2016-08-27 205 瀏覽
LCX的餐廳很多,但是也很多人。到The Joomak 主要因為不用等位。今晚我們要了二人套餐,前菜,主食及飯麵類各三揀一,靈活度頗大,還有餐飲及甜品。士多啤梨奶昔。前菜是呑拿魚沙律卷。吞拿魚沙律被一塊香葉裹着包在壽司飯團裏,感覺清新,壽司上的木魚碎也增加了口感。日式燒汁炸雞。炸雞一上桌的感覺是很大份,這一碟炸雞約有八至十塊,兩個人很難吃得完!炸雞味道很不錯,炸皮很脆,而內裏的雞肉鮮嫩多汁,一點兒也不會乾巴巴的。日式燒汁也很惹味韓式牛肉炒粉絲。炒粉絲味道偏甜,牛肉的份量比較少,而粉絲略嫌炒得太油膩。甜品是牛油蛋糕。牛油蛋糕不過不失,份量也適中。

士多啤梨奶昔。
日式燒汁炸雞炸雞一上桌的感覺是很大份,這一碟炸雞約有八至十塊,兩個人很難吃得完!炸雞味道很不錯,炸皮很脆,而內裏的雞肉鮮嫩多汁,一點兒也不會乾巴巴的。日式燒汁也很惹味
甜品是牛油蛋糕。牛油蛋糕不過不失,份量也適中。
2016-08-19
2016-08-21 231 瀏覽
終於有時間約朋友來試呢間韓國餐廳,之前睇雜誌介紹,見D菜式賣相幾特別,不同於一般既炸雞韓燒。由於係閒日,唔算多人等位,等位期間又有得抓下小精靈(btw海港城果個位真係好多野捉XD),所以唔覺等好耐就有得入座。由於事先有睇過雜誌介紹,唔洗多看menu就已決定到食咩:1. 賣相好特別既野飲,有藍梅,菠蘿,士多啤梨三隻味,我揀佐菠蘿。其實只是菠蘿既特飲,無咩特別,份量亦不算特別多,唯一好處是有好大舊冰,慢慢飲都可以保持冰凍。2. 呢個噴曬煙既冰鎮冷麵,真係可以滿足港女既影相慾。但味道認真麻麻,我地選佐雜菜口味,佢有d醬for點來食,但醬汁味道普通,又唔夠多,搞到好似食緊一堆無咩味既冷麵咁!3. 熔岩芝士拼盆,有炸年糕,炸雞,炸魷魚圈及瓜。味道幾好,芝士味濃,與幾款炸物好match。另外還配有泡菜,如果食得太多芝士覺得好滯,可以食泡菜中和一下,又可以芝士與泡菜一齊食,味道香辣,更加正!(本來應有紫菜配,但佢漏佐俾,我地差唔多食完,先發現隔離檯有,再叫佢補返,最後變佐齋食紫菜=='')4. 由於驚唔夠飽,還叫了個紫菜牛肉卷,味道好普通。其實上面兩款食物都已經夠兩個女仔食,唔需要叫紫菜卷了,最後我

4. 由於驚唔夠飽,還叫了個紫菜牛肉卷,味道好普通。其實上面兩款食物都已經夠兩個女仔食,唔需要叫紫菜卷了,最後我地食唔曬。
  整體來說,呢餐飯係好睇唔好食,如果想影相呃like是可以的XD,但可一。不可再。

P.s 服務態度麻麻,連水都無,要叫先俾我地,飲品又催佐好多次先嚟!

因為walk in關係,坐唔到窗口位,睇唔到美景,咁既價錢咁既味道,唔坐靓位真係有d蝕,建議提早book定位。
2016-08-15
20 分鐘 (堂食)
2016-08-20 231 瀏覽
午餐前菜燉豬肉, 味道香濃, 肉質軟淋。這款薄餅卷飯忘記名稱, 賣相好墨西哥feel, 飽肚, 味道唔吸引, 薄餅包著飯, 切起上來又食得唔方便。4度豬肉冷麵$78: 賣相吸引, 限定2分鐘乾冰煙效消失後, 眼望迷你冷麵份量, 質疑能否食飽, 結果剛剛飽。冷麵必須配上特製醬汁才惹味, 中間辣炒豬肉越食越辣, 其他4款配菜只是點綴冷麵而巳, 基本上旁邊的人也不會食蘿蔔絲, 本身唔喜歡食也是放棄了, 配菜同樣份量極少, 只可說胃口不大試下尚可。整體環境幾好, 服務還可, 食物價錢偏貴, 質素未去到差, 感覺好集團式經營standardization, 沒太多驚喜。
午餐前菜燉豬肉, 味道香濃, 肉質軟淋。

