2013-02-19 1111 浏览
中午刚好路过这所餐廳,便进去品尝它的午餐。里面,有很多空桌子,我随便挑了一张便坐下。它的菜单写了不加味精。我点了一个午餐,芥蘭炒鸡肉配例汤、饭和一杯饮品。上菜的速度还挺快。喝了例汤,肯定是味精汤。芥蘭炒鸡肉,只有4片鸡肉,很鹹。叫了一杯热檸水,杯子很髒,水都没有填满,热檸水只佔了杯的一半。饭还可以。以后都不会再去!
中午刚好路过这所餐廳,便进去品尝它的午餐。
里面,有很多空桌子,我随便挑了一张便坐下。
它的菜单写了不加味精。
我点了一个午餐,芥蘭炒鸡肉配例汤、饭和一杯饮品。
上菜的速度还挺快。
喝了例汤,肯定是味精汤。

芥蘭炒鸡肉,只有4片鸡肉,很鹹。

饭还可以。
以后都不会再去!
2012-03-21 960 浏览
突然間好想食煲仔飯 , 坤記又無book 到位. 惟一的選擇就係嚐囍. 之前食過一次嚐囍, 覺得麻麻地. D野食好咸. 去到都8點幾九點la . 但係都係坐滿人ge ! 我覺得嚐囍真係好嘈, 呢到又唔係大. 但係真係好似酒樓咁嘈煲仔飯要等得耐 , 就拿拿林落左單先. 我覺得白鱔幾好食的 , 但係男朋友唔中意食 . 惟有簡第二D, 窩蛋牛肉係我的最愛 . 再叫多個臘味滑雞 . 一個煲仔飯大約50蚊. 如果係真係有質素的話. 呢個價錢是值得的等左一陣, 就諗住叫個菜, XO醬西蘭花炒先魷 . 以為炒先魷會上先過煲仔飯, 但係都係要等好耐 = = . 最後三樣野一齊上. XO醬西蘭花炒先魷 . XO醬味道唔突出. 好似無落過咁濟, 份量正常, 偏咸, 用來送飯幾好. 西蘭花係底果到索晒D汁, . 西蘭花炒得幾好 , 唔會太硬 / 有生味. , 重有蔥段同草菇同紅蘿葡絲一齊炒! 窩蛋牛肉: 有時D店鋪會同肉餅, 但我偏愛牛肉片, 比較原汁原味, 十分足料! . 急不及待要攞D蛋去D飯到. 加上甜豉油, 真係令人食指大動>< ...牛肉片幾滑, 又
之前食過一次嚐囍, 覺得麻麻地. D野食好咸.

去到都8點幾九點la . 但係都係坐滿人ge !
我覺得嚐囍真係好嘈, 呢到又唔係大. 但係真係好似酒樓咁嘈

. 再叫多個臘味滑雞 .

等左一陣, 就諗住叫個菜, XO醬西蘭花炒先魷 .

以為炒先魷會上先過煲仔飯, 但係都係要等好耐 = = .
最後三樣野一齊上.
XO醬西蘭花炒先魷 ($ 55 )
窩蛋牛仔肉煲仔飯!
窩蛋牛肉: 有時D店鋪會同肉餅, 但我偏愛牛肉片, 比較原汁原味, 十分足料! . 急不及待要攞D蛋去D飯到. 加上甜豉油, 真係令人食指大動>< ...牛肉片幾滑, 又入味! .
臘味滑雞煲仔飯!
臘味滑雞 : 臘味係煲仔飯的最佳拍檔! .
臘味的香味滲晒入去D飯到. 油d都唔緊要, 好食就得LA . : DD . 臘味有臘肉, 臘腸同潤腸, 我唔係咁中意食臘味 , 因為覺得好咸, 所以無咩點食, D雞就肥左D , 都幾滑ge .
相比之下臘味滑雞充滿油香,
而窩蛋牛肉就較清淡了.

