2022-04-07 81 浏览
朋友介紹我去試呢間和牛壽喜燒專門店,我睇佢地餐牌見到壽喜燒有埋棉花糖打卡幾靚,今次就試左少少串燒同埋cocktail, 原來都好岩打卡叫串燒外賣佢地會跟埋個一次性爐,網同埋炭,就算禁堂食係屋企都可以扮係居酒屋食串燒牛舌 ($52)🐮🐮珠蔥豚肉卷 ($42)素拼串 ($58)🍢🍢3款串燒都幾大串,牛舌超厚切,要燒耐d 先會做到外脆內軟既口感,🐷🐷豚肉卷包住大蔥,食落唔會膩,都幾好食😋😋蔬菜串串有大大舊冬菇,蓮藕同埋幾條秋葵,用黎做串燒點佢提供既醬汁都幾夾☺️☺️佢地仲有幾款好靚既樽裝cocktail😍😍,今次試左Asobu ($140)淡黃色既春季酒,有蘋果清香,仲有少少青瓜同檸檬既清新口感,配串燒幾夾,如果配佢地主打既壽喜燒應該都好岩😍😍📍 十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)旺角豉油街21C號Station 21 1樓 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodb

牛舌 ($52)🐮🐮
珠蔥豚肉卷 ($42)
素拼串 ($58)🍢🍢

📍 十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)
旺角豉油街21C號Station 21 1樓

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #日本菜 #串燒 #cocktail #牛舌
2022-04-06 100 浏览
旺角新開咗一間高檔壽喜燒專門店,一入到門口,已經感覺到日本嘅神秘風,店內裝修好有格調☺️入面仲有2間包廂房間,因為我地預約,所以餐廳安排咗房間比我地😍😍間房又大間,私隱度亦都極高😌🥢棉花糖鹿兒島黑毛A5和牛壽喜燒/2人前$898🌟 鹿兒島黑毛A5和牛6片 🌟季節野菜盛合🌟自家制壽喜燒醬汁🌟真打稻庭烏冬🌟日本雞蛋2隻 🥚🌟棉花糖2人前套餐都包好多野,有成6大片黑毛A5和牛,真係唔洗飛轉日本都食到鹿兒島和牛,呢個價錢已經值回票價☺️ 我地另外仲點咗杯American ginseng honey 🍯😌有種人蔘溝燒酒嘅味道🤤獨特又清甜😛首先,佢地會用棉花棉開爐,然後倒出自家制壽喜燒醬汁攪勻作湯底🤤等棉花溶化期間,可以先攪拌日本雞蛋🤤餐廳為我哋做出咗兩種食法,一款係關東食法;另一款係關西食法🥰關西食法係將A5和牛煮到適當熟度,再點上日本雞蛋進食😌和牛口感一流,肉質軟熟彈牙,一食就食得出係上等既和牛🤤🤤而關西食法就係將所有材料連同和牛一齊用慢光煮熟😙等蔬菜、菇類、蟹柳等吸引哂壽喜燒醬汁後先進食😍食到咁上下再加埋烏冬作結尾,真係令人飽肚滿足🤤店員亦全程招待同服務我地呢枱,服務真係高水準一流👍🏻👍🏻

🥢棉花糖鹿兒島黑毛A5和牛壽喜燒/2人前$898
🌟 鹿兒島黑毛A5和牛6片
🌟季節野菜盛合
🌟自家制壽喜燒醬汁
🌟真打稻庭烏冬
🌟日本雞蛋2隻 🥚
🌟棉花糖

在旺角新開了一間主打壽喜燒的居酒屋🏮,今次約了友人一起去食😜餐廳不算大,有新式的bar枱,入面還有兩大間包廂.當天去到比較多人食壽喜燒,所以沒有位置,幸好當時有包廂沒有人,職員親切為我們安排了😚😚2人壽喜燒 $898 🥘🥩初時覺得價錢稍為貴,但食過後絕對不會失望!🤩超好食😋絕對值回本!用上A5鹿兒島黑毛和牛,野菜盛盤,壽喜燒醬汁,日本雞蛋,和烏冬. 職員全程會幫我們燒,用了關西食法,先會用棉花糖倒入醬汁,將棉花糖溶化調味,再加入和牛,本身和牛也帶有油脂,所以完全不用加入任何的油去蒸.和牛超大份🙀七完大過塊臉.和牛會煎至5-7成熟,沾上攪拌的雞蛋汁食,味道超正😍😍😍😍和牛很滑又軟,牛味超香濃,絕對是頂級牛肉👍🏻其後職員再以關東烹調法,將野菜任全部加入鍋中,倒上適量的水和醬油,煮法跟火鍋相似,但這個煮法是以較少的湯底,慢煮形式.個人比較喜歡關西煮法,可以鎖住肉汁🤗野菜鍋入面也很豐富,有豆腐冬菇魚糕,款款也是新鮮食材,食完也很飽.