2016-08-05
跟朋友本來想到海南少爺進餐, 但看到人龍估計要等差不多半小時, 不太適宜於上班時候多作等候, 便馬上轉到這家之前吃過的新派韓菜.看了餐牌後, 決定點炸雞拌飯+沙律, 感覺較多菜較健康, 之前嚐過味道又不錯. 同事則點墨西哥飯卷. 熱檸茶用熱飲杯上, 但是溫度是凍的, 反觀後來上的熱咖啡真是熱的. 奇怪. 但看到店員的服務態度, 未上齊食物前不敢多問. 同事點的前菜五花肉, 前後追了3個店員6,7次, 飯吃到中途才上菜, 朋友說五花肉是的溫度只是暖的, 明顯地不是剛煮出, 真不知為何上菜速度如此慢? 我點的SET來了, 賣相上不錯, 4件炸雞上有沙律菜及荷包蛋舖面, 加上前菜的沙律, 營養均衡. 雞件酥脆入味, 炸得外脆內嫩, 份量又足.沙律底下的飯是常溫的, 不會有過多蒸氣令炸雞件變淋及令沙律菜出水, 味道不錯. 連加一, 一個炸雞伴飯的價錢是$96. 以海港城的價格來說算是中間. 但服務水平明顯地不合格. 可能是之前有電視宣傳令食店不愁生意?

蛋黃醬炸雞伴飯

2016-08-10
蛋黃醬炸雞伴飯
2016-08-20 192 瀏覽
星期六一行六人到此用餐,裝修走年青人路線,冷氣過凍。點了大概五、六款菜式,必點人氣冷麺因為有得睇有得食,但味道一般及份量太少,我們先點了素菜冷麵但因份量太少再點了豬肉冷麵,豬肉十分辣。另一款一定會點的菜式是人氣炸雞,我們叫了綠茶蜜糖炸雞,可惜只有蜜糖味綠茶味十分十分淡,也夠脆。還有叫了自選薄餅,選了蝦、蔥及其他兩款材料,味道可以,沒什麼特別。又點了吞拿魚紫菜卷及磨菇沙律。紫菜卷小小一卷,沒什特別,沙律菜不是很新鮮,味道也非常普通。另再點了炆牛舌,份量少,味道還可以。總括而言,只有炸雞分量十足,其他餸菜份量較少,價錢屬中上,未如其他食評所寫的那麼好吃。因味道一般,我們沒有再點其他食物,大家也不是十分飽。另服務人員,有些十分好招呼,有些一般,有待改善。
星期六一行六人到此用餐,裝修走年青人路線,冷氣過凍。

另再點了炆牛舌,份量少,味道還可以。

另服務人員,有些十分好招呼,有些一般,有待改善。
2016-08-06
2016-08-19 268 瀏覽
呢間韓國小店景靚之餘,嘢食亦都幾出色😊晚上8點仲睇到幻彩詠香江添呀🎆紫菜撈飯份量都幾多加左紫菜碎,麻油...食起上黎好香口!而且邊食邊有得搓飯團🍙好玩!舌拿魚卷siz剛剛好,一口一件😊而且舌拿魚醬都夠入味,所以吾洗豉油亦都夠味!加埋木魚,睇落好靚綠茶蜜糖炸雞呢間都算系首創🍵雞皮脆身肉質都幾嫩滑🐥抹茶粉帶點苦甘香,加埋蜜糖食,味道都幾匀衡!吾會太苦亦太甜🙂四度冷麵就最啱夏天食啦,無論係視覺同口感😊都有涼陣陣嘅感覺🌬豚肉醃得夠入味,而且都好夠辣,配上冷麵食真系好惹味😀雖然麵質比較腍身,但加左羅白同青瓜絲食感覺好清新!冰storm馬格莉揀左無酒精嘅士多啤梨味🍓一上枱已經俾佢個靚樣吸引!士多啤梨味都幾濃,比較甜身,女仔會飲上癮喔😍而caramel banana Mary's shake就帶有淡淡嘅香蕉香,味道相信好多人都能夠接受到,口感creamy~咁有仙氣嘅甜品,梗係要襯返我咁有仙氣嘅人啦💃(#火雞姐 mode😂)遠處都已經感受到一股仙氣傳緊出黎🌬仙氣涼陣陣,呢個甜品真系好岩夏天食☺️士多啤梨Moose好幼滑🍓🍓加左真•士多啤梨同忌廉去整,味道一啲都吾假,仲好creamy添!面頭加左朱古力同玫

