2021-07-27 2521 浏览
繼續酸菜魚/水煮魚嘅美食之旅,見到有食友推介捌壹壹,即管試試佢。酸菜魚要做得好食,最重要真係酸菜、魚,味道要夠酸夠辣,魚肉要又鮮又滑,咁樣先可以好食。必食冷鍋酸菜魚 $188店員推薦嘅招牌菜,雖然叫冷鍋但唔係凍嘅,而係大廚炮製完後上桌,唔駛開火再滾都食得。魚肉無骨又滑,仲有酸菜、芽菜等等,食完魚仲可以打邊爐,再凍啲食就正,有BB辣到大辣,辣度可以按個人喜好而調節。手切肥牛(細) $88係酸菜魚店叫手切牛肉有少少驚伏,好在賣相同味道都無失望。最估唔到係淥一淥,牛肉立即吸哂酸菜湯底精華,好入味。麻辣金錢肚 $55小辣都充滿辣味,麻辣唔會一味死辣,金錢肚夠彈牙,仲有好多小食揀,要多啲人先試到。黑糖糍粑(細)$30唔記得叫後上,所以未食哂鹹食就到。上桌時都係熱嘅,煙韌口感,記得蘸少少黑糖食。菠蘿沙冰 $38食辣嘢點可以無解辣飲品?估唔到呢度會有沙冰,甜甜酸酸可以解辣,仲夠哂冰涼!椰青水 $18唔飲汽水可以試罐裝椰青水,相當解渴。仲有好多嘢食,可以睇下餐牌。

必食冷鍋酸菜魚 $188

手切肥牛(細) $88
係酸菜魚店叫手切牛肉有少少驚伏,好在賣相同味道都無失望。

最估唔到係淥一淥,牛肉立即吸哂酸菜湯底精華,好入味。

麻辣金錢肚 $55

黑糖糍粑(細)$30

菠蘿沙冰 $38

椰青水 $18
唔飲汽水可以試罐裝椰青水,相當解渴。

仲有好多嘢食,可以睇下餐牌。

2021-07-26 33 浏览
捌壹壹 今日約左朋友去旺角睇戲,我好耐冇食辣野😚(雖然唔係好食得辣😂),但好喜歡少麻辣個陣香味,所以去左食烤魚❤️重慶麻辣火鍋魚 $278可自選辣度,因為朋友比我更唔食得辣,我地揀左BB辣🙆🏻‍♀️其實唔食得太辣的朋友仔都可以試下❤️份量十足,魚質鮮嫩紮實,配合麻辣味,濃郁香口❤️仲有芽菜、金菇、豆卜等配菜,絕配🙆🏻‍♀️火煱加配料炸響鈴 $35每次食火煱都必叫的炸響鈴,冇得輸❤️米線$28喜歡配搭米線食,都是可以索哂d醬汁的麵類🥰飲品蜂蜜柚子梳打$32柚子醬十分足夠😍飲到尾都仲好夠味❤️Somersby crush $36外表已經好吸引,有埋變色燈在杯裏,好夢幻🙆🏻‍♀️甜品紅糖桂花冰粉$23解辣精選❤️食親川菜都必食的冰粉,唔係度度都有😋桂花紅糖味冰粉真係一流!黑糖糍粑(細)$30即叫即炸,外脆內煙韌,加埋黃豆粉及黑糖漿,甜而不膩❤️地址:旺角奶路臣街33號地下F號舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:4/5環境:5/5
捌壹壹

