今次同朋友嚟銅鑼灣金朝陽中心試喱間位於8樓嘅一瀧。餐廳環境好靚,有榻榻米、bar枱,如果一大班人嚟仲可以book間房添☺️👍🏻裝修好有心思,以江戶時代為主,感覺嚟到就好似去咗日本咁。餐廳更請咗兩位來自日本福岡嘅師傅,為客人炮製正宗嘅日本料理😋👍🏻棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒棉花糖溶化後增加咗湯底嘅甜度,所以啲蔬菜、冬菇、豆腐比起平時食嘅壽喜燒更加甜更加入味🤤👍🏻牛方面餐廳就用咗刺身級數嘅牛,淥幾秒就食得,更加食到牛嘅質感同濃濃嘅牛味,之後再點埋蘭王蛋食真係無敵🤤刺身盛二人前今日同朋友揀咗幾款刺身試下 鰹魚、赤身、牡丹蝦、深海池魚、帆立貝,每一款都好新鮮,好厚切,特別鍾意鰹魚,魚皮燒過,咬落去時脆卜卜,好有魚味😝時令壽司店員推介我哋食今日好新鮮嘅秋刀魚壽司,食落口完全無腥味,滿口魚嘅鮮味,魚肉好肥味,食完想再Encore🤤👍🏻雞全翼一夜干雞翼皮煎得好香脆,唔會成口油,肉質好鮮嫩,咬入口充滿肉汁😋燒薩摩魚餅魚餅燒得好香口,好有魚味,點埋沙律醬真係停唔到口😜最後同朋友點咗綠茶、紅豆雪糕嚟埋尾😚

棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒

刺身盛二人前

時令壽司

雞全翼一夜干
雞翼皮煎得好香脆,唔會成口油,肉質好鮮嫩,咬入口充滿肉汁😋

燒薩摩魚餅
魚餅燒得好香口,好有魚味,點埋沙律醬真係停唔到口😜

最後同朋友點咗綠茶、紅豆雪糕嚟埋尾😚
間唔中就要食好啲 首選一定係日本嘢🇯🇵今次揀咗評價好好 位於銅鑼灣嘅一瀧 之前見到人哋打卡 食物相當精緻 而且聽講仲有兩位福岡師傅坐鎮 所以早就bookmark咗🏷️呢度嘅位置相當方便 就喺時代廣場對面嘅金朝陽中心 一入到去見到個環境已經有啲心花怒放😍裝修仿江戶時代風格 又大又靚 好似真係去咗日本嘅餐廳咁 仲要係高級嗰隻 分咗幾個唔同嘅區域 有包廂/榻榻米座位/廚師發板吧枱位等等 為咗充分感受到日本嘅感覺 我揀咗坐榻榻米🥰▫️燒薩摩魚餅 簡單地點了一款輕食前菜 點知一啲都唔簡單😆燒得好香好好味 而且口感好煙韌 仲配咗我至愛嘅蛋黃醬可以點嚟食 好彩一份有兩大塊共6件 兩個人share都唔使爭🤪▪️刺身盛二人前 共有五款各兩件 全部都好新鮮🥹鰹魚好大片 其中一面連住炙燒過嘅魚皮 香味更突出🐟深海池魚肥美 充滿魚油香 牡丹蝦夠爽口🦐帆立貝加咗少少柚子提升鮮味 最正就係赤身 十分鮮嫩 而且面頭有啲金箔 顯得份外矜貴✨▫️秋刀魚壽司 秋刀魚絕對係秋天時令 味道濃郁鮮香🍣而且賣相超級靚 加咗楓葉同小菊做裝飾 帶起濃濃嘅秋日氣氛▪️雞全翼一夜干雞皮超級脆 尤其是雞中翼部份🤤咬落去仲有汁流出嚟▫️棉花糖A4宮崎和