仙氣涼陣陣,呢個甜品真系好岩夏天食☺️士多啤梨Moose好幼滑🍓🍓加左真•士多啤梨同忌廉去整,味道一啲都吾假,仲好creamy添!面頭加左朱古力同玫瑰花瓣碎做裝飾,睇落好靚🌹食到底,因為乾冰太凍嘅關係,moose變成雪糕添呀!認真夠特別🤓旁邊仲有入口即溶嘅忌廉,好濃奶味,可以加埋落moose度食,口感更佳😀
琴日經過見到呢間餐廳好多人等位,再睇下餐牌有別於其他韓國餐廳,咁就要試一試啦~~ 雖然攞左飛要等10張枱,但等候時間都算快,大約15分鐘左右。環境方面,因為算fusion菜式,餐廳佈置比較西式,簡約而有品味。但有一點比較扣分,就係有些座位枱與枱之間係完全0距離。。4張二人枱並排供4對客就坐,環境完全嘈到要嗌出黎先聽到坐係對面嘅朋友講野,但又好清楚聽到隔離枱嘅對話。。。呢一點個人就覺得需要改善一下,最少隔番開少少少少。。。 食物方面,咁我地2個人就叫左一個紫菜X溶岩(正字:熔岩)芝士包2人套餐,再另加一個4℃素菜冷麵。 套餐有: ♥紫菜撈飯♥ ♥海帶湯或魚糕湯♥ ♥紫菜X溶岩芝士包♥ ♥ 2杯飲品♥ 提提你:套餐的確抵過單點,不過呢個套餐只限星期一至四先供應架咋~~~ ♥紫菜撈飯♥ 第一道上嘅菜係紫菜撈飯,仲會附上2隻手套俾你“撈”~~其實過程都幾好笑,幾好玩XDDD 同埋雖然呢個菜式好似好普通,但又幾好味,紫菜量很足,很新鮮不會“腍”,加上芝麻香味,比想像中好味~~ ♥海帶湯♥ 海帶湯味道無乜特別,不過係非常多海帶,亦唔係味精湯,清清地幾健康,所以也算不錯~~ 不過見到隔離幾枱都係揀魚
呢一點個人就覺得需要改善一下,最少隔番開少少少少。。。

套餐有:
♥紫菜撈飯♥
♥海帶湯或魚糕湯♥
♥紫菜X溶岩芝士包♥
♥ 2杯飲品♥
♥紫菜撈飯♥

♥海帶湯♥
海帶湯味道無乜特別,不過係非常多海帶,亦唔係味精湯,清清地幾健康,所以也算不錯~~ 不過見到隔離幾枱都係揀魚糕湯,而且會有個爐熱住,可以一試~
♥紫菜X溶岩芝士包♥
載著微暖芝士醬汁嘅麵包,加上韓式炸雞、炸韓國年糕、炸魷魚圈、炸脆玉瓜、泡菜、紫菜。睇到餐牌已經好吸引,仲要枱枱都點,所以很期待~~很可惜通常希望愈大失望愈大。。
賣相係吸引嘅,但無預期中好食。。。炸韓國年糕係非常硬,完全失去年糕煙韌嘅應有口感。。。炸魷魚圈沾芝士醬後,炸粉已經剝離,魷魚有魷魚食,炸粉有炸粉食。。而炸雞有雪味,仲有D似麥樂雞好腍嘅口感,一D都唔似正常雞肉。。呢個包雖然未至於好難食,但就真係唔係好食。。。
♥4℃素菜冷麵♥ [夏天限定]
而另外點的4℃素菜冷麵,我會叫佢仙氣冷麵~~為左keep住食物溫度,上菜時附有乾冰,很貼心!
煙霧效果很夢幻,當然都係吸睛之選。不過味道就無甚驚喜,正正常常。好玩之處就係,上菜時,冷麵、蘿蔔絲、泡菜等係分開一個個球,自己可以按自己喜歡的材料同份量整自己喜歡吃的冷麵~~
而且冷麵係夏天限定架,食到31/8架咋~~
♥冰storm馬格利♥ [夏天限定]