2人壽喜燒 $898 🥘🥩

2022-04-06 86 浏览
旺角新開既壽喜燒專門店十侍,裝修以工業風為主再融入日本風格裝飾,環境有格調坐得舒服!餐牌以棉花糖壽喜燒為主打,亦有不同串燒日本佐酒小吃等,最驚喜嘅係酒水list好有心機,亦有幾款自家創作Cocktail,啱晒我哋啲酒鬼棉花糖壽喜燒套餐主角牛肉用上A5鹿兒島黑毛和牛,切得大片油花分布亦好均勻,放落壽喜燒汁到煮,配埋生蛋汁入口即溶,好味!負責幫手燒嘅店員亦會好貼心先問你想要偏生定熟,確保啱胃口。季節野菜盛盒有生菜、金菇、豆腐、蟹柳、油揚、冬菇等唔同材料,食完牛肉之後就會幫你放落鍋入面等佢慢慢煮,索哂壽喜燒汁味道🤤不過記得要因應喜好睇住時間,煮太耐會偏咸!最後可以選擇飯或烏冬,麵控揀左烏冬收尾,好滿足蟬揀咗一款店家自創Cocktail,有十侍whisky、日本梅酒、生薑、黑糖、柚子同烏龍茶,入口感覺醇厚,各種味道balance得好好,好驚喜!

棉花糖壽喜燒套餐

突其如來的冷風,令人頓時想吃熱呼呼的壽喜燒。壽喜燒Sukiyaki 是日本傳統家人團聚時的家鄉料理,一陣陣氤氳的甜香,極其幸福。這間位於旺角的樓上和牛壽喜燒專門店,裝潢甚具日本風情,情調高雅,主打鹿兒島A5黑毛和牛壽喜燒,更以即製棉花糖做成恰到好處甜度的壽喜燒醬汁為賣點,別具特色。🦋鹿兒島黑毛和牛 A5 壽喜燒 $898 (二人前)二人前套餐包括六大片鹿兒島黑毛A5和牛、季節野菜盛盒、自家製壽喜卷醬準、日本生食級雞蛋、手打烏冬/日本米飯。店員先將即場打起像雲般軟綿綿的棉花糖,放在鍋上代替糖調味,味道濃厚香醇,且滿有儀式感。再按客人要求的生熟程度,將一片片鹿兒島黑毛和牛烹調,和牛霜降分佈均勻,肉質細膩,入口即溶,吃起來被其脂香及嫩滑肉質所感動。再沾蛋汁一齊享用,清爽的蛋汁剛好可以平衡緩和醬汁的濃度。野菜盛盒非常豐富,有蟹柳、竹輪卷、大蔥、蔬菜、豆腐、冬菇、金菇等,加上烏冬,飽肚感十足。除了壽喜燒,小編亦點了幾款串燒,包括:牛舌、燒白鱔、秋葵、冬菇、蓮藕、大蔥豚肉卷。餐廳還很貼心提供一個小炭爐,讓串燒保持溫度,值得一讚。

🦋鹿兒島黑毛和牛 A5 壽喜燒 $898 (二人前)

2022-04-04 51 浏览
酒吧冇開但又想飲下酒chill下,朋友就帶我黎呢間日式餐廳,有串燒、揚串、炸物、小吃等,價錢中上,酒類款式都唔少,menu有兩頁都係酒😍有甜酒、燒酌、啤酒、雞尾酒,岩哂我地邊食邊飲🤣食野之前店員送上一杯welcome drink,用左熱情果去整,酸酸甜甜幾開胃😋飲酒之前食個燒飯團打一打底先,飯團燒到有焦面,紫菜都好脆叫左幾串串燒,包括珠蔥豚肉卷、牛舌、素拼串,牛舌燒得唔錯,唔會好乾同時帶點嚼勁,大蔥幾甜同脆口,豚肉有肉香👍🏻

