2019-04-10 132 浏览
同好奈無見既朋友食左一餐令人好滿足既日本餐,係魚生呀😍仲有Hagendas 雪糕送,會否太正,慢慢食慢慢傾,店員仲密密加茶,食到條褲快要爆開,哈哈😂😂😂有選擇困難既我最後用點指兵兵既方法點左呢個壽司加牛肉烏冬set,壽司無得頂,不過都好有牛肉味,可惜烏冬太林。另外叫了六隻生蠔,雖然細細隻,但有得食生蠔既感覺都係爽既,仲有三文魚籽係上面😍
2019-04-03
2019-04-10 122 浏览
最近吃过很多餐厅🍴各种菜式。真心可以给星🌟🌟🌟🌟🌟的,是今天的日本料理🇯🇵总说,香港人喜欢日料,我之前一直不懂为什么,今天完全体会到了!又一次来到利舞台!全是好吃的,且上档次!一走进来,就觉得舒服😌装修很精致!三文鱼🍣牛油果🥑米纸卷,所有的食材都是我的最爱!入口即化的鱼肉配上牛油果🥑一口口都是新鲜蔬菜,整个人都变得开心起来。自从开始阅读之后,我会很刻意地挑选自己的吃的东西。只喜欢健康营养的食物。对身体不好的东西,我都自动屏蔽掉。这个开胃前菜,简直一级棒!味增酱烧黑豚串,肉质细嫩多汁,肥瘦适中,不腻口。很少有这么好吃😋美食。咦,怎么会有沙漏⏳哈哈,原来是给饭计时用的。一个沙漏的时间后,将酱汁倒入饭内。哇塞,怎么还想吃一次!
又一次来到利舞台!全是好吃的,且上档次!

一走进来,就觉得舒服😌装修很精致!

哇塞,怎么还想吃一次!
2019-04-08 127 浏览
利舞台有好多好嘢食,岩鹽日本料理係其中之一值得推介嘅食市。間餐廳都好受歡迎,晚飯開始一陣已座無虛席。建議先訂枱免等位呀!睇過厚厚嘅餐牌後,患上選擇困難症,樣樣都想試.....服務員細心介紹我哋主食試下北海道海鮮釜飯。吉列忌廉蟹肉餅外面金黃酥脆而內裡香滑鮮甜嘅蟹肉餅,吾油膩,點埋忌廉醬更加滋味! 木魚高湯浸翡翠苗木魚高湯清甜配以翠綠嫩嫩嘅翡翠苗同雜菇,健康又清新! 北海道海鮮釜飯因為釜飯係即叫即整,要等一段時間也值得的。除了釜飯外,仲附上紫菜、自家制醬汁及泡湯。釜飯送到,再多焗一下。揭開木蓋,嘩一聲,好~豐富~嘅釜飯,上面鋪滿多款貴價海鮮。下面係釜飯,份量不少。加入特制醬汁拌勻,便成為一鍋美味可口嘅釜飯。特別是脆卜卜嘅魚籽、肥美嘅鰻魚、鮮甜嘅三文魚同蟹肉、彈牙嘅帶子,令釜飯更增豐富口感。我同朋友都食得津津樂道,認真Oishii呀。食完釜飯,鍋內剩下嘅鍋巴,加入此店自家製的湯,變成湯泡飯吃,又係另一種新享受菠蘿青檸梳打&碟豆花乳酸梳打一杯淡黃菠蘿青檸梳打,另一杯粉紫色特飲配乳酸梳打,同樣酸酸甜甜,為今晚美食作終結。總結:岩鹽日本料理嘅食物款式選擇多,選料優質上乘,服務質素高,環境舒適優雅,
利舞台有好多好嘢食,岩鹽日本料理係其中之一值得推介嘅食市

木魚高湯浸翡翠苗
木魚高湯清甜配以翠綠嫩嫩嘅翡翠苗同雜菇,健康又清新!

