 看到有款雪糕好特別, 叫”怪獸雪糕”, 由於生日大多數都是吃蛋糕慶祝, 所以今年打算帶bf來試一試這款生日甜品! 樂園是非常近尖沙咀港鐵站, H出口行2分鐘便會到達, 座位唔擠迫, 環境燈光好舒服, 會播音樂及有電視看, 適當聲音不會造成滋擾!我們點了一款沙律, 一款小食, 二款主菜, 最想介紹一下我點的”厚燒美國安格斯肉眼扒”, 脂肪比例平均, 鮮嫩多汁, 不用點汁都已經好夠味, 連bf平時不多食牛扒都說好味道!!點了杯”我愛金莎”, 好濃厚的朱古力味, 不會過甜又夠凍, 適合現在這麼熱的天氣! 最後要介紹一下今天的主角生日甜品”怪獸雪糕”, 是二人份量, 好大杯, 底層是朱古力味威化餅, 還有香蕉, 多款不同味道的雪糕球, 中間有層忌廉, 最頂有甜筒, 非常豐富, 不會太甜適合我們口味!食完我們還玩了一會兒卡牌遊戲才走! 整體來說環境和食物都很好, bf很喜歡我今天的安排, 下次還會再來及會介紹給朋友!
慶祝bf生日好地方

我們點了一款沙律, 一款小食, 二款主菜,
食完我們還玩了一會兒卡牌遊戲才走!
2018-05-14 223 浏览
今日母親節我就約咗媽媽,去尖沙咀食飯,好彩我媽媽今日早左放工,我哋可以好早到餐廳叫食物,可能好多人都好似我咁預早慶祝母親節,唔夠七點,成間餐廳都爆曬。我叫左一個母親節廚版,我阿媽勁開心,佢覺得我好有心思帶佢嚟呢一間餐廳,我媽全餐飯都幾開心,對間餐廳讚不絕口,所以為咗要同大家分享啲好嘢,我就選擇咗上嚟寫食評!好評!成個母親節廚版好大塊,佢嘅面積大約係好似一張中學學生寫字枱咁樣,初初對依個廚版就冇乜大期望,以為得好少嘢食,但點知出到嚟嘅效果係非常之好,好多嘢食,食到我哋都飽晒,我媽媽仲話比餐牌上嗰張圖仲要豐富,搞到佢覺得好抵!哈哈。。。有鵝肝多士,有兩隻大元貝,有安格斯牛柳粒,有螺肉,簡直數之不盡。。。廚師好有心機因為知道母親節,佢就整咗好多嘅牌仔做裝飾之餘,仲特登整咗兩粒士多啤梨做小花,呢個係我非常之欣賞嘅,因為我覺得好靚。母親節真係離不開花,廚師整咗一個白色小花樽裝住一d假花,白色小花樽係由飯整成嘅,非常有創意,令我覺得佢哋真係好有心機整,好中意,好有心!

有兩隻大元貝,有安格斯牛柳粒,有螺肉,簡直數之不盡。。。

廚師好有心機因為知道母親節,佢就整咗好多嘅牌仔做裝飾之餘,

2018-05-11 118 浏览
生日月同埋閨蜜相聚, 當然要搵間坐得舒服又靜靜地嘅地方😎搵了又搵, 終於俾我係繁華嘅尖沙咀搵到間樓上鋪, 位置仲好方便好近地鐵站😊上到餐廳, 見到門面, 好有童心感覺😍入到去有好多LINE汽球, 好溫暖😍原來仲有好多 Board game😏哈哈, 可以同閨蜜談心同時仲可以玩吓智力遊戲🤓當我想攞GAME時, 哈哈發現有2隻小動物, 原來店主養咗2隻貓貓🐱🐱不過佢地好懶, 我食咁耐, 佢差唔多全程瞓覺🙈閨蜜同我慶祝生日, 所以我地叫咗個廚師發板仲要好有心思, 上面寫咗Happy Birthday光係賣相就好甜喇!😗廚師發板到! 店員好有心機咁介紹晒成個廚師發板有咩食, 同埋食咩先😎就連配汁都好細心咁講解😎哈哈, 有好多都講完唔記得咗, 但我最記得係有兩個新鮮打嘅紅菜頭汁同南瓜汁😁由於係新鮮打, 所以好鮮甜😋特別要提嘅係個牛油帶子, 帶子邊煎到金黃色, 好香😋鹽水煮榮螺, 味道好意外, 出奇地鮮甜🤣黑魚子鵝肝多士, 多士煎到脆卜卜😄仲有個蟹棒, 配埋個蛋黃汁, 有少少辣味, 配搭一流😋😋😋另外仲叫咗個"我愛金莎", 真係大大粒金莎係杯頂😍 好驚會跌咗, 所以飲得好小心😰臨走時先留意到, 原來
生日月同埋閨蜜相聚, 當然要搵間坐得舒服又靜靜地嘅地方😎