飲酒之前食個燒飯團打一打底先,飯團燒到有焦面,紫菜都好脆
2022-04-02
旺角新開左間壽喜燒專門店,地點有點隱蔽,唔留心可能錯過左大廈入口,地方唔算大,設有bar檯、高檯同四人座,另一邊係酒吧檯,酒櫃放上琳瑯滿目酒,餐廳設計多款特色雞尾酒,方便客人一邊飲酒,一邊食串燒豚肉白湯烏冬|$48湯底奶白色,好香同埋飲落好順口,烏冬好滑配埋小塊豚肉和蔥一齊食,不錯😌素拼串|$58餐廳幾貼心,食物雖然上檯前已經燒好,但會為客人放上一個串燒爐,一直溫住串燒唔會變凍👍🏻拼串有秋葵、冬菇和蓮藕,三者都不錯,蓮藕燒完後更加脆口芝士番薯|$32番薯係平時食開一口番薯,上面鋪上一層幾厚芝士,如果再熱融一點會更好味😋Co-Matchy|$88由抹茶、椰子同青檸組成雞尾酒,味道好易入口同埋清新

豚肉白湯烏冬|$48

素拼串|$58

芝士番薯|$32

Co-Matchy|$88
由抹茶、椰子同青檸組成雞尾酒,味道好易入口同埋清新
2022-04-03
太耐無返過鄉下 今次經過呢一間野 就決定買一個外賣串燒返屋企享受下🥰真係又好玩又好食!!佢哋真係完全唔係揸流攤😗佢會準備咗一個一次用嘅炭爐俾你 入面真係有好多舊碳🫣一喺屋企就可以整到了 勁方便 完全冇乜功夫!食完之後就可以揼咗佢~首先講吓佢哋啲嘢食先😋😋佢嗰個牛舌真係好厚切😍😍再配埋佢個炭爐燒烤 有一浸煙燻嘅味道 真係好享受ʕ•̫͡•ʔ同埋佢啲蔬菜真係要大大力讚賞!!應該係因為日本直送嘅關係~佢哋嘅蓮藕甜到傻咗🤪🤪同埋佢哋嘅冬菇 媽媽都話超好食!!但係最令到我覺得一定要叫嘅係 佢哋嘅酒😍🥰打卡靚到爆不在話下!!我想講我po相IG 嗰啲閃令令嘅酒 全部朋友都問我喺邊度買😌😚而且味道非常特別清新!!好飲!!

首先講吓佢哋啲嘢食先😋😋
同埋佢啲蔬菜真係要大大力讚賞!!

但係最令到我覺得一定要叫嘅係 佢哋嘅酒😍🥰
而且味道非常特別清新!!好飲!!
外卖自取
2022-03-31 82 浏览
近排睇IG好多人都係屋企食壽喜燒, 不過見IG店又無舖頭都差唔多一千蚊, 反而呢到做緊PROMOTE 800蚊就有2人前!地點係旺角, 好方便, 拎完就可以番屋企食啦!1個SET會有齊菜/烏冬/醬汁/雞蛋等等, 仲有好靚既和牛!PACKING好靚, 真係打開就食得, 超方便!佢個盒上面有QR CODE教你點食, 呢到同平時既壽喜燒有少少唔同, 就係會跟一個綿花糖, 相信就係令佢個汁更好味既原因!放完綿花糖同汁就開始燒和牛, 包得好好打開放落去就得, 1卷和牛好大片, 油花均暈, 燒幾十秒就食得, 配埋雞蛋好滑, 入口即溶, 但又唔會覺得好油膩, 真係好好好好食!!!!食完牛就可以加晒D菜同烏冬落去, 醬汁配埋牛油香真係PERFECT!另外一提呢到既COCKTAIL都值得推介, 顏色好靚, 荔枝味呢隻甜甜地好岩女仔飲!

地點係旺角, 好方便, 拎完就可以番屋企食啦!
PACKING好靚, 真係打開就食得, 超方便!