飯焦: 同坤記的差唔多 , 像禾蟲,一樣的飯焦, 正

坐到10點, 淨返一半客人, 員工圍在一起食飯 , 很温馨.
2012-03-19
XO醬西蘭花炒先魷 ($ 55 )
窩蛋牛仔肉煲仔飯!
臘味滑雞煲仔飯!
  • 煲仔飯
2012-02-01 848 浏览
朋友一直都推介呢間啲煲仔飯好食過坤記,今日終於都抽到時間嚟試吓。我地一行四人六點半到已經到左,所以唔駛等就有位。不過我地座低冇幾耐已經有人排隊,所以想嚟試就要早或訂位喇。呢度環境真係比坤記好,乾淨而且座得闊落。我地叫左三個煲仔飯臘味田雞煲仔飯: 臘腸比較硬,但潤腸就好好味,啲田雞唔會太鞋白鱔滑雞煲仔飯:啲鱔好肥好厚肉,可惜雞我就覺得唔夠滑,但都好大件窩蛋牛仔肉煲仔飯:本來以為係肉餅,點知係牛肉片,所以我覺得麻麻地。但佢地比坤記好既係佢地隻蛋上枱時都未熟哂,所以我地可以撈勻佢。總括嚟講個煲仔飯真係唔錯,足料,飯焦脆卜卜。而且加埋佢地啲甜豉油就好好味因為我地知道煲仔飯有排等,所以另外叫左兩個小菜,椒盬鮮魷及海味雜菜煲。個椒盬鮮魷就好鹹,但食得出啲鮮魷新鮮,所以好彈牙海味雜菜煲:好多料,但我覺得個湯啲鹹味蓋過左海味的鮮味。佢地啲野真係好足料,所以最後我地都食唔哂啲野。仲有佢地有個男伙記跟野跟到足,唔會嗰頭應左你,但結果又冇做到。

呢度環境真係比坤記好,乾淨而且座得闊落。
我地叫左三個煲仔飯
臘味田雞煲仔飯
白鱔滑雞煲仔飯
窩蛋牛仔肉飯
個椒盬鮮魷就好鹹
,但食得出啲鮮魷新鮮,所以好彈牙
椒盬鮮魷
海味雜菜煲:好多料,但我覺得個湯啲鹹味蓋過左海味的鮮味。
海味雜菜煲
2012-01-31
臘味田雞煲仔飯
白鱔滑雞煲仔飯
窩蛋牛仔肉飯
海味雜菜煲
2012-01-19 528 浏览
原本想去坤記食煲仔飯, 好可惜只是6點半多, 坤記正店副店已爆滿, 就算已訂位的都要在門口等, 店員態度都不太好, 說無位, 九點半後再來吧! 最後我們便去了這間, 這店位置都算偏遠, 但店對面有個小巴站去旺角, $14位我地搭堅尼地城電車, 落車後還要行一段路, 離遠已見很多人在排隊等位, 2人枱我們排第3張, 我們叫了清炒白菜仔, 油鴨蠟味煲仔飯, 窩蛋牛肉煲仔飯清炒白菜仔 - 白菜仔夠新鮮, 有少許蒜蓉香味, 但不會太油油鴨蠟味煲仔飯 - 油鴨偏硬, 肉質死實, 好像過熟, 有些咬不開的, 潤腸蠟腸還可以, 味道是不錯的窩蛋牛肉煲仔飯 - 感覺普通一些, 沒有太大特別, 味道還可以