上到餐廳, 見到門面, 好有童心感覺😍
入到去有好多LINE汽球, 好溫暖😍

原來仲有好多 Board game😏
哈哈, 可以同閨蜜談心同時仲可以玩吓智力遊戲🤓

不過佢地好懶, 我食咁耐, 佢差唔多全程瞓覺🙈

閨蜜同我慶祝生日, 所以我地叫咗個廚師發板
仲要好有心思, 上面寫咗Happy Birthday
光係賣相就好甜喇!😗

就連配汁都好細心咁講解😎

由於係新鮮打, 所以好鮮甜😋

特別要提嘅係個牛油帶子, 帶子邊煎到金黃色, 好香😋
鹽水煮榮螺, 味道好意外, 出奇地鮮甜🤣
黑魚子鵝肝多士, 多士煎到脆卜卜😄
仲有個蟹棒, 配埋個蛋黃汁, 有少少辣味, 配搭一流😋😋😋

臨走時先留意到, 原來每枱都有一樽糖, 可以隨便食😏

雖然係小店, 但係一切都好意外, 最鍾意去啲服務好嘅餐廳。而且仲可以有好多遊戲玩👍

食物用心, 位置仲要咁方便, 下次可以約大班朋友再去食下玩下✌

2018-05-09
庆祝纪念
生日
2018-05-09 103 浏览
今次黎到一間 cafe食店在尖沙咀叫樂園,好有新鮮的感覺, 因為有小動物是兩隻超可愛貓,當第一次見面之後同貓貓玩了一陣同拍攝相片,開始餓了點食物了,店員都好熱情介紹餐牌。想主菜叫燒豬仔骨,等了一會豬仔骨上枱,聞到陣味已經流曬口水,見到燒到大size 的豬仔骨,用刀輕輕切開一段段肉質冧香的感覺就在身邊,之後食落啖啖肉,肉質鮮甜配上燒汁是令人食不停,真係直到咬到入肉芯食,食左一陣我朋友夾走最後一排豬仔骨,佢見我眼望望她就快食佢的樣子,都好體貼切開一半分番比我大家一同享用埋佢,真是好朋友。食完之後,跟住食個沙津,酸酸甜甜,又有沙律菜、豆腐蕃茄、松子仁有機,即刻消滯曬。食完時已經好飽,仲有時間加埋個凍朱古力特飲,真係好味,要飲時比個like 佢。

2018-05-06 184 浏览
聽說這裡有個貓咪小霸主,人氣直逼忌廉哥,一於慕名而來會一會佢。餐廳位於尖沙咀環球商業大廈,我哋6:30就上到來,小霸主已經斯斯然坐在餐檯上,好鬼死有氣派,我 like 你。餐廳除了有小霸主在陣作為特色之外,佈置亦都非常funny。一道七色彩虹繪在牆上,非常搶眼,上面寫著 happy always,就係每個人都想的心願。此外,還有些 games 放在餐廳內,鍾意玩呢類 games 嘅客人,可以一路玩一路食,呢度果然係一個樂園。餐廳有個廚師發板,一於試下。睇埋其他菜牌,終於叫多個意大利黑松露吞拿魚pizza。飲品方面,跟餐每個加$15,叫了一杯熱情果紅茶和一杯凍芒果綠茶。趁嘢食、飲品尚未到之際,梗係要搵小霸主打個招呼啦。不過,佢走來走去,都唔多理我,原來係趕住去開餐,不過,佢食咗幾啖又閃咗。原來呢度仲有另一個貓星人,睇來佢好怕丑,哩埋唔想見人。嘢食到,埋位先。嘩! 廚師發板定係藝術品呀? 將啲食物: 安格斯牛柳粒蟹棒和風雜菜沙律戀之花煙三文魚帶子剌身煎虎蝦黑魚子鵝肝多士烈酒煮布冧鹽水煮榮螺砌到成幅畫咁,點捨得食呀? 好彩呢個世界發明咗手機,用手機影低留為紀念,就可以放心食。【意大利黑松露吞