重慶麻辣火鍋魚 $278

火煱加配料
炸響鈴 $35
每次食火煱都必叫的炸響鈴,冇得輸❤️
米線$28
喜歡配搭米線食,都是可以索哂d醬汁的麵類🥰

飲品
蜂蜜柚子梳打$32
柚子醬十分足夠😍飲到尾都仲好夠味❤️

Somersby crush $36
外表已經好吸引,有埋變色燈在杯裏,好夢幻🙆🏻‍♀️

甜品
紅糖桂花冰粉$23

黑糖糍粑(細)$30
即叫即炸,外脆內煙韌,加埋黃豆粉及黑糖漿,甜而不膩❤️

地址:旺角奶路臣街33號地下F號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
抵食:4/5
環境:5/5
2021-07-26 67 浏览
今次去左一間好就腳既川菜餐館食晏,無論旺角東站,抑或旺角站,都好方便到達😆。🐟 必食冷鍋酸菜魚 (價錢: 188)評分: 4/5酸菜魚份量超多🥰,食極都好似食唔完咁,而配料一樣豐富,有酸菜、芫茜、金針菇、寛粉、芽菜,配菜吸曬湯汁,非常開胃😋。初嚐酸菜魚,辣度點選左小辣🌶,辣度剛好,無遮蓋左魚味。 魚肉非常嫩滑,容易入口,平時食親魚最忌食到魚骨,今次食既酸菜魚挑走左魚骨,服務貼心好抵讚❤️。🥩 夫妻肺片(價錢: $58)評分: 4/5夫妻肺片有牛𦟌、牛脷、同金錢肚,辣椒醬油既香味同辣味慢慢滲出👅,食慾大增。🐖 麻辣脆耳 (價錢: $55)評分: 4/5麻辣脆耳口感非常爽脆,兩款涼菜都叫左中辣🌶,豬耳配埋火辣既麻辣汁,令人垂涎欲滴🤤。🍹 蜂蜜雪梨茶 (價錢: $25)🍸 柑橘青檸梳打 (價錢: $32)食重口味食物無理由唔叫返杯飲品,2杯飲品都好解渴,柑橘青檸梳打飲落有好似咸檸梳打🤣小編會推介俾鍾意食咸濕野既朋友仔,飲落好清涼🧊。🌟 以上價錢未計加一服務費。————————————————————————🐷 整體食物: 4/5🐷 環境:4/5🐷 可達度: 4.5/5

🐟 必食冷鍋酸菜魚 (價錢: 188)

必食冷鍋酸菜魚

🥩 夫妻肺片(價錢: $58)

夫妻肺片

🐖 麻辣脆耳 (價錢: $55)

麻辣脆耳

🍹 蜂蜜雪梨茶 (價錢: $25)
🍸 柑橘青檸梳打 (價錢: $32)

蜂蜜雪梨茶,  柑橘青檸梳打

🌟 以上價錢未計加一服務費。

————————————————————————
🐷 整體食物: 4/5
🐷 環境:4/5
🐷 可達度: 4.5/5
午餐
夫妻肺片
麻辣脆耳
2021-07-26 76 浏览
旺角選擇超多四川菜🌶雖然覺得辣野好香 但又唔食得好辣😢如果你同我一樣咁呢間餐廳都好岩你!基本上所有野都分左5種辣度 小至走辣到大辣🌶我地就揀左BB辣 唔食得太辣嘅我表示剛剛好.🎈必食冷鍋酸菜魚 ($188)呢到既魚片既份量可以話係非常慷慨😍起碼都十幾廿片 食極都食唔完 好抵食酸菜湯味道不錯 酸味麻味都足夠係湯底會見到花椒 辣椒 芫荽等配料配菜仲有我最愛嘅寬粉 唔怕會唔夠飽😋.🎈酸辣炒土豆絲 ($65)土豆絲亦都係一道我好鍾意嘅川菜🤤除咗調味非常重要之外 土豆絲都好重要!因為粗細不一就會令到受熱唔平均 而呢道菜嘅精髓在於土豆絲要炒得爽脆 時間過長就會淋哂 證明師傳手勢唔錯🤤.🎈麻辣海蜇 ($38)呢個我地叫BB辣就失左少少預算🧐佢本來個汁係超香麻油味 醬汁帶微酸 相對嚟講個底比較清淡 所以建議大家可以叫高一個辣度呢個都不失為一個開胃嘅涼菜.🎈黑糖糍粑 ($30)呢個都係每次去中菜館對我嚟講必點嘅甜品😋一份有五條 以井字擺盤上碟外觀上都可以話唔錯啦 打卡必備😎外層香脆入面煙韌 再加上黃豆粉同黑糖漿超惹味!.🎈芒果沙冰 ($38)食辣野又點少點一杯解渴嘅飲品真係超大一杯 好清新嘅感覺😋係夏天
旺角選擇超多四川菜🌶
雖然覺得辣野好香 但又唔食得好辣😢
如果你同我一樣咁呢間餐廳都好岩你!

