2018-01-15 65 浏览
今日係我同我好朋友相識一週年,聽朋友講依間和牛88是由日本人開設,味道好正宗,所以我地今晩就黎左慶祝啦。黑胡椒風味唐揚炸雞$68見到有唔少人食依個炸雞,我地都要左一份。炸雞翼有四隻,隻隻肥大肥美,外皮炸得好香,入面又好多汁,胡椒味濃得黎唔嗆喉嚨,好惹味!日本產黑毛和牛漢堡扒$168黎到叫和牛88既餐廳,沒理由唔食和牛既,每份的漢堡扒有150g,份份有量度過大小嫁。漢堡扒放係鐵板上面,吱吱聲好吸引,望上去較為乾身,但食落都叫有肉汁,肉味幾濃嫁。底下仲有炒洋蔥,青豆,南瓜,西蘭花等等,唔可以漏左佢地啊。日本產豬肉西京燒$98平時食開既西京燒係得魚,見到有豬肉西京燒就試試佢啦。和牛88用好多日本直送靚料,日本產的豬肉,好大一片,切成好多件,豬肉既味道好濃烈,飲啲重口味啤酒就岩。雪糕$50食埋啲飯同意粉,跑到上心囗的程況下,依然要食下甜品既。雪糕係南瓜囗味,非常特別,南瓜好濃,甜度好高,正嫁。提拉米蘇$50提拉米穌係自家製,蛋糕既部份質感好輕型,忌廉既部份奶滑香甜,咖啡味出但唔苦,好啊。

黑胡椒風味唐揚炸雞$68

日本產黑毛和牛漢堡扒$168

日本產豬肉西京燒$98

雪糕$50

提拉米蘇$50

2018-01-06
2018-01-13 122 浏览
係沖繩之旅最後一晚 就同媽媽幫襯左當地好出名嘅和牛88估唔到相隔3個月 終於可以係香港食得返啲坐位同服務都係一流 令人感覺好舒服叫返我係沖繩勁鐘意飲嘅柚子梳打 勁好飲香港店多左壽司同小食選擇我地㨂左薄燒和牛壽司醒醒胃先 勁靚嘅雪花店員會即場幫我地燒熟佢 入口即溶 牛味香濃再黎一客汁煮牛筋 好入味 連牛腩都好軟林終於到達主角出場 和牛88火焰牛扒又係即場on fire 好有氣勢咁牛扒火燒完大約6成熟 入口唔會太靱 牛味香濃 加上配菜中和返口感 正
係沖繩之旅最後一晚

• 和牛88火焰牛扒
  • 西冷牛扒
  • 法式粟米燉蛋
3K
石垣牛牛你知我有幾鐘意你呢!恨不得把你即刻食落肚呀!香港甚少餐廳供應冲繩石垣牛,今日終於比我遇到了。位於登龍街一座商厦內的和牛專門店,坐位舒適之餘,服務也很貼心呢!還需要等嗎?己急不及待點了人氣之選「和牛88火焰牛扒」。鐵板上,一片一片的牛肉還帶有幾分胭紅,店員隨即點起火焰,熊熊的,觀感上帶來興奮,而烹煮上則已是計算好要求的七成熟,太專業了。太邪惡了!入口軟腍,鮮嫰的肉汁和油脂在囗腔內盪漾。伴碟的洋蔥也包含著牛脂,好和美!只一款火焰牛又豈能另我滿足!再接著的是和牛火鍋。牛有兩種款式,赤身和西冷,只需灼三四秒就最完美的。赤身呈鮮紅色澤,肉質比較結實。西冷有著漂亮均勻的油花,入口溶化,太感動了。灼過牛肉湯底特別美味,菜蔬吸收了精華顯得份外甜美。紅酒燴牛舌也不能放過,牛舌軟熟滲透出酒香,味道偏濃,如喜歡濃口味的這個真的不錯。食過多款牛,來轉一下口味,點了一客炸AGU豬煙肉忌廉餅。嘩!金黃色凙,炸得外脆內軟。AGU豬鼎鼎有名,我不會質疑,那肉香混合了煙肉,芫茜和忌廉,口感豐富,大呼正,正,喔!
石垣牛牛你知我有幾鐘意你呢!恨不得把你即刻食落肚呀!