而飲品我地分別點了士多啤梨同菠蘿味無酒精嘅冰storm馬格利,名同賣相都幾特別,酒樽放在鐵筒內,表面鋪滿碎冰,好似冰鎮奶茶咁,保持冰凍但又不會令味道變淡。個人覺得菠蘿味好味d~~

是日晚餐連加一大約$550,人均消費$275,我覺得與其他韓國餐廳比較算合理價錢。

整體黎講,餐廳食物款式相對其他韓國餐廳新穎,不乏吸睛好玩嘅菜式,而且份量都很足

不過食物味道一般,座位編排亦不夠空間感及私隱度。如果加以改善,咁識搞gimmick嘅餐廳應該會更火熱。。雖然短時間內我再黎機會甚微,但我覺得一試無妨嘅~~
15 分鐘 (堂食)
  • 冰storm馬格利
2016-08-08 4621 瀏覽
係TST行街,已經差不多9:00,只係在海港城碰運氣搵食,見到呢到仲有位,看餐牌,是新派的韓國菜,價格合理,於是便呢間了。裝橫的西餐廳的設計,以啡灰為主調,黑白枱椅、特色吊燈,感覺型格,暖色的光線,感覺relax。menu。BLUE SKY,$62,美麗的天藍色,有少許橙味,感覺清新。4℃素菜冷麵,$68,賣相太搶眼了,乾冰營造了煙霧迷漫的效果,感覺好似仙景,材料有蕎麥麵、泡菜、芽菜、菠菜、青瓜絲、蘿蔔絲及烚蛋等。蕎麥麵,口感彈牙,配上泡菜、芽菜、菠菜、青瓜一起進食,冰涼又清新,好適合夏天食呢,但因為冇醬,味道有點淡。吞拿魚卷,$88。必試下韓國的卷物,材料是熟吞拿魚、木魚、甜蛋、青瓜及蘿蔔等,口感豐富,味道不俗。抹茶蜜糖炸雞,$128,挑戰了抹茶蜜糖的怪口味,其實冇咩特別,只是在炸雞上加了抹茶粉及蜜糖,抹茶粉少少苦,去炸雞當然唔夾,蜜糖香甜,炸雞脆口味道不俗,而且份量多呀。有特色的韓國菜。
menu。
吞拿魚卷,$88。

有特色的韓國菜。

2016-07-26 5622 瀏覽
相約了好友吃晚飯慶生, 最近韓風熱潮, 她亦選擇了吃韓國菜。看過食評後, 知道食店内可以看到海景, 於是訂枱時説出要求坐近海景位置, 但侍應生回答只能儘量安排因要當日情況, 要看一下當日的運氣如何了。我於6.30pm已到了食店并要求坐近海景位置, 但侍應生回答不能安排因為已安排給另一客人了, 所以下次想坐海景位置要早一點了。食店裝修以木色枱和牆身為主, 配上黑白色的椅子, 天花掛上金屬色的吊燈, 簡潔帶點前衛。木造的餐牌, 與店內主要色系互相配合。看了一片餐牌, 決定㸃下列菜色:燒牛肉卷, O'sulloc綠茶蜜糖炸雞, 4度豚肉冷麵, 雪. 士多啤梨, 提拉米蘇.等侯上菜的時侯, 看見隔離枱有一碟前菜但我們没有, 於是便告訴侍應生;前菜有菠菜, 泡菜, 芽菜, 吃點小辣的泡菜可增進食慾.另外要求侍應生取2杯水, 但等了很久都沒有送到, 這方面有待改善.上菜時候大約15分鐘左右, 尚算快速。燒牛肉卷牛肉卷包得有㸃鬆散, 牛肉份量略小, 由於牛肉卷本身有點鹹味, 所以不用點醬料都夠味.O'sulloc綠茶蜜糖炸雞炸雞是韓國近來非常流行的小食, 炸雞香脆不油膩, 炸粉不算太厚, 每件都鋪滿
看了一片餐牌, 決定㸃下列菜色:
前菜
上菜時候大約15分鐘左右, 尚算快速。