餐廳有個廚師發板,一於試下。

原來呢度仲有另一個貓星人,睇來佢好怕丑,哩埋唔想見人。

嘢食到,埋位先。

嘩! 廚師發板定係藝術品呀?

將啲食物:
黑魚子鵝肝多士
烈酒煮布冧
鹽水煮榮螺

【意大利黑松露吞拿魚pizza】
可以分到6件。軟芝士和吞拿魚有好多,餅底焗得又脆又香,還有黑松露的香味,好食!

【熱情果紅茶】
少少甜,都幾清新。

【凍芒果綠茶】
香甜得嚟,好清爽。

埋單只係四百鬆啲,有得食有貓玩,都幾抵。

臨走時,小霸主好乖咁坐定定,係咪唔捨得我走呢?
2018-05-06 152 浏览
今日同朋友去左一間叫Happyland嘅樓上cafe聚一聚。餐廳位置係尖沙咀,由地鐵站行上黎唔駛兩分鐘就到,超方便。由於我同朋友都放早,所以六點鐘已經到左餐廳,侍應帶我哋坐低之後,隨即細心介紹依度嘅餐牌同特色嘢食俾我哋揀,朋友見到有美少女戰士做主題嘅甜品,已經講要留定肚咁話。見朋友好快落完order,就急不及待咁搵左依度兩位鎮店之寶影相!鎮店之寶講緊係依度嘅兩隻貓!一隻白色,處於長期冬眠之中,另一隻黑灰色,肥嘟嘟超得意!玩左一陣,嘢食黎啦!先黎係小食,我哋點左個明太子泡菜釀雞翼、吉列炸蠔同焗芝士大傘菇。雞翼味道好特別,我真係未試過用明太子同泡菜一齊整嘅餸,原來依兩樣嘢夾埋都真係幾好味吓,我誠意推介。炸蠔,顏色金黃,屬邪惡之物,我明明喉嚨唔太舒服都冇埋咁多,食左先算,因為唔食我仲後悔,炸粉唔算太厚,入面蠔肉蠔汁熱辣辣,兩樣夾埋一軟一脆,掂!芝士大菇,係我嘅至愛,唔係咁多地方有得食,唔好問我有幾好食,我唔識形容俾你聽,總之嚟到就點啦!我冇老點你架!唔好食搵我!哈!食到依度我哋有少少後悔,因為已經飽左大半,好彩我哋剩係點左一個主菜,香煎牛柳粒飯,兩個人share已經好夠,牛柳粒幾好食,唔老,

食到依度我哋有少少後悔,因為已經飽左大半,好彩我哋剩係點左一個主菜,香煎牛柳粒飯,兩個人share已經好夠,牛柳粒幾好食,唔老,配黑椒汁飯,正!

食哂熱盤,係時間試下個甜品啦,侍應幫我哋揀左兩個美少女主題甜品,一個係蜂蜜窩夫士多啤梨雪糕,一個係綠茶蛋糕拼藍莓雪糕。窩夫鬆脆且份量較多,連埋雪糕食都好肥仔吓!綠茶蛋糕都幾ok,不過我比較欣賞個藍莓雪糕。其間我哋仲見到隔離枱叫左個勁嘢,叫怪獸雪糕,超大個,依個真係唔駛叫其他嘢食,佢本身都可以當係一個可以share 嘅主菜黎食,最啱影相呃like 人士,希望第二次再黎嘅時候我可以點依個就好啦!