2018-01-11
2018-01-08 524 浏览
餐廳夠大, 座位都夠大, 坐得舒服, 宜加LIKE FB 仲有杯野飲送wo~呢到服務我覺得比較好, 主要係店員熱情, 同埋服務體驗比較好, 我意思唔係其他唔好, 只係令我印象最深既係服務, 因為比起野食,服務體驗更容易令客人印象深刻, 食物全香港多間美食餐廳其實好難先會有一樣食物係突圍到.間間同類型既餐廳老實講食物質素, 味道上差別不會太大...意粉汁比較痴意粉,味道偏濃算幾好食, 個蛋整爆佢 撈埋一起好像更好~份量正常, 意粉口感偏爽口.呢個薄燒和牛sushi, 味道上都係不錯的, 很大件,佢會即時燒俾客人食, 會有得俾客人選中意食熟d定係生d,之後就即場燒! 感覺幾正~火焰和牛, 呢道菜掛得佢地店名,無理由唔試下嫁, 基本上佢地係鐵版上, 再上汁, 上台時會整到佢起火, 場名都幾華麗既,味道上我覺得佢係偏肉既和牛黎, 唔係好多脂肪, 因為和牛有d人中意食高脂, 有d人中意食多肉,呢隻係偏多肉~ 配鹽食幾正,

間間同類型既餐廳老實講食物質素, 味道上差別不會太大...
份量正常, 意粉口感偏爽口.

呢個薄燒和牛sushi, 味道上都係不錯的, 很大件,
佢會即時燒俾客人食, 會有得俾客人選中意食熟d定係生d,
之後就即場燒! 感覺幾正~
火焰和牛, 呢道菜掛得佢地店名,無理由唔試下嫁,
呢隻係偏多肉~ 配鹽食幾正,
2018-01-08
2018-01-06 95 浏览
Vi同朋友都好中意食牛,今晚就黎左和牛88食飯,大部分菜式都係牛,連刺身都有!我地點左火焰牛扒,關西風汁煮牛筋,炸AGU豬煙肉忌廉餅同燒牛肉沙律。燒牛肉沙律整體都ok,有沙律菜,牛油果,車厘茄,面頭嘅燒牛肉片肉質都唔錯,配上酸酸地嘅醬汁食落幾fresh。關西風汁煮牛筋係今晚最愛嘅野食,賣相普普通通,但食落味道十分濃郁,牛筋同牛腩都煮得好腍好入味,好有驚喜!而牛扒上枱後,店員會係鐵板上加酒,火焰場面好吸精@0@我地叫咗五成熟,但因鐵板上同埋火燒後,略嫌有d過熟,下次order三成可能會好d。依款牛扒選用嘅位置脂肪比例較少,不過牛味係幾濃嘅最後既煙肉忌廉餅做到外脆內軟,外層炸到脆卜卜,中間好creamy,餡料有煙肉粒,菜絲,醬汁方面有蕃茄蓉同中間嘅沙律醬,配上沙律醬幾好味。唔好以為一粒份量好似好少,其實好飽肚。

港人最熟悉嘅日本牛一定係神戶牛,之前同老公去大阪旅行都特地搭車去神戶食咗一餐神戶牛柳。除神戶牛外,沖繩石垣牛亦大有名氣。友人告知沖繩Steak House 88最近喺香港開咗分店,牛迷終於可以喺香港都可以食到沖繩石垣牛。和牛88店舖不太,最入有三張榻榻米坐位,設有房門,自成一國。客人亦以日藉上班一族為主,有濃濃的居酒屋氣氛。現時於和牛88 Facebook專頁讚好即可獲贈飲品一杯,我揀咗殘波梅酒而友人選擇梅酒梳打。殘波梅酒產自沖繩,完全成熟的南高梅呈現金黃色,果香濃郁。薄燒和牛壽司店員於客人面前以火槍將一大片油脂分佈平均的薄和牛燒成要求的生熟程度,火燒和牛所產生的肉香味撲面而來,和牛肉質入口即溶,非常嫩滑,果真是色香味俱全,極力推介的一道菜式!和牛海膽三文魚子細卷和牛、海膽與三文魚子本身的味道都十分強烈,估唔到三種食材一齊食味道係咁夾,和牛、海膽與三文魚子的味道都清楚嗜到,異常鮮味。關西風汁煮牛筋此菜式有點似中式炆碎牛腩,肉質細碎軟滑,味道香濃,配飯送酒一流。法式焗洋蔥湯以牛骨湯做湯底,加上大量的洋蔥將鮮甜味迫出,湯面的芝士增添鹹香惹味。麵包塊吸滿洋蔥湯的甜味,雖然入口略腍亦不錯。和牛

