2019-03-28 87 浏览
期待左好耐嘅岩鹽大餐,今日blue Monday終於有機會獎勵下自己喇!8點到門口,已經有少量人龍排隊,好彩餐廳坐位夠多,都係等左15分鐘。由好想食魚生飯,到俾門口即叫即整嘅釜飯吸引左,再坐低見到餐牌,食品種類真係花多眼亂@@一輪爭扎後,好彩落單後大約10分鐘,嘢食就陸續嚟到。頭盤-溫泉蛋蟹肉胡麻沙律溫泉蛋加上芝麻醬配滑滑嘅豆腐,口感惹味得嚟又清新,食完即刻開胃晒小食-穴子明太子玉子燒唔好俾佢平凡嘅外表呃左,其實內有乾坤。切開佢,明太子就好似流心蛋咁湧出嚟。食落口,名副其實岩鹽出品,明太子加埋岩鹽,味道濃郁。如果再配碗白飯,就一流喇!小食-蟹味噌甲羅燒伴法包睇餐牌嘅時候,已經知道係一碟好精緻嘅小食。嚟到嘅時候,仲好細心咁幫我地攪拌好配料,直接就可以享用喇。多士細細塊,但好脆,一啖就食晒小食-雜錦吉列海鮮串一向係炸物控嘅我,見到雜錦海鮮串,就知道係為我地依啲選擇困難症嘅人而設。一份有4款海鮮(蝦,墨魚,三文魚,帶子),睇配料都覺得係豪華吉列海鮮併盤。最深得我心係帶子同大蝦,脆而不膩,size仲啱啱好,一啖一粒主菜-和風牛肉釜飯等左成晚嘅主角-釜飯。見到份飯,又再俾佢嘅外表呃左,原來盅仔細

一輪爭扎後,好彩落單後大約10分鐘,嘢食就陸續嚟到。

頭盤-溫泉蛋蟹肉胡麻沙律

小食-穴子明太子玉子燒

小食-蟹味噌甲羅燒伴法包

小食-雜錦吉列海鮮串

主菜-和風牛肉釜飯
等左成晚嘅主角-釜飯。見到份飯,又再俾佢嘅外表呃左,原來盅仔細細,份量係好多。牛肉冇因為焗飯焦嘅時候焗到老晒,仲有泡茶俾我地自製茶飯。驚喜嘅除左牛肉好食之外,配料都好充足,竟然連栗子都有。最貼心係個沙漏,原來係俾我地計住1分鐘就落醬汁。又好服務又講求食物品質,真係要俾個like