基本上所有野都分左5種辣度 小至走辣到大辣🌶
我地就揀左BB辣 唔食得太辣嘅我表示剛剛好
🎈必食冷鍋酸菜魚 ($188)

呢到既魚片既份量可以話係非常慷慨😍
起碼都十幾廿片 食極都食唔完 好抵食
酸菜湯味道不錯 酸味麻味都足夠
係湯底會見到花椒 辣椒 芫荽等配料

配菜仲有我最愛嘅寬粉 唔怕會唔夠飽😋
酸辣炒土豆絲

🎈酸辣炒土豆絲 ($65)
土豆絲亦都係一道我好鍾意嘅川菜🤤
除咗調味非常重要之外 土豆絲都好重要!
因為粗細不一就會令到受熱唔平均
而呢道菜嘅精髓在於土豆絲要炒得爽脆
時間過長就會淋哂 證明師傳手勢唔錯🤤
麻辣海蜇

🎈麻辣海蜇 ($38)
呢個我地叫BB辣就失左少少預算🧐
佢本來個汁係超香麻油味 醬汁帶微酸
相對嚟講個底比較清淡 所以建議大家可以叫高一個辣度
呢個都不失為一個開胃嘅涼菜
黑糖糍粑

🎈黑糖糍粑 ($30)
呢個都係每次去中菜館對我嚟講必點嘅甜品😋
一份有五條 以井字擺盤上碟
外觀上都可以話唔錯啦 打卡必備😎
外層香脆入面煙韌 再加上黃豆粉同黑糖漿超惹味!
🎈芒果沙冰 ($38)
食辣野又點少點一杯解渴嘅飲品

酸辣炒土豆絲
麻辣海蜇
  • 冷鍋酸菜魚
2021-07-25 33 浏览
旺角嚟講,呢間幾抵食酸菜魚,三至四人份都只要百幾蚊,份量都夠多,如果唔夠都可以加啲火鍋料,繼續用酸菜湯底打邊爐。魚起碼都有十幾舊,魚肉質鮮嫩,食得出係新鮮嘅,亦都入味食得出酸酸同小小辣。酸菜部分亦都唔少,不過就比較多梗,有啲梗比較難咬入。個煲底都仲有一啲芽菜,寬粉,寬粉份量就唔多,不過都煙韌好食。整體飲食體驗唔錯,酸菜魚有得揀辣度,可以適合返每個人嘅需要,之後仲追加咗個牛肉同埋響鈴打邊爐。牛肉都有牛肉味,唔係雪到柴嘅肥牛。響鈴就正常打邊爐貨色。
🐟必食冷鍋酸菜 - BB辣 ($188)🐟🐠魚既份量好足料, 有超過20塊, 😎肉質都好嫩滑爽口! 🌶同埋呢個辣度對我呢講啱啱好, 因為之後會越食越辣, 🍜底下仲有水晶寬粉, 金菇同酸菜, 真係越食越開胃!👅🥧炸小饅頭 - 6個 ($38)🥧⚱️炸到金黃色既小饅頭外脆內軟, 配埋煉奶食, 正啊!🤪🥟炸三鮮餃 - 6個 ($32)🥟👄脆皮餃子食落好香口, 咬開個餡料都有肉汁流出, 推介推介!💁🏻‍♀️🍢黑糖糍粑 ($30)🍢💠長條形既糍粑口感煙煙韌韌, 🧂表面灑左黑糖粉至餘, 再點埋黑糖醬食, 唔錯既!👌🏼🍻Somersby crush ($36)🍻🍎用蘋果酒配酸菜魚食係解喝既, 🧊而飲到最尾發現佢有兩粒冰係LED發光冰塊, ✨真係第一次見, 幾特別啊!🧃🥤冬瓜茶 ($14)🥤😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8/10——————————————————————————————🐟Pickled Vegetable Fish - BB Spicy ($188)🐟🐠The pot was of big portion and there were more than 20 pi
🐟必食冷鍋酸菜 - BB辣 ($188)🐟
🥧炸小饅頭 - 6個 ($38)🥧
⚱️炸到金黃色既小饅頭外脆內軟, 配埋煉奶食, 正啊!🤪