2018-05-05 130 浏览
今晚老公同我去咗樂園,之前已經聽聞呢間餐廳最出名就係廚師發板同怪獸雪糕我哋去到餐廳門口已經覺得好友樂園氣氛👆🏽餐廳門口佈置可愛開心,而且有好多board games提供俾各位食客玩,格局非常適合一大班人你gathering或幾個姊妹食tea談心睇完menu,我地叫咗黑松露香煎我剛意大利飯同意大利黑松露吞拿魚pizza無幾耐嘢食已經到啦👆🏽黑松露香煎鵝肝意大利飯😍😘鵝肝大塊又肥美,望落脹卜卜,外面煎得微微脆,內裏微熱啱啱熟,咬落油香四溢意大利飯應該用咗頗多忌廉去整,食落滑溜軟糯,加埋黑松露嘅獨有香味同鵝肝嘅鮮味,每種味道都好balance🤤,非常有誠意及用心去整嘅意大利飯👆🏽意大利黑松露吞拿魚pizza,用咗頗多黑松露及芝士去焗,非常之香,加埋鬆化嘅吞拿魚肉,好惹味🤤如果薄餅底薄少少,就啱哂我(不過我老公鐘食厚底)食完主菜之後,我哋各加$48就可以享用新推出嘅特色甜品,分別有蜂蜜鮮果窩夫及綠茶熔岩蛋糕(餐牌上係朱古力熔岩蛋糕,不過多個選擇,幾好啊)甜品用了Sailor Moon公仔裝飾,賞心悅目,啱哂一眾美少女戰士fans😍👆🏽蜂蜜鮮果窩夫,窩夫鬆脆,配藍莓味雪糕及楓香味十足又滋潤嘅蜂蜜

無幾耐嘢食已經到啦

黑松露香煎鵝肝意大利飯

意大利黑松露吞拿魚pizza

蜂蜜鮮果窩夫(左),熔岩綠茶蛋糕(右)

蜂蜜鮮果窩夫

👆🏽蜂蜜鮮果窩夫,窩夫鬆脆,配藍莓味雪糕及楓香味十足又滋潤嘅蜂蜜,好滿足

熔岩綠茶蛋糕

👆🏽綠茶熔岩蛋糕,海綿蛋糕鬆軟,綠茶moose滑溜味濃,猶如飲完一杯綠茶咁
好味嘅甜品的確為一餐飯劃上圓滿嘅句號🤤
2018-05-03
黑松露香煎鵝肝意大利飯
意大利黑松露吞拿魚pizza
蜂蜜鮮果窩夫(左),熔岩綠茶蛋糕(右)
蜂蜜鮮果窩夫
熔岩綠茶蛋糕
2018-05-04 109 浏览
一早book好4位 打算家庭樂返晚☺️去既時候睇地址見北京道喎 去到見到就係尖沙咀isquare對面😂其實超方便 地鐵站一上就係🙈上到去可能7點未到仲未係好多人四處望幾有cafe feel特別係見到貓貓既時候睇下睇下都真係有點餓啦打開餐牌 見到個 廚師發板 好大盤靚靚海鮮盤仲可以按你想的畫上字句 當然係簡短如祝賀字句如果有朋友生日真係啱哂雖然我地當中未有人生日 不過都想點黎試下兼打卡😆重點😆事實上個海鮮盤到左之後比想像中靚味道也不錯 帶子螺肉都👌🏻 鵝肝同牛柳粒就比較一般啦 都係打卡重點🙈另外點左泰式燒雞同魚💕不得不說呢兩款真的有驚喜 兩款賣相都非常討好特別係燒雞 吊燒雞的模樣真實樣子挺有氣勢的 附有不同醬料可以點黎一齊食 不過個人覺得唔使點都夠味 點左更野味👍🏻 味道其實幾特別 因為好少食泰國野會食吊燒雞 一吃便知是泰式香料味有點點辣 另外兩位不太吃辣的都吃到的辣 雞肉好入味 薯角都好脆好野味大家都一致好評👍🏻個魚除左賣相靚靚味道都好有水準 無腥味 魚肉半滑半絲有口感 一樣入味 不錯好想講個餐牌d相唔知點解比實物醜很多啦😂😂不解另外我地仲點左花茶同金莎朱古力沙冰花茶係真正有花茶既茶味同
一早book好4位 打算家庭樂返晚☺️

大家都一致好評👍🏻
好想講個餐牌d相唔知點解比實物醜很多啦😂😂
不解

另外我地仲點左花茶同金莎朱古力沙冰
花茶係真正有花茶既茶味同香味的那種(普通cafe花茶有機會係無味的啦🙈)

