2020-10-01 44 瀏覽
一間特色的餐廳,食嘢之餘,仲可以同貓貓玩放鬆一下。餐廳亦相當整潔,衛生十足。而且貓貓都好親人,陪你玩又陪你用餐。餐湯餐湯少甜又creamy。沙律沙律清怡開開胃。意式佛羅倫斯牛面肉東瀛蟹籽忌廉意大利飯意大利飯少辣,牛面肉香腍,加埋蟹籽口感豐富。慢烤美國嫩雞胸慢烤雞胸保持鮮嫩肉質,雞皮烤過香口惹味,芥末醬稍作點綴,仲有好多薯蓉。挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅滿滿芝士有拉絲,加上煙三文魚,菠蘿,粟米,配埋千島醬,味道夠晒豐富Oreo脆脆特濃朱古力濃香朱古力味,加上脆脆Oreo碎,口感一流又想食嘢,又想玩下貓,呢度係一個好選擇。
一間特色的餐廳,食嘢之餘,仲可以同貓貓玩放鬆一下。

餐廳亦相當整潔,衛生十足。
而且貓貓都好親人,陪你玩又陪你用餐。
餐湯
餐湯少甜又creamy。
沙律
沙律清怡開開胃。
意式佛羅倫斯牛面肉東瀛蟹籽忌廉意大利飯
意大利飯少辣,牛面肉香腍,加埋蟹籽口感豐富。
慢烤美國嫩雞胸
挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅
Oreo脆脆特濃朱古力
濃香朱古力味,加上脆脆Oreo碎,口感一流
又想食嘢,又想玩下貓,呢度係一個好選擇。
2020-09-22
2020-09-30 46 瀏覽
少女心必到!其實去過好多唔同貓貓cafe , 今次呢間係個人最滿意!通常呢種店賣點都係貓,其次係食物~ 呢間貓貓超乖乖,會主動坐上人大髀,比摸比抱,第二有鞋套同消毒酒精,安全衛生無臭味,貓貓外表都好乾淨。第三,嘢食係普通Cafe好少少,水準相比其他貓貓Cafe來講好好多,食過一間貓貓cafe簡直就係波仔飯合味道😂😂叫左個黑蟹籽拖羅茸卡邦屁扁意粉🍝 黑蟹籽味道幾香幾特別,拖羅茸就麻麻地,食完都唔覺係拖羅😂😂😂 卡邦尼做得出色,creamy 又有蛋香,意粉硬度都好滿意💗跟餐南瓜湯太甜太甜🥵完全飲唔落,比左朋友飲😣另外配餐多士條都好甜,真係唔會加分😖😖😖野飲咖啡都甜😂😂😂不過可以接受,朋友叫嘅忌廉飯都好食!下次會再嚟!
少女心必到!

2020-09-30 42 瀏覽
呢間位於觀塘工廈的特式café,主角們就係一眾貓貓, 平時看到日本韓國有好多動物café, 可以同佢地近距離接觸, 感覺好似跟人們做朋友咁, 一齊食飯. 如果係貓星人, 一定會十分之喜愛這裡, 一次過同十幾隻貓貓玩, 睇住佢地邊玩邊吃, 簡直雙重療癒效果. 地點方便易搵. 這店子好窩心, 一入門就見到有哂消毒清潔用具, 有消毒噴霧機, 及須套上鞋套, 玩前作準備清潔, 大家都可放心又安心. 來這裡的人不少, 很旺場, 所以最好先預約. 一進內就會被一眾貓貓們吸引住, 在場內穿插, 跟我們互動, 有些見慣世面, 唔怕生保. 而有些貓 好似布偶貓咁則貫徹如一高傲的性格,佢地會乖乖坐在你位置旁, 有特別嘉賓陪食飯, 食得很開心呢. 講返食物, 餐廳是開到6pm, 所以只有中午時間包括午餐及下午茶, 食物種類有意大利飯/ 麵, 沙律, 另外還有扒類, egg benedict 可算豐富. 而下午茶就是2:30pm開始, 有幾款小食選擇. 用了先進的手機下單, 既方便又免落錯單. 仲有好多選項, 例如飲品可少甜少冰, 好user friendly. 我們點了午餐, 法式蘑菇

我們點了午餐, 法式蘑菇燒汁伴牛肉眼扒 $108, 可配意粉/薯菜, 套餐仲包括牛油多士, 餐湯及飲品.