北海道海鮮釜飯

菠蘿青檸梳打&碟豆花乳酸梳打

總結:岩鹽日本料理嘅食物款式選擇多,選料優質上乘,服務質素高,環境舒適優雅,物有所值,以後外出用膳又多一個好選擇。
  • 北海道海鮮釜飯
2019-04-07 98 浏览
朋友鍾意四圍搵好嘢食,今次佢帶我去试呢間位於利舞台嘅岩鹽日本料理。果然好介紹有水準,令人有驚喜大滿足。厚厚嘅餐牌:有刺身、軍艦/創意卷物、火炙壽司、一品料理、炸物 、串燒/燒物、釜飯同甜品等...食物款式選擇多。餐廳有空間感,大部分以梳化為主,坐得舒適。晚餐時段好早已爆滿。芝士玉子燒厚厚嘅玉子燒,軟綿綿中充滿蛋香味而且很嫩滑,中間嘅半融芝士切開時可以拉出芝士絲,兩者味道非常夾!木魚高湯浸翡翠苗簡單一個鍋用溫火熱著,最頂嘅木魚不停舞動,好有活力!高湯夠味又唔會太濃太咸, 翡翠苗嫩口清新外,雜菌也入味。溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律海藻爽口,蟹肉鮮甜,魚籽脆卜卜,豆腐滑一滑,配上胡麻汁同溫泉蛋,帶出濃郁芝麻香及嫩滑蛋香味,有種惹味開胃感 !!!!北海道海鮮釜飯主角出場啦!上菜時附上一個沙漏,等到沙漏漏完了,可以打開個蓋享用!揭開木蓋,嘩!係一個鋪滿三文魚、鰻魚、海膽、帶子、魚籽、蟹肉嘅海鮮釜飯。除了海鮮外,仲有鬆軟嘅栗子,青豆同甘甜嘅菇菇。將特制醬汁加入釜飯攪拌時,已飄來陣陣海鮮及醬汁香味。急不及待要吃一口,米飯盡吸海鮮及醬汁味,香氣十足,吃起來煙韌有嚼勁,各種海鮮更令層次感增加。美味又熱烘烘嘅北

芝士玉子燒

木魚高湯浸翡翠苗

北海道海鮮釜飯
主角出場啦!上菜時附上一個沙漏,等到沙漏漏完了,可以打開個蓋享用!揭開木蓋,嘩!係一個鋪滿三文魚、鰻魚、海膽、帶子、魚籽、蟹肉嘅海鮮釜飯。除了海鮮外,仲有鬆軟嘅栗子,青豆同甘甜嘅菇菇。將特制醬汁加入釜飯攪拌時,已飄來陣陣海鮮及醬汁香味。急不及待要吃一口,米飯盡吸海鮮及醬汁味,香氣十足,吃起來煙韌有嚼勁,各種海鮮更令層次感增加。美味又熱烘烘嘅北海道海鮮釜飯滿足度💯分!!!

菠蘿青檸梳打
美食過後,來一杯菠蘿青檸梳打特飲,味道清新超夾!!!酸酸~甜甜~ 又有汽~ 真係好好味~~。

我同朋友都非常滿意岩鹽日本料理嘅親切服務態度及食物質素,會再光顧及值推介俾朋友!!!
  • 溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律
  • 北海道海鮮釜飯
2019-04-06 20134 浏览
朋友🤝之前介紹岩鹽餐廳🥢,話啲嘢食唔錯😍,所以今晚相約到此晚飯🍚,餐廳面積頗大,一路行越行越入🚶‍♂️,沿途進入餐廳已見人頭湧湧座無虛席👥👥,我們被安排坐在一個卡位上,食物方面有不同嘅種類選擇頗為豐富, 有刺身🐟、炸物🍗、燒烤🍢、料理同釜飯🍚。【日本蕃茄沙律】☘這道沙律很清新爽甜🍬,尤其是日本蕃茄肉厚🍅,咬在口中爆出滿滿的蕃茄汁💦,十分之滿足💗。【芝士玉子燒】🧀🥚一塊厚厚的玉子鮮黃顏色很吸引👀,雖然外表好似很平庸,內裏嘅芝士卻很驚人👅,切開後已經見到一陣淺黃色嘅芝士,用叉子拉上來,越拉越高而且很多絲🥢, 味道方面,玉子本身有少少甜味🍭,再加上芝士的組合幾特別😋,味道很不錯。【三文魚鮫昆布豆腐鍋】🍜平時食三文魚刺身的多,今次就食三文魚餃的這個位置是較有骨嘅部分,可以吮下吮下啲魚肉🐟,昆布同豆腐都爽滑,整個鍋唔會太濃味💭。反而是清新之選💨。今次朋友介紹的這家餐廳整體食物尚算唔錯,服務員嘅服務亦頗佳,可以列入再翻食餐廳名單呢!😊💦😋💦😋💦😋💦😋💦😋💦😋💦😋

