2016-07-22 5135 瀏覽
今日朋友叫食飯,帶埋我個寶貝晉豬一齊去,餐廳位置唔難搵,尖沙咀LCX坐地鐵就到,黎到餐廳門口服務員好有禮貌,帶我地去到窗邊位置坐,晉豬開心到不得了,一直拉住我講有船睇,入夜景色真係好靚好靚,叫左幾道菜都好有水準好好味,美景+美食真係好掂。裝潢幾有型,加埋夜景好浪漫晉豬一黎到已經沈迷左係呢片大海飲品款色好多,我叫了一杯凍朱古力奶昔,晉豬話好好味,上面仲有好多忌廉,朱古力味濃,奶昔夠滑,晉豬推介吞拿魚蓉壽司,我好鍾意,賣相好靚,味道唔止吞拿魚咁簡單,裡面有魚有蛋有青瓜有配菜,上面有有好香濃既木魚碎,整個壽司口感非常豐富,配埋韓色辣椒醬,好惹味酸甜炸雞,驚喜之作,通常出面食炸雞,都會比較乾身同細塊,但呢間餐廳既炸雞,肉質鮮嫩,完全唔乾,酸甜醬汁夠哂開胃,大大舊啖啖肉,十分低食帶埋晉豬少不得一定叫甜品,今次叫左個雪糕•Tiramiso比佢,食到停唔到口,雪糕好濃tiramiso味,真係想問問係咪自家製作,雪糕好滑,份量十足,擺設又靚,餅餅都好脆,同埋雪糕一齊食,配搭一流。真心覺得好好味,值得一試!餐廳經理好好人,會走過黎同晉豬講幾句,逗得佢鬼咁開心,走既時候,晉豬仲同經理講拜拜!
裝潢幾有型,加埋夜景好浪漫
晉豬一黎到已經沈迷左係呢片大海
吞拿魚蓉壽司
甜酸炸雞
Tiramisu  雪糕
2016-07-20
5 分鐘 (堂食)
吞拿魚蓉壽司
甜酸炸雞