2012-01-07
2011-11-14 378 浏览
時代不斷進步,本來一些屬於冬天的食物,已經變成一年四季,不分傷春悲秋,也可以吃到。火鍋,煲仔飯,是最佳例子,正所謂不時不食,雖然一年365日全天候,還是留待冬天吃,才有風味,雖然,我偶然也會在身處三十多度的炎夏,開大冷氣來吃火鍋,煲仔飯的火山孝子。不論是身邊的朋友,甚至是遠在台灣的朋友們,不約而同地,對西環的坤記煲仔飯推崇備至,但這店的最大缺點,就是人氣太盛,如沒有訂位的話,隨時等上很長時間,而且有很多人,批評其服務不佳。年前在西環北街落戶的"嚐囍",背景是坤記的大廚,走出來開的煲仔飯店。環境比坤記的闊落,與坤記一樣,以炭爐煲仔飯作招徠。除此之外,還有其他小炒供應,實行多線發展。店內馳名的白鱔煲仔飯,來到時已賣光,轉向黃鱔埋手,另外併臘味,始終煲仔飯與臘味是最佳拍檔。用炭爐煲的時間比較長,這晚食客不多,大約等上半小時左右。黃鱔質感爽滑,味道鮮甜,臘味有潤腸,臘腸等等,質素不錯,潤腸入口甘香油潤,沒一點澀味。飯身做得畢挺,不過濕,但最可惜,最重要的一環:飯焦,失手了。飯焦色水不焦,入口很硬,咬下去,牙有點痛。本來不錯的煲仔飯,最後"臨尾香",栽到在飯焦身上。很懷念坤記的那一口,香脆酥化,

很懷念坤記的那一口,香脆酥化,帶有焦香,外表烤得像蟲的飯焦。嘩,想起都不得了。
2011-06-24 263 浏览
被同區知名煲仔飯店「冷落」的經歷(http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2162690),令我猶有餘悸之際,又收到風,西環北街開了一間路線相近的食肆。一到埗,發現這兒給我們的感覺好很多。地方較寬敞(舖面很深)、down-to-earth卻明亮又新淨。人雖多,但門口附近有數張椅子供人坐著等位。不是甚麼奇事,但相比之前的「惡夢」,就讓我覺得這兒對客人真係好!門口有塊水牌,我們點了其上的一款推介:花膠海味吉品煲,還有蠔仔肉碎芥蘭和臘味煲仔飯。人多,菜要稍為等一下。菜端來了,正有著街坊舖的一大優點:足料實在。特別是吉品煲,花膠和魚肚佔了煲仔的大部份空間,而且吃得出來貨質素不差!在兩餸一湯動輒八、九十元的今天,要一家大小落街解決一餐,其實不乏動機:只要好食、抵食和舒適,要成為大眾飯堂,就是如此簡單!嚐囍實在做到了 VFM (Value For Money)!新中華關門後,該可在市佔率上更進一步吧!

被同區知名煲仔飯店「冷落」

舖面罕有的深,侷促感大為降低
門口有塊水牌,我們點了其上的一款推介:花膠海味吉品煲,還有蠔仔肉碎芥蘭臘味煲仔飯。人多,菜要稍為等一下。

蠔仔肉碎芥蘭,舖在其上的材料十分豐富
成煲都係料的花膠海味吉品煲,抵!
臘味煲仔飯,又係勝在料多

2011-01-21
舖面罕有的深,侷促感大為降低
蠔仔肉碎芥蘭,舖在其上的材料十分豐富
成煲都係料的花膠海味吉品煲,抵!
臘味煲仔飯,又係勝在料多
  • 花膠海味吉品煲
2011-04-10 104 浏览
平時食佢外賣多 已經好好味所以要決定試佢一次堂食次次夜晚行過都見佢勁多人今晚都唔例外啦食左海味雜菜煲  -都係同其他果d差唔多, 不過賣相好白鱔田雞飯  -好多飯椒 好脆椒鹽9肚魚   -好夠熱 不過我覺得佢全部野都savory左少少
平時食佢外賣多 已經好好味

