2018-04-16
今日約左友人出街食飯,因為耐冇見,所以都想搵間好d既餐廳。咁岩見到有個朋友響Instagram share左響呢關餐廳食野既相,見到好似幾吸引,就book左呢間黎試。去到發現原來呢間唔係餐廳,而係cafe,當晚都有一枱十幾人既客人,非常熱鬧。餐廳佈局好精緻,有小裝飾,亦都有唔同遊戲board game比客人飯前飯後娛樂,非常細心。我同友人就叫左廚師發板,店員都好細心會問我地有冇野想寫上個版度。不過我地都冇乜特別日子要紀念,所以就話不如寫Happy。食物黎到,比網上既相係更靚更有心思。就好似三文魚會捲成花型,2隻虎蝦會擺成心型,亦會用唔同既乾花襯托,廚師真係少d耐怕都唔得。味道都仲要幾好食架!食完後,我地就坐響度慢慢傾計。而店員都好好,唔會傕我地走。隔離枱走左之後,發現原來餐廳有2隻貓貓坐響櫈度,佢地都好肥好可愛。如果下次好彩既話就可以同佢地一齊坐。我地咁就渡過一個美好既晚餐。之後一定會再來食!
我地咁就渡過一個美好既晚餐。之後一定會再來食!