🥟炸三鮮餃 - 6個 ($32)🥟
🍢黑糖糍粑 ($30)🍢
🍻Somersby crush ($36)🍻

🥤冬瓜茶 ($14)🥤

🐠The pot was of big portion and there were more than 20 pieces of fish slices. 😎They were fresh and soft in texture. I have chosen BB spicy 🌶 as the soup base and thats perfect for me as the spiciness came out gradually when I had the🍜crystal noodle, enoki mushroom and pickled vegetable

🥧Fried Rice Dumplings - 6 pieces ($38)🥧
⚱️The rice dumplings were of beautiful golden brown color, they were crispy and tasted nice with the condensed milk👅

🥟Fried Minced Pork Dumplings - 6 pieces ($32)🥟
👄This is recommended as the pork dumplings smelt nice and the fillings were juicy and delicious💁🏻‍♀️

🍢Sticky Rice Cakes with Brown Sugar ($30)🍢
💠The rectangle shaped rice cakes were covered by brown sugar powder, 🧂they were chewy and tasted sweet together with the brown sugar dip👌🏼

🍻Somersby crush ($36)🍻
🍎The apple cider was refreshing and it could mild the spiciness of the food. 🧊I found out there were two LED light ice when I finished the drink, ✨thats interesting and it was my first time seeing these🧃

