2021-06-19 30 浏览
《喜嚐鮮味火鍋💛》———————————————-#喜鍋海鮮火鍋小廚 🔥-先點咗餐前小食,日式胡麻醬冰菜健康又fresh,好適合夏天嘅開胃菜☀️另外店長為我哋推介咗蟹籽墨魚油炸鬼,油炸鬼難得炸得好香脆而唔油膩,墨魚膠爽口彈牙,上面鋪滿蟹籽,一啲都唔吝嗇😚-安格斯四品盛牛天梯賣相十分吸引,包咗安格斯牛頸脊、牛柳粒、牛展同牛舌。尤其中意牛頸脊,油花均勻,相當新鮮,入口嫩滑富牛香🐮-湯底選擇好元,亦有唔少火鍋料,當中最驚喜嘅係梅菜豬肉丸,無諗到原來梅菜肉餅都可以變肉丸咁打邊爐,創意十足😆自家脆響鈴卷亦十分香脆,豆腐味香濃😋-呢間火鍋店唔只服務好好,免費附贈圍裙同手機袋,非常貼心,仲要係間撐醫護嘅良心小店,點可以唔撐💪🏻 佢星期日至四晚share FB page 就有全單88折,抵食!-⭐ 參考價錢︰(另收加一)安格斯四品盛牛天梯: $268梅菜豬肉丸: $48自家脆響鈴卷: $48沙嗲鍋: $68日式胡麻醬冰菜: $38油麥菜: $28蟹籽墨魚油炸鬼: $58🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$300
《喜嚐鮮味火鍋💛》
———————————————-
#喜鍋海鮮火鍋小廚 🔥
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
安格斯四品盛牛天梯: $268
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$300
2021-06-17
2021-06-18 25 浏览
喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 (旺角).🔹重慶麻辣雞煲🔹.都黎食過兩次,但早前都係叫湯底打邊爐未食過雞煲,今日一改以往叫左個BB辣雞煲.食雞煲前左個招牌小食,蟹籽墨魚油炸鬼,滿滿嘅蟹籽,配埋脆卜卜嘅油炸鬼包住彈牙墨魚膠,好食!.雞煲份量半隻都幾多,入面有京葱洋葱,店員會主動過黎幫忙處理配料我地叫左入味嘅娃娃菜,粟米,黑柏葉同埋店員推介黑松露墨魚滑黑松露墨魚滑夠特別,都幾香,而且好彈牙😆特別一提佢有個promotion item就係時令海鮮盤二人份量,特價先$128,有扇貝,青口,大蝦,鮑魚等,全部都好新鮮,價錢又平飲品方面本身想叫一渣竹蓆茅根,點知依家鋪頭已經同左對面涼茶店合作,多左好多養生又清熱嘅飲品,我叫左支檸檬薏米,微酸煲勁開胃!.喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 (旺角)旺角上海街428號地舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #旺角美食#喜鍋 #火鍋

🔹重慶麻辣雞煲🔹

雞煲份量半隻都幾多,入面有京葱洋葱,店員會主動過黎幫忙處理

黑松露墨魚滑夠特別,都幾香,而且好彈牙😆

—————————————————————-
老公生日,不愛浪漫西餐、只愛火鍋雞煲🤣🤣可能這就是男人的浪漫😌近近哋喺老公放工附近搜尋一下,見到這間海鮮火鍋評價不錯,book定枱😉門口見到很大個魚缸,啱曬愛海鮮的我們😜坐咗四人卡座,舒適服務非常好👍點樣半隻麻辣雞煲小辣,分量不少配菜很多呢,雞肉好嫩好入味,唔會太鹹見到魚缸當然要食海鮮啦😍時令二人海鮮盤 $128簡直超值,全部用相靚海鮮南非鮑、紮紮跳大蝦、大元貝、大蜆和青口,各有兩隻我兩個人真perfect🥰🥰海鮮嘅新鮮就一定好食,更何況高質海鮮,南非鮑非常爽口彈牙呢,雖然唔算好大隻但勝在夠新鮮,而且洗得好乾淨😝蝦真係冇得輸,非常之大隻,爽口鮮甜,啖啖肉,要分三四啖先食得曬😂😂蜆開口即食超級鮮味仲有其他配菜都唔錯蜆蚧鯪魚球 傳統嘅味道👍👍手打墨魚丸值得一讚,大大粒好彈牙.粒墨魚好感非常好.果然係手打😬社交平台分享仲有八八折添,兩個人食咗五百幾蚊捧住個肚走,食材真係新鮮下次約埋四個人呢仲可以送安格斯四品盛牛天梯🤩🤩