餐湯是南瓜忌廉湯, 好香好濃郁, 口感夠creamy, 味道甜美.

肉眼牛扒份量意想不到地大, 肉質亦夠厚, 但不會韌, 保持肉汁, 不得不提蘑菇燒汁, 絕對係點晴, 更令肉味提升.

薯角亦炸得十分香口, 脆度剛好, 配菜類亦好有心思, 整道菜超出我過往係café食過的食物, 絕對係大餐館的水準. 非常有驚喜, 性價比高.

紅蝦金沙南瓜忌廉意大利飯 $98, 眼個名覺得幾特別, 金沙即係炒香的咸蛋黃, 這個配搭用來配蝦食, 是絕配. 紅蝦十分大隻, 相當有誠意, 紅蝦出名肉質夾彈及蝦味重, 配搭用金沙南瓜忌廉汁來煮的意大利飯, 更提鮮咸鮮味. 汁的濃稠度剛好, 味道不會太濃, 好香好入味, 而飯亦煮到剛好有粒粒口感, 而不會太硬, 特別喜歡這個口感, 這個亦是我認為必食大廚之作. 就食物方面已經加左好多分.

蟹籽青瓜煙三文魚胡麻醬田園野菜沙律 $78
因為有點餓, 再點了沙律吃, 用上新鮮田園野菜, 加上我很喜歡的日式胡麻醬, 整個感覺好fresh, 又帶日本味道, 蟹籽青瓜好爽脆, 加上三文魚, 多重口感, 好清新好吃.

飲品種類夠特色, 有人氣400次咖啡, 芝士奶蓋拿鐵茶類, 花茶等等.
我選左四季春茶拿鐵配芝士奶蓋, 跟餐配$38以上飲品須補差價. 這杯味道茶底夠香, 打出來的奶泡滑度綿密, 芝士奶蓋輕微咸, 出來感覺割捨不同. 估唔到食物質素好, 連飲品都很合我口味.
而花茶亦是女士之選, 真材實料, 茶底亦夠香, 熱飲必選.

整體令我驚喜的還是這裡的食品飲品, 有超一般café的水準, 吃得回味, 我同朋友都大讚, 吃出心機及誠意, 最希望可以開埋晚市, 就算夜晚無貓貓玩, 我估一樣會來幫襯啊.
2020-09-29 95 瀏覽
上次同朋友去左旺角既分店,今次就試下觀塘呢間分店啦😌好彩食物同環境都係一如既往既好~餐廳仲播緊好多片添啊☺️餐廳照舊選擇多,價錢合理!叫左2人套餐,包埋沙律同南瓜湯🥳 沙律菜新鮮,南瓜湯食到南瓜絲,味道濃郁。小食拼盤😽魚寶口感無想像中咁好,入面有少少實,脆薯口感唔錯,脆到剛好。份量都大,作為餐前小食都令到我地有D飽啦即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉飯上一次去旺魚既分店都係食呢一個,太好食忍唔住再叫添~呢一間既味道都差唔多。成個飯賣相吸引,明顯見到芝士塊係上面,啖啖飯都有獨特既芝士咸香。Risotto 既口感偏硬,食到粒粒分明既口感,但同時醬汁濃厚,食落好match。醬方面有淡淡茴香,同時有好多啡菇切片, 口感及味道兼備西班牙燒烤醬豬肋骨一拎到上枱就知份量超級大啦!有兩條豬肋骨以及蕃薯茸。伴有少少蔬菜。自己好少食番薯茸,所以覺得口感幾特別,但可能都會鍾意食普通薯茸多啲haha。豬肋骨味道岩岩好,配埋燒烤醬有滿足感,但略嫌燒得乾身左,肉質偏老~奶凍出色!有濃濃牛乳味😌

餐廳仲播緊好多片添啊☺️

餐廳照舊選擇多,價錢合理!