和牛海膽三文魚子細卷

法式焗洋蔥湯

和牛拖羅生雞蛋拌飯
生和牛碎與大量生蔥、生雞蛋、芥末、豉油拌起來,與蔥吞拿魚蓉相比,幾可亂真。食上一碗和牛拖羅生雞蛋拌飯,滿足飽肚。

和牛蘑菇炒飯
友人不太愛生食,就叫上此炒飯。和牛略燒香嫩細滑,蘑菇蒜粒炒飯不太油,香口飽肚又暖胃。

今餐約六百大元就可以試到六款和牛菜式,其實食和牛都可以平有平食!
2018-01-04
2018-01-03 771 浏览
新年當然要食好嘢啦😋朋友介紹這間位於銅鑼灣登龍街的"和牛88"質量高一試難忘。鋪頭面積不算大但坐得闊落舒適,服務員個個面帶笑容很親切,真的新年有一個好開始😜黑胡椒風味唐揚炸雞中翼 $68一上枱已經聞到陣陣的香氣,雞翼外皮炸得卜卜脆,雞肉還很juicy味道層次複雜有少許酸味味又有少許黑胡椒味,惹味十足和牛88火焰牛扒 $288牛扒叫了五成熟,服務員在你面前即場點火,非常惹火有表演睇😛牛扒腍牛味重,有少許位有少少筋煙煙韌韌有咬口薄燒和牛 $58薄燒和牛大過平時食開的迴轉壽司碟😲😋服務員細心地問你想生還是熟d,我都是說5成熟,見到未食已興奮,和牛嫩滑甘潤,入口即化,油脂滲入壽司米飯中,令人垂涎推介必食和牛海膽細卷 $68海膽鮮甜入口即溶完全沒有腥味,原來出奇地夾和牛蓉,各不搶大家的風頭👏🏻和牛拖羅生雞蛋拌飯 $100朋友非常期待這個和牛拖羅雞蛋拌飯,果然絕不失望和牛嫩滑無比撈在蔥花紫菜一起吃香氣濃郁,米飯較熱將和牛油脂和生雞蛋撈在一起吃既有濃烈的牛肉味又有雞蛋的香味簡直是絕配👏🏻👏🏻Lemon Sour有淡淡的檸檬清香Cassis (Soda/ Orange)橙味濃烈,還有少少橙肉很清甜

黑胡椒風味唐揚炸雞中翼

黑胡椒風味唐揚炸雞中翼 $68
味道層次複雜有少許酸味味又有少許黑胡椒味,惹味十足

和牛88火焰牛扒 $288

薄燒和牛 $58
薄燒和牛大過平時食開的迴轉壽司碟😲😋
推介必食

和牛海膽細卷

和牛海膽細卷 $68

和牛拖羅生雞蛋拌飯 $100
朋友非常期待這個和牛拖羅雞蛋拌飯,果然絕不失望

Lemon  Sour,  Cassis  (Soda/Orange)