💦😋💦😋💦😋💦😋💦😋💦😋💦😋

• 芝士玉子燒
2019-04-04 640 浏览
今日一行三日想食日本菜,所以就泥左岩鹽出面有師傅專整釜飯日本蕃茄沙律:酸酸甜甜好開胃八爪魚意大利風沙律:啲食材好新鮮紫薯蓉特式卷:上面有蟹籽,之後有芒果,飯就撈埋啲紫薯,中間係薯蓉!薯人大愛吉列忌廉蟹肉餅:好」新鮮炸,一個字正!雜錦天婦羅:有好多款,有茄子、南瓜、蝦、冬菇、葉同麵條等等!三文魚鮫昆布豆腐:的的色色,用火慶住唔會腥,有好多菜和風牛肉釜飯:首先要焗1分鐘!睇住個漏斗夠鐘就可以食喇!份量都幾大!食完加入茶漬湯,就會變成茶漬飯喇!我地嗌左杯菠蘿青檸梳打 & 蝶豆花乳酸梳打
今日一行三日想食日本菜,所以就泥左岩鹽

出面有師傅專整釜飯

日本蕃茄沙律

日本蕃茄沙律:酸酸甜甜好開胃

八爪魚意大利風沙律

八爪魚意大利風沙律:啲食材好新鮮

紫薯蓉特式卷

吉列忌廉蟹肉餅

吉列忌廉蟹肉餅:好」新鮮炸,一個字正!

雜錦天婦羅

三文魚鮫昆布豆腐鍋

三文魚鮫昆布豆腐:的的色色,用火慶住唔會腥,有好多菜

和風牛肉釜飯:首先要焗1分鐘!睇住個漏斗

和風牛肉釜飯

夠鐘就可以食喇!份量都幾大!

和風牛肉釜飯

食完加入茶漬湯,就會變成茶漬飯喇!

我地嗌左杯菠蘿青檸梳打 & 蝶豆花乳酸梳打
日本蕃茄沙律
八爪魚意大利風沙律
紫薯蓉特式卷
雜錦天婦羅
三文魚鮫昆布豆腐鍋
2019-04-04 550 浏览
呢間叫岩鹽嘅日式餐廳位於利舞臺廣場16樓,離地鐵站只需要行少於5分鐘嘅距離,地理位置非常方便!餐廳行高級餐飲路線,裝修富有格調,服務非常細心,杯茶基本上飲咗兩三啖就會添加,唔會俾佢少於半杯,而且用餐中途又會換隻新餐碟俾我哋,食物亦都相當精緻,重點係格價唔離地,百幾蚊就有個主食。同朋友叫左溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律($58)、穴子明太子玉子燒($68)、吉列竹簽魚($68)、味增燴內雜($138)、和風牛肉釜飯($128)。溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律,選用左海藻代替沙律菜,有爽脆口感之餘,仲同芝麻醬、溫泉蛋相當配合,而豆腐好滑好嫩,作為前菜相當唔錯!穴子明太子玉子燒,日本人將海鰻稱為「穴子」而淡水河鰻稱「鰻」,而明太子係鱈魚卵用鹽巴醃漬過後,再調味料中浸泡而成。呢個玉子燒內裡夾左穴子、明太子作為餡料,魚鮮味香,並加咗蔥花癖除魚腥味同增添風味!玉子燒係即叫即整,食落一啲都唔會乾身,層層蛋漿之中仲保留左汁液,配埋餡料相當好食!吉列竹簽魚,師傅將竹籤魚洗淨除骨,再沾上粉漿拎去炸,製成吉列魚,配有沙律醬同日式醬汁。日式醬汁食落去酸酸甜甜,配埋吉列竹簽魚,可以去除油膩感之餘仲好開胃~味增燴內雜,內雜指動物