燒牛肉卷
燒牛肉卷
O'sulloc綠茶蜜糖炸雞
炸雞是韓國近來非常流行的小食, 炸雞香脆不油膩, 炸粉不算太厚, 每件都鋪滿了綠茶粉,炸雞加綠茶粉感覺新鲜, 混入甜甜的蜜糖很惹味。
4度豚肉冷麵
賣相非常出色, 上枱時乾冰噴出的煙, 有迷幻的感覺, 麵條夠彈牙, 混入泡菜,青瓜絲,甘荀絲,紫菜絲加㸃辣醬一起吃很美味, 但如果味道咸一些會更完美。
雪. 士多啤梨
吃飽後, 吃過甜品才算完美, 而甜品上枱的時間差不多要半小時, 但侍應生點菜之前沒有提醒客人。我點了雪. 士多啤梨, 上枱時用透明玻璃罩着, 旁邊噴出乾冰的煙, 相機要食先, Moose軟滑, 但底部的士多啤梨雪糕太硬, 不過天氣太熱吃點冰凍的甜品可消暑.
雪. 士多啤梨
提拉米蘇
我好友㸃的甜品看上去很豐富, 有香脆的餅乾香加小杯咖啡, 還有雪糕吃完非常飽肚。
提拉米蘇
對於今餐的食物質素, 環境都非常滿意,但覺得服務質素仍有待改善。

2016-06-28
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2016-07-25 652 瀏覽
第一次食,好大驚喜丫~因為冇諗過呢個價錢可以有咁既靚景~簡值物有所值~Set lunch一d都唔會太貴,所以可以有得睇又有得食,真係值得一試~附近返工的朋友記得試一下啦~~~炸雞好食,唔油,外脆內軟做到的~個蛋半生熟~不過飯就硬左少少~配左靚景真係更加值得~甜品本身好特別,柚子呢個感覺少少似乳酪,唔會好漏,但係另外的士多啤梨毫偏向mousse的感覺多d,所以如果鐘意清清地唔太漏的~可以試下乳酪~真心~食晏可以望下咁靚的海景,好似take左個break咁~︿︿p・s・有朋友覺得個海鮮炒飯一般,可以改善一下,因為個味有少少唔襯~︿︿朋友意見~
附近返工的朋友記得試一下啦~~~

2016-07-21
5 分鐘 (堂食)
  • 雪.柚子
2016-07-22 5135 瀏覽
今日朋友叫食飯,帶埋我個寶貝晉豬一齊去,餐廳位置唔難搵,尖沙咀LCX坐地鐵就到,黎到餐廳門口服務員好有禮貌,帶我地去到窗邊位置坐,晉豬開心到不得了,一直拉住我講有船睇,入夜景色真係好靚好靚,叫左幾道菜都好有水準好好味,美景+美食真係好掂。裝潢幾有型,加埋夜景好浪漫晉豬一黎到已經沈迷左係呢片大海飲品款色好多,我叫了一杯凍朱古力奶昔,晉豬話好好味,上面仲有好多忌廉,朱古力味濃,奶昔夠滑,晉豬推介吞拿魚蓉壽司,我好鍾意,賣相好靚,味道唔止吞拿魚咁簡單,裡面有魚有蛋有青瓜有配菜,上面有有好香濃既木魚碎,整個壽司口感非常豐富,配埋韓色辣椒醬,好惹味酸甜炸雞,驚喜之作,通常出面食炸雞,都會比較乾身同細塊,但呢間餐廳既炸雞,肉質鮮嫩,完全唔乾,酸甜醬汁夠哂開胃,大大舊啖啖肉,十分低食帶埋晉豬少不得一定叫甜品,今次叫左個雪糕•Tiramiso比佢,食到停唔到口,雪糕好濃tiramiso味,真係想問問係咪自家製作,雪糕好滑,份量十足,擺設又靚,餅餅都好脆,同埋雪糕一齊食,配搭一流。真心覺得好好味,值得一試!餐廳經理好好人,會走過黎同晉豬講幾句,逗得佢鬼咁開心,走既時候,晉豬仲同經理講拜拜!
裝潢幾有型,加埋夜景好浪漫
晉豬一黎到已經沈迷左係呢片大海
吞拿魚蓉壽司
甜酸炸雞
Tiramisu  雪糕
2016-07-20
5 分鐘 (堂食)
吞拿魚蓉壽司
甜酸炸雞
Tiramisu  雪糕
2016-07-16 579 瀏覽
未到晚上8點落order,竟然咁早賣哂芝士面包果set,剩下大部份都係炸雞,無咩其他款色揀了,成晚上既菜和飯都唔係熱的。服務方面就。。唉,坐低了十分中都無人提供杯水,要叫佢拎先識比,之后成晚到走都無再添加了,冷氣也超凍!
,冷氣也超凍!
2016-07-15
40 分鐘 (堂食)
2016-07-15 629 瀏覽
冰stom無酒精(士多啤梨)$58冰stom酒精(菠蘿)$68貌相十分漂亮的飲品,以一大堆碎冰滿蓋酒樽,保持冰凍口感。菠蘿味十分特岀,有酒精的飲品酒味不太濃郁。 士多啤梨味微甜,粉紅色的,好好喝哦。
冰stom無酒精(士多啤梨)$58