2022-03-30 1247 浏览
人人都鐘意食嘅壽喜燒😍期待咗呢餐好耐🥰旺角呢間新開約2個月嘅日式餐廳,開頭見「棉花糖A5和牛」,以為有種牛叫「棉花糖A5和牛」🤣原來除咗係形容和牛好腍之外,佢仲有一個gimmick係真係有棉花糖放上爐上!😍等棉花糖溶咗店員就會幫忙加壽喜燒汁,再放上和牛😍🇯🇵鹿兒島黑毛和牛A5💰$898/2人前好靚嘅和牛😍店員知大家都係相機食先,特意放低俾時間食客影咗相先開始烹調和牛油脂分布平均,食落當然又腍又滑,日本和牛無得輸,沾上日本雞蛋,口感更細緻幼滑🥗季節野菜盛盒食完和牛,都要食吓菜,有娃娃菜、竹輪卷、蟹柳、冬菇、本菇、金菇、燒豆腐菜吸收晒壽喜燒汁,味道帶甜,好味😋🍚日本米飯/ 真打稻庭烏冬今次要咗飯,可以去除和牛嘅油脂油膩感,一啖和牛一啖飯,或者加少少壽喜燒汁食一樣滿足串燒 - 牛舌💰$52除咗壽喜燒,仲有串燒食,牛舌一向係必食嘅串燒之一,鐘意佢爽口,灑上少少調味已經好好食串燒 - 雞頸肉💰$38原來雞頸都有肉,可能啲雞成日郁,雞頸肉又幾腍喎😆串燒 - 素拼串(秋葵、蓮藕、冬菇)💰$58秋葵冬菇都食得多,最特別係蓮藕都可以燒,口感都係硬身偏爽口,3款都幾清新🍺啤酒🍸玫瑰荔枝mocktail呢款
人人都鐘意食嘅壽喜燒😍期待咗呢餐好耐🥰

🇯🇵鹿兒島黑毛和牛A5💰$898/2人前

🥗季節野菜盛盒
菜吸收晒壽喜燒汁,味道帶甜,好味😋

🍚日本米飯/ 真打稻庭烏冬

串燒 - 牛舌💰$52

串燒 - 雞頸肉💰$38
原來雞頸都有肉,可能啲雞成日郁,雞頸肉又幾腍喎😆

串燒 - 素拼串(秋葵、蓮藕、冬菇)💰$58

🍺啤酒
🍸玫瑰荔枝mocktail
呢款mocktail真係好飲,調得好好,荔枝味好出,唔會得種糖水甜味,有啲汽,mix埋好飲,仲有幾粒玫瑰靚晒🉐menu冇㗎,係調酒師特製👍🏻

🚩十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角) @juji.hk
📍旺角豉油街21C號Station 21 1樓

2022-03-26
2022-03-30 761 浏览
想念日本嗎?當然想💛去唔到住唯有搵好想食嘅日本嘢頂先啦,其中一樣我好鍾意食嘅就係壽喜燒 Sukiyaki,去到日本邊度都要食,今日就同一個志同道合嘅朋友搵咗一間喺旺角新開嘅日本餐廳 淨係嗰店名已經好吸引![十侍Juji ]這名字來自北海道的一種威士忌的名字,十侍威士忌用上日本極稀有嘅木桶釀成,當然於餐廳,食客有機會品嚐到此酒,餐廳裝修是型格的日式風格,配上高質嘅日式食材,完全有置身喺日本嘅感覺。十侍的名物為棉花糖A5和牛壽喜燒,先用棉花糖起爐,之後再加入自家秘製壽喜燒汁,店舖解釋係會令到壽喜燒嘅汁更加香甜香濃,套餐用上高質日本鹿兒島A5黑毛和牛,煮好後沾上蛋漿,一口吃下去時油脂於口中溶化,牛香四溢!套餐另外配有新鮮當造的季節野菜,日本蘭王雞蛋兩隻,稻庭烏冬或日本白米飯,兩個人吃飽足感滿滿!相比起坊間不少壽喜燒都定價高昂,十侍以親民價錢提供高質食材,性價比非常之高!除咗壽喜燒之外,餐廳亦供應串燒,串揚,烏冬,定食……,另外喜歡飲酒嘅朋友絕對唔可以錯過呢度嘅酒類,佢哋有好多唔同嘅洒類可以提供🍸🥘棉花糖鹿兒島A5和牛壽喜燒 (二人前) $898▪️鹿兒島A5和牛6片 (約360g) ⁠▪️日本

想念日本嗎?當然想💛去唔到住唯有搵好想食嘅日本嘢頂先啦,其中一樣我好鍾意食嘅就係壽喜燒 Sukiyaki,去到日本邊度都要食,今日就同一個志同道合嘅朋友搵咗一間喺旺角新開嘅日本餐廳 [十侍-棉花糖A5和牛壽喜燒專門店] 淨係嗰店名已經好吸引!

