2022-10-27
銅鑼灣登龍街「一瀧」我想去好耐啦!環境真係好似走進日本江戶時代,裝潢極具氣派😍價錢係偏貴嘅💸不過榻榻米坐置好舒適闊落,服務亦都一流,無限時可以慢慢食傾下計係唔錯,致於食物方面就不過不失,未到好高質,環境同服務勝過於食物~🦪北海道厚岸真蠔 $128/隻店員說是新鮮返的飛機貨,口感Creamy,肉身厚肥,海水味比較淡~🐟特上空運時令刺身8點盛 $698刺身味道就一般,普普通通,未達到高質水準,所以感覺價錢太貴~🍣吞拿魚蓉松葉蟹肉 $198這款ok, 吞拿魚及松葉蟹肉新鮮美味~🥩A4宮崎和牛壽喜燒 $488 +烏冬$40 +棉花糖$40和牛一夾起就有少許爛😯可能太薄關係,味道屬於正常發揮,肉滑可口,沾上生雞蛋,滑嫩感upup~🥚明太子玉子燒 $78這個推薦,玉子燒口感滑嫩溫潤,濃郁蛋香裡透著香甜,飽滿且多汁、軟嫩裡仍有滿足感😋🍧炸天婦羅雪糕 $78生日可以在碟上寫字,整得好靚呀!😍天婦羅外皮不是熱的,同埋都唔係脆,豆腐味雪糕好淡豆腐味,這個不太推介🤨
🦪北海道厚岸真蠔 $128/隻
🐟特上空運時令刺身8點盛 $698
🍣吞拿魚蓉松葉蟹肉 $198
這款ok, 吞拿魚及松葉蟹肉新鮮美味~
🍧炸天婦羅雪糕 $78