門口見到很大個魚缸,啱曬愛海鮮的我們😜

坐咗四人卡座,舒適服務非常好👍

見到魚缸當然要食海鮮啦😍

下次約埋四個人呢仲可以送安格斯四品盛牛天梯🤩🤩
庆祝纪念
生日
2021-06-12 2335 浏览
同老友喺上海街行完老店,見到這間海鮮火鍋門口養住魚缸,好多嘢食喎,仲有八八折,一於試吓😬餐廳有兩層,樓下卡座為主,樓上有大枱,店員服務很好,周到,舒服嗰隻🤣兩個人點左半隻麻辣雞煲,今年幫我哋炒香,配料超級多,一揭開蓋非香噴噴😍呢度海鮮超新鮮,一於要試吓海鮮啦,見到佢哋剛好推出優惠二人時令海鮮拼盤$128,超值!非常有驚喜🤩🤩元貝大大隻,非常新鮮!用上南非鮑,仲要叼晒花添,海蝦真係令人讚嘆,喺街市見到要$180斤🥳🥳,兩隻超級大隻,手掌咁長,落鑊前仲喺度掙扎緊🤣🤣海蝦超級鮮甜,爽口有蝦味,係非常高質嘅靚蝦,南非鮑爽口彈牙,3分鐘剛剛好👍👍大蜆都好新鮮,青口不過不失啦🥳其他配菜都唔錯!手打墨魚丸,粒粒墨魚非常鮮甜,而且口感好豐富,見佢啲肉丸類全部都係手打👍👍仲有本地品牌潘芳堂嘅涼茶,當然要支持本地產業啦!甜到剛好,少少回甘,配火鍋真係絕配👍Like and share 社交平台仲有八八折,折完每日人頭唔使$300,認真超值,滿足!酸菜魚都超鍾意下次試下先😁

非常有驚喜🤩🤩

大蜆都好新鮮,青口不過不失啦🥳

酸菜魚都超鍾意下次試下先😁

2021-06-11 31 浏览
前幾日收到個電話,原來朋友就話想約我出黎食飯,順便去旺角買漫畫,咁我就搵左一日放左工之後出黎,見一見佢,同埋一齊食飯朋友想食火鍋,上網搵左資料,見喜鍋星期日至四晚分享社交平台全單就有88折,我見優惠都好吸引,所以就決定去食依間入到去環境除左整潔外,仲唔會有太多煙霧,坐得舒服,我見到餐牌上都有多款海鮮類,肉類,丸類,菜類等,除左火鍋配菜外,仲有熟食小食,選擇種類非常豐富我就叫左魚湯海鮮鍋$288湯底十分鮮甜,裏面有蜆、蟹(多膏)、蝦等,每樣海鮮都好新鮮,另外我見到有鮮檸酸菜魚鍋,聽講魚肉嫩滑,湯底酸酸辣辣,下次再同朋友黎食,會選擇依個湯底蟹籽墨魚油炸鬼$58款式較為特別,外皮脆口,墨魚彈牙,雙重口感雪花肥牛$128牛肉味香濃,而且有嚼口四寶餃$68可以食到四款唔同種類餃,皮薄足料,我就最愛雲吞,因為有大大粒鮮蝦烏冬$18烏冬食落軟滑,再吸一吸湯,每食一口,都充滿鮮味

