2022-11-14
今次同朋友嚟銅鑼灣金朝陽中心試喱間位於8樓嘅一瀧。餐廳環境好靚,有榻榻米、bar枱,如果一大班人嚟仲可以book間房添☺️👍🏻裝修好有心思,以江戶時代為主,感覺嚟到就好似去咗日本咁。餐廳更請咗兩位來自日本福岡嘅師傅,為客人炮製正宗嘅日本料理😋👍🏻棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒棉花糖溶化後增加咗湯底嘅甜度,所以啲蔬菜、冬菇、豆腐比起平時食嘅壽喜燒更加甜更加入味🤤👍🏻牛方面餐廳就用咗刺身級數嘅牛,淥幾秒就食得,更加食到牛嘅質感同濃濃嘅牛味,之後再點埋蘭王蛋食真係無敵🤤刺身盛二人前今日同朋友揀咗幾款刺身試下 鰹魚、赤身、牡丹蝦、深海池魚、帆立貝,每一款都好新鮮,好厚切,特別鍾意鰹魚,魚皮燒過,咬落去時脆卜卜,好有魚味😝時令壽司店員推介我哋食今日好新鮮嘅秋刀魚壽司,食落口完全無腥味,滿口魚嘅鮮味,魚肉好肥味,食完想再Encore🤤👍🏻雞全翼一夜干雞翼皮煎得好香脆,唔會成口油,肉質好鮮嫩,咬入口充滿肉汁😋燒薩摩魚餅魚餅燒得好香口,好有魚味,點埋沙律醬真係停唔到口😜最後同朋友點咗綠茶、紅豆雪糕嚟埋尾😚
棉花糖A4宮崎和牛壽喜燒
刺身盛二人前
時令壽司
雞全翼一夜干
雞翼皮煎得好香脆,唔會成口油,肉質好鮮嫩,咬入口充滿肉汁😋
燒薩摩魚餅
魚餅燒得好香口,好有魚味,點埋沙律醬真係停唔到口😜
最後同朋友點咗綠茶、紅豆雪糕嚟埋尾😚