▫️燒薩摩魚餅
▪️刺身盛二人前
▫️秋刀魚壽司
▪️雞全翼一夜干
雞皮超級脆 尤其是雞中翼部份🤤咬落去仲有汁流出嚟
▫️棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒
另一重頭戲🤤講講個牛先 真係不得了 食之前店員都有提我哋呢款和牛接近刺身級別 所以唔洗煮咁耐🐂抱住十分期待嘅心去食都無失望 口感超軟稔 會好唔捨得佢喺口腔中溶化 點埋蘭王蛋汁食將層次再提升🔝而本身壽喜燒鍋內都有好多料 旺菜/金菇/冬菇/芋絲…全部都係索湯嘅 好滿足 我哋仲另外加咗棉花糖🥢食之前睇住佢溶落湯底真係好治癒
朋友帶我來食一間江戶前主題既日本餐廳,餐廳入口已經係打卡位,裝修好別緻,古鎮小巷,令人回到日本江戶前時代。除左榻榻米坐位,餐廳仲有2位日本福岡既廚師,係bar枱睇佢地整食物,絕對是一種享受。料理長刺身盛2人前:擺到藝術品一樣,先令人享受視覺享受,再品嘗新鮮刺身,感覺好幸福。牡丹蝦,帆立貝,深海池魚,赤身,金目鯛,樣樣新鮮。料理長時令壽司:海膽,三文魚子,吞拿魚蓉再加上金箔,魚子醬,放在金匙羹,擺盤相當精緻亦好矜貴。雞翼一夜干:雞翼脂肪少,肉質結實,外皮燒得香脆,而且有微微焦香。A4和牛宮崎壽喜燒+棉花糖:壽喜燒係必食之選,一定要加錢加埋棉花糖,除吸晴打卡外,仲可以令湯底更加甜。宮崎既和牛,質素好高,牛肉脂肪比例均勻,入口軟滑,充分既牛味,令人回味無窮。

近期好多朋友去日本瘋狂洗版搞到我心郁郁,朋友見我咁就帶我去咗位於銅鑼灣嘅一瀧, 瞬間去咗江户時代😝一入去就見到個裝修非常日式江户時代風格,一條長長走廊,配日式趟門嘅房間~今次就安排坐係榻榻米☺ 氛圍感十足!餐廳由2 大日本主廚主理,而食材大量都係嚟自日本各地特色食材!前菜就叫咗個枝豆,好岩邊傾邊食,等上菜就剛好!小食就叫咗一夜干燒雞翼,外脆內嫩,雖外層烤至微燻,內裏肉質仲可保持juicy ~最先上係料理長時令刺身,賣相極為精緻,食齊最鮮刺身,中拖羅、牡丹蝦、帆立貝、池魚等,牡丹蝦極為大隻,鮮甜軟滑,中拖羅色澤粉紅,油脂甘香,用料新鮮!料理長時令壽司,上菜時不敢『嘩』一聲,金色輝煌匙羹放上海膽、三文魚籽、魚籽醬同拖羅壽司,上面仲有啲金箔點綴,精緻高雅!海膽同拖羅互不搶味,鮮嫩濃郁~口感軟滑,慢慢溶化😋好想再食!!另外,仲叫咗A4宮崎和牛壽喜燒+ 綿花糖,打卡點十足😝宮崎和牛連續3 年奪和牛奥運冠軍果然名不虛傳, 紅肉及脂肪的霜降比例均勻,沾雞蛋醬更為嫩滑,牛味香濃,之後再品嘗壽喜燒,味道香濃帶甜甜地,配埋烏冬就會更完美😝一瀧🤎銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 8樓

前菜就叫咗個枝豆,好岩邊傾邊食,等上菜就剛好!