吉列竹簽魚

味增燴內雜,內雜指動物內臟,有豬肚、豬腸同牛肚,配有蘿蔔、冬菇、魔芋等配料,以味增作為調味。味增燴內雜以小火爐嘅形式呈上,Keep到溫度之餘,亦不停地燴煮,將內臟煮到更加軟淋,釋出內臟脂肪到湯汁,食到最後,湯底有所濃縮之餘,仲會更加鮮甜美味!(注:我最後飲晒啲湯😂)
味增燴內雜

和風牛肉釜飯,有牛肉、溫泉蛋、紅姜、冬菇、栗子、紫菜等作為配料,食之前要等1分鐘,將生牛肉焗熟。
釜飯有用日式醬汁作為調味,食落去甜甜地,配埋牛肉等配料,表現唔錯!除咗直接食之外,仲可以加入煎茶製成茶泡飯。茶泡飯會將調味沖淡,食落比較清淡,本人好重口味,所以都係鍾意直接食多啲。
2019-04-04 147 浏览
早前相約友好foodie 一同食餐好😋,揀選銅鑼灣呢間日本🇯🇵料理,點了一份兩人前套餐,有刺身同鮑魚(爽口又新鮮👍🏿),蕃茄沙拉🥗(同樣係清新嘅感覺),燒安格斯牛排🥩(這個比較多筋而且肉汁不夠),鰻魚斧飯🍚(呢個係店主打,必叫食品,夠多材料同好豐富嘅味道,日式煲仔飯🍲絕對要試),另外加了串燒拼盤🍡🍢,同埋半打海膽生蠔(很新鮮亦抵叫😋),配上有汽清酒🍶,友善服務及舒適卡座吃得相當滿足🤡
2019-03-15
2019-04-02 185 浏览
又係午餐時段,黎食個靚lung廚先~之前朋友介紹黎既,話好抵食,今次已經係第二次食,門口有個牌,寫曬星期一至五有乜set!如果人多,記得要訂枱呢(好采今次我地早唔洗等😆)好快即時叫左兩個Set lunch ,係三文魚併烏冬⋯再加關東煮!一黎到,真心呆左,因為個份量好大下,女士們真係好難食得曬,呢個價錢真心好抵食,$110 連加一(一位)我地仲加左$2買佢個外賣盒,因為真係食唔曬,打包左佢個鳥冬做下午茶!成個Set 仲有得揀簡雪糕/餐飲,今次揀左野飲,佢地個咖啡都幾好飲😆
又係午餐時段,黎食個靚lung廚先~
如果人多,記得要訂枱呢(好采今次我地早唔洗等😆)

