2019-01-03 141 浏览
同朋友係尖沙咀行完街,佢話知道附近有間丼飯十分唔錯,於是我哋就嚟呢間位於棉登徑白蘭軒道嘅嵐橋。餐廳裝修充滿日本風味,淨係當飯都有好多款可以選擇。先來碗熱辣辣嘅麵豉湯,香濃嘅麵豉湯入邊有滑豆腐粒,腐皮絲同海帶,好味之餘夠曬暖胃。喜之次丼 ($278) - 碗上面鋪有滿滿嘅刺身:矝貴嘅喜之次爽口彈牙帶少少咬口; 油甘魚爽滑;海膽鮮甜creamy;金目鯛爽滑帶魚油香味;日本牡丹蝦鮮甜爽口得嚟帶少少黏口;加上蟹味濃郁嘅松葉蟹鉗……等等,材料極之新鮮豐富,啖啖滿足季節限定丼 ($248) - 食魚生當然講究新鮮同當造,所以揀咗呢個季節限定丼,呢晚嘅季節限定係池魚丼。池魚爽口鮮嫩,配上少許蔥粒更能帶出池魚嘅鮮味,加上爽滑油甘魚;,新鮮大隻嘅松葉蟹鉗,爽口鮮美嘅牡丹蝦,幼滑鮮甜帶油香嘅拖羅蓉;蟹味香濃嘅蟹膏……難以形容嘅美味。兩碗丼飯都揀咗微酸嘅赤酢壽司飯,赤醋提鮮,飯味香甜,yummy!日本阿波酢橘雞肝 ($34) - 雞肝粉得嚟肝味香濃日本阿波酢橘雞心 ($34) - 帶少少咬口,十分入味歎埋呢兩串惹味串燒,真係十分滿足,朋友仔果然無介紹錯!

餐廳裝修充滿日本風味,淨係當飯都有好多款可以選擇。

日本阿波酢橘雞肝 ($34) - 雞肝粉得嚟肝味香濃

日本阿波酢橘雞心 ($34) - 帶少少咬口,十分入味

歎埋呢兩串惹味串燒,真係十分滿足,朋友仔果然無介紹錯!

2019年的第一個工作天💻,在尖沙咀接了老公🍋放工後💼,突然下起雨來🌧。突然其來的一場雨☔、沒有帶傘的二人😣,完全打亂了我倆的晚餐計劃😭,唯有在附近覓食好了📍,還好現在棉登徑上有著各式各樣的食店🥢,覓食絕對不難😏,今晚就選了一家丼飯專門店😋。單是餐廳的外觀已是甚有特色😳,水泥的牆身與木製窗框形成強烈對比💞。食店內掛滿了日式裝飾🎏。菜單也是超豐富的🤩,由刺身🔪、壽司🍣、串燒🔥、關東煮🍢、刺身丼🍚等,應有盡有✨。🔹麵鼓湯🥣隨刺身丼附送🌟,用上了赤麵鼓❤️️,色澤比坊間的更深😉,當中有著昆布🌊、豆腐等配料😲,味道不會過鹹😌,口感豐富👍。🔹沖繩黑豚腩及阿波酢橘雞柳🔥先來一點飯前小吃😄,豚肉腩肥瘦相間🐽,入口脂香十足😍,油而不膩😋;阿波酢橘雞比一般的雞肉脂肪量少😊,配上了醬汁燒製🔥,味道濃郁🤤,肉質嫩滑💘。🔹喜之次丼🐟除了喜之次外🤔,也有油甘魚💛、三文魚🧡、金目鯛❤️️、牡丹蝦🦐及海膽🌊等,單是外觀已令人垂涎三尺🤤,飯則是用上了人妻🐷最愛的赤醋飯🍚,最特別的是加入了以醋製成的啫喱🍮,急不及待要開動了🥢!刺身新鮮度十足🤩,每款都甘香細嫩😋;將牡丹蝦的蝦膏與飯混合食用😋,更是滋味非常💖;海膽雖來自韓國🇰🇷,