所以要決定試佢一次堂食

次次夜晚行過都見佢勁多人
今晚都唔例外啦

食左
海味雜菜煲  -都係同其他果d差唔多, 不過賣相好
白鱔田雞飯  -好多飯椒 好脆
椒鹽9肚魚   -好夠熱

不過我覺得佢全部野都savory左少少

2011-04-10
2011-03-01 115 浏览
一真想試試這間馳名於西環的煲仔飯餐廳趁着這晚的溫度仍低於20度趕快來個最後衝刺免得日後天熱煲仔飯會停售臘味排骨煲仔飯 $46:這是我的選擇一揭開蓋就發現似足料材料鋪滿了整個煲面排骨和臘味都是高質素只是不明白為何臘腸和潤腸都頭頭尾尾?油鴨滑雞煲仔飯 $46:不是我的選擇只嘗了兩囗滑雞肉質鮮嫩,只是肉不多菜心炒牛肉$46:很簡單的菜式炒得惹味嚐囍的出品和同樣因煲仔飯馳名的新翠華各有千秋!其實說起煲仔飯雄據於西環的還有坤記但坤記的服務實在太差可能坤記係出名得滯啦,唔憂做我寧願選擇這裹總好過選擇那個的所謂少年食神推介的坤記!
一真想試試這間馳名於西環的煲仔飯餐廳
這是我的選擇
一揭開蓋就發現似足料
材料鋪滿了整個煲面
排骨和臘味都是高質素
只是不明白為何臘腸和潤腸都頭頭尾尾?
油鴨滑雞煲仔飯 $46:
不是我的選擇
只嘗了兩囗滑雞
肉質鮮嫩,只是肉不多

菜心炒牛肉$46:
很簡單的菜式
炒得惹味
煲仔飯的精髓!
嚐囍的出品
和同樣因煲仔飯馳名的新翠華各有千秋!

其實說起煲仔飯
雄據於西環的還有坤記
但坤記的服務實在太差
可能坤記係出名得滯啦,唔憂做
我寧願選擇這裹
總好過選擇那個的所謂少年食神推介的坤記!
2011-02-23
煲仔飯的精髓!
2010-12-28 108 浏览
在假期最後一天正在苦惱著晚餐的落腳點時,手中新出爐的雜誌提供了一個不錯的選擇。 好,就試試吧!飯店名字叫 “嚐囍” ,是位於西環北街的新進排隊食店,熱賣的是煲仔小菜。人生路不熟,在中環跳進電車一心以為‘打丁’去就是了,誰知我卻上錯了車。原來到北街最近的電車站是山市街,但我坐著的卻是往屈地街電車總站的‘丁丁’。 做人本應這樣,錯了就認並立刻改過,聽取司機指引下馬上轉搭下一班往堅尼地城的‘丁丁’。 下車後向前行、到街頭轉左,舉頭一望就看到了“嚐囍”。等了三數張檯,期間發現大部份人都點煲仔飯,心中已暗暗打算了。我點了最平凡的梅菜肉餅煲仔飯、還加了一條臘腸,再來一碟椒絲腐乳唐生菜。說真的初時只覺味度一般,沒有什麼值得誇獎。 但愈食卻愈滋味,飯焦脆卜卜很可口,臘腸香而不膩。看見另一檯點了的羊腩煲很吸引,下回一定要試試啊!後記:即將離開時見到外賣薄餅送來,奇怪?原來是老闆與員工的夜宵,看來這位老闆很體貼員工呢,不錯!

2010-12-27
  • 煲仔飯、羊腩煲
2010-08-10 279 浏览
煲仔飯做到成巷成市,但小弟惟好炭爐砂煲煲仔飯,貪其飯粒乾爽兼具炭香,但由於用炭爐煲飯所需時間較長,所以現在已買少見少,有聞西環有間專營炭爐煲仔飯,所以老遠也要約朋友一試。嚐囍位於西環內街,門面不大,但鋪面深長,位置甚多。小店裝潢簡約,深棕色桌椅配上米白牆身,牆上掛有數幅山水畫及寫上是日推介的小黑板,而近門較窄位置則用上牆鏡來增加空間感,整體感覺舒適自在,但越深入店內,手提電話接收漸弱哩。 食物方面,這裡除了有一般的中式小炒,還有火鍋及馳名的炭爐煲仔飯和砂煲煲仔菜。由於我們一行三人還有一位朋友未到,所以還未決定點甚麼菜,不過也先為煲仔飯下了單,因為有聞平均也要等近三十分鐘,而其餘菜式也等到朋友來時才加單。 白鱔排骨煲仔飯 $46:等候期間偷看廚房,煲仔飯果然逐煲以炭爐煮,所以最後也要近四十分鐘才上檯。揭開砂煲蓋,未吃已聞到陣陣炭香;而鋪面除了有白鱔和排骨外,還有椒絲和蔥粒,紅綠相襯,賣相很好。 加入豉油拌勻,近煲中的飯粒乾爽卻不失綿軟,而旁邊的則脆口帶著焦香,兩者各有特色;由於煮的時間較長,所以飯粒滲滿白鱔的鮮味及排骨的肉香,配合略帶甜味的豉油,口感與味道確是一絕。食材方面,白鱔雖不