🥤Winter Melon Tea ($14)🥤

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8/10
2021-07-10
用餐优惠
試食活動
🌶旺角必食川菜酸菜魚 — 捌壹壹▫️呢間位於旺角嘅捌壹壹主打水煮魚、酸菜魚、香鍋同其他川菜小食。星期六中午去係差唔多滿座,中午有午市套餐優惠,例如有:必食酸菜魚、招牌水煮魚等菜式可以選擇,仲要送白飯同埋指定飲品,真係好抵食。而下午茶時段仲有85折優惠添,最平$50有找😱性價比真係高!▫️必食冷鍋酸菜魚($188)湯底簡左小辣,真係夠晒酸辣!小辣係啱啱好,鍾意食辣嘅朋友仔,下次可以轉中辣挑戰下🤩湯底係絕對係想令你一飲再飲 魚好嫩滑、好新鮮,重點係冇骨!👍🏻 芽菜索曬啲酸菜湯汁一齊食好正!寬粉係好爽滑,不過有啲黐埋咗一舊,而且浸得來會淋咗,冇咗種煙韌嘅口感🥺食完仲可以加料打邊爐!▫️手撕雞冷麵($58)佢落去有啲似雲吞麵嘅幼麵,比較普通🤭▫️黑糖糍粑($30)細煙煙韌韌幾有咬口,細份都已經好足夠2個人share,可以過下麻糬嘅口癮🤪~▫️地址:捌壹壹旺角奶路臣街33號地下F號舖▫️為食指數:7.5(10分為最多)抵食指數: 8▫️#goeat旺角#旺角美食#旺角酸菜魚#川菜#四川菜#旺角四川菜#酸菜魚#麻辣乾鍋#四川火鍋#旺角打邊爐#水煮魚#旺角川菜#川菜火鍋#黑糖糍粑#冷鍋#寬粉#麻辣寬粉#麻辣鴨血
🌶旺角必食川菜酸菜魚 — 捌壹壹
▫️
必食冷鍋酸菜魚($188)
魚好嫩滑、好新鮮,重點係冇骨!👍🏻
芽菜索曬啲酸菜湯汁一齊食好正!
食完仲可以加料打邊爐!
▫️
手撕雞冷麵($58)
佢落去有啲似雲吞麵嘅幼麵,比較普通🤭
黑糖糍粑($30)細
地址:捌壹壹
旺角奶路臣街33號地下F號舖
▫️
為食指數:7.5(10分為最多)
抵食指數: 8
▫️
#goeat旺角#旺角美食#旺角酸菜魚#川菜#四川菜#旺角四川菜#酸菜魚#麻辣乾鍋#四川火鍋#旺角打邊爐#水煮魚#旺角川菜#川菜火鍋#黑糖糍粑#冷鍋#寬粉#麻辣寬粉#麻辣鴨血#麻辣手撕雞#捌壹壹
2021-07-19 59 浏览
最近同朋友都想試下川菜 就去左呢間位於旺角既捌壹壹~必食冷鍋酸菜魚 regular size $188我地叫左BB辣🌶份量都幾多 魚肉質嫩滑又冇骨仲有其他配料 水晶寬粉、金菇、豆芽等如果酸菜多番少少就更好食完仲可以加配料 打邊爐~日本廣島豪 $78/6隻唐生菜 $35准山麵 $28Meko 椰青水 $18Total $402 (連加一服務費)整體黎講價錢合理 食物質素都ok但員工態度。。。🙈捌壹壹地址: 旺角奶路臣街33號地下F號鋪

最近同朋友都想試下川菜
就去左呢間位於旺角既捌壹壹~

必食冷鍋酸菜魚 regular size $188
我地叫左BB辣🌶
份量都幾多 魚肉質嫩滑又冇骨
仲有其他配料 水晶寬粉、金菇、豆芽等
如果酸菜多番少少就更好
食完仲可以加配料 打邊爐~

日本廣島豪 $78/6隻

唐生菜 $35
准山麵 $28

Meko 椰青水 $18

Total $402 (連加一服務費)
整體黎講價錢合理 食物質素都ok
但員工態度。。。🙈

捌壹壹
地址: 旺角奶路臣街33號地下F號鋪
2021-07-15 48 浏览
小編經過旺角見到這間專門食冷鍋酸菜魚的餐廳,聽落幾特別於是入去試吓。原來冷鍋就是指不需要再加熱,上枱已經煮好的意思,以保持魚肉嫩滑,而不是冷食😅,又長知識了。🌶招牌冷鍋酸菜魚$188酸菜魚辣度可以自選👍🏻,份量足夠二人食,魚肉嫩滑幾厚身,不過有少少骨。配菜有水晶寬粉、金菇、芽菜和酸菜。食完魚仲可以加水變打邊爐,小編就加了一份烏冬$28撈埋酸菜湯食😛,非常滿足。 🌶清炒萵筍片$65炒得萵筍很脆嫩,清甜鮮美。🌶黑糖糍粑(細)$30 第一次食黑糖糍粑,外面脆脆地,裡面有啲煙韌,表面灑上黃豆粉再配黑糖漿食,口感幾特別。