🥘棉花糖鹿兒島A5和牛壽喜燒 (二人前) $898

▪️鹿兒島A5和牛6片 (約360g)
⁠▪️日本野菜拼盤
⁠▪️十侍自家調製壽喜燒醬汁
⁠▪️日本蘭王雞蛋2隻⁠
⁠▪️稻亭烏冬⁠
⁠▪️綿花糖

🍸 喜歡飲酒嘅我絕對唔會錯過任何有酒飲嘅地方,我今日就試咗佢哋一款新嘅Cocktail,首先賣相已經一流,女仔一定鍾意💜

▪️花火 - Hanabi
日本燒酎配蝶豆花,荔枝酒,椰子水
香甜清新,甘甜荔枝及椰香回味,好容易入口
亦都好容易飲晒😂

✨一定會再回訪的餐廳,壽喜燒真係質素超高,而且價錢相宜,喜歡佢哋嘅酒類飲品,邊飲邊食是一件何等快樂嘅事✨

• 棉花糖鹿兒島A5和牛壽喜燒二人套餐
餐廳以型格日本風裝修,燈光暗暗感覺幾有格調,地方雖然唔大,但勝在有吧枱、高枱、普通四人座位,仲有兩間VIP房。除咗有壽喜燒同串燒之外,亦有多款酒類選擇🍸🔝鹿兒島A5黑毛和牛二人前 $898-可選日本米飯或稻庭烏冬🔝餐廳嘅招牌棉花糖壽喜燒係會有職員為你烹調,首先將錦花糖放入鍋上,慢慢倒入壽喜燒汁令棉花糖溶化,然後將A5和牛煎至客人要求嘅熟度,再沾上日本雞蛋食用🔝套餐用嘅係鹿兒島A5和牛肉眼部位,油脂分布均勻,肉質軟腍入口即溶,但牛味比較淡。🔝季節野菜盛合食完和牛之後職員就會幫你放晒所有配菜落去,然後再加入壽喜燒汁同少量清水,感覺就好似Shabu Shabu咁,配料有豆腐、冬菇、金菇、蟹柳、娃娃菜等等。▪️牛舌 $52上枱前會放上一個碳爐嚟助熱啲串燒,就算影完相食物都Keep住熱。牛舌咬落比較有口感而且牛味濃郁。▫️鰻魚 $48燒至皮脆肉嫩,一啲都唔乾。🔝炸流心蛋 $28外層炸得好酥脆,配合埋流心半熟嘅蛋黃,必試之選‼️🔝Welcome Drink 蔘蜜燒酒入口有陣陣人蔘香氣,味道甘甘甜甜。🔝花火 - Hanabi濃郁嘅荔枝果香,飲落酸酸甜甜,充滿果味而酒精較低嘅Cocktail,適合唔太飲酒嘅