一瀧🤎
銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 8樓
2022-11-08 47 浏览
餐廳裝修幾靚,有多個打卡位,有榻榻米、日式趟門私人房間、等等,成個氣氛都似去咗日本咁~棉花糖a4宮崎和牛壽喜燒a4宮崎和牛質素好高質,霜降均勻散佈,入口即溶,綿綿細膩。湯底本身冇加入糖,所以等棉花糖溶化之後,就會令到湯底甜番。鍋裏仲有大量配料,如:冬菇、豆腐、蒟蒻、蔬菜等,食完暖身,又飽肚。呢個壽喜燒岩曬打卡又好味,所以黎親呢到嘅人基本上都一定會叫👍🏻👍🏻👍🏻燒薩摩魚餅師傅話係用咗大量新鮮魚肉打成魚漿再打成魚餅,好考功夫。食落彈牙之餘,仲食到特別的調味,只有呢間餐廳先整到呢個味道咋。時令壽司有齊晒我最喜歡的食材:海膽、三文魚子、香蔥拖羅,估唔到加入咗金箔,令賣相更顯奢華!味道豐富,有層次感!刺身盛二人前每件都切得非常厚身。有帆立貝、牡丹蝦、池魚、鰤魚等。全部都鮮甜高質,特別喜歡牡丹蝦肉肥碩,口感充滿彈性,鮮甜爽口!鰤魚油脂豐腴,脂香四溢...不愧全部都係最時令的刺身🥰雞全翼一夜干有3部分:雞翼尖、雞翼、雞鎚。外皮會乾身,內裏卻保留都雞汁,吾需要太多調味料,已經好好食,食到雞肉嘅鮮味。每日只係製作50隻咋!炸天婦羅雪糕口感幾特別,外層似海綿蛋糕,內裏係綠茶雪糕,仲有紅豆蓉。幾新奇,又有驚

棉花糖a4宮崎和牛壽喜燒

時令壽司

刺身盛二人前

炸天婦羅雪糕
口感幾特別,外層似海綿蛋糕,內裏係綠茶雪糕,仲有紅豆蓉。幾新奇,又有驚喜
2022-11-03 129 浏览
剛同阿女去試呢個日本餐廳,睇相裝修唔錯,去到環境只是一般而已。order左A4宮崎和牛壽喜燒,加$40棉花糖。棉花糖太大舊了,溶化之後,啲湯已經非常之甜,食下食下,啲湯簡直變咗好似糖水一樣咁甜。簡直恐怖。另外果個炸紫菜包長芋蓉,簡直冇味。要不停點豉油才有些少味道。以乎人人都叫嘅雞全翼一夜干,亦係得個脆卜卜,冇什麼雞尾。冇其他人講得咁正。真係失望。兩個人消費左$1228 ,價錢貴之餘,食物也不是太好味!
兩個人消費左$1228 ,價錢貴之餘,食物也不是太好味!
2022-11-03 72 浏览
以福崗菜為主的居酒屋,以江戶時代為設計藍本,令人仿如遊走日本小鎮的古舊街道,整間店都是打卡位。🔆海蘊紫菜醋物杯好開胃的前菜 酸酸地🔆料理長刺身盛二人前拖羅、真鯛、牡丹蝦、鰤魚、帆立貝每款刺身都好鮮甜,尤其真鯛係罕有食到嘅刺身☺️鰤魚油份豐富 好似食雪糕咁帆立貝超鮮味🔆料理長時令壽司勁珍貴嘅壽司因為有拖羅蓉、三文魚子、海膽、飛魚籽同金箔,樣樣都係珍貴嘅食材😍雖然每款味道都獨特 但又吾會搶晒d味反而係逐一滲出黎 🔆雞全翼一夜干每日新鮮醃製處理的三瀨雞翼,劏好再獨立風乾,師傅話每日只製作約50隻「一夜干」雞翼。雞翼食落皮特登脆身,雞肉又有濃濃雞油香,相當高質!好味!🔆 棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒福崗所屬北九州的宮崎和牛和牛有5大塊 每一塊的紋路都好靚 超吸引加綿花糖 除左打卡外 亦會令個鍋更加香甜和牛輕輕一淥就可以食再配上日本雞蛋🥚 😍😍😍😍