食店內掛滿了日式裝飾🎏。

菜單也是超豐富的🤩,由刺身🔪、壽司🍣、串燒🔥、關東煮🍢、刺身🍚等,應有盡有✨。

🔹麵鼓湯🥣

🔹沖繩黑豚腩阿波酢橘雞柳🔥

🔹喜之次丼🐟
除了喜之次外🤔,也有油甘魚💛、三文魚🧡、金目鯛❤️️、牡丹蝦🦐及海膽🌊等,單是外觀已令人垂涎三尺🤤,飯則是用上了人妻🐷最愛的赤醋飯🍚,最特別的是加入了以製成的啫喱🍮,急不及待要開動了🥢!刺身新鮮度十足🤩,每款都甘香細嫩😋;將牡丹蝦蝦膏與飯混合食用😋,更是滋味非常💖;海膽雖來自韓國🇰🇷,入口濃郁鮮甜😌,味道濃厚👍;醋啫喱味道酸甜😃,以它清清味蕾絕對是最佳選擇💯。

🔹赤鯥丼🐠
老公🍋選了有松葉蟹鉗的這款🦀,更加入了深海池魚💛、赤鯥❤️️、海膽🌊等,大大的蟹鉗吸晴度十足😳!蟹肉爽甜厚實😍,加上了多款鮮味刺身😌,老公🍋表示大滿足💖。

💭總結
價錢上的確不算是平民🤔,但用上了如此新鮮的上等食材✨,加上份量合理👍,性價比上絕對是完勝💥!
2019-01-02
2019-01-02 52 浏览
又喺尖沙咀行街覓食,發現咗間隱蔽嘅丼飯專門店,喺K11後面,一蘭拉麵嘅附近。小小嘅店面,安靜得嚟又坐得幾舒適。我哋嗌咗兩個午市定食嘅丼飯,分別係鰻魚丼同海膽甜蝦魚籽丼。定食有附味噌湯、沙律同關東煮。湯品同沙律都中規中矩,湯唔太鹹,沙律新鮮爽脆。關東煮令人驚艷,本身有關東煮已經好特別,點上芥末,嫩口彈牙,魚漿都好香。鰻魚鮮味,燒汁香甜,燒得外皮微微焦香,內裡非常嫩滑。飯都香口有咬勁,配上蛋絲撈埋一齊食更顯風味。海膽新鮮,一啲苦味都冇,一食濃郁嘅海膽鮮味湧入口腔。甜蝦都新鮮黏口,蝦頭膏香,配上同平時唔太一樣嘅醋飯,冇咁酸但係多好多香氣,加埋脆卜卜嘅三文魚籽,口感豐富,多重享受。最後一杯柚子蜜,甜絲絲嘅味道畫上句號。

我哋嗌咗兩個午市定食嘅丼飯,分別係鰻魚丼同海膽甜蝦魚籽丼。

最後一杯柚子蜜,甜絲絲嘅味道畫上句號。
2019-01-02 31 浏览
就聖誕節,梗係要食好啲,去咗朋友推介的日本餐廳。一黎就到就點咗嵐橋推介既立魚湯☺️天氣轉凍,飲碗暖笠笠既湯最好不過,湯既魚香味非常濃郁。串燒點了阿波酢橘雞皮同雞心。雞皮香脆,雞心肉質堅韌,唔會話好腥季節限定有兩款魚生丼,鰤魚丼和鷹羽鯛丼,兩款都很有水準,吃到食材最原始的鮮味而且非常足料,咁多款食材配搭起來,味道依然平衡得很好。鰤魚丼包含鰤魚。赤身。鵝肝慕絲。拖羅蓉,蟹籽。海膽。牡丹蝦。而鷹羽鯛丼就包含鷹羽鯛。油甘魚。帆立貝,松葉蟹肉。蟹籽。三文魚籽。同大大隻既牡丹蝦🦐。吃下去真的會有驚喜的感覺,滿口油脂

