2021-10-21
咁啱同朋友係元朗做完嘢,到咗晚飯時間,醒起想食泰國嘢食,所以就嚟到呢間餐廳啦!平時成日經過,今日終於有機會食啦!我特別中意食炸嘢,泰式拼盤,兩個人叫個細拼盤已經好豐富,有齊蝦餅、魚餅、春卷,蝦餅外皮炸得香脆,爽彈美味,幾樣食物一齊食好豐富!魚餅好大舊,而且炸得好脆,超抵食呀!食泰式嘢點少得串燒,我哋點咗沙嗲牛肉、雞肉串燒,我比較中意食雞串多啲,點埋啲沙嗲醬夠晒惹味!青咖哩海鮮已經夠惹味,配埋蒜蓉包,點停到口呢?所以得地一啖接一啖食唔停口,裡面有青口呀、魷魚、泰式飛天炒通菜,炒得好香口同惹味,特別加咗啲豆醬去炒香,同平時中式炒通菜係有啲唔同,中食炒菜嘅可以試吓呢個。芒果沙冰,之前天氣比較熱個陣飲呢杯飲品就啱晒啦!芒果香特別濃郁,食完啲辣吃要似返杯凍飲嘆吓啦!總結一下,我覺得呢到嘅青咖哩幾好食,有幾滾嘅椰香味,配埋蒜蓉包點醬好食呀!