小食拼盤😽

即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉飯
上一次去旺魚既分店都係食呢一個,太好食忍唔住再叫添~

西班牙燒烤醬豬肋骨

奶凍出色!有濃濃牛乳味😌
2020-09-29 45 瀏覽
知道好朋友超鍾意貓貓🐱,早前見網上宣傳片介紹依間「Urban cafe 」,食物、環境同貓貓都好吸引! 先講環境,位於駱駝漆工業中心,佔地寬敞是工廈其一優點,對數十隻貓來說猶如豪宅😌,對食客而言,坐得舒適,同貓貓既互動位置很充足。 餐廳環境亦很整潔,每隻貓貓既毛髮好柔順整潔,絕係異味。餐廳即使平日亦很旺場,深受歡迎。 入座前要穿鞋套及消毒雙手,確保衛生。 -至於食物方面,選擇亦相當豐富❤️挪威煙三文魚牛油果酸忌廉墨西哥餅墨西哥卷餅🌮️,皮薄得來,口感煙韌; 捲入營養價值高既香滑牛油果肉🥑、蕃茄及咸香的煙三文魚,健康又美味。-❤️水牛城雞翼雞翼有兩款,分別是水牛城/金沙口口味。 今次試左前者,雞翼肥美色澤亮麗,味道酸酸甜不膩。-❤️酥炸軟殼蟹手工竹炭漢堡配脆薯 軟殼蟹漢堡一向受漢堡迷歡迎;軟殼蟹大得伸出包外,外型吸睛。香酥的軟殼蟹與鬆軟的自製竹炭包完美結合。仲有脆卜卜既薯餅,十分香口。-❤️玫瑰蘋果醋可自由配搭茶種,我選擇了伯爵茶。 酸酸甜甜解膩又解渴。-❤️400次薄荷咖啡早前400次咖啡掀起熱潮,而這杯薄荷咖啡亦很有水準。-😍🐱🐱😍
餐廳即使平日亦很旺場,深受歡迎。
入座前要穿鞋套及消毒雙手,確保衛生。
至於食物方面,選擇亦相當豐富
❤️挪威煙三文魚牛油果酸忌廉墨西哥餅

❤️水牛城雞翼

❤️酥炸軟殼蟹手工竹炭漢堡配脆薯

❤️玫瑰蘋果醋

可自由配搭茶種,我選擇了伯爵茶。 酸酸甜甜解膩又解渴。
❤️400次薄荷咖啡

早前400次咖啡掀起熱潮,而這杯薄荷咖啡亦很有水準。
😍🐱🐱😍

2020-09-28 36 瀏覽
到西餐廳用膳時,總覺得多人套餐很不划算,因為當中肯定包括我不想吃的東西,或是我不點也不覺可惜的菜色。我通常也會掉開多人套餐的餐牌,着侍應給我拿a-la-carte 餐牌點菜,可以點自己想吃的,即使價錢差不多,甚至較貴,吃後滿足感就是滿滿的!不過如果是fine dining 的話,基本上選擇不能,唯有是兩個款式當中擇其一的「選擇」吧!但味道總不遜喔~➡️ 雖是多人套餐,但選擇甚多,沒有不必要的「搭豬頭骨」,而且很抵食,四人餐只售$558➡️ 千層闊條麵,味道很到家,芝士亦吸力。➡️ 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅,一個四件,細小的,頗像pizza hut。➡️ 黑松露菠菜意大利飯,有質素,估不到的意大利風味。➡️ 慢烤美國雞胸,薯茸是特製的,不像一般的軟綿綿薯茸,不錯。➡️ 此外,還有前菜如沙律及南瓜湯,另有一份4人小食拼盤,每人只是百多元,但食物是吃不完的,又因為芝士製品較多,很飽肚!
➡️ 千層闊條麵,味道很到家,芝士亦吸力。
➡️ 黑松露菠菜意大利飯,有質素,估不到的意大利風味。