2018-12-28 165 浏览
這次約了舊同事一起吃飯,其中一人更派紅色炸彈給我們,正因為是好朋友,所以收炸彈收得很開心呢!大家都是口水甚多的人,一開始已預計是次飯局應會「有排傾」,而且準新娘要為婚禮戒口,於是日式料理就是不二之選了。嵐橋於K11旁的棉登徑,不算難找(雖然朋友還是迷了路,哈哈)餐牌很多選擇,花多眼亂,全部都很吸引我們四人每人叫了一碗再分享。這是四碗中最便宜的,大大的牡丹蝦很吸晴,吃下去魚生很新鮮,三文魚籽超大顆我們見到蟹蓋立刻陷入瘋狂!蟹膏比想像中多,不過味道不算太濃郁,配合脆脆和蟹籽吃,完全停不了口!蟹鉗啖啖肉看到海膽十分興奮!老實說,海膽不算十分鮮甜,鮮度是不錯,但味道未有太大驚喜,不過以這價錢來說十分不錯了最後是鐵火丼,值得一提它的中拖羅,超級好吃!入口即溶,鮮甜而不膩,十分出色!價錢合理,質素不錯,是會回頭的一家魚生丼。

餐牌很多選擇,花多眼亂,全部都很吸引

蜜餞角切海鮮丼

我們四人每人叫了一碗再分享。

北海蟹丼

日本牡丹蝦海膽丼

看到海膽十分興奮!

特選鐵火丼

價錢合理,質素不錯,是會回頭的一家魚生丼。
蜜餞角切海鮮丼
北海蟹丼
日本牡丹蝦海膽丼
2018-12-27 93 浏览
麵豉湯冬天冷冰冰,我地又未揀到食邊個丼飯,都係即刻叫番2碗麵豉湯飲下,暖一暖個胃先😛丼飯有成10幾款可以揀,真係花多眼亂。特選鐵火丼中拖羅 赤身 蔥花吞拿魚蓉 鵪鶉蛋每一個丼飯可以揀自己中意丼飯底,有3款選擇:1)蔴油白飯2)冬菇赤醋壽司飯3)赤醋壽司飯我地就2個丼飯都揀左赤醋壽司飯。醋就係丼飯面一粒粒既透明啫喱,係醋既啫喱。中意醋既食客可以啖啖醋,唔中意既亦可少少地試一兩粒。鐵火丼既精粹並過於鵪鶉蛋,生既鵪鶉蛋打均左既生蛋汁😋唔會好似平時咁一隻生雞蛋咁大咁多汁,蓋過曬刺身既味道,啱啱好份量既蛋汁,令刺身更加滑嫩。季節限定丼每一季餐廳都會有時令既刺身,上一季好多餐廳都主青時令既秋都魚,今季好似係沙甸魚😜沙甸魚 (季節魚)油甘魚 帆立貝 牡丹蝦 松葉蟹肉 蟹籽 三文魚籽😂沙甸魚平時都係食罐頭,都係第一次食沙甸魚刺身,加上少少薑絲蒽花,吊出魚既鮮味。仲有大大隻牡丹蝦,大頭蝦除左好厚肉,仲可以啜埋蝦頭既蝦肉蝦羔添日本多春魚日本阿波酢橘雞腎我地仲叫左2款小食,多春魚同雞腎。多春魚條條都好肥美多春,燒得好脆口,仲有鹽同辣味粉作調味,十分香口惹味。仲可以加少少檸檬汁,好似會無咁熱氣。
麵豉湯