加入豉油拌勻,近煲中的飯粒乾爽卻不失綿軟,而旁邊的則脆口帶著焦香,兩者各有特色;由於煮的時間較長,所以飯粒滲滿白鱔的鮮味及排骨的肉香,配合略帶甜味的豉油,口感與味道確是一絕。食材方面,白鱔雖不及黃鱔鮮甜,但也嫩滑肥美,濃郁的豆豉滲進肉內,令白鱔更覺惹味;而排骨也肥瘦適中,一樣用上豆豉作調味,煮得夠腍也很入味。
最後還有炭爐煲仔飯的精華,就是黏著煲邊的飯焦。飯焦略帶焦黑,炭香味最濃郁,入口不會太硬,而且薄脆香口,當作佐酒小吃也未嘗不可。整體而言,質素雖比新翠華稍遜,但總算做到色香味俱全,值得推介。

避風塘炒辣蝦 $68:店員極力推介之作。用上新鮮大蝦,煎香後以避風塘炸蒜處理。蝦肉爽口彈牙,味道比坊間一般的避風塘菜式較為溫和,惹味得來卻不會太辣,故沒有掩蓋了蝦的鮮甜;而炸蒜也不會過份鹹,只是略嫌不夠乾身,但味道也很好。

椒鹽鮮魷 $50:粉漿不算太厚,也不會炸得過份乾身,但鮮魷口感較韌,而且椒鹽味不夠重。聽朋友說上次來時較好吃,今趟似乎有點失準吧。
失傳一字骨 $52:醬汁較稠,顏色呈深棕色,帶有刺鼻的醋酸味;但入口沒有想像中般濃烈,味道就像比較酸的糖醋排骨,開胃醒神,而且份量十足,所以如果不太好肉類,便可以省去哩。

啫啫通菜煲 $35:啫啫通菜味道濃郁,惹味香口,但沒有一般啫啫菜式燙口那種快感,如果能夠熱一些會更好。

整體而言,味道達合格水平以上,但還未算頂級,不過價格相宜,單單以炭爐煲仔飯而言,也值得一試再試。服務方面,店員年紀較大,但卻帶有街坊般的親切,而且殷勤有禮,不時提醒我們等候需時,如要加單要盡早決定。

如果大家走經附近又好炭爐煲仔飯,不妨到嚐囍一試。

白鱔排骨煲仔飯 $46
店內不大但不算擠迫
真正炭爐煲仔飯
  • 炭爐煲仔飯
2010-07-19 77 浏览
朋友介紹話嚐囍幾好食便上openrice 找找看見到有 馬上去試 個個都話好無什麼意思麻 睇下系咪真系講到禁同老婆2 個人去到見到人山人海便知賴野(無book位)2個人嗌了4樣野( 台都無位擺)蕉鹽9肚魚 好香,皮好趣,魚都好滑,(下次試其他蕉鹽野)清蒸倉魚好大條,幾滑,唔腥,火候剛好,麵醬蒸勝瓜呢個有dd 失忘,大多麵醬,太鹹 =,=最後的主角鹹魚臘味煲仔飯主角個然系最後先出場,等了40 分鐘(可能多人)d姐姐話無辦法,因為碳火煮,快唔到臘味的油滲落去飯度 ㊣鹹魚好香,飯底好靚,個飯蕉仲可以成個起出來的,好好好好好食,好有水準(比坤記有過之而無不及,坤記d 飯有時未過骨的,試過幾次)等45 分鐘都無問題,因為我同老婆覺得好好食埋單唔洗$200地方大,清潔,地下無痴邋邋,d姐姐好熱情,一定再來
朋友介紹話嚐囍幾好食
便上openrice 找找看
見到有
馬上去試 個個都話好無什麼意思麻
睇下系咪真系講到禁