金莎朱古力沙冰好濃朱古力味😋😋

其實好想點怪獸雪糕 不過已經好full 見到隔離檯點左實物實在太巨型😂

食飽飽仲可以玩餐廳有提供既card game或去搵貓咪拍照☺️

絕對適合一大班人或三五知己
地方不太逼也不能說好大 如果有梳化位會更合下午茶時光☺️✨

• 泰式燒雞
2018-05-04 75 浏览
前幾日同朋友食生日飯 去左一間尖沙咀既樓上cafe 個下第一反應係 唔係旺角先有樓上cafe既咩?🙈去到好surprise 店內裝修好有家既感覺 令人覺得好舒服 好適合同朋友傾計談心店內有好多卡game 岩曬一大班朋友玩好欣賞店內既用品 有碎花 有花花牆 女仔同閨蜜黎就適合不過坐低左一陣 店員就捧一大碟勁香既拼盤上菜上面可以寫happy birthday 比朋友一個驚喜依碟原來係樂園既主打菜——廚師發板上面有帶子、虎蝦、鵝肝多士、布冧、安格斯牛柳粒、蟹棒、煙三文魚、鹽水煮榮螺同雜菜沙律九種食材依道菜真係好有誠意 佢每種材料都整得好好食而且食物既擺位仲好靚 ❤店員仲會附送三個醬汁 仲會教你依道菜嘅食法店員會推介先食牛柳粒 再慢慢食其他嘅餸菜安格斯牛柳粒好有牛肉味 點埋個醬汁簡直一流牛油檸檬煎帶子好大粒 好正!虎蝦啖啖肉 好鮮味 推薦依道廚師發板 又靚又好食之後我地仲叫左黑松露帶子意大利飯有三粒大帶子 好肥美好足料黑松露好香 配上意大利飯好正雞翼都好正我仲order 杯飲品——我愛金莎真係有粒金莎係飲品上 飲品好大杯有好高既沙冰 飲落有好濃郁既金莎味好好飲另外花茶都吾錯

去到好surprise 店內裝修好有家既感覺

而且食物既擺位仲好靚 ❤
店員仲會附送三個醬汁 仲會教你依道菜嘅食法
店員會推介先食牛柳粒 再慢慢食其他嘅餸菜
安格斯牛柳粒好有牛肉味 點埋個醬汁簡直一流
牛油檸檬煎帶子好大粒 好正!
虎蝦啖啖肉 好鮮味

有好高既沙冰 飲落有好濃郁既金莎味
好好飲

另外花茶都吾錯
2018-05-03 90 浏览
今次第一次食Happyland,所以就叫左佢地好出名既廚師發板,聽個名完全估唔到係咩黎,由於佢係一人份一人份咁計,所以我同朋友叫左兩人份,點知上菜勁大碟,嚇親我同我朋友,店員好nice咁同我地分享食用既次序,牛肉粒配蒜片同牛肉汁、帶子、蝦、鵝肝多士、梅子、三文魚、榮螺片、沙律,特別既係佢既梅子,作用係食完前面啲比較油膩嘅嘢用黎解滯, 本來唔鍾意食呢啲醃製嘅水果, 但的確食完前面的牛肉同埋海鮮, 會有少少油膩嘅感覺,所以抱住試下味嘅感覺食, 點知竟然好好食, 唔會太甜 又有解膩嘅作用,之後食既榮螺都好鮮甜爽口, 我地仲有叫一個帶子黑松露既意大利飯,松露味好香濃,而帶子煮得岩岩好唔會好老,仲有爽口既感覺,餐廳入面有2隻貓,好乖好得意,而店好有空間感,枱同枱之間有一定既距離唔會好迫,入面既裝修偏向家庭風, 好relax同溫馨感覺,入面仲有個叫怪獸雪糕既招牌甜品,本來想試下,但因為最後我同朋友都食到好飽就冇食到,希望下次有機會試下
2018-05-03 93 浏览
樂園 是三五知己吹水玩樂好地方😎入面有兩隻好乖嘅貓貓 🐱 好受歡迎仲有唔同種類嘅board game 😍😍 Jeng !!店員態度極好 會為你介紹菜式小編點左個廚師推介 $188 位 🤩🤩🤩影相打卡無得輸 整得真系好靚 😍味道方面 海鮮新鮮 好味道 不馬虎!兩個女仔食 都飽左6成😂😂小編再order左一個黑松露鵝肝意大利飯香濃!!! Risotto保留左應有嘅硬度 不錯鵝肝亦煎得金香 小編will be back 😋😋
樂園 是三五知己吹水玩樂好地方😎
入面有兩隻好乖嘅貓貓 🐱 好受歡迎
仲有唔同種類嘅board game 😍😍 Jeng !!
店員態度極好 會為你介紹菜式