🌶招牌冷鍋酸菜魚$188

🌶清炒萵筍片$65
炒得萵筍很脆嫩,清甜鮮美。

🌶黑糖糍粑(細)$30

2021-07-15 34 浏览
重慶麻辣雞煲 (bb辣 )半份 $168店員啱啱將鍋蓋掀開 麻辣醬汁嘅香氣四溢 (真係好好好香)❤️❤️店員仲貼心咁為我地攪拌 (●’◡’●)ノ雞肉嫩滑入味 有洋蔥 三色椒 蔥 等配料即使作為一個唔係好食得辣嘅 醬汁惹味到就算食到眼泛淚光 我依然堅持食左好多!😍
重慶麻辣雞煲 (bb辣 )半份 $168
店員仲貼心咁為我地攪拌 (●’◡’●)ノ
雞肉嫩滑入味 有洋蔥 三色椒 蔥 等配料
即使作為一個唔係好食得辣嘅
醬汁惹味到就算食到眼泛淚光 我依然堅持食左好多!😍
2021-07-15 42 浏览
今日約咗朋友嚟旺角食川菜。實不相瞞,我哋兩個都未食過川菜,今次係我哋第一次食,所以我哋帶着又興奮又緊張嘅心情踏入捌壹壹餐廳!必食冷鍋酸菜魚 $188店員俾Menu我哋睇,我哋發現餐廳主打冷鍋酸菜魚,仲寫住必食,咁我哋梗係要嗌啦!餐廳有好多種辣度可以揀,由走辣到大辣,一定有一款啱你口味!我哋嗌咗regular size同BB辣。原來regular size都好大碗,起碼要三個人先食得晒!個鍋面頭有好多芫荽,好香。重點嚟㗎,入邊有好多魚肉,啖啖肉。魚肉好大塊,又厚又滑,滑到連筷子都夾唔住🤣🤣!魚肉沾滿又酸又辣嘅湯底,好惹味!識識吓,我哋發現底下有好多配料,除咗有酸菜,仲有芽菜、金菇同寬粉。炸小饅頭(六粒)$38我同朋友都好鍾意食炸饅頭,我哋讀中學嗰陣小賣部有賣,我哋成日食😹。雖然寫住小饅頭,但其實佢係正常size。炸饅頭金黃色,炸得好酥脆,外脆內軟,點買煉奶真係一流!炸墨魚餅 $55再嚟多款小食!墨魚餅一共有六舊。墨魚餅好彈牙,仲會食到一粒粒墨魚粒。配上甜酸醬,酸酸甜甜,味道一流!蜜桃沙冰 $38 + 荔枝沙冰 $38天氣太熱,我哋又驚個鍋太辣,所以嗌左兩杯沙冰。兩款沙冰都好大杯。蜜桃沙冰

必食冷鍋酸菜魚 $188

炸小饅頭(六粒)$38

炸墨魚餅 $55

蜜桃沙冰 $38 + 荔枝沙冰 $38
天氣太熱,我哋又驚個鍋太辣,所以嗌左兩杯沙冰。兩款沙冰都好大杯。蜜桃沙冰散發陣陣蜜桃味,荔枝沙冰好清甜。兩杯飲品好冰涼,解辣一流!

最近食到嘅味道都差唔多,想試下口味刺激啲嘅。諗起呢間叫捌壹壹,最出名係佢地嘅冷鍋酸菜魚,希望佢可以俾到我衝擊嘅味蕾。冷鍋酸菜魚(小辣)冷鍋酸菜魚原來就係經店家煮好再上枱,唔使翻熱就食得,而且魚肉嫩滑唔會過老。湯底可以自選辣度,湯底酸酸地好飲。酸菜魚嘅份量好多,魚肉大塊厚肉,口感嫩滑,最重要係無骨,酸酸辣辣好開胃醒神,食得過癮。配菜份量仲好多,有寬粉丶金菇丶大豆芽等。寬粉大條,口感煙靭,麵條索哂酸菜嘅湯汁,好入味。食完個酸菜魚仲可以用湯汁拎黎打邊爐,勁惹味。無骨口水雞口水雞雞肉厚肉,食落口感嫩滑,呢度好細心咁去埋骨,啖啖雞肉配上自家製麻辣油同芝麻,層次好豐富,另外上面嘅花生好酥脆,令人食到唔停口。黑糖糍粑糍粑即點即炸,口感外脆,食落內裏煙韌,配埋黃豆粉同沾上黑糖,味道好香甜。炸小饅頭小饅頭外皮酥脆,內裹香甜可口,點埋煉奶食味道甜甜地好夾。

