2025-05-04
對於一年四季都鍾意打邊爐嘅邊爐怪,一鼎新開左喺屋企附近係好值得開心的餐廳主打:𖤐ˊ˗任叫手搖杯(試左4款,全部好好飲!)𖤐ˊ˗任飲神泡生啤𖤐ˊ˗吃不完的小食(鹽酥雞,金錢肚,炸蝦球,炸花枝,藤椒魚皮,雞爪,地瓜條…最推薦紅噹噹蝦球,食左6粒!)𖤐ˊ˗湯底款式多(共8款湯底包括椰子雞,冬陰功,紅燒火牛湯底,個人幾鍾意,有少少麻辣味,似麻辣火鍋)𖤐ˊ˗甜品夠特別(榴槤炸波波,煉奶炸油條,麻糬紅豆沙,流心白茶芋球,雪糕竟然可以任吱開心果醬?!)澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐套餐一人一鍋,可以揀食90分鐘/120分鐘。本身想要椰子雞湯底,但咁岩賣晒,最後叫咗冬陰功湯底同埋紅燒火牛湯底,紅燒火牛湯底幾正♡牛肉可以任叫一鼎穀飼牛、澳洲純和牛同澳洲200日穀飼牛,最推薦200日穀飼牛,肉質柔軟唔會太肥,其次仲叫咗海蝦,生蠔,食材都好新鮮。手搖杯係必叫,我哋試左百香果三重奏,香水爆檸,牛乳冬瓜茶同黑糖珍珠牛乳,全部都好飲♡
餐廳主打:
𖤐ˊ˗任叫手搖杯(試左4款,全部好好飲!)
𖤐ˊ˗任飲神泡生啤
澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐
牛肉可以任叫一鼎穀飼牛、澳洲純和牛