🔝鹿兒島A5黑毛和牛二人前 $898
-可選日本米飯或稻庭烏冬

🔝季節野菜盛合

▪️牛舌 $52

▫️鰻魚 $48
燒至皮脆肉嫩,一啲都唔乾。

🔝炸流心蛋 $28
外層炸得好酥脆,配合埋流心半熟嘅蛋黃,必試之選‼️

🔝Welcome Drink 蔘蜜燒酒
入口有陣陣人蔘香氣,味道甘甘甜甜。

🔝花火 - Hanabi
濃郁嘅荔枝果香,飲落酸酸甜甜,充滿果味而酒精較低嘅Cocktail,適合唔太飲酒嘅人飲用,兼且係打卡之選。

蟬 - Semi
聞落有橙皮嘅香氣,比較驚喜嘅係飲落竟然有淡淡嘅菊花味,微甜而酒精濃度適中。

2022-03-29 46 浏览
與朋友去咗呢間以棉花糖壽喜燒為賣點嘅居酒屋,居酒屋環境好有格調,而且仲有串燒及各款酒類供應。🇯🇵A5鹿兒島黑毛和牛壽喜燒($898/ 二人前)壽喜燒有別一般做法加入砂糖,而係以棉花糖取替,夠晒特別又好啱打卡📸和牛油花均勻,賣相勁吸引,望到已經流晒口水🤤店員會為客人將和牛煮至喜好嘅生熟程度,再配日本生雞蛋同食,入口順滑又充滿蛋香,牛味濃且軟嫩,真係超好食😍 最後再將壽喜燒汁加入野菜一齊煮,紹菜、冬菇及蟹柳等吸收咗醬汁後,變得好入味,配埋白飯食啱啱好😌🇯🇵牛舌($52)🇯🇵雞頸肉($38)🇯🇵素拼盤 (秋葵、蓮藕、冬菇)($58)串燒即點即燒,而且仲以熱石烤爐keep warm,非常貼心🥰牛舌厚切又大塊,食落完全唔韌且爽口彈牙,一串真係唔多夠喉;雞頸肉肉嫩且帶口感,質素及味道唔錯;素拼盤中嘅冬菇最好食,菇味濃又juicy,另蓮藕亦好爽口😌🇯🇵Suntory The PREMIUM MALT’S <BLACK>($88)串燒與啤酒一定係perfect match,當然要點返杯😆🇯🇵熱情果芒果梳打($78)店員推薦咗呢杯好啱打卡嘅梳打,味道酸酸甜甜,清新又解渴😌

🇯🇵A5鹿兒島黑毛和牛壽喜燒($898/ 二人前)

🇯🇵牛舌($52)
🇯🇵雞頸肉($38)
🇯🇵素拼盤 (秋葵、蓮藕、冬菇)($58)

串燒與啤酒一定係perfect match,當然要點返杯😆

🇯🇵熱情果芒果梳打($78)
店員推薦咗呢杯好啱打卡嘅梳打,味道酸酸甜甜,清新又解渴😌

午餐
2022-03-29 35 浏览
早前見到呢間以棉花糖壽喜燒為賣點嘅餐廳已經好想食,故特意約埋朋友一試。🏮鹿兒島黑毛和牛A5 壽喜燒($898/二人前)單憑和牛嘅雪花,未食都知一定好味🤤而呢度最大嘅特色係以棉花糖與壽喜燒汁一齊煮,十分有趣🤩店員會先依據客人喜好將和牛煮至要求嘅生熟程度,再蘸上日本蛋漿,令和牛充滿濃郁蛋香,另和牛本身嘅油香又有入口即溶嘅口感,簡直係完美嘅配撘😋最後以壽喜燒汁與野菜盛盒煮成鍋物作結尾,真係好滿足😌🏮牛舌($52)🏮雞頸肉($38)🏮素拼盤 (秋葵、蓮藕、冬菇)($58)厚切牛舌口感竟然十分爽嫩,火喉亦拿捏得啱啱好,香口又勁juicy;雞頸肉嫩滑彈牙,好有雞味,一串完全唔夠喉;秋葵既健康又香口,厚切蓮藕食落好爽脆,而冬菇好重菇味之餘又多汁😌另串燒均以熱石爐保持溫熱,啱哂同朋友吹水飲嘢慢慢食👍🏻🏮 Suntory The PREMIUM MALT’S <BLACK>($88)日本啤酒配串燒,至愛🥰🏮熱情果芒果梳打($78)朋友唔好酒,故店員推薦咗呢杯梳打,味道酸酸甜甜都唔錯😌

🏮鹿兒島黑毛和牛A5 壽喜燒($898/二人前)

🏮牛舌($52)
🏮雞頸肉($38)
🏮素拼盤 (秋葵、蓮藕、冬菇)($58)

日本啤酒配串燒,至愛🥰

🏮熱情果芒果梳打($78)
朋友唔好酒,故店員推薦咗呢杯梳打,味道酸酸甜甜都唔錯😌
午餐
2022-03-28 74 浏览
鐘意食和牛而且又坐得舒服在旺角不常見,今次看到間不錯就來試一試。來到感覺不錯,待應都窩心講解食物質素,最後我們選了個2人餐,等了大約10分鐘食物開始來到。 和牛壽喜燒2人餐,見到都心心眼,見到待應開始制作棉花糖再加上自家制壽喜燒汁煮了一陣就可以整A5鹿兒島黑毛和牛西冷/肉眼,生熟度剛好,牛肉口感不錯,配上日本雞蛋最好味。 季節野菜盛合,有不少材料,因2人餐關係所以每人都可以食少少最岩我們。真打稻庭烏冬或白飯選擇,我們就要了烏冬配上壽喜燒汁入晒味不錯。食得壽喜燒當然要配個飲品啤一啤,惠比壽味道易入口,以白啤來講好飲而唔會得個苦字。