2025-05-06 0 浏览
📍一鼎‧台式火鍋 (將軍澳)將軍澳中心新開嘅火鍋放題店!一人一鍋(慳返鴛鴦鍋錢🥳),加埋超靚嘅肉。仲有超正嘅一鼎茶,好飲到我冇quota食到甜品🥹。🔸澳洲200日穀飼牛套餐(90分鐘) $329 最正當然係各定量一份嘅「澳洲全血和牛」、「日本北海道四元豚」。澳洲全血和牛🐮又嫩又香,本身已經覺得好正。點知一食日本北海道四元豚🐷仲誇張,嫩過和牛,唔羶又唔膩。🐮澳洲200日穀飼牛>一鼎穀飼牛>澳洲純和牛三款任食牛嚟講澳洲200日穀飼牛口感最嫩。一鼎穀飼牛肉味濃郁得嚟瘦但唔柴。反而澳洲純和牛就真係有啲嚡🥹。澳洲冠軍草飼羊🐑比起平時嘅火鍋羊肉片好食太多。又香又嫩,冇咩羶味。記得食埋佢哋嘅台式小食。大推🍠梅香地瓜條同埋手作地瓜球。地瓜條外脆內軟,地瓜球煙煙韌韌仲有香甜地瓜蓉。三星蔥燒串花枝、古早蒜味小香腸都唔錯㗎。平時食放題梗係要食埋甜品,但今次竟然因為飲「一鼎茶」🧋而飽到食唔到。佢哋嘅台式飲品真心好飲,尤其係黑糖珍珠奶茶,奶茶唔會太甜,珍珠嘅黑糖香好重!200日穀飼牛或以上套餐仲可以任飲Suntory生啤同黑啤!收據:
📍一鼎‧台式火鍋 (將軍澳)

🔸澳洲200日穀飼牛套餐(90分鐘) $329

🐮澳洲200日穀飼牛>一鼎穀飼牛>澳洲純和牛

收據:
2025-05-05 0 浏览
將軍澳居民有口福了(包括我🫶🏻)‼️發現一間台式火鍋放題@toppotasia 每一樣都好好味🥹實在太好了‼️今次揀左🥇《澳洲200日穀飼牛》任食90分鐘🤤一入座職員就送左一碟《澳洲M8純和牛》!懷疑想我哋下次食貴餐!因為真係好好味🫨最欣賞係可以一人一鍋🍲可以自己揀喜歡的湯底🙂‍↕️所以揀左紅燒和牛湯鍋及台灣麻神鴨血湯鍋🤩📌澳洲200日穀飼牛肉質肥美嫩滑,口感柔嫩多汁!令人食上癮呀🤩📌澳洲純和牛口感醇厚,牛肉味濃郁但脂肪較少📌台南花雕雞重酒味及帶點麻油香,肉質嫩滑👍🏻📌海鮮類生蠔🦪肥美鮮甜、蝦滑及墨魚滑口感彈牙📌台式小食全部都係即叫即炸!新鮮熱辣很好食,個人推薦鹽酥雞好多肉汁及流心白茶芋球!地瓜球!口感Q彈好中意😋📌自助配料區有多款蔬果!最特別有花生芽及水蓮🤩仲有水果食🤓當然有唔少得多款丸類及公仔麵提供⋯食得太熱氣仲有冷泡茶及汽水任君選擇😙‼️必點黑糖珍珠牛乳‼️超好飲‼️