冷鍋酸菜魚(小辣)

炸小饅頭
小饅頭外皮酥脆,內裹香甜可口,點埋煉奶食味道甜甜地好夾。
2021-06-30
  • 冷鍋酸菜魚
  • 黑糖糍粑
  • 口水雞
  • 炸小饅頭
2021-07-14 28 浏览
-✨ 捌壹壹 📍 旺角奶路臣街33號地下F號舖———冷鍋麻辣魚 $188無骨口水雞 $78麻辣海蜇 $38蜂蜜雪梨茶 $25柑橘青檸蜜 $25話說本身我想食酸菜魚,然後唔小心叫咗麻辣魚😂不過其實我兩樣都食,亦都可以試吓啲新嘢,錯有錯着🤫麻辣魚份量都幾多,啲魚片幾滑,基本上都係無骨🥰 麻辣魚嘅香料都落得好足夠,有大量嘅辣椒乾同埋麻子🔥雖然叫咗小辣,但係唔知係咪因為一直煲住佢,食到最尾都真係幾辣(定係我weak?😂)同埋鹹咗少少,可能因為食到最尾啲水蒸發咗🤭 然後要不停飲杯嘢飲😂 係個底度會有水晶粉,嗰啲粉已經索晒成個煲嘅精華,幾惹味。入邊仲有啲好多芽菜同埋青瓜(?)但係我哋已經食得好飽所以冇食晒🤭 話說以為冷鍋係凍嘅嘢食,原來只不過係上嘅時候係”凍”,用個電磁爐就可以整熱佢。口水雞幾好食,辣度適中(都係叫咗小辣咋),雞都幾嫩滑🥰 仲會有啲花生喺上面,份量足夠。海蜇爽脆,仲有啲青瓜絲係隔離,作為前菜來講幾好👍🏻記得一定要叫嘢飲!同埋我仲有額外叫咗碗白飯,配埋麻辣魚食。
✨ 捌壹壹
📍 旺角奶路臣街33號地下F號舖
———
冷鍋麻辣魚 $188
無骨口水雞 $78
麻辣海蜇 $38
蜂蜜雪梨茶 $25
柑橘青檸蜜 $25

記得一定要叫嘢飲!同埋我仲有額外叫咗碗白飯,配埋麻辣魚食。
2021-07-14 21 浏览
前排朋友話好想食酸菜魚 之後我哋就嚟咗食😚星期日下午嚟到都幾多人 但好彩唔使排隊😆✨必食冷鍋酸菜魚(💰$188)可以揀辣度(走辣至大辣)今次我同朋友就叫咗小辣🌶️呢鍋酸菜魚好足料 有好多魚片食落好嫩滑同入味🤤而且多數都冇骨 得兩塊有少少碎骨 但可以接受嘅😚鍋裏面仲有唔少酸菜 金菇 豆芽 寬粉😍啲金菇 豆芽 寬粉索哂汁 幾惹味如果鍾意食辣就建議叫辣啲🌶️🔥食完酸菜魚 仲可以加料用個湯底打邊爐.✨尖椒皮蛋(💰$38)同平時食開黑色嘅皮蛋唔同 呢到係橙黃色 口感都唔一樣 呢個係爽口得嚟 帶啲漿口嘅😌再加埋啲蒜🧄青辣椒 辣油🌶幾惹味😆.✨麻辣豬耳(💰$55)豬耳爽口彈牙 而且夠麻夠辣😙旁邊仲有啲花生添🥜🥜.✨黑糖糍粑(💰$30)外層有啲脆 入面就煙煙韌韌再加埋啲黃豆粉同黑糖醬都ok嘅😝如果面頭可以有多啲黃豆粉就會更好😚.✨荔枝沙冰(💰$38)飲落甜度適中 幾香荔枝味 用解辣就啱晒🤣.Menu:
前排朋友話好想食酸菜魚 之後我哋就嚟咗食😚
星期日下午嚟到都幾多人 但好彩唔使排隊😆