小編點左個廚師推介 $188 位 🤩🤩🤩
影相打卡無得輸 整得真系好靚 😍
味道方面 海鮮新鮮 好味道 不馬虎!
兩個女仔食 都飽左6成😂😂

小編再order左一個黑松露鵝肝意大利飯
香濃!!! Risotto保留左應有嘅硬度 不錯
鵝肝亦煎得金香

小編will be back 😋😋

• 廚師發板
2018-05-02 82 浏览
朋友提早一個月為我興生我說要有balloon他不想太誇張尊登買個波所以把我帶到happyland其實這家cafe我之前已經去過不過上次是吃dinner而今次就order了「廚師發板」很美的display包含了9款食物牛油檸檬汁煎帶子刺身香煎加拿大特大虎蝦黑魚子鵝肝多士烈酒煮布冧鹽水煮榮螺蒜片配安格斯牛柳粒蟹棒沙律戀之花煙三文魚最驚喜係朋友事先已經安排寫了些祝賀說話原來朋友早一天已預訂(我當然保持神秘唔比大家知啦)很窩心呀開心一浪接一浪沒有生日蛋糕但有生日雪榚「怪獸雪榚」7球雪榚有紅豆、朱古力、雲尼拿、綠茶、曲奇、益力多加上威化餅底再有水果、cream、波板糖、棉花糖還有....balloon 真係開心過食蛋糕呀全場關燈一起為我唱生日歌很少店鋪食客會這樣團結攪氣氛了係香港精神呀!
朋友提早一個月為我興生
我說要有balloon

他不想太誇張尊登買個波
所以把我帶到happyland

其實這家cafe我之前已經去過
不過上次是吃dinner
而今次就order了「廚師發板」

很美的display

沙律
戀之花煙三文魚

最驚喜係朋友事先已經安排寫了些祝賀說話
原來朋友早一天已預訂
(我當然保持神秘唔比大家知啦)
很窩心呀

開心一浪接一浪
沒有生日蛋糕
但有生日雪榚
「怪獸雪榚」

7球雪榚
有紅豆、朱古力、雲尼拿、綠茶、曲奇、益力多
加上威化餅底

再有水果、cream、波板糖、棉花糖

還有....balloon
真係開心過食蛋糕呀

全場關燈一起為我唱生日歌
很少店鋪食客會這樣團結攪氣氛了
係香港精神呀!
庆祝纪念
生日
2018-05-02 67 浏览
尖沙咀一帶都有幾間貓貓Cafe,旺角就去唔少,今次朋友介紹就決定試下呢間。去到有兩隻貓完全唔怕人咁訓左係到,得閒望下你,得閒又訓下咁。我地四個人叫左兩個主菜,一個廚師發板,一個餐湯,二杯野飲share。呢到有收加10%,大概$250/位左右。由於廚師發板係每位計算,要最低兩位起,我地就叫左兩位份量,試下好冇食。佢仲叫我地寫字,不過無野寫,所以無寫到。由於我地實在太肚餓既關係,一見到廚師發板上菜,我地四個就秒左佢啦。 佢唔係重量係重質,佢每一舊野每一款菜都好好食,配埋佢比既醬汁。絕對黎得呢到必定要試既食物!之後個我愛金莎既野飲就黎左,金莎味道好濃! 就算溶左啲冰之後飲都好好味,高質素! 都係必試!最後兩款主菜上場,就越黎越覺得呢間店係非一般,佢唔單止好食,仲每一款菜都整到好似比你拍特輯咁靚。鍾意影相打卡既人一定要黎呢到。