丼飯有成10幾款可以揀,真係花多眼亂。

中拖羅 赤身 蔥花吞拿魚蓉 鵪鶉蛋

每一個丼飯可以揀自己中意丼飯底,有3款選擇:
1)蔴油白飯
2)冬菇赤醋壽司
3)赤醋壽司

季節限定丼

日本多春魚
日本阿波酢橘雞腎

我地仲叫左2款小食,多春魚同雞腎。

2018-12-27 16 浏览
刺身一絕新鮮丼飯喺尖沙咀行完街,係附近比我見到呢間新開日本野!出面裝修好有日本風味,入面又幾多人所以入去食果然係丼飯專門店,丼飯選擇花多眼亂,不過原來除咗丼飯仲有好多其他選擇架!麵豉湯麵豉湯裡有海帶、豆腐、腐皮絲,味道好好味,帶有清香口感,不錯。「極上海之幸丼」有大拖羅、鮑魚、金目鯛,池魚,韓國海膽,松葉蟹柑、牡丹蝦和吞拿魚茸。每款都好新鮮,好好味最好味最突出當然是大拖羅,油脂豐富又無筋。但係最有驚喜就是牡丹蝦因為好大﹑好鮮甜黑松露帆立貝鵝肝丼 肥厚帆立貝好厚肉呀,同時好特別既係師傳配上黑松露,鮮上加鮮,鵝肝好濃厚單食已好好味,入口即溶!關東煮跟著我地又點咗啲關東煮食,有蒟蒻同魚蛋,全部都好唔錯。好充足喲!!!值得在來食。
刺身一絕新鮮丼飯
入面又幾多人所以入去食

麵豉湯

「極上海之幸丼」

黑松露帆立貝鵝肝丼
鵝肝好濃厚單食已好好味,入口即溶!

關東煮
跟著我地又點咗啲關東煮食,有蒟蒻同魚蛋,全部都好唔錯。
好充足喲!!!值得在來食。
2018-12-27 26 浏览
這星期來第一晚與另一半吃晚餐,因他需經常加班,今晚選了他想吃的食店!是個多月前在同一條街吃完晚飯後途經看到的,今晚在附近逛完街後,便來幫襯,但客人比較多,我們打算離開之際,侍應哥哥告知約15-20分鐘再回去應有位。味噌湯點魚生飯的也會送,湯不過鹹,還有昆布,日式豆卜與豆腐。鰤魚丼-季節限定 $248厚切深水鰤魚,比油甘魚濃味,更溶化,牡丹蝦鮮甜,入口即溶鵝肝慕絲,其他的海產新鮮,赤身,蟹子,海膽,拖羅蓉,加上粒狀的啫喱醋,受熱溶入在飯中,像壽司飯的味道,好味!極上海之幸丼 $258油滑大拖羅,爽甜深海池魚,牡丹蝦,三文魚籽 ...海魚海產新鮮,甜美,肥美,加上Q 彈鮑魚,松葉蟹鉗的甜味,甘香嫩滑葱花吞拿魚蓉,份量充實,還有數片薑讓客人吃完每一種海鮮也可清理味蕾。日本阿波酢橘雞肝/雞心 $34 /$36久違了的雞肝,雞心,因擔心膽固醇高,沒食了,這次給另一半放縱,讓他用牠來減一次壓吧!食落帶輕微酸,所以不感油膩。日本阿波酢橘雞柳/雞膝脆骨 $34/ $28因我擔心不夠食,所以點了4串燒物,原來單吃一碗丼飯也差不多飽,幸好這些燒物不肥膩,雞軟骨更一早被我吃完了。

