最近食到嘅味道都差唔多,想試下口味刺激啲嘅。諗起呢間叫捌壹壹,最出名係佢地嘅冷鍋酸菜魚,希望佢可以俾到我衝擊嘅味蕾。冷鍋酸菜魚(小辣)冷鍋酸菜魚原來就係經店家煮好再上枱,唔使翻熱就食得,而且魚肉嫩滑唔會過老。湯底可以自選辣度,湯底酸酸地好飲。酸菜魚嘅份量好多,魚肉大塊厚肉,口感嫩滑,最重要係無骨,酸酸辣辣好開胃醒神,食得過癮。配菜份量仲好多,有寬粉丶金菇丶大豆芽等。寬粉大條,口感煙靭,麵條索哂酸菜嘅湯汁,好入味。食完個酸菜魚仲可以用湯汁拎黎打邊爐,勁惹味。無骨口水雞口水雞雞肉厚肉,食落口感嫩滑,呢度好細心咁去埋骨,啖啖雞肉配上自家製麻辣油同芝麻,層次好豐富,另外上面嘅花生好酥脆,令人食到唔停口。黑糖糍粑糍粑即點即炸,口感外脆,食落內裏煙韌,配埋黃豆粉同沾上黑糖,味道好香甜。炸小饅頭小饅頭外皮酥脆,內裹香甜可口,點埋煉奶食味道甜甜地好夾。

冷鍋酸菜魚(小辣)

無骨口水雞

黑糖糍粑

炸小饅頭
小饅頭外皮酥脆,內裹香甜可口,點埋煉奶食味道甜甜地好夾。
2021-06-30