🔆海蘊紫菜醋物杯
好開胃的前菜 酸酸地

🔆料理長刺身盛二人前
拖羅、真鯛、牡丹蝦、鰤魚、帆立貝
每款刺身都好鮮甜,尤其真鯛係罕有食到嘅刺身☺️
鰤魚油份豐富 好似食雪糕咁

2022-10-26
  • 三瀨雞全翼一夜干
  • 棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒
2022-11-02 77 浏览
銅鑼灣新開江戶時期居酒屋🏯設計以日式庭園加上榻榻米為主地方非常寬敞 而且服務不錯有少少置身日本嘅感覺🇯🇵🥩 A4 宮崎和牛壽喜燒二人前 ($488)+ 棉花糖 ($40)+ 烏冬 ($40)甚少喺居酒屋食壽喜燒 因為會擔心質素一般但呢度嘅和牛壽喜燒好有驚喜 仲因為有棉花糖,所以好想試☁️因為係關東壽喜燒嘅關係 所以有啲似打邊爐🥢個鍋上枱已經有齊配料 有不同嘅蔬菜 豆腐 芋絲等等 以壽喜燒醬汁一齊煮配料吸收晒壽喜燒汁嘅甜味 甜味來自用晒嘅棉花糖🤩A4宮崎和牛質素幾高 有三大片🤤雪花分明 入口即溶點埋蛋汁真係冇得彈 😍 🥚 明太子玉子燒 ($78)大大嚿玉子燒 🧡夾住滿滿嘅明太子😋🍗 一瀧唐揚炸三瀨雞 ($78)招牌炸雞點可以唔試三瀨雞雞味濃郁 主要日本九州北部出產炸皮用左墨魚汁 店員建議一上枱即刻食果然非常惹味 炸皮好薄 雞肉超級嫩滑點埋秘製醬 好想encore😍
銅鑼灣新開江戶時期居酒屋🏯
設計以日式庭園加上榻榻米為主
地方非常寬敞 而且服務不錯
有少少置身日本嘅感覺🇯🇵

🥩 A4 宮崎和牛壽喜燒二人前 ($488)
+ 棉花糖 ($40)
+ 烏冬 ($40)

甚少喺居酒屋食壽喜燒 因為會擔心質素一般
但呢度嘅和牛壽喜燒好有驚喜 仲因為有棉花糖,所以好想試☁️
因為係關東壽喜燒嘅關係 所以有啲似打邊爐🥢
配料吸收晒壽喜燒汁嘅甜味 甜味來自用晒嘅棉花糖🤩
A4宮崎和牛質素幾高 有三大片🤤
雪花分明 入口即溶
點埋蛋汁真係冇得彈 😍

🥚 明太子玉子燒 ($78)
大大嚿玉子燒 🧡夾住滿滿嘅明太子😋

🍗 一瀧唐揚炸三瀨雞 ($78)

招牌炸雞點可以唔試
三瀨雞雞味濃郁 主要日本九州北部出產
炸皮用左墨魚汁 店員建議一上枱即刻食
果然非常惹味 炸皮好薄 雞肉超級嫩滑
點埋秘製醬 好想encore😍
  • 一瀧唐揚炸三瀨雞
  • A4宮崎和牛壽喜燒
2022-11-02 121 浏览
昨晚吃了一頓omakase , 這次講一次。open rice 宣傳是由兩位日籍師傅主廚才過到來吃,訂位,但到了之後要坐壽司吧及服務員通道門口,而且茶是涼口的,溫的感覺都沒有。完全都是沒有吃晚飯的服務,後來換坐位,發現台面都沒清理乾淨。後來說不坐壽司吧不能一度一度上,我說ok。但最後一個湯明顯不是日廚的水平,後來換了個更不在水平的面鼓湯。太失敗。整體上菜流程不在專業上,加一費用$468。完全都沒有服務。台面還沒清理好,要叫服務員再處理之後,都沒有再跟進,服務員連基本的換盆都沒有做全。服務太失望了。感覺中伏。
昨晚吃了一頓omakase , 這次講一次。