📌澳洲200日穀飼牛
肉質肥美嫩滑,口感柔嫩多汁!令人食上癮呀🤩

📌澳洲純和牛
口感醇厚,牛肉味濃郁但脂肪較少

📌台南花雕雞
重酒味及帶點麻油香,肉質嫩滑👍🏻

📌海鮮類
生蠔🦪肥美鮮甜、蝦滑及墨魚滑口感彈牙

📌台式小食

📌自助配料區

最近試咗間將軍澳新開嘅台式一人一鍋,午市定量套餐$109/位(二人同行一人半價!),包肉盤+自助吧任食,性價比高到驚喜! 🥘湯底有驚喜 我揀甜醬油湯底,清甜唔膩;先生嘅紅燒牛肉鍋濃郁惹味,台風十足!肉盤豚牛雙拼,正常發揮~ 🥬自助吧超多稀有菜 最驚喜係蔬菜選擇!石斛苗、紫羽衣甘藍平時少見,仲有繡球菌等。丸類竟有皇帝蟹柳,仲要任拎! 🍨甜品有亮點 雖然雪糕得兩款,但竟然有開心果碎!可惜今次冇丈夫講嘅開心果醬,但$109連凍飲+甜品,仲想點? 💬 午市人均$120左右,可以狂食高質蔬菜同配料,絕對值回票價!推薦俾鍾意食菜嘅朋友~ #台式火鍋 #平價火鍋 #自助吧任食

🥘湯底有驚喜

🥬自助吧超多稀有菜

🍨甜品有亮點

2025-05-04 0 浏览
對於一年四季都鍾意打邊爐嘅邊爐怪,一鼎新開左喺屋企附近係好值得開心的餐廳主打:𖤐ˊ˗任叫手搖杯(試左4款,全部好好飲!)𖤐ˊ˗任飲神泡生啤𖤐ˊ˗吃不完的小食(鹽酥雞,金錢肚,炸蝦球,炸花枝,藤椒魚皮,雞爪,地瓜條…最推薦紅噹噹蝦球,食左6粒!)𖤐ˊ˗湯底款式多(共8款湯底包括椰子雞,冬陰功,紅燒火牛湯底,個人幾鍾意,有少少麻辣味,似麻辣火鍋)𖤐ˊ˗甜品夠特別(榴槤炸波波,煉奶炸油條,麻糬紅豆沙,流心白茶芋球,雪糕竟然可以任吱開心果醬?!)澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐套餐一人一鍋,可以揀食90分鐘/120分鐘。本身想要椰子雞湯底,但咁岩賣晒,最後叫咗冬陰功湯底同埋紅燒火牛湯底,紅燒火牛湯底幾正♡牛肉可以任叫一鼎穀飼牛、澳洲純和牛同澳洲200日穀飼牛,最推薦200日穀飼牛,肉質柔軟唔會太肥,其次仲叫咗海蝦,生蠔,食材都好新鮮。手搖杯係必叫,我哋試左百香果三重奏,香水爆檸,牛乳冬瓜茶同黑糖珍珠牛乳,全部都好飲♡

餐廳主打:
𖤐ˊ˗任叫手搖杯(試左4款,全部好好飲!)

𖤐ˊ˗任飲神泡生啤

澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐

牛肉可以任叫一鼎穀飼牛、澳洲純和牛

經常來到將軍澳探朋友, 最近佢屋企樓下開了新火鍋店。 大家興致勃勃, 放工後 一齊去試新店。 雖然係平日,但係都幾多人幫襯, 好在已訂位唔使等。幾款嘅牛肉套餐可以選擇 , 主要係小食或飲品會有所不同。 澳洲m8純和牛~ 澳洲純和牛~ 澳洲200日穀飼牛~ 一鼎穀飼牛。選擇了cp值很高的澳洲200日穀飼牛套餐, 重點是可以任飲 手搖台式飲品😍。 百香果三重奏, 大杯裝size, 少少甜少少冰味道剛剛好, 百香果味道好清新, 仲加入 煙煙靭靭的椰果。 香水爆檸, 真係好加咗好多香水檸檬, 檸檬味清香茶味清新, 少少甜好解渴。 另外仲可以點珍珠奶茶~ 芝士琥珀~ 純綠姸。 完全唔會限制飲幾多杯, 超開心。一人一鍋小火鍋乾淨衛生, 湯底選擇都很多, 冬陰功湯鍋~ 蕃茄鳳梨濃湯鍋 ~台灣麻神鴨血鍋~, 這幾款都不錯。但見到隔離枱, 藥膳椰子雞鍋 真係好吸引,而且好香椰子味, 我哋都跟風 點了這個。火鍋肉類,澳洲200日穀飼牛+ 澳洲純和牛, 兩款都唔錯,但係比較鍾意200日穀飼牛, 肥瘦比較均勻, 肉質嫩滑,味道香濃。 想食瘦少少就揀澳洲純和牛。 仲有好多海鮮可以選擇, 重點推介係大蜆, 有大隻