我就叫左魚湯海鮮鍋$288

蟹籽墨魚油炸鬼$58
款式較為特別,外皮脆口,墨魚彈牙,雙重口感

雪花肥牛$128
牛肉味香濃,而且有嚼口

四寶餃$68

烏冬$18
烏冬食落軟滑,再吸一吸湯,每食一口,都充滿鮮味

2021-06-10 32 浏览
〰️至尊本地牛頸脊 $238顏色好靚,唔知係咪因為本地牛嘅關係,牛味都好濃郁!肉厚薄適中,份量對比起其他都好大份😎〰️秘製芝士墨魚丸 $68墨魚丸爽口彈牙,仲有食到粒粒墨魚肉!咬開中間勁多芝士😂店員仲勁細心提我食嘅時候小心啲爆汁🤣🤣〰️蟹子墨魚油炸鬼 $58見到寫住係推介就叫左嚟試一試,油炸鬼咁食法真係第一次,墨魚滑釀左起油炸鬼到,炸到好脆好香口,感覺好新奇🤪〰️日式胡麻醬冰菜 $38一直都覺得冰菜嘅質感好特別好得意!但就未食過咁爽脆嘅冰菜🥰再配上麻醬,感覺依然清新!用嚟做餐前小食一流🥰🥰〰️魚湯海鮮鍋 $228海鮮鍋有青口、蜆、蝦、蟹同埋菇類最初叫個時都心大心細,怕魚湯會腥!結果Even食到最後都係無架,個湯依然好鮮甜!!!!海鮮份量多之餘,啲蟹仲要超級多膏🤭🤭超級滿足!(如果唔係已經勁飽,仲想叫個唧唧墨汁魚面食試下🤭)🔍依家係社交平台打卡會送一個免費小食😗(我打卡送左冰菜😍)🔍分享佢地嘅社交平台page 仲有全單8.8折!〰️〰️📍 喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 (旺角)旺角上海街428號地舖
〰️至尊本地牛頸脊 $238
顏色好靚,
唔知係咪因為本地牛嘅關係,
牛味都好濃郁!
肉厚薄適中,
份量對比起其他都好大份😎

〰️秘製芝士墨魚丸 $68
墨魚丸爽口彈牙,
仲有食到粒粒墨魚肉!
咬開中間勁多芝士😂
店員仲勁細心提我食嘅時候小心啲爆汁🤣🤣

〰️蟹子墨魚油炸鬼 $58
見到寫住係推介就叫左嚟試一試,
油炸鬼咁食法真係第一次,

墨魚滑釀左起油炸鬼到,
炸到好脆好香口,
感覺好新奇🤪

〰️日式胡麻醬冰菜 $38
一直都覺得冰菜嘅質感好特別好得意!
但就未食過咁爽脆嘅冰菜🥰
再配上麻醬,感覺依然清新!
用嚟做餐前小食一流🥰🥰

〰️魚湯海鮮鍋 $228
海鮮鍋有青口、蜆、蝦、蟹同埋菇類
最初叫個時都心大心細,
怕魚湯會腥!
結果Even食到最後都係無架,
個湯依然好鮮甜!!!!

海鮮份量多之餘,
啲蟹仲要超級多膏🤭🤭
超級滿足!
(如果唔係已經勁飽,
仲想叫個唧唧墨汁魚面食
試下🤭)

🔍依家係社交平台打卡會送一個免費小食😗(我打卡送左冰菜😍)

🔍分享佢地嘅社交平台page 仲有全單8.8折!

〰️〰️📍 喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 (旺角)
2021-06-08 22 浏览
雖然近排天氣越嚟越熱,但係絕對唔會阻礙到鍾意打邊爐嘅小編約埋朋友一齊打邊爐嘅🧡最近同朋友嚟咗旺角喜鍋打邊爐🍲火鍋配料選擇多樣化、位置都夠闊落,味道都唔錯㗎😊_湯底方面餐廳提供多款選擇,今次小編就揀咗魚湯海鮮鍋$228,店員會即刻喺魚缸拎海鮮即煮,包括有蟹、花甲、青口、蝦等等,打邊爐之前仲可以飲下湯先!非常清甜😍另外餐廳最新推出鮮檸酸菜魚鍋同台式麻辣魚鍋,下次有機會同朋友試吓先💜_餐前小食:🥠蟹籽墨魚油炸鬼 $58🥬日式胡麻醬冰菜 $38今次叫嘅兩款餐前小食味道都有驚喜!蟹籽墨魚油炸鬼配上泰式酸辣醬好惹味,食嘅時候亦更有口感胡麻醬冰菜食落爽脆,十分開胃火鍋配料:🥩雪花美國肥牛 $128份量都算幾多,薄切肥牛口感剛剛好,食落亦帶有牛肉味🥟四寶餃 $68四款餃類分別係雲吞、水餃、韭菜、椰酸,小編特別喜愛韭菜餃,餃皮不會太厚,亦夠足料唐生菜 $28讚岐烏冬 $18另外餐廳做緊優惠❤️‍🔥星期日至四晚Share 社交平台Page 全單88折

