2021-11-08
這一間小曼谷泰國美食位於元朗教育路,現在都可以食到道地菜色,而呢一間係食泰國菜嘅店舖.海鮮孖寶 $218牛油蒜蓉燒大聖子皇(3隻)牛油蒜蓉烤青口(半打)呢兩款大煙子皇/青口賣相當之吸引😲,睇見都流哂口水,面上擺放不同嘅配料增添味道😙,而去嘅聖子皇超大隻口感煙韌味道都好鮮味😋,青口肉質都好嫰口味道都好鮮甜😋!.椰汁雞湯 $82呢一窩雞湯好香椰汁味😙,奶白色都好吸引😮都好相飲🤔,飲到入口好香好滑口味道相當之唔錯😋又帶有雞香味😙,尤其是佢嘅雞份量非常足料!.泰式鮮蝦炒金邊粉 $79呢碟金邊粉望著都幾好🤔,佢嘅金邊粉食到入口感覺都軟滑,而味道都唔錯😋,D鮮蝦都好爽口彈牙味道都好鮮!.黃咖哩雞肉 $90呢一窩黄咖哩雞肉好香咖哩味😙佢嘅黃咖哩十分之濃郁,而佢嘅雞肉味道十足,沾滿黄咖哩令到雞肉更加好味😋,雞肉肉質嫩滑又有咬口!.泰式燒原隻鮮魷 $116呢碟鮮魷大大條真係睇得吓😲,佢嘅賣相十分之吸引😍,真係睇得又食得,食到入口口感煙韌,味道都好鮮味😋!.泰式炸春卷 $76金黃鬆脆嘅外皮😮,十分之吸引,望著就想食🤔,春卷包住豐富嘅配料,食到入口味道十足😋都好有口感!.珍多冰 $35呢杯珍多冰賣相都幾好🤔
海鮮孖寶 $218
牛油蒜蓉燒大聖子皇(3隻)
牛油蒜蓉烤青口(半打)
椰汁雞湯 $82
泰式鮮蝦炒金邊粉 $79
黃咖哩雞肉 $90
泰式燒原隻鮮魷 $116
泰式炸春卷 $76
都好有口感!
珍多冰 $35
呢杯珍多冰賣相都幾好🤔,好有道地風味🤔,佢嘅配料咬落粒粒口感,飲到入口味道甜度恰恰好😋都算幾好飲!
*價格又唔貴,食物都幾好,款式又多,又食到道地嘢,值得試吓*