後來說不坐壽司吧不能一度一度上,我說ok。

服務員連基本的換盆都沒有做全。服務太失望了。感覺中伏。
2022-11-01
庆祝纪念
生日
2022-11-02 134 浏览
有着極似日本江戶時期嘅裝修,在香港少見,室內空間大,用餐非常舒適,坐位有普通同榻榻米揀,兩樣都坐得舒服。服務員態度亦非常好,照顧周到。📌燒窿摩魚餅魚餅口感彈牙,味道少咸烤香,配沙律醬味道更豐富📌雞全翼一夜干雞皮烤到金黃微焦香脆,但雞肉仍然嫩滑脂肪少,香口惹味非常📌料理長時令壽司這款壽司放在匙羹賣相出眾,用料亦非常豐富,有金箔、海膽、三文魚籽、魚子醬同拖羅蓉。入口先感受到海膽嘅鮮味,跟住有來自三文魚籽同魚子醬嘅鹹香,再來拖羅蓉嘅油香刺激味蕾,係口感豐富多層次嘅壽司📌料理長刺身盛2人前有5款最時令刺身,有牡丹蝦、帆立貝、拖羅、池魚同鯛魚,牡丹蝦又甜又大隻,帆立貝爽口,拖羅新鮮肥美,池魚同鯛魚肉質都結實📌A4宮崎和牛壽喜燒特別之處係加棉花糖,睇住嗰大大棉花糖慢慢溶化好療癒,嗰湯底加咗棉花糖增加甜度味道有昇華,材料以A4宮崎和牛為焦點,A4和牛油花分布平均,三大塊份量適中,入口嫩滑,牛肉味濃,其他配菜如蔬菜、豆腐、菇類,份量都多,而小編最喜歡有蒟蒻麵,好爽口,份量多啲會更好📌一瀧布甸用上玻璃蛋殼,賣相好靚,布甸入口軟滑,片焦糖亦燒得焦香,甜度剛好

📌燒窿摩魚餅
魚餅口感彈牙,味道少咸烤香,配沙律醬味道更豐富

📌雞全翼一夜干
雞皮烤到金黃微焦香脆,但雞肉仍然嫩滑脂肪少,香口惹味非常

📌料理長時令壽司

📌料理長刺身盛2人前

📌A4宮崎和牛壽喜燒

📌一瀧布甸
燒窿摩魚餅
料理長刺身盛2人前 + A4宮崎和牛壽喜燒
燒窿摩魚餅
料理長刺身盛2人前 + A4宮崎和牛壽喜燒
今次來到日式餐廳裝修設計太有風格,環境十分舒適。我們決定坐榻榻米座位,別具風味。食物款式多,份量剛好。料理長時令壽司:賣相精緻:是有金箔、海膽、三文魚籽、魚子醬、香蔥拖羅壽司。用料豐富,金光閃爍。把壽司放在匙羹上,很有創意。海膽入口即溶,質感細膩,拖羅蓉的油香充滿口中。三文魚籽和魚子醬有卜卜脆的爽爆口感,味覺有層次感。照片是原圖,照片光度高 料理長刺身盛二人前:刺身厚身,包括有:中拖羅、牡丹蝦、帆立貝、池魚和鯛魚。牡丹蝦超級大隻,中拖羅香滑,帆立貝新鮮,口感彈牙,又有嚼勁。中拖羅顏色微粉,魚味特濃,甘香惹味。一夜干燒雞全翼:外脆內嫩,雞皮被烤至微燻,香脆度適中。雞肉嫩滑,鹹香令人回味。照片是原圖,照片光度高 A4宮崎和牛壽喜燒:加入棉花糖一起煮,好玩又滋味!綿花糖慢慢融化太有趣。A4和牛有雪花很美,油脂分佈很平均。經燒汁煮到半熟後,混在蛋汁一起吃,口感爽嫩。蔬菜、菇類、豆腐等配料充足, 不會太飽!湯底甜度剛好,太滿足了。燒薩摩魚餅:魚餅烤得很香脆,也是必吃之選😋魚肉嫩滑,魚肉肉汁鮮甜滲入口中。甜品:布甸🍮打卡很美,用透明玻璃蛋殼型器皿盛載食物,布甸焦糖燒焦得香,布甸入口即溶,蛋質很滑,
今次來到日式餐廳