同老婆2 個人去到
見到人山人海便知賴野(無book位)
2個人嗌了4樣野( 台都無位擺)

蕉鹽9肚魚

好香,皮好趣,魚都好滑,(下次試其他蕉鹽野)
清蒸倉魚
好大條,幾滑,唔腥,火候剛好,
麵醬蒸勝瓜
呢個有dd 失忘,大多麵醬,太鹹 =,=
最後的主角鹹魚臘味煲仔飯
主角個然系最後先出場,等了40 分鐘(可能多人)
d姐姐話無辦法,因為碳火煮,快唔到
臘味的油滲落去飯度 ㊣
鹹魚好香,
飯底好靚,
個飯蕉仲可以成個起出來的,好好好好好食,好有水準
(比坤記有過之而無不及,坤記d 飯有時未過骨的
,試過幾次)
等45 分鐘都無問題,因為我同老婆覺得好好食

埋單唔洗$200
地方大,清潔,地下無痴邋邋,d姐姐好熱情,
一定再來
2010-07-16
2010-07-19 74 浏览
一行5人 8:30pm 諗住walk in 食坤記 不過當然出左名0既 點會咁容易就俾你食得到丫.....即上onpenrice再search一下類似的附近飯店 就膽粗粗搵呢間唻試下囉冇訂到位 所以都要等左廿幾分鐘先入得 而且都見到好多人 入到唻 係訂左位0既 咁多人食 個心都冇咁驚哈~又俾我撞手神 又真係幾好味喎~ 豬骨煲 (見到有呢個菜式即刻想比較下 到底係咪出名就係好食呢?!)一唻到先飲啖原味湯 ~um~ pass~ 再不下不下 除左豬骨6,7舊仲有雞腳仔 都幾入味 其他配菜都新鮮 冇咩雪味 腐竹都軟身 沙嗲黃金爆鱔球香脆惹味 由其洋蔥爆得香 辣辣地 呢味配啤酒就冇得頂!! 薑蔥魚頭煲呢個菜唻0既時候 大家忙住食豬骨煲 擺左陣 大概十零分鐘啦 都keep住聽到佢吱吱聲 有時煲仔菜都未必可以真係夠熱家嘛 一凍左就會開始腥 由其係魚 卒之醒起都係快d食左先 一liu 開 嘩,d煙都仲係咁標上唻!! 仲等咩 即嘆啦 ~ 都正播 有魚味冇腥味 另外火腩同豆腐都出奇地好食喎 下次唻都會reorder 田雞鱔煲仔飯雖則又真係要等幾等 差不多30mins 下

咁多人食 個心都冇咁驚

哈~又俾我撞手神 又真係幾好味喎~

其他配菜都新鮮 冇咩雪味 腐竹都軟身

沙嗲黃金爆鱔球

香脆惹味 由其洋蔥爆得香 辣辣地 呢味配啤酒就冇得頂!!