火鍋肉類,澳洲200日穀飼牛+ 澳洲純和牛, 兩款都唔錯,但係比較鍾意200日穀飼牛, 肥瘦比較均勻, 肉質嫩滑,味道香濃。 想食瘦少少就揀澳洲純和牛。 仲有好多海鮮可以選擇, 重點推介係大蜆, 有大隻又厚肉 ,肥美鮮甜冇砂。 蝦滑 墨魚滑 鮮蝦 都係我嘅最愛。

自助區有好多蔬菜, 種類繁多 花多眼亂, 有啲比較貴嘅菜都會有, 紫色羽衣甘藍 冰菜 蟲草花 豆苗, 各式各樣菇菌類, 仲有唔同嘅丸類, 真係多倒數唔曬。

鍾意台式小食的 也非常多選擇, 荔枝蝦球 藤椒魚皮 剁椒雞腳 炸花枝丸 炸鹽酥雞 梅漬蕃茄……… 總會多到數唔曬,仲有台式糖水, 每樣食少少已經好滿足。 最後當然要 食埋自助軟雪糕 ,同埋飲杯生啤, 咁就非常完滿。

• 藥膳椰子雞鍋
2025-05-03 0 浏览
見到新開台式火鍋就同朋友試下正常任食價錢,人均300左右食物整體質素ok,有冰菜係唔錯但服務真係令人食到一肚氣入座張枱已經細兩個人叫一round已經唔夠放個男人打扮女侍應,送餐第一句就話嘩未見過人叫咁多野食吓?放題喎然後仲要完全唔郁等我哋自己執。第二次埋嚟又係一樣態度直到我朋友忍不住話佢,佢先收聲冇過亂up後尾玩轉盤有張20蚊茶飲coupon幾日後去買珍奶杯野35蚊,俾完coupon佢照收我35蚊咪問個staff,我話俾左coupon喎佢仲堅持話係,35蚊我話吓,35蚊,扣完20蚊唔係15蚊佢先勁不情願响收銀機攞返張coupon出嚟原來佢睇都冇睇,以為係另一款送檸茶嘅coupon淨係同我講左句話以為我要兩杯全程一句唔好意思都冇。我心諗我一個人嚟買,你又冇問又冇confirms order自己唔睇張coupon 仲好似個客錯咁問佢幾次都堅持話35蚊買杯珍奶都一肚氣,食堂食又受氣真係冇下次講真,將中同Popcorn咁多打邊爐呢間真係試一次就byebye了

見到新開台式火鍋就同朋友試下
正常任食價錢,人均300左右
食物整體質素ok,有冰菜係唔錯
但服務真係令人食到一肚氣
入座張枱已經細
兩個人叫一round已經唔夠放
個男人打扮女侍應,送餐第一句就話
嘩未見過人叫咁多野食
吓?放題
然後仲要完全唔郁等我哋自己執。
第二次埋嚟又係一樣態度
直到我朋友忍不住話佢,佢先收聲冇過亂up
後尾玩轉盤有張20蚊茶飲coupon
幾日後去買珍奶
杯野35蚊,俾完coupon佢照收我35蚊
咪問個staff,我話俾左coupon喎
佢仲堅持話係,35蚊
我話吓,35蚊,扣完20蚊唔係15蚊
佢先勁不情願响收銀機攞返張coupon出嚟
原來佢睇都冇睇,以為係另一款送檸茶嘅coupon
淨係同我講左句話以為我要兩杯
全程一句唔好意思都冇。
自己唔睇張coupon 仲好似個客錯咁
問佢幾次都堅持話35蚊
買杯珍奶都一肚氣,食堂食又受氣
真係冇下次