2020-09-28 34 瀏覽
今天與朋友去觀塘的URBAN Café食晚飯,雖然URBAN Café位於工廈,但位置相當方便,好容易搵到。一入到去就見到好多貓貓,好可愛。去到見到好Full Booking,好彩有預約,唔需要等位。一坐低店員俾咗Menu同QR Code我地,話可以用QR Code落單,相當方便!食物種類都幾多元化,仲有Set Dinner揀,不過最後我地散叫咗幾個主菜、小食同飲品。水牛城雞翼:一份5隻,雞肉炸得相當嫩滑,醬汁又相當惹味,高質。金沙雞翼:因為我同朋友都超鐘意雞翼,所以金沙雞翼又點可以錯過呀!雞翼同樣炸到好嫩滑,加埋炒香左嘅鹹蛋黃,唔會太鹹,鹹蛋黃控必叫。楓糖漿番薯條:比我想像中大份,番薯條配楓糖漿好match,不過番薯條比較幼身,如果大條啲應該會更有口感。四重芝士意大利黑醋田園野菜沙律:食咗咁多煎炸野,一定要叫個沙律中和下,黑醋味道夠晒香,又唔會太酸,加埋一片片芝士,簡單得來開胃。菲力牛柳配粉紅胡椒荷蘭汁:牛柳唔會煎過火,切開見到啲肉粉紅色好靚,充滿肉汁,食落好嫩口,大推。另外仲有脆角同蔬菜作為配菜。美國豬鞍扒配青檸蘋果醬:豬鞍夠晒厚身但肉質唔會太硬,食落有少少爽口,青檸蘋果漿醬酸酸甜

水牛城雞翼:
一份5隻,雞肉炸得相當嫩滑,醬汁又相當惹味,高質。

金沙雞翼:

楓糖漿番薯條:

四重芝士意大利黑醋田園野菜沙律:

菲力牛柳配粉紅胡椒荷蘭汁:

美國豬鞍扒配青檸蘋果醬:
豬鞍夠晒厚身但肉質唔會太硬,食落有少少爽口,青檸蘋果漿醬酸酸甜甜,配埋豬鞍食個感覺好有趣,仲有粒粒蘋果,口感好豐富。

熱抹茶拿鐵:
唔算過甜,不錯。

Orea脆脆朱古力雲朵沙冰:
一睇就知好邪惡,濃濃朱古力味,加埋Orea脆脆同面頭層Cream,簡直可以當一個甜品,正。

3個人食咁多野,埋單都係$800左右,如果去開觀塘會再book!!!
2020-09-23
  • 水牛城雞翼,
  • 菲力牛柳配粉紅胡椒荷蘭汁
2020-09-27 106 瀏覽
今日同朋友art jamming完,就到附近既呢間貓貓cafe食dinner,入面真係有好多貓貓,好得意~今次就叫左2人套餐,套餐有沙律、南瓜湯、飯或意粉、pizza/ribs同野飲,視乎你既選擇。咁今次就簡左即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯、西班牙燒烤醬烤大豬肋骨、鮮奶 (凍+芝士奶蓋) {需加錢}同加錢叫左朱古力奶凍。 呢個套餐整體都唔錯,尤其係意大利飯、南瓜湯、奶凍都好值得一試!ribs就稍嫌醬汁比較少。***另外,由於場內都有貓貓,千萬唔好比佢地食我地既食物啊!
,入面真係有好多貓貓
,好得意~

