2025-06-07
將軍澳中心開咗間新嘅台式自助火鍋店——一鼎台式火鍋!平時都好鍾意食台式火鍋但係呢間真係比較出色主要因為鍾意飲台式飲品 肉類選擇算多 而且小食都係有質素的選擇都好多搞到眼花繚亂!我哋總共食咗十幾碟肉肉類陣容超強,主打嘅澳洲200日穀飼牛同澳洲黑安格斯封門柳真係無得彈!牛舌都好推薦!而且賣相都好精緻 唔會因為係放題店而影響質素湯底選擇都好有心思,麻痹鴨 打俾咗麻辣鴨血但最令我驚喜嘅係椰子雞湯底!完全跟足正宗做法,老闆真係落足料,不單止有新鮮椰肉,仲不時加返椰子水,由頭食到尾都唔會越食越淡,清甜鮮香,飲多幾碗都唔覺得膩,真心推薦!夜晚就包任飲,台式飲品黑糖珍珠鮮奶珍珠煙韌,黑糖香氣濃郁;香水爆檸夠晒清爽解膩;芝芝綠嘅奶蓋超級厚身,鹹甜適中,每一口都充滿幸福感!-台式小食區都唔輸蝕,印象中比起之前去過嘅其他分店,食品選擇更較多,鹽酥雞、肉燥飯、仲有好多夜市小食另外好推薦一款小食:三星蔥燒 串花枝真係拍得住平時去夜市嘅小食另外呢度仲有個超新穎生啤自助機,鍾意飲啤酒嘅朋友一定唔可以錯過!難怪一鼎開邊間分店都咁受歡迎,真係CP值超高!
但係呢間真係比較出色
主要因為鍾意飲台式飲品 肉類選擇算多 而且小食都係有質素的
選擇都好多搞到眼花繚亂!
我哋總共食咗十幾碟肉
牛舌都好推薦!
而且賣相都好精緻 唔會因為係放題店
而影響質素
湯底選擇都好有心思,麻痹鴨 打俾咗麻辣鴨血
夜晚就包任飲,台式飲品
黑糖珍珠鮮奶珍珠煙韌,黑糖香氣濃郁;
另外好推薦一款小食:三星蔥燒 串花枝
真係拍得住平時去夜市嘅小食
另外呢度仲有個超新穎生啤自助機,
鍾意飲啤酒嘅朋友一定唔可以錯過!
難怪一鼎開邊間分店都咁受歡迎,真係CP值超高!