味噌湯
點魚生飯的也會送,湯不過鹹,還有昆布,日式豆卜與豆腐。

鰤魚丼-季節限定 $248

極上海之幸丼 $258

日本阿波酢橘雞肝/雞心 $34 /$36

日本阿波酢橘雞柳/雞膝脆骨 $34/ $28

2018-12-20
  • 鰤魚丼-季節限定
  • 極上海之幸丼
2018-12-25 100 浏览
以超靚新鮮食材聞名既嵐橋,今日終於有時間黎試下啦,呢兩款就係我今次叫既丼飯先黎就係麵豉湯呢度既丼飯揀直係藝術品四大粒新鮮既帶子上面微微一燒,帶點金黃色,再加上一小綴黑松露醬,盡顯矜貴下面仲有四塊好似午餐肉既鵝肝,食落估唔到咁滑,仲有d入口即溶既感覺,呢款就緊係岩哂鍾意食海鮮既我,入面有磯煮鮑魚、蔥花吞拿魚蓉、牡丹蝦、深海次魚、三文魚籽、松葉蟹鉗、金目鯛、海膽仲有好多精瑩通透既醋啫喱刺身非常新鮮,色澤亮麗,魚油豐富仲有燒物食添仲有唔少靚酒添
先黎就係麵豉湯
呢度既丼飯揀直係藝術品
極上海之幸丼
仲有好多精瑩通透既醋啫喱
刺身非常新鮮,色澤亮麗,魚油豐富
仲有燒物食添
仲有唔少靚酒添
2018-12-16
極上海之幸丼
2018-12-24 43 浏览
雖然天氣開始凍 但突然好想食魚生丼 朋友介紹就黎左尖沙咀依間好近尖東西鐵站 吾難揾 行左兩分鐘就揾到了店鋪嘅裝修由外到內都感受到日本風氣 最鐘意嘅係佢有個開放式廚房 可以見到師父親自準備嘅魚生丼 有居酒居嘅感覺 而且店鋪細細 好適合我吾鐘意太噪太多人嘅性格 有種温暖同安全感一坐低 身為麵豉湯愛好者嘅我 就先品嚐一下 果然冇令我失望 鹹度岩岩好 係我鐘意嘅 食飯前飲一碗 成個人暖晒今次想講嘅丼 有季節限定嘅魚師魚丼 係冬天魚 好像比較罕有 所以就試一試了 售價$248 見佢兩片魚師魚刺生也值$98 依個丼感覺也滿化算 而且佢仲有 海膽 三文魚 甘蝦 拖羅蓉等等 賣相豐富又吸引用料新鮮 值得一讚 特別係魚師魚 第一次食比我感覺好奇妙 口感豐富 留有魚油香 肉質有啲像油甘魚 很想再試另一個係貝三味丼 用料有象拔蚌 拖羅蓉 三文魚籽 帶子和帆立貝全部都鮮甜爽口 而且好肥美 幸福嘅感覺再者 從制作到上枱 魚生都保持到冰凍嘅温度 值得加分 驚喜嘅係 飯底用左醋飯 而且仲係暖嘅 上凍下暖嘅配答 令我係寒冷嘅天氣都一口接一口此外 見天氣轉冷 就叫多了兩客暖泣泣嘅關東煮 白板魚旦同油揚 魚旦夠晒彈牙 油

好近尖東西鐵站 吾難揾 行左兩分鐘就揾到了

全部都鮮甜爽口 而且好肥美 幸福嘅感覺

此外 見天氣轉冷 就叫多了兩客暖泣泣嘅關東煮
白板魚旦同油揚 魚旦夠晒彈牙 油揚又夠晒入味 冬天必食
2018-12-22 32 浏览
這間餐廳不是朋友介紹的話真的不會知道,平日裡很少會來到這邊找東西吃,但今日發現真是卧虎藏龍了。餐廳是以丼飯為主,但同時也會有串燒及其他日式料理,那我跟朋友就各選一個丼飯。點完餐後就先送上一碗麵豉湯,湯的份量很大碗,也因為接下來是吃刺身,可以暖胃。首先是特選鐵火丼,裡面有中拖羅、赤身、蔥花吞拿魚蓉及鵪春蛋,拖羅非常好吃,肥美又入口即化,赤身則可以吃出香濃的吞拿魚味,材料全部都十分新鮮,這個丼飯真是十分推薦。然後就是貝三味丼,裡面有象拔蚌、北寄貝、帆立貝、吞拿魚蓉、三文魚子及蟹鉗,這個材料更豐富,而且完全可以吃出鮮味,每一片都肉厚一點都不吝嗇,比起我在外面吃的更優秀,朋友真的沒有介紹錯地方,整頓飯吃得非常開心。