_

_
餐前小食:
🥠蟹籽墨魚油炸鬼 $58
🥬日式胡麻醬冰菜 $38

胡麻醬冰菜食落爽脆,十分開胃

火鍋配料:
🥩雪花美國肥牛 $128
份量都算幾多,薄切肥牛口感剛剛好,食落亦帶有牛肉味

🥟四寶餃 $68

唐生菜 $28

讚岐烏冬 $18

2021-05-22 86 浏览
天氣開始熱 但係突然好想打邊爐所以同朋友隨意入咗一間試試雖然入到去舖頭唔係好大 但係啲位都幾闊落我同朋友兩個人就坐咗卡位呢度啲火鍋湯底款式都幾多不過由於我朋友超級鍾意海鮮嘅關係所以佢一眼就叫咗魚湯海鮮鍋🤣湯底到咗見到都幾多料真係有蝦有蟹有啲貝殼類😝雖然望落去個湯好清咁但係都幾鮮甜之後就叫咗個店員好推介嘅蟹子墨魚油炸鬼佢呢個點埋泰式辣醬又真係幾好味如果你本身係鍾意食墨魚餅嘅朋友呢個一定啱原來油炸鬼同墨魚肉都真係好夾🤣而嘢食方便分別叫咗下邊呢幾樣肥牛就係打邊爐唔少得嘅😆呢個美國雪花肥牛個樣好靚睇到啲顏色就知唔會話雪到變啡啡地嗰啲同埋每塊都好大塊tim粟米都好鮮甜好靚 粒粒都金黃色大大粒墨魚滑方面份量都唔少 同埋我鍾意佢都放咗幾多蟹子喺上邊撈埋一齊淥嚟食特別好食😆我個人好鍾意打邊爐食午餐肉所以呢個我都會必定叫😂🤣佢呢款唔餐肉有埋肉碎嘅 同埋唔會太鹹又厚切 份量都有成八件 所以鍾意食嘅朋友都可以叫😆另外就叫咗雙拼餃子 鳳城餃子同埋韭菜餃餃子皮夠薄 所以食起上嚟唔會成口麵粉 都幾唔錯都差唔多買單見到原來社交平台分享仲有折同埋都見到隔離四個人食嘅話送嗰個安格斯天梯都唔錯如果下次約齊腳都會嚟試多次🙈
天氣開始熱 但係突然好想打邊爐

時不時都會幫我哋主動加水
同埋佢哋講乜嘢真係都會好有禮貌
呢樣真係抵讚一下🤣🤣🤣❤️

2021-05-19 34 浏览
最近疫情有好轉,開始約翻啲朋友出黎聚吓,打邊爐絕對係一個唔錯嘅選擇。香港打邊爐真係有好多選擇,以前大學鐘意揀啲任食火鍋,因為覺得好抵又夠飽。不過依家出嚟做嘢,追求食好啲,就會揀散叫同埋比較注重食物品質。如果你同我一樣嘅嘢,油麻地依間「喜鍋」就岩你啦!😋-小店分上下兩層,入座後就可以揀鍋底,有好多特色湯底如招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋、鮮果椰青雞鍋、羅宋海蝦大蜆鍋,我哋揀咗胡椒濃湯豬骨煲,好正,好似中式濃湯咁,瘦編係咁當湯飲。之後當然唔少得醬料,醬料費每位收HK$13,包括生蒜、炸蒜、香蔥、辣椒、辣椒油、麻醬。-火鍋料未到之前叫咗啲餐前小食,包括涼拌冰菜、椒鹽魷魚鬚同蟹籽墨魚油炸鬼,全部都好好食,炸物好香脆唔油膩,墨魚膠爽口彈牙,食唔停口。冰菜都好新鮮好爽口。火鍋料要特別講吓鵝腸同牛肉片,鵝腸好肥美,同平時超級市場買嘅唔同,咁肥美嘅鵝腸要專登攞貨先會有,好正。牛肉片脂肪分佈好平均,好濃肉味。整體全部食材都唔錯,服務態度都好好,推介!-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 (旺角)📍 旺角上海街428號地舖
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 (旺角)
📍 旺角上海街428號地舖
有冇人好似我咁365日都鍾意打邊爐😄呢間位於上海街嘅喜鍋成日都有新野出,而且出名用料新鮮,今日我就拉埋朋友三個人去食,有志同道合鍾意打邊爐嘅朋友真係好幸福🥰呢度嘅醬料只係13蚊 一位,好耐都冇見過呢個價錢😊好實惠鮮果椰青雞鍋 $168~鍋底已經好飽肚,所以我哋order嘅係半隻雞,但係雞肉夠肥美,平均我哋每人都食到成七八件雞件,建議唔好洽太耐,5分鐘就啱啱好,雞肉就夠哂嫩滑。火鍋料:桂花蚌$138脆鯇骨腩 78四寶餃 雲吞水餃韭菜椰菜 68山根$28鵝腸 $78~款款都幾大份,有份量。火鍋料中,我比較深刻嘅係呢度嘅水餃全部都係店家自己包,零舍新鮮!鵝腸我就覺得實在太肥,雖然好爽口,但係我就冇乜quota喇,要逐條撇下啲肥膏先食得😆店家話就算係急凍材料,佢哋都係order左,先至攞出嚟沖水喉退冰,避免退冰得太耐食材會變,👍就算桂花蚌都特別爽口,讚。
有冇人好似我咁365日都鍾意打邊爐😄