Lemon Sour
有淡淡的檸檬清香
Cassis (Soda/ Orange)
橙味濃烈,還有少少橙肉很清甜

黑胡椒風味唐揚炸雞中翼
和牛海膽細卷
  • Lemon  Sour
  • Cassis  (Soda/Orange)
  • Lemon  Sour
  • Cassis  (Soda/Orange)
2017-12-31 62 浏览
今日係同朋友補祝聖誕節既日子,大家係為食鬼,去左間樓上店食日本野先叫左梅酒,我果杯係殘波梅酒$55味道偏酸,朋友果杯瑞泉$50有黑糖的,偏甜。兩杯都好飲薄燒和牛上菜前我以為只係小小既幾片比你食,點知上菜時,呢個就係?不敢相信每人可以食咁大片!而且員工會即場用火槍燒到你想要既程度,太香了!一路燒一路聞到和牛既油脂味!滿口油香,好滑身既薄燒和牛,加啲雪花鹽落去仲好食呀!日本縣產豬肉忌廉餅$48 外型比較西式,下面加左茄醬。外脆內軟,忌廉味濃,附上既沙律醬帶有蟹籽,香口美味和牛88火焰牛扒$288店員話呢個比較濃味,所以我地決定試,果然!用火燒之後加試上佢地既自家調味醬,好食到停吾到口,送飯一流,底下既洋蔥吸收左肉汁同酒香都好正呢個係店員介紹既洋蔥湯,佢話佢自己都好中意,咁一定要試埋啦,又真係幾好飲,味道調較得好好呢!店員既介紹真係吾錯,我地點菜前 佢有細心咁介紹每樣重點菜,令我地啲選擇困難既人鬆一口氣呢,而且佢推介既野都好好食:)太滿足了

滿口油香,好滑身既薄燒和牛,加啲雪花鹽落去仲好食呀!
和牛88火焰牛扒$288

• 薄燒和牛
  • 和牛88火焰牛扒
  • 法式洋蔥湯
2017-12-28 525 浏览
新年快要來臨了,今天約了朋友吃今年最後一次聚餐,既然是年尾,要吃餐好的,於是來到這間和牛日式餐廳。甫一坐下,店員送上熱毛巾,在寒冷冬日,這舉動十分貼心。他還詳細介紹了menu上的菜色。薄燒和牛壽司好大一片和牛!雪花分佈平均,牛肉紅色十分漂亮。店員一邊用火槍在牛肉上燒,牛肉一邊散發出陣陣油脂香味。半生熟的和牛,入口即溶!油脂在口中擴散,很令人感動。沾一點沖繩雪鹽吃,更能帶出牛肉的美味。和牛海膽壽司海膽很甜美,有香濃的蛋黃味。生和牛很滑溜,牛味較清淡。沾一點芥末吃已經很夠美味。輕燒和牛香味野菜卷半生熟的和牛卷著蔬菜,口感外軟內脆。有三款醬料,包括:柚子鹽、麵豉醬和酸汁,柚子鹽咸香,麵豉醬咸甜,酸汁開胃。炸AGU豬煙肉忌廉餅表皮炸得很香脆可口,內裡的忌廉綿密香濃。附上的沙律醬,內裡還混合了蟹籽,味道酸甜得來又有脆卜卜的口感,十分特別。和牛88火焰牛扒店員推薦的牛扒,這是肥膏較少,但牛味較香濃的牛扒。上菜時店員把牛扒燒著,然後淋上特製的牛扒汁,超級香噴噴的!雖說牛扒脂肪較少,但仍然juicy十足,肉質十分軟嫩滑溜,牛味香濃,令人回味無窮。和牛磨菇炒飯和牛軟嫩,有入口即溶的感覺,和炒飯結合,令炒

