琴日經過見到呢間餐廳好多人等位,再睇下餐牌有別於其他韓國餐廳,咁就要試一試啦~~ 雖然攞左飛要等10張枱,但等候時間都算快,大約15分鐘左右。環境方面,因為算fusion菜式,餐廳佈置比較西式,簡約而有品味。但有一點比較扣分,就係有些座位枱與枱之間係完全0距離。。4張二人枱並排供4對客就坐,環境完全嘈到要嗌出黎先聽到坐係對面嘅朋友講野,但又好清楚聽到隔離枱嘅對話。。。呢一點個人就覺得需要改善一下,最少隔番開少少少少。。。 食物方面,咁我地2個人就叫左一個紫菜X溶岩(正字:熔岩)芝士包2人套餐,再另加一個4℃素菜冷麵。 套餐有: ♥紫菜撈飯♥ ♥海帶湯或魚糕湯♥ ♥紫菜X溶岩芝士包♥ ♥ 2杯飲品♥ 提提你:套餐的確抵過單點,不過呢個套餐只限星期一至四先供應架咋~~~ ♥紫菜撈飯♥ 第一道上嘅菜係紫菜撈飯,仲會附上2隻手套俾你“撈”~~其實過程都幾好笑,幾好玩XDDD 同埋雖然呢個菜式好似好普通,但又幾好味,紫菜量很足,很新鮮不會“腍”,加上芝麻香味,比想像中好味~~ ♥海帶湯♥ 海帶湯味道無乜特別,不過係非常多海帶,亦唔係味精湯,清清地幾健康,所以也算不錯~~ 不過見到隔離幾枱都係揀魚
呢一點個人就覺得需要改善一下,最少隔番開少少少少。。。

套餐有:
♥紫菜撈飯♥
♥海帶湯或魚糕湯♥
♥紫菜X溶岩芝士包♥
♥ 2杯飲品♥
♥紫菜撈飯♥

♥海帶湯♥
海帶湯味道無乜特別,不過係非常多海帶,亦唔係味精湯,清清地幾健康,所以也算不錯~~ 不過見到隔離幾枱都係揀魚糕湯,而且會有個爐熱住,可以一試~
♥紫菜X溶岩芝士包♥
載著微暖芝士醬汁嘅麵包,加上韓式炸雞、炸韓國年糕、炸魷魚圈、炸脆玉瓜、泡菜、紫菜。睇到餐牌已經好吸引,仲要枱枱都點,所以很期待~~很可惜通常希望愈大失望愈大。。
賣相係吸引嘅,但無預期中好食。。。炸韓國年糕係非常硬,完全失去年糕煙韌嘅應有口感。。。炸魷魚圈沾芝士醬後,炸粉已經剝離,魷魚有魷魚食,炸粉有炸粉食。。而炸雞有雪味,仲有D似麥樂雞好腍嘅口感,一D都唔似正常雞肉。。呢個包雖然未至於好難食,但就真係唔係好食。。。
♥4℃素菜冷麵♥ [夏天限定]
而另外點的4℃素菜冷麵,我會叫佢仙氣冷麵~~為左keep住食物溫度,上菜時附有乾冰,很貼心!
煙霧效果很夢幻,當然都係吸睛之選。不過味道就無甚驚喜,正正常常。好玩之處就係,上菜時,冷麵、蘿蔔絲、泡菜等係分開一個個球,自己可以按自己喜歡的材料同份量整自己喜歡吃的冷麵~~
而且冷麵係夏天限定架,食到31/8架咋~~
♥冰storm馬格利♥ [夏天限定]

而飲品我地分別點了士多啤梨同菠蘿味無酒精嘅冰storm馬格利,名同賣相都幾特別,酒樽放在鐵筒內,表面鋪滿碎冰,好似冰鎮奶茶咁,保持冰凍但又不會令味道變淡。個人覺得菠蘿味好味d~~

是日晚餐連加一大約$550,人均消費$275,我覺得與其他韓國餐廳比較算合理價錢。

整體黎講,餐廳食物款式相對其他韓國餐廳新穎,不乏吸睛好玩嘅菜式,而且份量都很足

不過食物味道一般,座位編排亦不夠空間感及私隱度。如果加以改善,咁識搞gimmick嘅餐廳應該會更火熱。。雖然短時間內我再黎機會甚微,但我覺得一試無妨嘅~~
15 分鐘 (堂食)