呢間位於上海街嘅喜鍋成日都有新野出,而且出名用料新鮮

呢度嘅醬料只係13蚊 一位,好耐都冇見過呢個價錢😊好實惠

鮮果椰青雞鍋 $168

火鍋料:
桂花蚌$138
脆鯇骨腩 78
四寶餃 雲吞水餃韭菜椰菜 68
山根$28
鵝腸 $78

款款都幾大份,有份量。
興致勃勃,同埋朋友仔一齊去喜鍋打邊爐,選好了醉雞鍋和醬汁,半隻雞都相當大隻,脂肪比例平均,不會過肥,用了花雕和杞子去泡。店員幫忙將雞件放入鍋中,約11分鐘就吃得,肉質嫩滑,濃郁的酒香。羊肉片,肉色分明,沒有羶味。響鈴,自家製,口感鬆化。魚腐,口感陣牙,亦有魚味。脆肉鯇,肉質爽脆,幾新鮮。山菜,打邊爐亦不忘吃些蔬菜,平衡油膩感,清新爽口。精明的我們還發現,只要分享Faceboook仲享全單八折,真係抵好多呀!

羊肉片,肉色分明,沒有羶味。

響鈴,自家製,口感鬆化。

魚腐,口感陣牙,亦有魚味。

脆肉鯇,肉質爽脆,幾新鮮。

山菜,打邊爐亦不忘吃些蔬菜,平衡油膩感,清新爽口。

2021-05-17 30 浏览
值得再次encore嘅火鍋店~~~難得今日放一日假 就約咗好耐冇見嘅舊同事 過嚟旺角呢邊食飯 同事住喺呢頭 wfh嘅佢 一收工就趕落嚟同我食晚飯 佢話成日都見到呢度夜晚好多人食 佢都好想試下😁~~~睇過餐牌之後我哋叫咗 脆鯇骨腩 沙薑雞腳 四寶餃 鵝腸 淮山 腐皮 山根同薯粉等等☺️~~~四寶餃嘅四寶係雲吞 水餃 韭菜餃同椰菜餃 四款餃類全部都好出色 食落去全部都好新鮮 係自家包製嘅 皮亦都夠薄 鹹度適中 當中我最愛就係雲吞 因為入面真係好多蝦肉 好彈牙🦐~~~脆鯇骨腩 極之脆身 一咬落去就知道係新鮮野🐟~~~鵝腸就夠肥夠爽口 鵝脂味好濃 朋友仲話 唔知點解 食到少少鵝肝味😆~~~沙薑雞腳嘅沙薑同埋雞腳 兩者混合埋係一體 唔使自己點沙薑醬已經好夠味 一碟一共有五隻 我哋兩個食完 都覺得意猶未盡 仲想食🐔~~~而淮山 腐皮 山根同薯粉就係索汁之選 索曬清甜湯底之後 感覺份外美味 唯一係薯粉質地相對容易散 記得唔好洽太耐就好食~~~另外值得一提嘅就係 呢一間舖頭嘅服務態度真係好好 每一個店員都好殷勤 好有禮貌 有食物質素 又有服務態度 難怪朋友話間餐廳成日都好多人 我食完一次之後都想返嚟再食
值得再次encore嘅火鍋
脆鯇骨腩 極之脆身 一咬落去就知道係新鮮野🐟
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
2021-05-16 22 浏览
今次同朋友去左喜鍋打下邊爐。入到去分享社交平台 page就有八八折,都幾抵呀!四位以上仲送四品盛牛天梯,可惜今次得我地得兩個人食唔到咁多野,不過食物質素平均都相當高質。鴛鴦鍋今次叫左較傳統的沙爹鍋拼香茜皮蛋湯底。沙爹味香濃,帶點辛辣,口感幾豐富。香茜皮蛋湯味道芳香,清甜,飲落相當唔錯。雪花美國肥牛油花分佈均勻,肉質鮮嫩而不肥膩,放入湯中煮幾秒,咬入口牛味香濃,一流。自家製手打墨魚丸食落口感彈牙,調味適中,鮮味十足,所以價錢較貴但絕對值得一試。讚岐烏冬入口嫩滑彈牙,食到後期加份烏冬,仲可以索埋濃郁既湯汁。蔬菜拼盤火鍋最後一定都叫蔬菜拼盤食,食落幾爽口,中和下油膩嘅感覺。