2018-05-01 127 浏览
朋友生日特登research搵左呢間好評既餐廳!估唔到尖沙咀都搵到間可以慢慢食~ 慢慢傾下計~ 重有好多任玩既board games可以慢慢玩😍 最重要 係有隻好肥美既可愛貓咪周圍行🐱為左有驚喜~ 一早打左去同職員講想係廚師發板加上~ 生日快樂~ 慶祝朋友生日~ 果刻佢拎上黎既時候~ 見到友人都心心眼呢😍 因為真係整得好靚 好有心機呀‼︎佢重有好多款野食~ 重要好好食~ 太滿足啦☺️另外,我地重叫左燒春雞! 都係唔能夠唔相機食先既一道菜!成個架咁上!然後職員好好咁係我地面前切左去~ 好香!好脆!好好味😋😋😋😋😋

佢重有好多款野食~ 重要好好食~ 太滿足啦☺️

另外,我地重叫左燒春雞! 都係唔能夠唔相機食先既一道菜!

• 廚師發板
2018-05-01 65 浏览
今日同朋友係尖沙咀收工諗住搵下有咩好西食,上網見到呢間好似幾靚就決定去食喇,Happyland係isquare對面上2樓就係,都好近地鐵站上到餐廳,係門口見到牆有唔同嘅畫仲畫咗隻好得意嘅貓仔,另外見到餐廳仲係新假期推介嘅,拎咗必食食店大獎!餐廳地方闊落,今日我同朋友安排坐係比較安靜嘅角落位,服務員好有善同我地介紹餐廳出面食怪獸雪糕同埋廚師發板,推介我哋一試, 最後我哋叫咗廚師發板同埋其他小食!廚師發板(每位$188)製作需時大概15分鐘,但好快就上枱,第一眼望到就覺得好似藝術品咁,好靚好精采,服務員上菜之後就同我地介紹食物,廚師發板要先食熱盤,之後可以食一隻紫色嘅啫喱用來清一清個口,再食冷盤,仲有沙律同埋其他醬汁可以自由配搭,所有嘢都可以食除咗裝飾用的花唔可以食。我發現服務員每次上廚師發板都會日日介紹比客人,十分周到。熱盤:虎蝦開咗邊,煎得好香。牛柳粒味道足夠,可以配埋炸蒜頭一齊食。扇貝好香好好味,應該係落咗牛油同埋香草煮,好好食!有隻紫色嘅啫喱,味道好清新有啲似蒟蒻, 食完之後我哋再食冷盤。冷盤:有煙三文魚、螺肉、沙律、蟹柳棒、黑松露鵝肝多士等等。蟹柳同埋螺肉會有一隻辣汁點係側邊,點

廚師發板(每位$188)
冷盤:有煙三文魚、螺肉、沙律、蟹柳棒、黑松露鵝肝多士等等。蟹柳同埋螺肉會有一隻辣汁點係側邊,點咗個汁一齊食味道好特別。特別要讚揚黑松露鵝肝多士,多士好香脆,當入口時食到黑松露嘅味道同我剛好相配~

德國腸拼盤
呢個拼盤有唔同嘅德國腸拼埋一齊,有一隻係辣辣地,都係不外乎嗰啲德國腸~但係可以一次過試都咁多味道,感覺都幾過癮同埋都抵食!

飲品:我地叫咗金沙沙冰同埋oreo沙冰,兩杯沙冰都真係有金莎同埋Oreo~~~其實餐廳仲有好多唔同特色飲品, 下次再試其他~

甜品最後都叫咗兩個雪糕, 女人一定要食甜品先會滿足~服務員同我地講佢哋咩味嘅雪糕都有,最後我哋揀咗朱古力同埋芋頭,原本以為只係會普通俾兩個雪糕我哋,估唔到上到泥個裝飾都幾靚。

順帶一提,等餐嘅時候發現餐廳提供好多小遊戲,好似其他樓上咖啡店一樣可以比客人拎來玩。
食食下仲見到係門口畫果隻貓咪!佢坐係我隔離同我一齊食咗呢餐晚飯~老闆仲話貓仔好好可以摸佢~

結論係一間唔錯嘅餐廳,下次如果有咩慶祝節日都好想再嚟食,同埋見到隔離枱食怪獸雪糕好大好吸引、下次都要試埋~