生日大日子當然預早搜查好吃的餐廳碰巧在朋友ig看到一碗蟹丼立即決定相約好友試試下面的是我吃的蟹丼賣相十分令人期待蟹膏非常濃厚鮮味配又甜又咸的薄脆及酸醋啫喱一口吃下感覺要上天堂了小蟹鉗也飽滿其他如三文魚、海膽都十分新鮮而且壽司飯本已調味值得一讚上面的是朋友吃的牧丹蝦丼海膽多得快瀉了看上去也是新鮮無比她也是邊吃邊讚嘆呢店子小小但尚算坐得舒適可是晚上很旺場預約比較穩當店員也很親切整體感覺十分良好一定會再來
生日大日子

配又甜又咸的薄脆
及酸醋啫喱一口吃下
感覺要上天堂了

小蟹鉗也飽滿
其他如三文魚、海膽都十分新鮮

而且壽司飯本已調味

庆祝纪念
生日
牧丹蝦丼
2018-12-21 22 浏览
同朋友去尖沙咀行街,當然又係去出名多美食既棉登徑尋找美食。今次試下嵐橋丼飯專門店。黎得丼飯專門店,當然要試下個丼飯。朋友試喜之次丼,而我就試試極上海之幸丼。店員把丼飯送上時,我地都被它滿滿的海鮮吸引了。每一款都好新鮮,當中不得不提的是那兩片大拖羅,油脂好平均,而且入口即溶,好美味、好難忘!另外,大大隻鮑魚,雖然好厚身,但好爽口,好入味,而且預先切開左2邊,好貼心!本身丼飯配麵豉湯,但我同朋友都轉左𩶘魚湯試下。用料好足,好鮮甜,好抵飲!仲試左多春魚,燒得好香好脆,完全無骨,正!仲有雞柳同黑豚腩,同樣燒得好香,而且一d都唔乾,好好味!估唔到香港都可以食到gum新鮮既食材,都算抵食!

仲試左多春魚,燒得好香好脆,完全無骨,正!

仲有雞柳同黑豚腩,同樣燒得好香,而且一d都唔乾,好好味!
估唔到香港都可以食到gum新鮮既食材,都算抵食!
2018-12-13
2018-12-21 25 浏览
鋪頭裝修好別緻,好有日式感覺位置唔多,加上長期座位都好full,有時候要等一陣位。不過我地甘岩有2個位,唔洗等! 黎既時侯最好BOOK定位先。味噌湯有油豆腐,昆布,豆腐粒,鹹香美味。味道夠之餘仲唔會太咸,飲完都唔會覺得口乾。叫左兩個丼飯同兩份串燒:原條鯛魚丼 $228我想講真系好好新鮮,無腥味,仲好鮮甜。魚身有灸燒過帶出左魚油香。赤鯥丼228$呢款丼飯就有好多唔同的海鮮刺生,有蟹鉗,深海池魚,三文魚,牡丹蝦,吞拿魚蓉,海膽,三文魚籽等等。蟹鉗勁大隻,啖啖蟹肉,仲好鮮甜。海膽加三文魚籽送飯一流!丼飯有3款飯底俾我地揀,兩選都揀左赤酢壽司飯,砟飯好有味,基本唔需要點豉油都已經好夠味。 串燒就叫左燒雞心同燒雞皮雞皮燒得好香脆,食落味道都唔錯。
鋪頭裝修好別緻,好有日式感覺