薑蔥魚頭煲

另外火腩同豆腐都出奇地好食喎

下次唻都會reorder

田雞鱔煲仔飯

雖則又真係要等幾等 差不多30mins 下次都係一坐低就嗌左先穩陣 不過中途有好食0既野

食住等 又唔係覺得好耐囉 始終即叫即整 冇計啦

若然咁鬼快有得食 即係煲定啦 就唔係叫煲仔飯架喇播 冇左個種風味 有時等 都ok0既

香味就差少少 田雞都幾滑 鱔就都爽口0既 若然飯焦再香d 就good哂~

紅酒銀紙焗3吋骨

阿姐猛咁推薦我食 見佢咁熱情 就試下啦 第一眼先見到脤卜卜0既銀枕頭 剪開就聞到成陣紅

酒味 都幾得意喎 食落味道確實唔錯0既 平時一般紅酒配牛肉的嘛 今次換下豬仔上場 都OK

好食喎又

同坤記舊鋪比 煲仔小菜款式比較多 唔洗食來食去都係得幾味嘛 有新鮮感得唻味道又好

埋單一共 3舊 ($ 300) 以食物質素唻睇 都絕對可以再幫襯 !!
2010-07-18
庆祝纪念
纪念日
  • 以上所叫的都可以
2010-07-03 109 浏览
聽人講呢間啲煲仔飯拍得住西營盤坤記,傳聞係坤記大廚走出來開的,咁就一於去試吓,星期四晚打去訂星期五晚2位,訂6:30pm,佢叫我早啲6:00pm得唔得,事關如果6:00pm坐滿左就好難比位我喎,但我話未放工,盡量6:20pm啦,咁佢話OK。咁當晚6:15pm去到,餐廳都好寬敞,樓底好高,環境好過坤記。但只坐得1成人,鬼咁多吉枱,職員叫我是但揀張枱坐,我心諗早知使鬼訂枱咩,如果係坤記未夠6點已經坐滿人呢。2個人叫左生炒排骨,番茄蛋花豬膶湯,滑雞煲仔飯。生炒排骨一食就知係預早炸定,啲肉質鞋拾拾,仲唔係好熱。番茄蛋花豬膶湯,好似清水咁,求其切個番茄放落個湯度,完全無番茄味。等左35分鐘個雞煲飯終於到,雞唔滑兼無味,應該係冰鮮雞,飯唔香,豉油又無味,坤記好好多囉。總之唔會再幫襯囉...
2個人叫左生炒排骨,番茄蛋花豬膶湯,滑雞煲仔飯。
生炒排骨一食就知係預早炸定,啲肉質鞋拾拾,仲唔係好熱。

總之唔會再幫襯囉...

2010-07-02
(非会员)
2010-05-16 39 浏览
開左幾個月,成日見好多人等位, 今晚終於同老公豬去試下~~兩個叫左三樣野 :滑雞膶腸煲仔飯:個飯超掂, 啲飯夠硬有飯焦,只係落單個姐姐落錯咗, 膶腸變臘腸, 走嘅時候又有落錯單嘅情況, 真係要注意注意魚湯什菌浸勝瓜: 呢個都 ok, 價錢又唔貴椒鹽鴛鴦骨: 呢個普通而且好細碟, 唔抵食

開左幾個月,成日見好多人等位, 今晚終於同老公豬去試下~~
兩個叫左三樣野 :

魚湯什菌浸勝瓜: 呢個都 ok, 價錢又唔貴

椒鹽鴛鴦骨: 呢個普通而且好細碟, 唔抵食
2010-05-16
2010-04-26 38 浏览
幫襯過好多次, 值得推介店舖光猛企理食物方面我最鍾意係豬骨boil 同埋boil仔飯好香又足料小菜都係好好味, 食過椒鹽9肚魚和游魚, 珍珠骨, 大份得黎有酒家水準服務態度都好好, d staff 忙得黎都好有禮貌,始終做街坊生意, 好親切最好就係門口有錶位, 附近都有車位, 而家成日去啦, 個人覺得好食過坤記同埋好似好多野都幾正西環雖然多食肆但如此有heart的都的不多, 得閒食下d家常小菜這店會俾到驚喜大家
幫襯過好多次, 值得推介
店舖光猛企理
食物方面我最鍾意係豬骨boil 同埋boil仔飯