沙律同南瓜湯
鮮奶 (凍+芝士奶蓋)
即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯

朱古力奶凍

2020-09-27
沙律同南瓜湯
即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯
朱古力奶凍
2020-09-27 89 瀏覽
是日去左觀塘樓上cafe,見到都幾full,客人個個都好開心同呢度既貓貓玩。入場人士都要消毒雙手同用膠袋包住對鞋。餐牌選擇都幾多,最後我同朋友2個人選左set dinner,點左日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉同主菜係西班牙燒烤醬烤大豬肋骨。另外朋友再點左一碟煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉。青蟹籽感覺好新鮮,食得到好香芥末味,同忌廉意粉好夾。黃金意粉味道濃郁,愈食愈惹味。至於主菜既烤豬肋骨好大隻,烤得好入味,外層個醬好juicy, 推介!
2020-09-25 76 瀏覽
黃店來說,佢係好味又抵食嘅!我無辦法唔用呢個準則嚟講,因為睇咗好多黃店介紹,大多數都係伏,一係難食;一係好貴!而Urban cafe 就係ok好味,cafe式西餐,有pizza、risotto、意粉、漢堡包、我地一行三人點咗個好似幾抵食嘅4人餐($558 揀4個主食),見到隔離枱啲食物唔係好巨型,啄下啄下應該食得晒,點知真係食唔晒,因為四人餐當中,我地揀咗芝士肉醬千層麵, 個芝士量係會令人飽肚嘅!risotto都算飽肚啦,Pizza就細細個,食埋個炸物拼盤之後,個肚已經冇位裝最後上枱嘅慢煮雞了。都仲未講個前菜南瓜湯,我麻麻哋南瓜,聽說係超級無敵甜的。所以好食又抵食,捧住個肚走。
2020-09-25 51 瀏覽
#觀塘美食 #黃色經濟圈 #💛💛💛💛💛💛🔻 URBAN Cafe觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓/////撐黃店系列!今次揀左旺角同觀塘都有分店嘅urban cafe🐱😻😻就朋友放工去了觀塘!黃店有入面嘅牆身不斷投影出反送中運動嘅新聞片段,提醒大家勿忘初衷。🙏🏼////🧃四重芝士意大利黑醋田園沙律 $78沙津菜新鮮,包括左水牛芝士、車打芝士、巴馬臣芝士等cheese 😻岩哂中意食芝士嘅小妹!/🧃金沙雞翼、水牛城雞翼 各$58金沙雞翼係炸雞翼,然後嬸鹹蛋黃粉上面,雖然係咁,鹹蛋黃粉味道都好真,黐實晒隻雞翼唔會一夾就甩,雞翼熱辣辣炸起,入面仲係好Juicy。水牛城雞翼就更加惹味,出面嘅餐廳一係唔夠味,一係就濃烈得滯,呢間控制得啱啱好,酸辣得宜😍/🧃美國豬鞍扒配青檸蘋果醬 $148一見到,小妹同朋友嘩左聲😻擺盤非常之靚,配菜絕對唔hea, 烘過先上碟。豬鞍扒比較瘦,但唔會un唔會好乾好難𡁻,估唔到同青檸蘋果醬又幾夾,酸酸甜甜。/🧃菲力牛柳配粉紅胡椒荷蘭汁 $168見到粉紅胡椒荷蘭汁,都有少少黑人問號。😂個sauce唔係粉紅色,係淡黃色,幾creamy, 甜甜地。切開牛柳見到顏色咁粉嫩,真
#觀塘美食 #黃色經濟圈 #💛💛💛💛💛💛

🧃四重芝士意大利黑醋田園沙律 $78

🧃金沙雞翼、水牛城雞翼 各$58

🧃美國豬鞍扒配青檸蘋果醬 $148

🧃菲力牛柳配粉紅胡椒荷蘭汁 $168
見到粉紅胡椒荷蘭汁,都有少少黑人問號。😂個sauce唔係粉紅色,係淡黃色,幾creamy, 甜甜地。切開牛柳見到顏色咁粉嫩,真係流晒口水。食落果然好嫩口!