鴛鴦鍋

雪花美國肥牛

自家製手打墨魚丸

讚岐烏冬
入口嫩滑彈牙,食到後期加份烏冬,仲可以索埋濃郁既湯汁。

蔬菜拼盤
火鍋最後一定都叫蔬菜拼盤食,食落幾爽口,中和下油膩嘅感覺。

2021-05-16 11 浏览
有冇食過冰菜呢?呢度like 社交平台就有😆妹妹話呢度附近有間火鍋店做緊like and share 社交平台有得送冰菜同埋八八折,就拉咗我過嚟陪佢食😆我至愛嘅打邊爐喎,梗係冇問題!冰菜真係凍冰冰😍加上麻醬,原來好好食,口感爽脆,好特別。見到有款新鍋底~鮮果椰青雞鍋,感覺幾適合夏日,就叫黎試下,材料有紅蘿蔔、椰青、蘋果、火龍果,滾起之後先放雞肉,連雞肉都特別清甜👍推介我哋兩個女仔食唔到幾多野,又鍾意打邊爐,咁就要有技巧地叫得精緻😄活魚刺身~店家話而家嘅Season fish係立魚,活魚真係唔同啲,零舍新鮮,廚師好細心,每片都切得夠薄,片片透亮,非常有鮮味,食嘅時候口感仲有啲似三文魚嗰種滑溜添,而魚骨魚頭,就擺落去繼續煮湯,煮完個湯頭非常清澈又甘甜,我哋仲飲咗幾碗添❤️原來打邊爐都可以養顏哦🥰
有冇食過冰菜呢?
呢度like 社交平台就有😆

我至愛嘅打邊爐喎,梗係冇問題!
冰菜真係凍冰冰😍加上麻醬,原來好好食,口感爽脆,好特別。

活魚刺身

原來打邊爐都可以養顏哦🥰
2021-05-14 27 浏览
有啲想打邊爐,所以就同朋友嚟咗呢間試吓,見有咁多好評應該唔會死錯人掛。😊蟹籽墨魚油炸鬼 ($58) : 見幾特別所以就叫嚟試吓,油炸鬼超級脆口,墨魚滑亦好彈牙,不愧為必食之選。👍🏻魚鍋海鮮鍋 ($228) : 湯底幾鮮味,而且重有勁多材料,有蝦、花蟹、大蜆、帶子、冬菇、甘筍、雲耳、蘿蔔、雞髀菇 😱 之後自己再叫埋粟米同萵筍放埋落去,成個鍋超級豐富。🤤午餐肉係厚切 👍🏻 餃子餡料飽滿 👍🏻 蟹籽墨魚滑同萵筍份量超多。👍🏻雪花美國肥牛 ($128) : 呢款肥牛雖然係最平果隻,但係都超有牛味 😍 雪花肥牛都正到咁,牛頸脊應該更加無得頂,下次幫襯一定要試試。😋餐廳職員服務超級好,首先入去坐低果時就遞上搓手液同口罩袋俾我哋,之後就開始介紹食物同依家啲優惠,又主動攞熱水比我哋洗下啲碗,見個爐太滾又會主動同我哋較細啲,又會主動問你要唔要加湯,咁嘅服務真係無得頂。