照片是原圖,照片光度高

料理長刺身盛二人前:

一夜干燒雞全翼:

照片是原圖,照片光度高

A4宮崎和牛壽喜燒:

燒薩摩魚餅:

甜品:布甸🍮
打卡很美,用透明玻璃蛋殼型器皿盛載食物,布甸焦糖燒焦得香,布甸入口即溶,蛋質很滑,不會過甜。

室內環境

打卡位置多

• 料理長時令壽司
2022-10-30 62 浏览
今次嚟咗銅鑼灣一間日本餐廳,餐廳由兩位福岡師傅坐鎮,店舖面積頗大,裝修得古式古香,好有日本江戶前時代嘅色彩,我地被安排坐和式榻榻米座位,還以為自己真的到了日本。料理長刺身2人前以當日時令海鮮製作成刺身拼盤,今次有鰆魚、牡丹蝦、帆立貝、油甘魚同赤身,各款有兩件,入口新鮮鮮甜。料理長時令壽司用咗北海道海膽配吞拿魚蓉,加埋三文魚籽,賣相精緻,海膽嘅甜鮮味道真係無得頂!燒薩摩魚餅魚餅食落非常彈牙又有魚鮮嘅香味,呢個前菜非常出色。三瀨雞全翼一夜干話明一夜干,雞翼經過一夜風乾,燒得比較乾身,但都算皮脆肉嫩。棉花糖A4 宮崎和牛壽喜燒今晚主角棉花糖壽喜燒,用咗棉花糖代替砂糖,真係非常之有創意,A4 宮崎和牛,口感幼嫩,充滿油香。一瀧布甸口感順滑,吾會太甜,幾好食!

料理長刺身2人前

燒薩摩魚餅
魚餅食落非常彈牙又有魚鮮嘅香味,呢個前菜非常出色。

三瀨雞全翼一夜干

棉花糖A4 宮崎和牛壽喜燒

一瀧布甸
口感順滑,吾會太甜,幾好食!
走進一間充滿江戶時代裝潢的餐廳更集合了兩位來自福岡的總廚為客人炮製出地道的日本美食這裡是銅鑼灣 金朝陽中心的 【一瀧】•⭐️燒薩摩魚餅外層燒得相當香口 魚餅充滿彈牙口感 不錯的前菜•⭐️料理長刺身盛二人前一份時令刺身 牡丹蝦 帆立貝 拖羅 鰹魚 鰤魚擺盤吸引 而且每件都相當新鮮 •⭐️料理長時令壽司用上海膽 拖羅魚蓉 頂層放有金箔與魚子醬將壽司放上金色湯匙上 更顯得高級矜貴•⭐️雞全翼一夜干雞皮製得乾身香脆 裡面肉質仍保留嫩滑•⭐️A4宮崎和牛壽喜燒+棉花糖相當igable 的棉花糖壽喜燒 甜度適中鍋中配料亦有豆腐 本菇 時令蔬菜 蒟蒻等 配上脂肪分佈平均的A4宮崎和牛相當軟腍•⭐️炸雪糕天婦羅(綠茶)一個顛覆口感的甜品帶有溫度的天婦羅口感外層 是甜甜的裡面包裹了綠茶雪糕 口感層次相當有趣•一瀧整體食物環境都很不錯部分座位更有榻榻米設計 很適合打卡亦有數間貴賓室 私隱度甚高是朋友聚會不錯的選擇
走進一間充滿江戶時代裝潢的餐廳