位置唔多,加上長期座位都好full,有時候要等一陣位。

味噌湯有油豆腐,昆布,豆腐粒,鹹香美味。

味道夠之餘仲唔會太咸,飲完都唔會覺得口乾。

叫左兩個丼飯同兩份串燒:

原條鯛魚丼 $228

赤鯥丼228$

丼飯有3款飯底俾我地揀,兩選都揀左赤酢壽司飯,
砟飯好有味,基本唔需要點豉油都已經好夠味。

串燒就叫左燒雞心同燒雞皮

雞皮燒得好香脆,食落味道都唔錯。
2018-12-19
尖沙咀有名氣嘅日本魚生飯🥰因為怕人多所以六點就食飯!可以唔使排隊係最開心🥰有超多選擇😳😳😳個樣都好靚唔知嚟到係咪一樣樣呢🤤🤤🤤😋每一個飯都會送一個麵豉湯都幾多料喎👏🏻🤤🤤🤤等左一陣食物就嚟啦🤤🤤🤤特選鐵火丼($198)中拖羅、赤身、蔥花吞拿魚蓉同生鵪鶉蛋俾我撈飯🤤食魚生最緊要係要一口魚油!兩隻魚生嘅魚油都停留左係個口到好耐齒頰留香🤤☺️😍絕對冇渣入口即溶非常肥美🤤🤤🤤🤤加埋赤醋飯底🤤啲飯係珍珠米🤤 少少酸嘅感覺好開胃🥰🤗****飯底可以揀赤醋飯底、松茸飯底同麻油飯底☺️👏🏻👏🏻👏🏻貝三味丼($248)日本入口象拔蚌半隻、北寄貝半隻、帆立貝兩隻、蔥花吞拿魚蓉、一隻蟹鉗同埋三文魚子籽🤤🤤🤤🤤 🥺好味到感動🤤係傳說中嘅貝類刺身🤤🤤🤤🤤 象拔蚌好爽口😳☝🏻帆立貝大粒過我隻眼😳全部都好新鮮好好食🤤🤤🤤🤤三文魚籽一咬爆汁🥰🤤🤤🤤🤤呢個揀咗麻油飯底!真係好香芝麻味🤤🤤日本阿波酢橘雞腎($36)日本阿波酢橘雞肝($34)燒內臟加埋檸檬汁🤤好香口!燒得啱啱好絕對唔會硬🤤唔會鯹☝🏻😌Total ❇️568尖沙咀價錢合理嘅高質魚生飯😳😳🤤🤤🤤👏🏻👏🏻👏🏻下次仲想叫吓佢嘅刺身同埋酒類添🤪🤪🤪🍶🍶🍶
尖沙咀有名氣嘅日本魚生飯🥰

因為怕人多所以六點就食飯!

可以唔使排隊係最開心🥰

有超多選擇😳😳😳
個樣都好靚唔知嚟到係咪一樣樣呢🤤🤤🤤😋

每一個飯都會送一個麵豉湯

都幾多料喎👏🏻

🤤🤤🤤等左一陣食物就嚟啦🤤🤤🤤
特選鐵火丼($198)
中拖羅、赤身、蔥花吞拿魚蓉同生鵪鶉蛋
俾我撈飯🤤食魚生最緊要係要一口魚油!

加埋赤醋飯底🤤啲飯係珍珠米🤤 少少酸嘅感覺好開胃🥰🤗

貝三味丼

貝三味丼($248)

全部都好新鮮好好食🤤🤤🤤🤤三文魚籽一咬爆汁🥰🤤🤤🤤🤤
呢個揀咗麻油飯底!真係好香芝麻味🤤🤤

特選鐵火丼

日本阿波酢橘雞腎($36)
日本阿波酢橘雞肝($34)

燒內臟加埋檸檬汁🤤好香口!燒得啱啱好
絕對唔會硬🤤唔會鯹☝🏻😌