好快即時叫左兩個Set lunch ,
係三文魚併烏冬⋯再加關東煮!
一黎到,真心呆左,因為個份量好大下,
女士們真係好難食得曬,
呢個價錢真心好抵食,

成個Set 仲有得揀簡雪糕/餐飲,今次揀左野飲,
佢地個咖啡都幾好飲😆
2019-04-02
2019-04-01 126 浏览
日本料理係香港頗受歡迎,但要食客食完再回頭就要特別又有特色,最近同女兒去完銅鑼灣行街買嘢, 順便食晚飯,女兒喜歡日本料理行過利舞臺廣場見有一間叫岩鹽的日本料理 ,喺門口望咗一陣,有服務員出嚟招呼,同詳細介紹有特色的食物 服務真係一流和見裝修得美輪美奐, 服務員安排一張梳化 座位寬敞 坐得好舒服 服務員放下餐牌又再介紹裏面的食物,最後叫左幾款喜歡的食物日本番茄沙律~ 酸酸地 沙律醬美味 番茄新鮮 又多汁 開胃。紫薯蓉特色卷~ 大大件彩色繽紛,廚師好有心思,壽司卷上面鋪了一塊芒果仲有好多蟹子, 真係要一啖一口食落去真係回味無窮。吉列忌廉蟹肉餅~ 兩塊大大塊炸得金黃色,十分脆口,裏面有蟹肉還有少少沙律菜伴碟十分別緻。三文魚䰻昆布豆腐鍋~ 日本料理鍋物不少得, 還是喜歡三文魚再加埋豆腐清清地仲加小小昆布健康得多。和風牛肉釜飯~ 主打牛肉飯食法特別 可以兩食用漏斗來計時 一分鐘才可吃飯,食材十分多和食少少牛肉之後再加埋茶漬再吃特別美味。最後再飲埋特色飲料解解胃消化盡興而回整體服務環境和食物都高水平,讚
最後再飲埋特色飲料解解胃消化盡興而回

整體服務環境和食物都高水平,讚
2019-03-28
  • 三文魚昆布豆腐鍋
  • 紫薯蓉特式卷
  • 吉列忌廉蟹肉餅
  • 和風牛肉釜飯
  • 日本蕃茄沙律
2019-04-01 94 浏览
呢排成日係銅鑼灣食飯~今晚又黎到利舞臺~為既就係想試下呢間岩鹽釜飯!門口可以睇到師傅整緊d釜飯,好吸引呀!平日都full house! 大家記住book定枱呀!呢個二人餐都幾吸引~不過我地揀左main menu 入面個d~野飲方面都有d特別既梳打~我就試左個豆花梳打先叫左個蕃茄沙律開開胃先酸酸甜甜咁好正呀! d沙律菜又夠新鮮 d汁撈得岩岩好 唔會太多又唔會太少跟住叫左個小食炸鯛魚~ 撈埋d鹽食真係好夾!d骨都唔算話太多(對食開魚既人黎講),如果冇食開都唔駛驚,都係一條主骨咁再黎見到餐牌有個內臟鍋,食日本野好少叫呢d,於是乎就想試下窗外景致波子氣水同豆花梳打豆花梳打唔會好甜,感覺岩岩好!仲有燒豚肉串~好正呀!個醬汁甜甜地咁~好令人回味!最後登登登登! 海鮮釜飯!店員放低左之後又教左我地點食,焗左佢一分鐘之後林d醬油再焗多佢一分鐘,食到咁上下就加d茶撈埋佢一齊食!好特別呀!我第一次食釜飯,覺好得新鮮!入面又有海膽,三文魚,三文魚子,鰻魚, 好豐富既組合!未試過一定要去試下~

門口可以睇到師傅整緊d釜飯,好吸引呀!

平日都full house! 大家記住book定枱呀!

呢個二人餐都幾吸引~
不過我地揀左main menu 入面個d~

野飲方面都有d特別既梳打~我就試左個豆花梳打

先叫左個蕃茄沙律開開胃先

再黎見到餐牌有個內臟鍋,食日本野好少叫呢d,於是乎就想試下

窗外景致

波子氣水同豆花梳打
豆花梳打唔會好甜,感覺岩岩好!

仲有燒豚肉串~好正呀!個醬汁甜甜地咁~好令人回味!