講真,將中同Popcorn咁多打邊爐
呢間真係試一次就byebye了

這家新開的火鍋店主打一人一鍋,加上任飲手搖,選擇也不少。我們點了澳洲200日穀飼牛套餐。湯底是鰹魚湯底,味道較清淡。骨膠原湯底呈奶白色,味道也較清淡。牛肉薄薄一片,質素不錯。可以任食海鮮,海鮮也很新鮮,十分不錯。鮮蝦爽彈有蝦味。蜆無沙,煮開後湯底更鮮。墨魚口感Q彈。自助區選擇很多,例如響鈴卷、日本雞蛋,炸魚皮、羊肚菌等。主食選擇多,有刀削麵、烏冬、新竹米粉等都有。 小食有炸榴槤波、花枝丸、炸豆腐、炸番薯、炸雞等。特色飲品最有驚喜,我飲了芝士琥珀,鹹甜芝士奶蓋茶,解膩首選 。香水爆檸是清新檸檬茶,搭配火鍋超爽 ,百香果三重奏是酸甜果茶,開胃一流。

這家新開的火鍋店主打一人一鍋,加上任飲手搖,選擇也不少。

我們點了澳洲200日穀飼牛套餐。

湯底是鰹魚湯底,味道較清淡。

骨膠原湯底呈奶白色,味道也較清淡。

牛肉薄薄一片,質素不錯。

可以任食海鮮,海鮮也很新鮮,十分不錯。

鮮蝦爽彈有蝦味。蜆無沙,煮開後湯底更鮮。墨魚口感Q彈。

自助區選擇很多,例如響鈴卷、日本雞蛋,炸魚皮、羊肚菌等。

主食選擇多,有刀削麵、烏冬、新竹米粉等都有。

小食有炸榴槤波、花枝丸、炸豆腐、炸番薯、炸雞等。

2025-04-29 0 浏览
「一鼎‧台式火鍋」進駐將軍澳,帶來最地道的台式火鍋體驗~除了無限肉食,還能無限暢飲正宗台式手搖飲,絕對是肉食愛好者的天堂!✨【招牌湯底 雙重享受】🍲「紅燒火牛」湯底嚴選澳洲牛骨與十多種中藥材熬製8小時,湯色呈現誘人的琥珀色澤,牛油香氣撲鼻而來,涮肉時能完美鎖住肉汁。「QQ骨膠原」湯底膠質濃稠到能黏唇,豚骨與全雞的鮮甜中帶著紅棗的溫潤,養顏又暖胃,特別適合女生品嚐~【嚴選肉品 肉肉天堂 】🥩「澳洲200日穀飼牛」涮煮時間大約十秒,肉質細嫩,油花分布均勻,入口即能感受到濃郁的牛肉香氣,搭配紅燒湯底更顯醇厚風味。「澳洲純和牛」油脂豐潤卻不膩口。「丹麥豬肉」肉質緊實多汁。【豐富配料 台式風味】🍢除了頂級肉品,還有新鮮海鮮如鮮蝦、生蠔和手打花枝蝦丸,地道的台式小食鹽酥雞、滷水牛筋和台灣鴨血等。特調的台式沙茶醬和蒜蓉香油,更能為火鍋增添獨特風味層次~【手搖飲無限暢飲 驚喜亮點】🧋店內設有「一鼎茶飲」專區,提供多款正宗台式手搖飲無限暢飲!「百香果三重奏」果香清新,有效解膩;「芝士琥珀」奶蓋綿密,與茶底完美融合!【完美收尾 自助甜品】🍦用餐尾聲別忘了來份自助軟雪糕,畫下甜蜜句點~【一鼎‧台式火鍋】📌將

