2020-09-29
上次同朋友去左旺角既分店,今次就試下觀塘呢間分店啦😌好彩食物同環境都係一如既往既好~餐廳仲播緊好多片添啊☺️餐廳照舊選擇多,價錢合理!叫左2人套餐,包埋沙律同南瓜湯🥳 沙律菜新鮮,南瓜湯食到南瓜絲,味道濃郁。小食拼盤😽魚寶口感無想像中咁好,入面有少少實,脆薯口感唔錯,脆到剛好。份量都大,作為餐前小食都令到我地有D飽啦即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉飯上一次去旺魚既分店都係食呢一個,太好食忍唔住再叫添~呢一間既味道都差唔多。成個飯賣相吸引,明顯見到芝士塊係上面,啖啖飯都有獨特既芝士咸香。Risotto 既口感偏硬,食到粒粒分明既口感,但同時醬汁濃厚,食落好match。醬方面有淡淡茴香,同時有好多啡菇切片, 口感及味道兼備西班牙燒烤醬豬肋骨一拎到上枱就知份量超級大啦!有兩條豬肋骨以及蕃薯茸。伴有少少蔬菜。自己好少食番薯茸,所以覺得口感幾特別,但可能都會鍾意食普通薯茸多啲haha。豬肋骨味道岩岩好,配埋燒烤醬有滿足感,但略嫌燒得乾身左,肉質偏老~奶凍出色!有濃濃牛乳味😌
餐廳仲播緊好多片添啊☺️
餐廳照舊選擇多,價錢合理!
小食拼盤😽
即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉飯
上一次去旺魚既分店都係食呢一個,太好食忍唔住再叫添~
西班牙燒烤醬豬肋骨
奶凍出色!有濃濃牛乳味😌