2018-06-08
返咗幾日工辛苦咗幾日,諗住放假搵成班老友食下飯,吹下水relax 下啦。但要搵個靜靜地得嚟又要有好嘢食嘅地方真係唔易。最近有朋友介紹依間cafe幾好食又吹得耐,決定今日去下!!🤘一入到去有種舒服嘅感覺,佢主要以白,淺藍為主調,感覺就好似藍天白雲咁。仲有兩隻喵星人招待我地,佢地一d 都唔驚人又肯同我地玩!🐱睇到個餐牌好吸引呀,主要分為沙律,小食,主菜,特飲,口水都流哂。 最後叫咗怪獸雪糕同三個小食。芝士焗大傘菇同香草牛油目帆立貝。等餐時悶悶到,玩下card game 都好喎🕹🃏櫃入面有Uno, 大富翁,三國殺......同朋友玩左兩舖d 回憶湧哂返嚟,真係懷念以前同佢地hea 嘅時光。諗住開新一局d 嘢食就到啦,真係啱邊玩邊等!!芝士焗大菇一切落去已經見到D 汁,咬落去真係好juicy又軟,而且芝士又唔會搶走菇嘅味道,香草令整體香味提高,好夾又好食,真係值得一試👍👍👍而個日式吉列蠔炸得啱啱好,好脆又唔會乾。同平時食蠔唔同,佢唔配沙律醬,蛋黃醬,而係配燒汁,但估唔到都好夾,好鮮味。食殼類海鮮最驚煮得太耐,搞到好老好韌,但個牛油帆立貝焗得啱啱好,食落去都幾鮮味又好重牛油味,鐘意食嘅朋友有福啦
芝士焗大傘菇同香草牛油目帆立貝。
等餐時悶悶到,玩下card game 都好喎🕹🃏
食殼類海鮮最驚煮得太耐,搞到好老好韌,但個牛油帆立貝焗得啱啱好,食落去都幾鮮味又好重牛油味,鐘意食嘅朋友有福啦。
怪獸雪糕好巨型呀有七球雪糕,有芝麻味,紅豆味,士多啤梨味同益力多味,一次過滿足哂想食唔同味嘅我!杯底充滿朱古力威化餅,上面有層白雪雪嘅cream 帶有水果,朱古力醬,脆片,棉花糖,令口感非常好豐富,背後再加上兩支棒棒糖同紙牌摩天輪,真係好有去樂園開心嘅感覺!
整體嚟講,依間café 真係唔錯!嘢食質素比其他café 高,價錢合理。而且白,淺藍為主調嘅設計比人種舒服嘅感覺,平時返工嘅煩惱都消失哂!又有喵星人同Card game🤘 一次過滿足哂鐘意貓同card game 嘅朋友。唔淨只小朋友先有樂園,大朋友都可以有個減壓,開心,舒服嘅"樂園"!
提提大家,如果想嚟嘅朋友真係要提早Book 位呀,我去嗰日都好多人,好爆場。