2019-03-29 93 浏览
尖沙咀日本野種類繁多,但好少有釜山飯食,呢間野就有喇。簡單介紹下先,釜山飯就即係日本版既煲仔飯。雖然大家都係煲仔飯,但食落就同香港式煲仔飯完全唔同。先講下環境先,位於利舞台16F,門面派場都非常高級,坐窗邊位仲有落地大玻璃,望晒銅鑼灣街景。沙律新鮮開胃炸鯛魚都幾鮮甜,唔夠味既話,仲配有岩鹽,岩鹽同普通鹽比唔太咸,可以加強魚既鮮味。牛雜煲味道濃郁,牛雜睇落都非常乾淨豬肉串個汁好好味,肥肉比例好,好入味到主角釜飯出場,好多海鮮,個底亦唔少飯焦,店員教食法1)釜飯開頭就落汁焗一陣2)食到一半再落茶當湯飯咁食食到湯飯時,有好濃郁既海鮮味,Good

沙律新鮮開胃

牛雜煲味道濃郁,牛雜睇落都非常乾淨

豬肉串個汁好好味,肥肉比例好,好入味

到主角釜飯出場,好多海鮮,個底亦唔少飯焦,
店員教食法
1)釜飯開頭就落汁焗一陣
2)食到一半再落茶當湯飯咁食

食到湯飯時,有好濃郁既海鮮味,Good

2019-03-28 87 浏览
期待左好耐嘅岩鹽大餐,今日blue Monday終於有機會獎勵下自己喇!8點到門口,已經有少量人龍排隊,好彩餐廳坐位夠多,都係等左15分鐘。由好想食魚生飯,到俾門口即叫即整嘅釜飯吸引左,再坐低見到餐牌,食品種類真係花多眼亂@@一輪爭扎後,好彩落單後大約10分鐘,嘢食就陸續嚟到。頭盤-溫泉蛋蟹肉胡麻沙律溫泉蛋加上芝麻醬配滑滑嘅豆腐,口感惹味得嚟又清新,食完即刻開胃晒小食-穴子明太子玉子燒唔好俾佢平凡嘅外表呃左,其實內有乾坤。切開佢,明太子就好似流心蛋咁湧出嚟。食落口,名副其實岩鹽出品,明太子加埋岩鹽,味道濃郁。如果再配碗白飯,就一流喇!小食-蟹味噌甲羅燒伴法包睇餐牌嘅時候,已經知道係一碟好精緻嘅小食。嚟到嘅時候,仲好細心咁幫我地攪拌好配料,直接就可以享用喇。多士細細塊,但好脆,一啖就食晒小食-雜錦吉列海鮮串一向係炸物控嘅我,見到雜錦海鮮串,就知道係為我地依啲選擇困難症嘅人而設。一份有4款海鮮(蝦,墨魚,三文魚,帶子),睇配料都覺得係豪華吉列海鮮併盤。最深得我心係帶子同大蝦,脆而不膩,size仲啱啱好,一啖一粒主菜-和風牛肉釜飯等左成晚嘅主角-釜飯。見到份飯,又再俾佢嘅外表呃左,原來盅仔細

一輪爭扎後,好彩落單後大約10分鐘,嘢食就陸續嚟到。

頭盤-溫泉蛋蟹肉胡麻沙律

小食-穴子明太子玉子燒

小食-蟹味噌甲羅燒伴法包

小食-雜錦吉列海鮮串

主菜-和風牛肉釜飯
等左成晚嘅主角-釜飯。見到份飯,又再俾佢嘅外表呃左,原來盅仔細細,份量係好多。牛肉冇因為焗飯焦嘅時候焗到老晒,仲有泡茶俾我地自製茶飯。驚喜嘅除左牛肉好食之外,配料都好充足,竟然連栗子都有。最貼心係個沙漏,原來係俾我地計住1分鐘就落醬汁。又好服務又講求食物品質,真係要俾個like
2019-03-28 93 浏览
首先叫咗個溫泉蛋蟹肉胡麻沙律、豆腐,無諗過咁好食,我覺得依個菜好出色,溫泉蛋都好滑!我地擺咗係個醬油碟度,再食,所以就唔會整爛咗食唔到。我勁中意食玉子,發現佢個芝士玉子都燒好正,不過一定要趁熱辣辣果時食,啲芝士好似拉絲咁,個玉子都係熱,同平時食壽司果啲好唔同。原來個內雜煲有勁多餸,有豬皮、豬肚、紅蘿蔔、冬菇、蒟蒻、豬大腸。個湯好清甜好好飲,加上啲豬皮同豬肚煲到好入味,就算本身我唔係好食豬肚,我都覺得好好食,係咁飲果個湯!之後我地叫咗雞腎、鴨大蔥串燒,都好好食!最後,三文魚親子釜飯,其實係類似茶飯,可以倒啲茶落個飯度食,點知都幾特別。佢仲比咗個漏斗我地計時,我諗係啲沙落哂去下面就可以打開個三文魚飯🤣好fun我同朋友一人叫咗一杯野飲:柚子生薑蜜同埋菠蘿青檸梳打。
我地擺咗係個醬油碟度,再食,所以就唔會整爛咗食唔到。