和牛海膽壽司

輕燒和牛香味野菜卷

炸AGU豬煙肉忌廉餅

和牛磨菇炒飯
和牛軟嫩,有入口即溶的感覺,和炒飯結合,令炒飯充滿牛肉的油脂味,美味十足。蘑菇則令炒飯多了一分彈牙的層次感。

法式洋蔥湯
滿滿的洋蔥,上面有一片法式麵包,再加了芝士去焗。洋蔥吸收了湯汁的味道,煮得很軟稔,麵包也是完全吸收了湯汁,整體味道甜美香濃。

黑胡椒風味唐揚炸雞
雞翼表皮十分香脆可口,雞肉很軟滑,吃下有種柚子般的酸香味。

瑞泉梅酒
這是沖繩的黑糖梅酒,味道清甜,有很香的梅味。
2017-12-27
位於銅鑼灣的和牛88,是一間由日本人開設的牛肉料理店。今天和男朋友來吃晩餐慶祝三個月記念日,餐廳的食物質素極高,服務極好,令我們留下美好的回憶阿。關西風汁煮牛筋$48向來超喜歡吃日本的煮牛筋,牛筋滷得超入味且非常嫩腍,真的會令人回味無窮。本來沒有想過點這道小吃,因為不想吃到不好吃的牛筋而令我對牛筋的印象差了,但當天吃飯看到不少日本客人,連日本人都光顧,必定美味正宗啦,哈哈。牛筋呈上時已滷得微爛軟腍,色澤超深,醬汁濃香撲鼻阿,牛筋味濃極重,偏向濃鹹一點,微微嚼勁,輕易吞下,超級美味,助酒一流阿。日本縣產豬煙肉忌廉餅$48來到類似居酒屋的餐廳,不點多些小吃又怎能助酒呢。一客兩球的忌廉餅,外層炸得香脆金黃,切開球體,內裡非常軟熟,囗感綿密,薯身粉糯,鹹度足夠。黑胡椒風味唐揚炸雞$68本以為炸雞必定是平平無奇,但餐廳的炸雞美味得令我感動阿。炸雞翼一客四件,每隻屬肥美大隻,以唐揚方式去炸,皮香脆囗,內裡肉汁四溢,肉汁豐富得不了,好好吃,真的要大讚阿。黑胡椒的味道配搭柚子醬汁,惹味帶酸,每人一份也不過份阿。日本縣煙肉卡邦尼意粉$110餐廳雖主打和牛,但仍有些用豬肉製成的菜式。男朋友大愛卡邦尼,到日
位於銅鑼灣的和牛88,是一間由日本人開設的牛肉料理店。

關西風汁煮牛筋$48

日本縣產豬煙肉忌廉餅$48

黑胡椒風味唐揚炸雞$68

日本縣煙肉卡邦尼意粉$110

餐廳雖主打和牛,但仍有些用豬肉製成的菜式。男朋友大愛卡邦尼,到日本餐廳也忍不住要一試。卡邦尼醬汁看上去稀身,但卻是異想濃厚濃稠,每條扁意粉都緊緊被白汁包圍,鹹香美味阿。意粉的軟硬剛剛好,煙肉厚肉切粒,菇類極多,好好吃呢。
2017-12-22
2017-12-22 117 浏览
同朋友放工去銅鑼灣食好西,近期呢間好似幾出名,一於就去試一試。入到去環境好寬敞,職員安排左卡位俾我哋,佢哋仲好主動咁同我地講解D牛嘅分別。一黎點返個和牛刺身先!我個friend話想試黑毛和牛他他,於是就點左呢個。其實我就未食過和牛刺身,都好驚嚟到會唔會血淋淋,但原來出到嚟都OK架wor!因為佢係輕輕燒過少少,所以唔會血淋淋,識落幾有口感,點埋個汁其實都幾唔錯。再到個肉眼牛扒,價錢係所有steak 入面最貴嘅,不過食落口真係一分錢分貨!有入口即溶嘅感覺不過係我自己衰,因為係鐵板上,一開始唔記得叫3成熟,叫左5成,所以最後鐵板上完等左陣就變左7成熟....-3- 不過,都仲係好好味!下次一定要叫3成!叫左兩個飯,一個係和牛拖羅生蛋拌飯,另一個法式濃湯茶漬飯。個拌飯,無得頂!因為有生蛋,所以好滑,再加和牛拖羅,勁有口感!撈埋一齊食真係超正!相比起茶漬飯就遜色左啲,食落有陣燒過嘅味道,都特別嘅~比我黎多次,我都一定會再叫個肉眼同拌飯!

比我黎多次,我都一定會再叫個肉眼同拌飯!
  • 肉眼牛扒
  • 和牛拖羅生雞蛋拌飯
2017-12-20 533 浏览
前幾晚止完個火鍋癮之後,呢晚又到牛癮起....突然好想食和牛,諗起啲和牛既雪花,入口即溶既感覺,我lunch就速約約人陪我放工去吸取牛脂(冬天既禦寒措施)朋友喺港島返工,我地就約左喺銅鑼灣等,決定呢晚一齊去食呢間沖繩過江龍既和牛一上到去,裝修格局的確和風滿滿,而張貼喺牆身既復古海報為增添左一啲懷舊既感覺,氣氛唔錯一打開meun,除左有大路既沙律、小食、燒和牛、燒肉同飯麵既菜式之外,當中仲有不同部位既和牛刺身同壽司可以選揀-呢晚我地就決定要一份“和牛88火焰牛扒(150g)”HKd$288+10%、一碗“和牛拖羅生雞蛋拌飯”HKd$100+10%,三款壽司卷物:“和牛海膽細卷”HKd$68+10%、“薄燒和牛壽司”HKd$58+10%同“燒和牛壽司”HKd$32+10%一齊share黎食先黎打頭陣既係呢個薄切和牛壽司一塊大過我塊面既和牛,由店員即場為我地用火熗將和牛輕輕燒烘,牛脂滲入香軟既白米之中,入口即溶,確實令人回味無窮跟住就係另外既燒和牛壽司同和牛海膽細卷,和牛同海膽均滋味濃郁,沒有各取風頭,味道互相揮映之後就到呢個以店名命名既火焰牛扒牛扒點左三成熟,由鐵板呈上,再由店員即場加上火