🧃藍花皇家伯爵荔枝紅茶 $69
一大壼花茶,斟極都有!超級抵!好易入口嘅荔枝紅茶味,飲完都覺得好解膩好舒服。
/////

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #urbancafe #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2020-09-24 71 瀏覽
貓奴必訪金黃工廈餐廳第二次黎#UrbanCafe 今次食dinner小食脆炸爆谷雞塊 有成十幾二十粒粒粒炸到金黃脆卜卜夠香口 點埋沙律醬食好夾好好味!🇳🇿露絲瑪莉羊前膝 勁多肉又嫩滑 呢個推介仲配有炸薯塊同蔬菜 薄荷醬甜甜地中和羊肉的油膩感🇮🇹極濃厚原隻蟹蓋蟹肉忌廉意大利飯除左#Risotto 仲加入雜菌甜椒等 口感豐富🤘🏻蟹蓋入面仲釀左野 有驚喜!除左黎食嘢 梗係為左貓貓而黎🐱全部都好乾淨 得意又鬼馬🥰🤤
貓奴必訪金黃工廈餐廳
第二次黎#UrbanCafe 今次食dinner
小食脆炸爆谷雞塊 有成十幾二十粒

粒粒炸到金黃脆卜卜夠香口 點埋沙律醬食好夾好好味!
🇳🇿露絲瑪莉羊前膝 勁多肉又嫩滑 呢個推介

仲配有炸薯塊同蔬菜 薄荷醬甜甜地中和羊肉的油膩感
🇮🇹極濃厚原隻蟹蓋蟹肉忌廉意大利飯

除左#Risotto 仲加入雜菌甜椒等 口感豐富🤘🏻
蟹蓋入面仲釀左野 有驚喜!
除左黎食嘢 梗係為左貓貓而黎🐱

全部都好乾淨 得意又鬼馬🥰🤤
2020-09-24
2020-09-24 3057 瀏覽
之前聽朋友介紹過旺角一間好出名嘅Cafe嚟觀塘開咗間分店,咁近我當然要去食返個lunch啦,best friend 果然冇介紹錯😻入去已經見到貓貓坐鎮,陪着客人食飯😝佢嘅姿勢很可愛呢😻至於餐牌方面,估唔到食物嘅選擇非常之多,很多款嘅菜式配搭都幾特別,喺出邊冇見過,感覺樣樣都好吸引🤩最尾同男朋友都係揀咗二人套餐,睇落係最抵,而且我哋最想食嘅嘢都cover左🥳是日餐湯+沙律~沙律好清新,入邊嘅菜都好fresh,食落好爽脆,配搭少少酸酸甜甜嘅醬汁好開胃😝是日餐湯應該係南瓜忌廉湯,超級surprise,竟然啖啖都食到滿滿的南瓜蓉!質地稠身,帶有滿滿的南瓜香味,清清甜甜好好飲☺️滋味小食拼盤~去Cafe點可以少得小食拼盤,大大份而且入邊有唔同種類嘅炸物,啱晒同朋友share,雞翼啱啱炸起,咬落去外皮仍然保持香脆,但係內裏肉質則十分嫩滑,仲有肉汁流出黎幾juicy😳最特別嘅係麥樂雞外型嘅原來係魚寶😝由雞肉換成質地比較嫩滑的魚柳,點埋千島醬估唔到味道都幾夾🥳仲有薯角,雞肉粒等等都係啱啱炸起比較香脆~西班牙燒烤醬烤大豬肋骨~男朋友最近愛上了吃pork rib,一吃就讚不絕口,因為烤焗時間啱啱好,肉質不會