【招牌湯底 雙重享受】🍲

【嚴選肉品 肉肉天堂 】🥩

【豐富配料 台式風味】🍢

【手搖飲無限暢飲 驚喜亮點】🧋

【完美收尾 自助甜品】🍦
用餐尾聲別忘了來份自助軟雪糕,畫下甜蜜句點~

【一鼎‧台式火鍋
📌將軍澳中心1樓123號舖
將軍澳新開咗一間台式火鍋,特色係一人一鍋,乾淨衛生又方便,而且自助區選擇豐富,蔬菜新鮮齊全,丸類同麵類選擇多,仲有多款麵食、水果同汽水啤酒,特別推介自助雪糕機同咖啡機,自助生啤機更加係亮點,冰涼生啤任斟,配火鍋一流!鐘意台式飲品嘅朋友更加要留意,手搖都係任飲!燻鰹魚(海苗鰹魚清湯鍋)
燻鰹魚湯底清澈,帶淡淡嘅鰹魚燻香,入口鮮甜得黎唔會太濃,特別適合唔想太重口味嘅人蕃客為主(鳳梨蕃茄濃湯鍋)
鳳梨蕃茄濃湯酸甜開胃,番茄嘅濃郁香氣同菠蘿嘅清甜好夾,酸中帶甜,令人胃口大開澳洲200日穀飼牛
澳洲200日穀飼牛肉質軟嫩,油花分佈均勻,入口即化,輕涮幾秒,牛肉保持粉嫩色澤,咬落帶濃郁肉香,肉味鮮甜,唔會過肥澳洲冠軍草飼羊
羊肉入口鮮甜無膻味,輕涮幾下,肉質保持軟嫩多汁丹麥梅花肉
丹麥梅花肉油花分佈均勻,肉質肥瘦適中,入口香滑濃郁一鼎鮮蝦、超鮮生蠔、鮮味大蜆
除左肉類,海鮮方面都好高質,鮮蝦彈牙爽口,蝦肉緊實,生蠔肥美多汁,輕煮後依然保持嫩滑,大蜆吸滿湯底精華,肉質飽滿,入口鹹香 juicy台式小食(酥炸菇菌、龍師傅招牌韭菜餃、榴槤炸波波、鴨血)
酥炸菇菌外皮香脆,內裡菇肉軟嫩多汁,韭菜餃皮薄餡靚

燻鰹魚(海苗鰹魚清湯鍋)

蕃客為主(鳳梨蕃茄濃湯鍋)

澳洲200日穀飼牛

澳洲冠軍草飼羊
羊肉入口鮮甜無膻味,輕涮幾下,肉質保持軟嫩多汁

丹麥梅花肉
丹麥梅花肉油花分佈均勻,肉質肥瘦適中,入口香滑濃郁

一鼎鮮蝦、超鮮生蠔、鮮味大蜆

台式小食(酥炸菇菌、龍師傅招牌韭菜餃、榴槤炸波波、鴨血)
酥炸菇菌外皮香脆,內裡菇肉軟嫩多汁,韭菜餃皮薄餡靚,榴槤炸波波外脆內軟,榴槤香氣濃郁但唔膩,鴨血嫩滑入味,帶微辣,口感軟綿又Q彈