一打開meun,除左有大路既沙律、小食、燒和牛、燒肉同飯麵既菜式之外,當中仲有不同部位既和牛刺身壽司可以選揀

先黎打頭陣既係呢個薄切和牛壽司

之後就到呢個以店名命名既火焰牛扒

牛扒點左三成熟,由鐵板呈上,再由店員即場加上火焰,未食落口就經已餵飽眼球

燒至粉嫩既和牛雖然未係入口即溶,但肉質嫩腍無筋,加上牛香十足,所以我地依然食得滿意

而最後到場既就係呢碗和牛拖羅拌飯

滿滿既牛拖羅蓉與蔥粒同雞蛋混合之後放入口,感覺同平日食既蔥粒拖羅飯無乜分別,完全唔會有食生肉既感覺,亦唔會覺得腥,反而仲會多左份牛肉既香味添

係個滋味又飽肚既選擇

呢晚能夠食到咁多唔同款式既美味和牛,絕對可以一止呢晚突然引起既既“牛癮”啦
2017-12-19
  • 薄燒和牛壽司
2017-12-19 349 浏览
呢幾日天寒地凍,最啱食火鍋,不過最近應酬多數都係食火鍋,次次都大大盤肉,今晚決定貴精不貴多,食個清清淡淡嘅高質火鍋。要數高質,當然係和牛啦。和牛88來自沖繩名店Steak House 88,紮根60年,喺沖繩有多間分店,以和牛做出多樣菜式。我同朋友都係牛魔王又為日本瘋狂,呢度真係不二之選。餐廳裝潢係歐式紅磚+木地板配搭日式隔簾燈籠,帶俾食客溫暖感。背景播放住歐陸風音樂嘅悠揚樂聲,坐喺闊落嘅卡位,感覺非常輕鬆愜意。餐廳亦有獨立和式單間,有三張四人枱,如果一大班人嚟訂定房就可以當係私竇gathering。【梅酒Sour $50】以梳打水稀釋而成嘅雞尾酒。梅子味同酒味平衡而不濃烈,適合我呢啲平時都只會小酎幾杯嘅人。【沖繩Lime Juice $40】沖繩最常見到嘅果汁,味道介乎柑橘與檸檬之間,清爽嘅超級酸味,開胃一流。【和牛火鍋$248】好精緻嘅火鍋,全和式餐具器皿。總共有八片牛肉,有四片係赤身,油脂都算豐富,淥完後仲係好嫩滑,而且牛味濃郁。另外四片就油脂分佈更細密嘅雪花狀,食落係滿口油香,いちばん!湯底有3種選擇,分別係白雞湯、法式濃湯、日式醬油湯。店員話法式濃湯係牛骨湯,初初以為係奶白色

【和牛火鍋$248】好精緻嘅火鍋,全和式餐具器皿。

湯底有3種選擇,分別係白雞湯、法式濃湯、日式醬油湯。店員話法式濃湯係牛骨湯,初初以為係奶白色有豐富牛骨味嘅濃湯底,嚟到見到係清湯而且係帶甜,雖然同想像中唔同但個湯底係適合用嚟涮和牛,唔怕遮咗啲牛味。