✨必食冷鍋酸菜魚(💰$188)
可以揀辣度(走辣至大辣)
今次我同朋友就叫咗小辣🌶️
呢鍋酸菜魚好足料 有好多魚片
食落好嫩滑同入味🤤而且多數都冇骨
得兩塊有少少碎骨 但可以接受嘅😚
鍋裏面仲有唔少酸菜 金菇 豆芽 寬粉😍
啲金菇 豆芽 寬粉索哂汁 幾惹味
如果鍾意食辣就建議叫辣啲🌶️🔥
食完酸菜魚 仲可以加料用個湯底打邊爐
✨尖椒皮蛋(💰$38)
同平時食開黑色嘅皮蛋唔同 呢到係橙黃色
口感都唔一樣 呢個係爽口得嚟 帶啲漿口嘅😌
再加埋啲蒜🧄青辣椒 辣油🌶幾惹味😆
✨麻辣豬耳(💰$55)
豬耳爽口彈牙 而且夠麻夠辣😙
旁邊仲有啲花生添🥜🥜
✨黑糖糍粑(💰$30)
外層有啲脆 入面就煙煙韌韌
再加埋啲黃豆粉同黑糖醬都ok嘅😝
如果面頭可以有多啲黃豆粉就會更好😚
✨荔枝沙冰(💰$38)
飲落甜度適中 幾香荔枝味 用解辣就啱晒🤣
Menu:
最近見到網上有人介紹又抵又大煲嘅冷鍋酸菜魚 搞到肥Glor都忍唔住要走去試試佢!811位於麥花臣館對面 距離旺角站5分鐘好方便~當日星期六差唔多1點去到都好多人 大家記得早d去攞位👏🏻·必食冷鍋酸菜魚(Regular,bb辣)$188冷鍋酸菜魚一上碟已經熱辣辣 唔駛煲住食!份量極多 肥Glor覺得3個人嚟都夠食🙌🏻除左嫩滑魚片之外 仲有好多配料例如酸菜、金菇同寬粉👍🏻酸菜同寬粉索盡酸辣汁 加上我地今次叫左bb辣 所以食落會偏酸同麻 鍾意食辣嘅朋友可以試下中辣🙌🏻·無骨口水雞(例牌,bb辣)$78每一件雞件都好鮮香嫩爽 辣度都剛剛好 不會過分油膩 好有驚喜~·黑糖糍粑(細)$30表面鋪滿黃豆粉 食落口感非常Q彈軟糯🙌🏻表面煎至金黃色 口感香脆 加埋黑糖漿一齊食就再香口啲!·柑橘青檸汁(凍)$25·蜜桃沙冰 $38食咁多辣嘢 當然要叫啲凍嘢一邊解辣一邊食啦!柑橘青檸汁夠哂酸令人非常開胃 蜜桃沙冰就夠清甜同冰涼 一飲即刻冇左個麻痺感👍🏻#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩 📍 捌壹壹 (旺角)旺角奶路臣街33號地下F號舖

·必食冷鍋酸菜魚(Regular,bb辣)$188

·無骨口水雞(例牌,bb辣)$78

·黑糖糍粑(細)$30

·柑橘青檸汁(凍)$25
·蜜桃沙冰 $38
柑橘青檸汁
蜜桃沙冰

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 捌壹壹 (旺角)
旺角奶路臣街33號地下F號舖
2021-07-03