韓•酸辣拌麵
韓•酸辣拌麵酸辣得宜,帶點微辣同酸爽,麵條彈牙有嚼勁,掛滿醬汁,酸味開胃,食落好過癮

手搖飲品(黑糖珍珠牛乳、香水檸檬)
手搖飲品都出色,黑糖珍珠牛乳甜度適中,黑糖香氣濃郁,牛乳入口絲滑,珍珠煙韌有嚼勁,另外香水檸檬清新,飲落解渴又醒神

2025-04-27 0 浏览
最近將軍澳新開咗一間一人台式火鍋放題~於是搵一日夜晚試吓佢哋$329 90分鐘嘅澳洲200日穀飼牛套餐,總共有100款食材🐮湯底方面揀咗佢哋嘅紅燒火牛湯,飲落都幾特別,甜中帶啲微辣,淥咩食材都好食🥰佢哋嘅肉類都好多選擇,淨係牛肉都有唔同部位~個人最鍾意食佢哋嘅穀飼牛、澳洲和牛、牛舌!食落肉質都唔錯,雖然唔算好肥美,但肉質都算軟身👅海鮮方面會有蝦、魷魚、蠔等等~生蠔每日都有限量,所以記得早啲叫!個人覺得佢哋嘅花枝滑都幾好食,好彈牙,仲有花枝粒粒😝佢哋嘅台式小食同前菜選擇都好好多~台式小食幾乎每樣都試咗,味道唔差,不過炸嘢食落會膩,可以淨係點一份同朋友share🤣同埋最好嘅係!佢哋仲有包各款台式嘢飲~試咗佢哋嘅鮮奶冬瓜茶同埋香水檸檬茶,同出面手調店差唔多味~

2025-04-27 0 浏览
前幾日行過將軍澳中心見開咗間新嘅台式火鍋,都好想入去試下,但當時帶住狗狗就唔方便入去。剛好趁老公OT唔洗煮飯嘅時候,咁就當然帶埋大少去嚟個豐富任食火鍋晚餐啦!餐廳都好大,而且空間感都好足,所以整體上環境都好舒適我地叫左90分鐘任食澳洲200 日穀飼牛火煱餐,一個價錢已經包左牛肉、豬肉、羊肉、海鮮,蔬菜、小食、飲品、雪糕…..等等,最吸引就一定係可以免費任飲指定嘅自家品牌台式特色「一鼎茶」,都真係非常吸引。雖然有汽水、玄米綠茶、果汁、生啤等任飲,但我地就當然係叫返杯「一鼎茶」先,超強烈推介百香果三重奏,入面滿滿白香果籽、果肉同椰果,酸酸甜甜超解口渴。另外香水爆檸都一樣正,茶香味十足而且唔苦澀,好醒胃。湯底方面都有好多選擇,最後我就嚟左個QQ膠原豬王骨鍋,大少就嚟一個鳳梨蕃茄濃骨湯,兩個湯底都好夠味。火鍋配料嘅選擇都係非常之多,除左大部分肉類、海鮮、小食用QR Code 落單之外,丸類、蔬菜菇類、麵類及多款調味料就可以去自助吧拎,都真係好方便。肉類方面,基本上我地都主打依幾款,澳洲純和牛、澳洲200日純穀飼牛、丹麥梅花肉同埋澳洲冠軍草飼羊,所有肉質好新鮮,好有質素,而且每碟份量唔少,來來回
餐廳都好大,而且空間感都好足,所以整體上環境都好舒適
肉類方面,基本上我地都主打依幾款,澳洲純和牛、澳洲200日純穀飼牛、丹麥梅花肉同埋澳洲冠軍草飼羊,所有肉質好新鮮,好有質素,而且每碟份量唔少,來來回回我地都唔知叫左幾多碟,因為太好食啦。
餐廳最貼心嘅就係每碟肉類都標示清楚,而且仲有埋最佳涮肉時間,等我地可以好好控制時間,等肉類鮮味再提升。
海鮮方面就叫左 粒粒蟹籽花枝滑、大蜆、鮮蝦…樣樣都好新鮮,而最吸引我嘅係超級生蠔,粒粒都肥美無腥味, 唔怪之得係每日限量供應,好在當日我地食左六粒,依家諗起都真係回味無窮。
前菜小食都有廿幾款選擇,肉鬆皮蛋豆腐、麻辣魚皮、手作地瓜球、榴槤炸波波、古早鹽酥豆腐……個味道係唔錯呀。
食飽飽就當然到甜品時間,有香滑牛乳味同士多啤梨味嘅軟雪糕可以自己去唧,而且仲有幾配料選擇添。
2025-04-15
2025-04-25 0 浏览
將軍澳最近新開一人一鍋嘅台式火鍋🤩無論湯底同火鍋配料種類都係令人超滿足😍重點係有d放題套餐係台式飲品都可以任飲🥰我地揀左澳洲200日穀飼牛套餐🐮湯底要甜醬油同椰子雞湯底😍餐廳提示椰子雞先煮滾湯底再落雞🤩飲左個湯再打邊爐,個湯帶椰青嘅清香🥳雞件好嫩滑☺️甜醬油好似壽喜燒,係自助區加埋蛋就超完美😊肉類有澳洲200日穀飼牛,澳洲純和牛,仲有一鼎穀飼牛🤭當中200日穀飼牛最肉嫩,同埋餐廳都有提示要煮幾耐😆超貼心👍🏻純和牛同一鼎穀飼牛,牛味香濃又唔膩🥳除左肉類仲有海鮮😍海蝦,大蜆仲有蠔❤️蠔超大隻,味道好鮮味😎自助區仲有勁多唔同種類嘅蔬菜同丸類仲有甜品😋我地仲點左好多唔同嘅台式小食同飲品😍&糖水😍我地點左黑糖珍珠牛乳&百香果三重奏🥰黑糖珍珠牛乳帶香滑奶味😋百香果三重奏甜度剛好,果味超香😍入面係滿滿嘅椰果🤩飲品係由餐廳相連嘅一鼎茶飲店整嘅👍🏻