⭐️A4宮崎和牛壽喜燒+棉花糖
相當igable 的棉花糖壽喜燒 甜度適中
鍋中配料亦有豆腐 本菇 時令蔬菜 蒟蒻等
配上脂肪分佈平均的A4宮崎和牛相當軟腍

⭐️炸雪糕天婦羅(綠茶)
一個顛覆口感的甜品

是朋友聚會不錯的選擇
2022-10-24
  • 棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒
2022-10-29 47 浏览
今次去左銅鑼灣食壽喜燒,餐廳由兩位福岡師傅坐鎮,可以品嚐到正宗福岡料理。一步進餐廳還以為時光倒流到大江戶時代,裝修得古色古鄉,適合女生們打卡!棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒 A4宮崎和牛油脂比例均勻,肉質緊緻順滑,入口感受到油香滿溢,呢到既壽喜燒特別之處就係用左棉花糖代替砂糖,睇住棉花糖慢慢咁溶係湯汁入面,真係夠曬特別,配料吸收曬湯汁既味道,甜甜地幾好食!料理長刺身盛二人前 廚師會挑選時令刺身做拼盤,今次有鰆魚、牡丹蝦、帆立貝、鯛魚同赤身各兩件,魚生厚切肥美,入口鮮甜。料理長時令壽司兩件時令壽司由廚師發辦,今次係蔥花吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽同魚子醬,集各種鮮味於一身,再加上金箔作點綴,賣相相當精緻。三瀨雞全翼一夜干 三瀨雞翼經風乾一夜,燒烤後雞皮變薄脆,口感帶韌度,無左雞皮既肥膩感,雞肉略帶乾身,第一次食呢種整法,幾特別!燒薩摩魚餅魚餅口感Q彈,魚香十足。一瀧布甸布甸入口香滑,雲呢拿味濃郁。

棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒

料理長刺身盛二人前

料理長時令壽司兩件
時令壽司廚師發辦,今次係蔥花吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽同魚子醬,集各種鮮味於一身,再加上金箔作點綴,賣相相當精緻。

三瀨雞全翼一夜干

燒薩摩魚餅
魚餅口感Q彈,魚香十足。

一瀧布甸
布甸入口香滑,雲呢拿味濃郁。
2022-10-28 58 浏览
一直都好想試吓呢一間充滿江戶時代風格嘅日本🇯🇵餐廳🍴,非常之大嘅空間感,全和風嘅設計置身於日本🇯🇵嘅感覺。今次約埋 @foodie_cadi 一齊去試試,就當係去咗一次日本🇯🇵旅行🧳———————————————————————————🇯🇵料理長刺身盛2人前🐟💬淨係講個賣相都已經夠氣勢,非常精美,有五款時令嘅魚生,包括牡丹蝦🦐、金箔吞拿魚、帆立貝等,鮮甜味美🤤.🇯🇵牛油果🥑赤身他他💬將牛油果🥑嘅甜配上吞拿魚粒拼湊成他他,兩種嘅油份夾埋一齊,開胃前菜必食之選🤤.🇯🇵料理長時令壽司🍣💬確實係有點幸福,一口壽司放咗羹上,香蔥吞拿魚腩腩,加上海膽同三文魚子,試問有咩可能唔滿足🤤.🇯🇵三瀨雞全翼一夜干🐔💬靜岡縣聞名嘅三瀨雞,一隻雞全翼都可以烤得皮脆肉有彈性,有光澤唔油膩,而且仲係限量供應🤤.🇯🇵 A4宮崎和牛壽喜燒🍲🐮💬壽喜燒用上宮崎牛已經好高質,油花滿佈口感勁正,加入棉花糖非常過癮,令海底更甜美🤤.🇯🇵炸豆腐雪糕🍦天婦羅💬香脆外皮包住冰凍雪糕🍦,淡淡嘅豆腐味可以中和口腔嘅濃郁感,完滿結束一頓豐富晚餐🥣
———————————————————————————
🇯🇵料理長刺身盛2人前🐟