冰stom酒精(菠蘿)$68

貌相十分漂亮的飲品,以一大堆碎冰滿蓋酒樽,保持冰凍口感。

2016-07-13
同一個朋友兩個人去食 環境其實係okay 但係食物好貴 一個關東煮燒三塊魚腐加d洋蔥蘑菇竟然買到122蚊。泡菜煎餅非常不爽不脆 裡面的麵粉還是很厚根本吞不了。最令人氣憤係 一道菜安格斯燒牛肉 上菜geh油超多超熱 放上牛肉的瞬間 就兩滴油彈到面上 我的面部有一個位置直接脫皮 而店家員工竟然說 '油彈起好正常' 全程也都無點關心過客人 係我要求下先比冰我 態度也非常不友善 唯一值得讚許的是經理態度不錯 最後向她投訴 她態度很好覺得很抱歉。總得來說 絕對不會推薦呢間店
2016-07-13 2036 瀏覽
與友人二人逛完海港城,想吃韓食又不想行回去金巴利道,所以就在附近找一下有沒有韓國餐廳,原來LCX內有一間👏🏼👏🏼👏🏼。我本來就是一個韓迷,很愛韓食,吃得多韓食自然期望也開始高。The joomak 的餐具給人的感覺很原始,配搭住裝修,有一份溫暖的感覺。餐牌有好多選擇,炸物都不少,一來見到綠茶蜜糖炸雞就被吸引住了!先點了魚糕湯:開胃菜必選,一小鍋有火坐住,食咗半小時都不會冷掉,重點是個湯,哈哈,魚糕湯鮮味,加了胡椒和蔥,暖胃又闢鯹。魚糕的口感和韓國吃到的差不多,彈牙又爽口,吃完又想再吃。冷麵:夏天總想吃點口感冰凍的食物,所以就點了素冷麵。一來到是很有氣勢的,乾冰的冷煙緩緩飄來,很有看頭。冷麵和伴餐小菜都是很傳統的韓食,但冷吃還是第一次,冷麵口感清爽,配上清淡的素菜伴餐感覺很健康!喜歡吃肉的或是有點重口味的可以點其他冷麵。綠茶蜜糖炸雞:這是我最愛的一道菜!兩個人吃得非常開心,其實綠茶味不太濃,但感覺到去除了炸雞的油膩感。加上了香甜的蜜糖醬汁,不單沒有令外皮軟化,反而保持酥脆的口感,令人吃到停不了。而且份量足,炸雞啖啖肉,好滿好!這個要大讚,我點的是青提子梳打,朋友的是士多啤梨燒酒,我自己大

這個要大讚,我點的是青提子梳打,朋友的是士多啤梨燒酒,我自己大愛這個飲品,是把梳打及青提冰成球狀,再等待它慢慢融化,又清涼又甜,更有原粒青提在冰球內,再加上一片薄荷,清新感提升!
甜品是雲呢嗱雪糕球加mochi配窩夫餅和綠豆粉。二人食剛剛好,雲呢拿的香氣充斥著味蕾,香脆的窩夫餅加上軟綿綿的mochi是完美配搭👍🏼