甜醬油好似壽喜燒,係自助區加埋蛋就超完美😊

我地仲點左好多唔同嘅台式小食同飲品😍&糖水😍
我地點左黑糖珍珠牛乳&百香果三重奏🥰
黑糖珍珠牛乳帶香滑奶味😋

• 椰子雞湯底
2025-04-25 0 浏览
將軍澳又開新火鍋店, 「一鼎‧台式火鍋」卡位為主,好闊落,環境好舒服。我們試左澳洲200日穀飼牛成人收費$328,90分鐘。朋友㨂左麻辣鴨血湯底適合喜歡重口味,鴨血滑溜。而唔食辣既我㨂左紅燒火牛湯底,帶點小小辣,偏向溫和,食蔬菜一流有三款牛肉,推薦200日牛🤤唔洗10秒即食,兩個人吃左十碟,肉質鮮嫩,有牛味。而且有鮮蝦,生蠔🦪同大蜆,全部都好新鮮,有個叫「海蜇花」既必食,好小地方有,爽口掛汁😄特別推薦的露筍和牛串,口感非常棒,搭配得恰到好處。而粒粒蟹子花枝滑,每一口都有花枝鮮味,會停唔到口餐廳超過20種台式熟食,我們反覆冰釀梅汁蕃茄,酸酸甜甜好開胃蔬菜和麵類的自取區,好豐富,各種選擇應有盡有台式飲品,任叫,冇錯😂任叫,平時一杯都要$40,依度任叫,黑糖珍珠牛乳 絕對是必試!,香濃的黑糖搭配Q彈的珍珠,芝士奶蓋飲完好幸福💗下次再食會加要20蚊,食120分鐘😂😂
我們試左澳洲200日穀飼牛成人收費$328,90分鐘。

