2021-08-22
講到川菜,🧀小編嘅首選一定係酸菜魚🥰見ig好多人都推薦呢間,而且價錢唔貴,重點係良心小店‼️(中菜嚟講真係比較少見😉)所以就等我同朋友仔去睇吓咩料啦😎同埋食完魚仲可以打邊爐,下次同多啲friend去試埋先🥢🍲冷鍋酸菜魚 ($188)魚肉無骨啖啖肉,非常嫩滑🐟而且分量超多,加上大量嘅酸菜、芽菜同金菇,食極都仲有咁😂3-4人share都絕對冇問題🤭水晶寬粉比較爽口,唔係薯粉嗰隻質感😛同埋個湯好好飲,完全唔油膩,一定要叫返碗飯撈嚟食☺️辣度方面有唔辣至大辣,各位悉隨尊便🤗今次嗌咗小辣覺得唔算太勁,食得辣嘅朋友仔可以試中/大辣🔥👫🏻夫妻肺片($58)就咁睇個名真係估唔到咩嚟😂原來係涼拌牛𦟌、牛脷同金錢肚🐮麻辣汁好香好開胃,如果切大塊啲就更好😏🥯炸小饅頭 ($38)金黃色脆卜卜嘅炸饅頭加埋煉奶真係絕配🤤小編一個人輕鬆ko咗四件🤪🍡黑糖糍粑 (細 $30)糍粑面層鋪上黃豆粉😌入口外脆內軟糯,有啲似新年嘅煎年糕🧧點埋黑糖食,作為煙韌控嘅小編真係好滿足😋🌼紅糖桂花冰粉 ($23)冰粉幾似台灣嘅愛玉,冰涼滑溜🧏🏻♀️帶淡淡桂花香,加埋紅糖同提子乾嘅少少甜味,解辣一流☺️🍍菠蘿沙冰 ($38)食辣同煎炸嘢梗係要
🍲冷鍋酸菜魚 ($188)
👫🏻夫妻肺片($58)
🥯炸小饅頭 ($38)
🍡黑糖糍粑 (細 $30)
🌼紅糖桂花冰粉 ($23)
🍍菠蘿沙冰 ($38)
食辣同煎炸嘢梗係要飲沙冰啦🤩菠蘿味好天然,甜度適中,非常清新🥰
* 餐廳設加一服務費
🌟8/10