我同朋友一人叫咗一杯野飲:柚子生薑蜜同埋菠蘿青檸梳打。

2019-03-25
  • 芝士玉子燒
之前食過一間鰻魚釜飯難食到暈,之後一直對釜飯印象都唔好覺得好難食,唔敢再試點知今日女朋友話帶好食好野,去到見到門口一堆釜飯係到,女朋友話食過好好食想帶我黎試下即刻冇唒心情,不過見佢咁極力推薦,唔想掃佢興,唯有試下啦餐廳大部分2人/4人枱都係卡位、坐得幾舒服、唔逼,同埋幾有私隱度餐牌d食物相好靚,食物既實物同相都係差唔多既,冇呃人而且選擇都好多溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律($58)豆腐好滑,溫泉蛋流心好正,一d都唔腥2樣都同個芝麻醬好夾,好清新海哲好彈牙胡麻吞拿魚牛油果($78)一大塊好長既吞拿魚包住一片牛油果同一堆青瓜絲,同之前個沙律一樣好清新面頭有d吞拿魚溶,加上蔥花同芝麻,令到食落更香蒜香牛油焗雜菌($88)菇味、蒜味、牛油味都好濃,同埋好熱煙肉扒陶板燒($138)鐵板燒食得多,陶板燒真係第一次食唔好見下面個火好猛,燒到食完仲係咁大火,由於係陶板既關係,燒左10至15分鐘d肉唔會燶,全程d肉都好熱,煙肉扒都唔會燒到好乾,仲會食到有肉汁廣島蠔釜飯($118)釜飯配埋茶漬同紫菜漏斗轉完一次就可以開蓋食得釜飯係將米、高湯、食材放入鍋入面一齊煮所以d飯吸唒高湯同埋蠔既味道,食落同蠔一樣都好鮮甜同
即刻冇唒心情,不過見佢咁極力推薦,唔想掃佢興,唯有試下啦

餐牌d食物相好靚,食物既實物同相都係差唔多既,冇呃人
而且選擇都好多

溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律($58)
溫泉蛋蟹肉胡麻豆腐沙律
豆腐好滑,溫泉蛋流心好正,一d都唔腥
2樣都同個芝麻醬好夾,好清新
海哲好彈牙

胡麻吞拿魚牛油果($78)
胡麻吞拿魚牛油果
面頭有d吞拿魚溶,加上蔥花同芝麻,令到食落更香

蒜香牛油焗雜菌($88)
蒜香牛油焗雜菌

菇味、蒜味、牛油味都好濃,同埋好熱

煙肉扒陶板燒($138)
煙肉扒陶板燒

鐵板燒食得多,陶板燒真係第一次食

廣島蠔釜飯($118)
釜飯配埋茶漬同紫菜
漏斗轉完一次就可以開蓋食得
釜飯係將米、高湯、食材放入鍋入面一齊煮
所以d飯吸唒高湯同埋蠔既味道,食落同蠔一樣都好鮮甜
同係第2間食既真係完全2樣野,唎到好味好多
絕對唔係用釜飯鍋裝白飯再鋪食材,因為係會食得出d飯真係好好味
食到一半仲可以落埋茶漬同紫菜,另有一番風味,正呀
2019-03-19