蔬菜和麵類的自取區,好豐富,各種選擇應有盡有

下次再食會加要20蚊,食120分鐘😂😂
試食活動
👧🏻😋👅🍽✨超多元化邊爐放題🤤生啤奶蓋特色小食-🇹🇼 四款晚市吃到飽由4:30pm到11pm供應, 每個set都有得揀90/120分鐘, 食得快平$20😎🇹🇼 四個level都有包前菜, 台式小食,同甜品; 澳洲200日穀飼牛90分鐘平日$329/位, 有埋手搖同神泡生啤任飲-▪️肉類/海鮮🥩 澳洲200日穀飼牛肥美軟滑, 鐘意瘦啲叫澳洲純和牛都一樣咁滑; 半開放廚房瘋狂切肉, 一碟碟出俾客人🥩 特級牛舌同青花椒長牛舌薄身彈滑勁好食, 澳洲冠軍草飼羊鮮甜唔羶, LV1餐都有得食!🦪 超鮮生蠔同大蜆都好鮮甜! ▫️台式小食/火鍋配料🍤 小炸物即叫即整樣樣試下, 紅噹噹蝦球好彈牙, 流心白茶芋球幼滑creamy, 兩樣有中菜廳水準🤭 🥬 蔬菜好新鮮! 冰菜水蓮舞絨菇好多特別款式▪飲品🍻 大推神泡生啤, 叫個吉杯自助斟啤酒, 撳個掣就有黃金比例神泡🥤手搖都係掃code落單, 甜度冰度都自由選擇, 冬瓜牛乳茶有埋椰果粒粒, 芝士琥珀係奶蓋紅茶甘香幼滑
👧🏻😋👅🍽✨
超多元化邊爐放題🤤生啤奶蓋特色小食

▪️肉類/海鮮
🦪 超鮮生蠔同大蜆都好鮮甜!

▫️台式小食/火鍋配料
🥬 蔬菜好新鮮! 冰菜水蓮舞絨菇好多特別款式

▪飲品

星期日,將軍澳行街撞正新店開張!門口有小丑扭免費氣球(仲有卡通造型🎠),細路仔開心到尖叫~ 之前喺其他分店食過性價比高,新店裝修更闊落。🔥必試湯底►「紅燒火牛鍋」:好香濃,似台灣牛肉麵湯底,辣度適中►「椰子雞鍋」:用椰青水煮,清甜到連飲2碗►「甜醬油鍋」:小朋友最愛,配牛肉、烏冬一流🔥牛肉澳洲M8純和牛:軟嫩肉味濃,油花又足🧋台式手搖飲品(任飲,會因應唔同套餐款式有所不同)► 芒芝芒芝:芒果肉+芝士奶蓋雙層暴擊,好正!► 黑糖珍珠牛乳:珍珠彈牙,牛乳香濃幼滑台式小食,每款都好出色► 紅噹噹蝦球:外脆內彈蝦肉,上個月系單點火鍋店食過,味道一樣,6x蚊 4粒!裡度系任食!!encore咗3轉► 黑糖炸麻糬:熱辣辣流心,記得襯熱食► 地瓜條撒梅粉:還原士林夜市風味👍 激讚位:手搖飲完勝坊間放題!小食質素高到似單點店👎 改善位:中午甜品款得雪糕揀,可新增多d款

🔥必試湯底
►「紅燒火牛鍋」:好香濃,似台灣牛肉麵湯底,辣度適中

►「椰子雞鍋」:用椰青水煮,清甜到連飲2碗
►「甜醬油鍋」:小朋友最愛,配牛肉、烏冬一流

🔥牛肉
澳洲M8純和牛:軟嫩肉味濃,油花又足

🧋台式手搖飲品(任飲,會因應唔同套餐款式有所不同)
► 芒芝芒芝:芒果肉+芝士奶蓋雙層暴擊,好正!
► 黑糖珍珠牛乳:珍珠彈牙,牛乳香濃幼滑

台式小食,每款都好出色
► 黑糖炸麻糬:熱辣辣流心,記得襯熱食
► 地瓜條撒梅粉:還原士林夜市風味

👍 激讚位:手搖飲完勝坊間放題!小食質素高到似單點店
👎 改善位:中午甜品款得雪糕揀,可新增多d款
澳洲M8純和牛
甜醬油湯底