是日餐湯+沙律~
是日餐湯+沙律

滋味小食拼盤~
滋味小食拼盤

西班牙燒烤醬烤大豬肋骨~
男朋友最近愛上了吃pork rib,一吃就讚不絕口,因為烤焗時間啱啱好,肉質不會太韌太硬,反而軟諗的,唔使太用力切已經好容易同肋骨分開,配搭燒烤醬一齊食酸酸甜甜的味道又幾醒胃,而且用了薯蓉做底部,吸收晒豬肋骨和燒烤醬的精華,味道比一般薯蓉更加濃郁,整體感覺又不會太膩,值得encore☺️
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉~
比較新穎嘅配搭,第一次見青蟹子,味道少許清甜,與藍青口一齊鮮味更加突出,配搭少許芥末增添了整體日式的感覺,但卻沒有攻鼻的味道,扁意粉被醬汁包圍,味道幾濃郁,食落亦很滿足~
日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉

藍花皇家伯爵荔枝紅茶~
食完大餐當然要叫返杯花茶解解膩,最喜歡他們很貼心地安排了一粒小蠟燭在花茶底部,令花茶一直保持熱辣辣,唔會因為凍咗而失去了茶的回甘味道和花香味,茶入面有不少花瓣和其他材料,味道濃郁,整體賣相亦都好有仙氣同悠閒的感覺~
藍花皇家伯爵荔枝紅茶

400次抹茶~
估唔到近期大熱的400次咖啡呢度都有,不過我哋就叫咗400次抹茶,綿密的抹茶奶泡做top,帶有少許的回甘味,混合鮮奶味道帶有少許的清甜,飲落味道幾清新~
400次抹茶
400次抹茶
  • 滋味二人小食拼盤
  • 日式青蟹籽藍青口芥茉忌廉扁意粉
2020-09-23 53 瀏覽
基本上依家食飯都會係openrice訂左位先咁我就訂左6點鐘,未到時間,我同朋友就已經到左店門,對面都好多人等候緊。店員好有禮貌咁同我哋講,6點後入先有優惠,叫我地再等一陣。6點時間到左,我地首先要着左鞋套先入去,店員會幫你度體溫,之後安排入座。我地叫左一個火腿pizza同肉醬意粉,另外會有餐湯同沙律,而我同朋友點左一杯凍嘅薄荷朱古力同一杯熱嘅薄荷朱古力。首先上左餐湯同沙律,兩樣都意外覺得味道唔錯。其後,火腿Pizza都到埋,味道都唔錯,最後黎左肉醬意粉,但肉醬意粉味道一般。媽媽Cafe就梗係有貓貓㗎啦,見到好多人都喺度抱緊貓貓,而啲貓貓都好乖。總括而言,服務幾好,環境唔錯,食物都算唔錯。
基本上依家食飯都會係openrice訂左位先

店員好有禮貌咁同我哋講,6點後入先有優惠,叫我地再等一陣。

總括而言,服務幾好,環境唔錯,食物都算唔錯。
2020-09-23 42 瀏覽
今天吃二人餐餐廳整齊清潔, 還有肥貓貓帶位餐湯餐一餐湯是南瓜湯, 南瓜湯微甜南瓜味濃厚沙律沙律菜配以胡麻將非常醒胃滋味二人小食拼盤炸薯輕微帶辣 很香口好吃即磨芝士黑松露菠菜意大利飯這個意大利飯有驚喜,黑松露味很香,芝士味濃,菠菜夾於意大利飯中間, 淡淡滿佈黑松露香。巴馬火腿拉斯水牛芝士手工薄餅巴馬火腿香 芝士味濃金沙雞翼香炸過的雞翼上面佈滿金莎, 香脆而家有鹹蛋鋒味吃了一隻想再吃多幾隻百香果梳打百香果梳打可以選擇少甜,可以按自己喜好來選擇,少甜了的梳打味道剛剛好睇吓還有粒粒蜂蜜生薑茶生薑味重 蜂蜜香甜
今天吃二人餐

餐廳整齊清潔, 還有肥貓貓帶位
餐湯
餐一餐湯是南瓜湯, 南瓜湯微甜南瓜味濃厚

沙律
沙律菜配以胡麻將非常醒胃