配料都唔少,蔬菜、菇類、豆腐係指定動作,全部用料新鮮。

醬料係柚子醋同麻醬。食得出個麻醬係真材實料,完全係濃郁真.芝麻味。

【和牛88火焰牛扒$288】火焰牛扒名符其實,店員先喺牛扒上淋酒然後點火,火勢會蔓延到成塊牛扒,好有噱頭。

我地叫咗三成熟,再加火焰燒一燒差不多到五成,睇到肉質相當粉嫩。

和牛係赤身部份,脂肪較少,牛味都唔錯,配菜有薯仔、紅蘿蔔、南瓜等等,不過同牛扒最夾嘅係洋蔥,食落會香口啲。

埋單後仲送左兩個銅鑼燒俾我哋做甜品~

呢度除咗火鍋同鐵板和牛外,仲有和牛刺身、和牛壽司、和牛手卷、和牛炒飯/伴飯、和牛沙律等等,亦有非和牛菜式同西式菜式,例如芝士沙樂美火腿拼盤、法式濃湯茶漬飯、法式鵝肝醬燉蛋、日本縣產煙肉卡邦尼意粉等等,都真係非一般日本菜餐廳,下次可以約多幾個朋友食多啲款式。
2K
2017-12-18 165 浏览
🇯🇵沖繩人氣過江龍🌟必試必試👻👅高質素食物 😍 服務一流👍🏻.🐄和牛香蔥壽司($38)🐟和牛三文魚子壽司($45)🍣和牛海膽壽司($58)😜和牛壽司真係第一次食 口感柔軟 配上海膽或魚子 🐟 一次過滿足2️⃣個願望✨.🥔日本縣產豬煙肉忌廉餅($48)忌廉餅入面🈵️🈵️忌廉醬😜再加入日本縣產嘅煙肉 肥瘦分明😋.🐷日本產豬肉西京燒🔥($98)估唔到咁香咁滑 肉質超嫩滑 肥瘦得宜 😍 輕輕加上青檸提升肉質鮮味 酸甜開胃😋.🍝日本縣產煙肉卡邦尼意粉($110)意粉忌廉味道濃郁 意粉掛汁力高 配埋什菌🍄煙肉 好味道👅.🍲法式焗洋蔥湯($50)洋蔥湯以牛骨新鮮燉製 配合洋蔥一起 😜.Dessert🍮🍨柚子Sherbet($50)🍰Coffee Tiramisu($50).🍹Calpis Soda($38)🍸Okinawa Lime Soda($40).臨走一人仲送一個日本🇯🇵 #銅鑼燒 #viadoora 🔥
🇯🇵沖繩人氣過江龍🌟必試必試👻
👅高質素食物 😍 服務一流👍🏻

🐄和牛香蔥壽司($38)
🐟和牛三文魚子壽司($45)

🍣和牛海膽壽司($58)

🥔日本縣產豬煙肉忌廉餅($48)

忌廉餅入面🈵️🈵️忌廉醬😜再加入日本縣產嘅煙肉 肥瘦分明😋
🐷日本產豬肉西京燒🔥($98)

🍝日本縣產煙肉卡邦尼意粉($110)

意粉忌廉味道濃郁 意粉掛汁力高 配埋什菌🍄煙肉 好味道👅

🍲法式焗洋蔥湯($50)

洋蔥湯以牛骨新鮮燉製 配合洋蔥一起 😜
Dessert🍮
🍨柚子Sherbet($50)

🍰Coffee Tiramisu($50)

🍹Calpis Soda($38)
🍸Okinawa Lime Soda($40)

臨走一人仲送一個日本🇯🇵 #銅鑼燒 #viadoora 🔥
2017-12-10 289 浏览
網上見到介紹呢間和牛係沖繩過江龍, 某一日放工就同同事試下。呢度環境舒服, 平日夜晚唔算太多人, 客人比例上日本人佔多。以下呢個係和牛88火焰牛扒:侍應介紹話呢個牛扒選用赤肉( 即係牛嘅大髀肉 )肉身嘅脂肪比例會比較少, 因此好難做到和牛入口即溶嗰個感覺。 個牛排一上嗰陣時, 侍應將啲酒淋上去個鐵板度, 好精彩:果然食起上 肉質教瘦, 但係口感都尚算可以接受到, 而且牛味好濃, 幾好味。之後要咗見五件和牛刺身, 基本上5件都好高質素, 而我比較喜歡海膽和牛, 海膽好新鮮 而且和牛薄身, 海膽味道好香但又唔會搶咗和牛嘅風頭。煙肉忌廉餅, 飽肚之選:最尾呢個茶漬飯, 配埋個wasabii一齊食, 連埋個飯飲曬啲水, 好正。

以下呢個係和牛88火焰牛扒:

煙肉忌廉餅, 飽肚之選: