2022-08-12 57 瀏覽
今日去到位於尖沙咀這一間Sakeh跟朋友一起食日式串燒,餐廳裝修很美,情調也很好,好適合跟朋友一起聚會,食住串燒飲返兩杯。鹽燒安格斯牛柳 🐃汁燒牛肋 🐂食串燒點可以少左牛肉呢😝我地點左牛肉雙重奏🎼安格斯牛柳&汁燒牛肋!奏出兩個唔同嘅樂章🎶 安格斯牛柳入口牛味就唔少得🐃而且充滿𡁻勁而冇渣🥰至於汁燒牛柳走另一極端🤣牛柳俾燒汁搽滿全身🐂濃厚嘅醬汁襯托出牛柳嘅油脂味🤤肉質軟滑鬆軟而且Juicy🌊串燒點少得我最愛牛舌,好大塊又爽脆,而且好多汁。喉岩岩好,少焦香又唔會太熟,保留牛味。🤤🤤雞翼外皮燒至金黃香脆,雞肉仍然嫩滑,肉汁豐富,雞味香濃。🐔🐔雞肝外脆內嫩,一點也沒有過老!🤭🤭大蔥雞串嘅大蔥經過醬燒,不單不會有辛辣,而且甜甜的超好吃!雞肉嫩嫩的當然也好吃,但大蔥令我更驚喜!🤩🤩油甘魚鮫外皮香脆內軟滑佐酒一流。🤣最後,跟朋友一邊飲,一邊吃,這樣便過了一個愉快的晚上。如果大家都喜歡飲返兩杯,一邊食一邊傾計,都可以去這間日式餐廳試吓。😆😆

鹽燒安格斯牛柳 🐃汁燒牛肋 🐂

雞肝外脆內嫩,一點也沒有過老!🤭🤭

油甘魚鮫外皮香脆內軟滑佐酒一流。🤣

2022-08-12 52 瀏覽
約朋友食飯談心,今次去尖沙咀寶軒酒店的居酒屋。行上去天文臺圍有條好斜的樓梯,作為飯前運動就啱啱好~由正門已經可以睇得出這餐廳十分型格,偏暗的燈光🌌,神秘的氣氛🎃,是一間很摩登的居酒屋。【汁燒牛肋】這個醬汁燒真不錯,表面塗上濃濃的醬汁,燒完仲非常Juicy,肉質軟淋。值得推介。😽😽【燒安格斯牛柳】味道唔錯,牛味濃郁,口感香軟嫩腍。😻😻【厚切牛脷】🐮真係厚切嘅,而且每串有三舊,唔會偷工減料,食落去有少少脆面,唔會燒得過火。🔥除左肉,我地仲叫左唔少蔬菜:日本大葱、翠玉瓜、日本銀杏、秋葵、青椒仔。每樣都燒的好出色,仲有唔少汁水,啱好中和肉類嘅油膩!

【汁燒牛肋】

【燒安格斯牛柳】
味道唔錯,牛味濃郁,口感香軟嫩腍。😻😻

【厚切牛脷】🐮

2022-08-12 46 瀏覽
朋友今晚帶我食好野,黎到呢間隱世串燒sakeh 店🥰餐廳裝修好精緻,暗暗地好岩哂飲番兩杯傾下計👍🏻豬肋肉|好有驚喜既豬肉串燒🤩豬肋肉肥瘦相間,好juicy仲幾爽口添😋荔枝豬肉卷|通常都係配蘆筍,第一次配搭荔枝食又幾新奇😛豬肉片燒得好香口,雖然有肥肉連住,但同荔枝一齊食完全唔覺得油膩,仲想食多幾串🤣蔥燒豬腩肉|腩肉爽口配搭大蔥味濃,好滋味👍🏻蘆筍豬肉卷 🥒|用左蔬菜同肉味中和 🌲三文魚燒飯團|外層既飯燒到手卜卜脆好似食緊飯焦😂三文魚份量都唔小,飽肚之選👍🏻串燒全部都好出色😋一定要再黎!
朋友今晚帶我食好野,黎到呢間隱世串燒sakeh 店🥰

餐廳裝修好精緻,暗暗地好岩哂飲番兩杯傾下計👍🏻

蔥燒豬腩肉|腩肉爽口配搭大蔥味濃,好滋味👍🏻

蘆筍豬肉卷 🥒|用左蔬菜同肉味中和 🌲

串燒全部都好出色😋一定要再黎!
約fd食飯傾計去邊度好?比我發現左呢間高級串燒店~店鋪位置好隱世,需要行一層樓梯,一樓嘅裝修比人感覺好日本feel!餐廳入面環境舒適,坐得舒服。.🌼安藝虎土佐錦 $338無過濾純米吟醸,飄逸著蜜瓜,香蕉般的雙香,平衡度出色。醇雅酒體中有淡雅辛口感。味道出奇柔和,適合初嚐清酒人士。.🌼胡麻菠菜蟹肉沙律 $68好好味的沙律,有蟹子蟹肉,豆卜,仲有唔少菠菜係下面。搭配胡麻醬好開胃~.🌼海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $128下酒菜必點~滿滿的蟹膏蟹子放在梳打餅上面,口感豐富至極。食完再飲一啖酒,絕配!.🌼自家制免治雞肉軟骨 $48/串每串雞軟骨都搭配一個生雞蛋。呢個食法可以提升雞肉的鮮味。自家制雞軟骨好大串好飽滿,每一啖都係滿足感!.🌼南非鮑魚 $88又一下酒菜。燒得啱啱好,爽口彈牙好滋味。.🌼西京燒銀鱈魚 $168重頭戲!魚肉鮮嫩至極,食過一次之後一直記住個口感。.🌼日本安康魚肝 $98有海底鵝肝之美稱,口感順滑。.🌼厚切牛俐 $78🌼多春魚 $38🌼冬菇 $28🌼茄子 $28
約fd食飯傾計去邊度好?
比我發現左呢間高級串燒店~

餐廳入面環境舒適,坐得舒服。

🌼安藝虎土佐錦 $338
無過濾純米吟醸,飄逸著蜜瓜,香蕉般的雙香,平衡度出色。
醇雅酒體中有淡雅辛口感。味道出奇柔和,適合初嚐清酒人士。

🌼胡麻菠菜蟹肉沙律 $68
好好味的沙律,有蟹子蟹肉,豆卜,仲有唔少菠菜係下面。
搭配胡麻醬好開胃~

🌼海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $128
下酒菜必點~

滿滿的蟹膏蟹子放在梳打餅上面,口感豐富至極。

食完再飲一啖酒,絕配!
🌼自家制免治雞肉軟骨 $48/串
每串雞軟骨都搭配一個生雞蛋。
呢個食法可以提升雞肉的鮮味。
自家制雞軟骨好大串好飽滿,每一啖都係滿足感!

🌼南非鮑魚 $88
又一下酒菜。
燒得啱啱好,爽口彈牙好滋味。

🌼西京燒銀鱈魚 $168
重頭戲!
魚肉鮮嫩至極,食過一次之後一直記住個口感。

🌼日本安康魚肝 $98
有海底鵝肝之美稱,口感順滑。

🌼厚切牛俐 $78

🌼多春魚 $38
🌼冬菇 $28
🌼茄子 $28
2022-08-11 29 瀏覽
餐廳門口已別有一番風味,未入到來,已被他們的裝潢吸引了!由樓梯拾級而上,入到去又另有一番天地。店內位置不少,且台與台之間都有一定的距離,不會人逼人哦!檸檬水母作為前菜呢個真係非常出色,酸得嚟又帶少少甜,醒胃100分。😚😚雞頸肉🐤🐤不是好多地方有得食,這裡有就一定要叫黎試下,表面燒到金黃色,非常香脆,肉質帶點有咬口,又Juicy。鵪鶉蛋🥚嘅蛋白相對脆彈,蛋黄亦特別甘香,以香甜日式醬汁調味。雞腳筋🦵食落好多軟骨同腳筋,質感超彈牙煙韌,韌性十足,加上鹽燒好香口,好味!雞軟肉粒粒有肉有軟骨,香脆惹味。👍茄子🍆火喉燒得剛好!好JUICY!一咬爆汁!💦晚上靜靜的和友人相聚,位置坐得十分舒適,店員很好的頻頻加水,同時間收拾碗碟的速度也很快,快得有時一下剎你個措手不及 (笑)。會再encore的一間餐廳哦!

雞軟肉粒粒有肉有軟骨,香脆惹味。👍

茄子🍆火喉燒得剛好!好JUICY!一咬爆汁!💦

2022-08-11 36 瀏覽
今晚約咗成班同事放咗工之後一齊happy hour,為咗方便大家,梗係揀返喺公司附近而且又好食嘅Sakeh。呢間餐廳嘅嘢食種類多,服務態度又好。而且裝修好靚,俾人一種好舒服嘅感覺,啱晒我哋啲打工仔放工去嗰度放鬆吓👍🏻我哋第一樣點嘅就係松葉蟹甲羅燒。佢呢到嘅甲羅燒係超級好食,而且用料充足。佢有非常濃郁嘅蟹肉同蟹膏味,超級鮮甜。係每一次嚟到都必點嘅菜式之一👍🏻蔥豬腩串。豬腩肉肥膏同瘦肉嘅比例啱啱好,連埋清甜嘅大蔥一齊食。啱啱中和返個味道。👍🏻蘆筍豬肉卷。薄薄嘅豬肉片包住蘆筍一齊燒。豬肉嘅香味滲晒入蘆筍入面。味道非常鮮甜入味😋。荔枝豬肉卷。豬肉包住香甜嘅荔枝。鹹鹹地但又帶一點甜味。荔枝嘅甜味更突出豬肉嘅鮮味。口感同味道都非常特別。👍🏻豬腸。滷水豬腸就食得多,但燒豬腸都係第一次食🤤豬腸味非常濃郁。外邊燒到脆脆地,入面非常多汁。呢個真係冇得彈👍🏻值得不停encore。超正!

2022-08-11 32 瀏覽
之前同朋友嚟食過呢間餐廳嘅串燒,覺得超好味,而且價錢又平😋。最緊要係個環境好舒服,好啱情侶嚟拍拖食飯😍。所以今次忍唔住捉埋老公一齊過嚟食🤣。可能我太鍾意食雞嘅關係,所以我覺得佢嘅雞類串燒整得特別好食🤣所以嚟到真係唔使諗,要即刻黎個全雞宴🤣雞皮餃子$48。雞皮燒到好脆,而且有好香嘅雞油味,但完全唔會覺得油膩。食落口啲汁係多到會流出嚟。非常好食😋雞軟骨$32。雞軟骨非常爽口,而且又香濃嘅雞味。好快就食完一支,要再叫🤣雞腎$32。 燒到啱啱好,非常爽口,而且唔會過硬,而且廚師醃到入味。雞腎連埋有少少炭燒味一齊放入口。非常香口惹味。呢個係我老公嘅大愛食物之一🤣雞心$32。呢個非常好食,味道非常惹味。雞心肉質偏淋,比較容易入口。

2022-08-10 37 瀏覽
香港餐廳真係幾隔涉都有,今日去咗天文臺道倔頭路寶軒酒店的一樓,幫襯一間日本串燒店,店內裝修幾摩登唔係算傳統日式,個牆上面有幅好似最後的晚餐的話,但係用了浮世繪畫風去表達,另外有啲藍色嘅霓虹燈,感覺年青。檸檬🍋水母 : 水母口感好爽脆, 調味酸酸甜甜好開胃, 岩晒食串燒之前食~七味魚翅 : 小食,點蛋黃醬一流!✌🏻✌🏻鮟鱇魚肝 : 口感滑嫩細滑、入口即化,配搭日本清酒,簡直至高享受。牛肉飯 : 和牛真係鎮店之寶🥰鮮紅色既和牛,肉眼就睇到帶住美麗油花嘅和牛🙈🙈而面層灑上黑椒作為點綴,味道帶點焦香,肉汁配埋佢個特製醬汁🫢真係冇得輸呀🥹食下串燒傾下計,又飲下清酒🍶,不知不覺間就食完,成餐飲係好愉快既過程下就完結左。一間會令人想不斷再光顧既居酒屋,員工服務態度友善,細心。店家既大方,食物既高水準以及環境既優美。各方面我都認為係非常優秀。

七味魚翅 : 小食,點蛋黃醬一流!✌🏻✌🏻

🐟Monkfish liver $98🦀蟹膏豆腐 $58🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀魚肝共3粒入口溶化☺️配上酸酸味味帶微辣既汁同蔥,係開胃既前菜👍🏻蟹膏豆腐有3款唔同既蟹魚籽(蟹籽、綠色蟹籽、魚子)同埋鮮甜既蟹肉,而豆腐口感都好嫩滑但唔會好散~🐔 自家製免治雞肉軟骨 $48🐷 荔枝豬肉卷 $32🐐 紐西蘭羊架 $78🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀用甜甜地既燒汁燒外皮,本身頭大以後好似平時既雞軟骨串,原來用左雞肉同軟骨整成既肉串😛再配埋日本生雞蛋🥚真係好配👍🏻荔枝豬肉卷比較新穎既食法,甜甜帶油脂味~紐西蘭羊架外皮燒到脆脆,啲肉就好軟,可以再羶啲🤪🐟西京燒銀鱈魚 168🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 頭大大推西京燒銀鱈魚🤤勁重魚既油脂亦唔膩,都係用燒汁去整,甜甜地同好大舊魚肉🤤🥩鹽燒安格斯牛柳 $68🥩燒汁牛肋 $68🦪生蠔🍠 日本蕃薯 $35🥒翠玉瓜 $28🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀牛柳真係好食🤤燒到好香,燒到岩岩好,入面仲有粉紅色🤣肉質好腍,味道帶有黑椒味👍🏻牛肋重燒汁味又超重油脂~真係幸運,因為撞正星期日至四送生蠔🦪面頭既啫喱甜甜地,生蠔有海水味亦帶甜味~蕃薯🍠好甜好腍,好有炭燒味~翠玉瓜雖然厚但燒到好腍~🐮厚切牛脷芯

🐟Monkfish liver $98
🦀蟹膏豆腐 $58

🐔 自家製免治雞肉軟骨 $48
🐷 荔枝豬肉卷 $32
🐐 紐西蘭羊架 $78
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
荔枝豬肉卷比較新穎既食法,甜甜帶油脂味~
紐西蘭羊架外皮燒到脆脆,啲肉就好軟,可以再羶啲🤪

🐟西京燒銀鱈魚 168
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

🥩鹽燒安格斯牛柳 $68
🥩燒汁牛肋 $68
🦪生蠔
🍠 日本蕃薯 $35
🥒翠玉瓜 $28
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
牛肋重燒汁味又超重油脂~
蕃薯🍠好甜好腍,好有炭燒味~
翠玉瓜雖然厚但燒到好腍~

🐮厚切牛脷芯 $78
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
頭大超超超愛牛脷😍好重油脂,但唔油膩,溶化口中,唔洗點任何汁都有鹹鹹地既味,口感好彈又唔韌,大大大推🤤

🍶君之井 $388
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
有得揀自己喜好既酒杯🤪味道比想像中更易入口,清清地帶有陣陣甜味,新手可以一嘗君之井👍🏻
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
☀️整體而言,無論門面定店內環境都好有日式格調,上菜速度都快,唔洗要客人等待,而且服務質素都好好,食物又高汁,好適合朋友聚會🤪

2022-08-09 42 瀏覽
酒鬼如我勁推這間食brunch!!!! 佢嘅sake係free flow, 只係限定周末先有嘅清酒午餐放題,weekend真係要來chill 下🥳🥳🤩前菜🤩酢漬水母比較少食水母,本身怕佢會有腥味,點知出奇地鮮味,同埋爽口。🤩鮟鱇魚肝同樣地都十分新鮮,仲有回甘嘅味道。去埋少少明太子,真係一流。🤩日本生蠔原隻生蠔都只係加$38。佢嘅新鮮程度簡直係爆燈。🤩瑩光魷魚芝士意想不到嘅原來螢光魷魚加埋芝士係幾好食,芝士嘅味道可以帶出魷魚嘅鮮味。🤩燒物🤩露筍豬肉卷豬肉卷唔會太油膩,去買好想真係好清新。🤩荔枝豬肉卷同樣地,配埋荔枝都真係好清新,仲有淡淡的荔枝味。🤩蒽豬腩肉燒到豬腩肉嘅又瞓到出晒嚟,向,仲會有少少脆口。🤩雞腎雞腎就非常之爽口,點買肥仔嘅醬汁真係好食。🤩自家制免治雞肉軟骨雞軟骨分布在免治雞肉內,每咬一口都有雞軟骨,口感特別🫢🤩蔥鷄日本葱同雞肉的配合味道剛好🤩厚切牛脷 牛脷厚肉,爽口😋🤩汁燒牛肋燒汁點綴了牛肋肉,令牛味更出😀🤩鵪鶉蛋蛋味香,細細粒😉🤩白鱔魚質爽口,沒有腥味😙🤩紐西蘭羊架羊味重, 肉質軟腍,不錯☺️🤩清雞湯熱稻庭烏冬採用稻庭烏冬,口感當然煙韌,清雞湯清甜。🤩燒飯團有一點燒焦的飯團,

🤩前菜

🤩酢漬水母
比較少食水母,本身怕佢會有腥味,點知出奇地鮮味,同埋爽口。
🤩鮟鱇魚肝
🤩日本生蠔
原隻生蠔都只係加$38。佢嘅新鮮程度簡直係爆燈。
🤩瑩光魷魚芝士

🤩燒物

🤩露筍豬肉卷
豬肉卷唔會太油膩,去買好想真係好清新。
🤩荔枝豬肉卷
同樣地,配埋荔枝都真係好清新,仲有淡淡的荔枝味。
🤩蒽豬腩肉
燒到豬腩肉嘅又瞓到出晒嚟,向,仲會有少少脆口。
🤩雞腎
雞腎就非常之爽口,點買肥仔嘅醬汁真係好食。
🤩自家制免治雞肉軟骨
雞軟骨分布在免治雞肉內,每咬一口都有雞軟骨,口感特別🫢

🤩蔥鷄
日本葱同雞肉的配合味道剛好
🤩厚切牛脷

牛脷厚肉,爽口😋
🤩汁燒牛肋
燒汁點綴了牛肋肉,令牛味更出😀
🤩鵪鶉蛋
蛋味香,細細粒😉
🤩白鱔

魚質爽口,沒有腥味😙
🤩紐西蘭羊架
羊味重, 肉質軟腍,不錯☺️

🤩清雞湯熱稻庭

烏冬採用稻庭烏冬,口感當然煙韌,清雞湯清甜。

🤩燒飯團
有一點燒焦的飯團,會較脆口

🤩日東卷蛋

跟外面吃到的卷蛋差不多,甜品作結

🤩紅豆白玉
白玉煙韌,配合紅豆蓉,不算太甜

本身freeflow清酒已經抵,傳銷質素都好好,值得來😉
2022-08-09 35 瀏覽
尖沙咀高級餐廳林立,今日去搵左其中一間餐廳試下,估唔到其高級既程度顛覆我既想像今日黎到呢間「Sakeh」,未上到餐廳淨係門口都覺得勁靚勁高級,燈光環境氛圍都營造得非常好,好有feel呢到主打串燒、燒物同清酒,係慢慢食野酒飲同朋友聚會聊天既好地方叫左既清酒會用冰鎮住,咁就唔怕唔凍唔好似,勁細心而且唔洗怕唔知揀咩酒飲,menu上面勁詳細介紹左每一隻酒,方便大家揀合適自己口味既sake九宮格,顧名思義有九道菜,作為前菜食一流!當中有刺身、海膽、牛舌等等,全部都勁高質,又好睇又好食,好抵甲羅燒,一啲都唔腥,當中仲有啲蟹肉,有口感之餘仲好香自家製免治雞肉軟骨,配上蛋黃醬油,幾有特色,味道亦完全唔會失禮荔枝豬肉卷,係好多高級居酒屋都會見到,但呢到真係整得好高質,入面荔枝好甜好甜,完全無比外面層豬肉影響到,無乜豬油索到入去,依然保持到爽口,豬肉都不失自身豬香,係一流既美食燒白鱔,好爽口彈牙,燒完都唔會好乾,好食!太多款式串燒不能盡錄,味道同口感俱全,配上冰凍sake,邊吹水邊慢慢嘆,咁先係享受人生!

叫左既清酒會用冰鎮住,咁就唔怕唔凍唔好似,勁細心

九宮格,顧名思義有九道菜,作為前菜食一流!

甲羅燒,一啲都唔腥,當中仲有啲蟹肉,有口感之餘仲好香

燒白鱔,好爽口彈牙,燒完都唔會好乾,好食!

放假同老公諾士佛臺happy hour完,之後嚟到咁日式型格居酒屋,入到去已經餐廳好心思佈置,值得加分! 入到去見到上見到牆身大幅日本嘅畫, 好有日本返鄉下既感覺! 去居酒屋點少得飲Sake, 老公點咗支Sake,好易入口,佢地提供 Sake 酒杯 8宮格任你揀 , 有五顏六色旋轉既玻璃酒杯! 超有儀式感!首先前菜,我地點咗酢漬水母第一次食水母,對我嚟講好新奇, 竟然係好爽,配醃料食落去少酸酸地, 夠曬開胃! 田螺份量剛好,驚喜地好爽口,又新鮮!啲田螺又好入味,送酒簡直一流!主菜我地點咗海膽松葉蟹蓋甲羅燒,呢個仲有即埸專人幫你燒埋,真係太好服務,呢個甲羅燒入面放滿住啲蟹膏 , 仲有兩片海膽 , 兩樣加埋一齊燒, 燒緊嘅時候已經聞到好香蟹肉同海膽味,只需要幾分鐘就食得, 將熱辣辣海膽松葉蟹放係梳打餅上面, 第一啖食落好鮮味! 一啲都唔係腥, 兩樣加埋一齊食真係好夾! 好食到我仲想 encore😂銀雪魚賣相好吸引, 燒得剛剛好, 食落外脆內軟, 而且肉質特別滑, 再配埋特別日式嘅醬汁 愈食愈想食,呢個絕對係必叫!雞軟骨佐酒良品,師傅整到啱啱好,唔會太乾,入面雞軟骨都有水分柚子啫喱生蠔老

首先前菜,我地點咗酢漬水母
啲田螺又好入味,送酒簡直一流!

銀雪魚

雞軟骨
佐酒良品,師傅整到啱啱好,唔會太乾,入面雞軟骨都有水分

柚子啫喱生蠔
老公至愛,手掌咁大嘅日本生蠔,唔會太鹹,好清甜,加埋柚子啫喱將生蠔嘅鮮味帶出嚟,食完兩隻仲想追加

日本蕃薯
嚟到嘅時候問到好香嘅牛油味,食落軟綿綿咁呀

日本年糕
爆漿芝士年糕,外面脆脆的,一口咬落去,入面嘅芝士四方八面湧出嚟,好creamy

茶漬飯
原本仲以為係飯團,原來係湯飯,喜出望外, 清清哋嘅茶漬飯,飽肚之餘,又可以將先前食物嘅油份從口中帶走, 完美嘅配搭

• 海膽松葉蟹蓋甲羅燒
  • 西京燒銀鱈魚
2022-08-09 31 瀏覽
今日去左尖沙咀開發一條新路線,今日第一次行依條大鈄路上去,點知原來有間咁有FEEL咁型格現代既居酒屋🤤即刻試試佢先🤭一黎到就見到佢個前菜幾特別就叫黎試下蟹膏豆腐,亦都叫左一支Sake 純米味比較重好易入口🤤另外叫左好多串燒類型既食物,有蔥豬腩肉😋,雞心,雞軟骨😋,雞皮紫蘇蝦卷,自家製免治雞肉軟骨,雞翼😋,鹽燒安格斯牛柳😋,紐西蘭羊架😋,雞皮餃子😋,白鱔😋,燒物方面全部都好有水準唔會有燒過頭/燒得唔夠既情況,又唔會一次黎晒食物,食完一碟差唔多又會上第2碟非常好野食唔會凍晒唔好食,又可以一路飲sake一路傾計一路食好chill,真係有日本居酒屋感覺但係又冇日本咁壓迫咁咁嘈,因為樓底好高👍,另外仲有叫左三文魚燒飯糰,封門柳飯,個牛好正入口就溶d fd但又夠口感🤤整體都好滿意,服務亦都好好,回頭率好高😍SAKEH地址 : 尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓

SAKEH
地址 : 尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓
2022-08-08 123 瀏覽
酒。串焼き。爛咀也不想缺席的清酒放題so looking foreword 😍😍😍由山林道走上天文臺道好神秘,有沒有人也知道這條捷徑?The food quality did surprise me!串燒好好食,最愛雞皮,竟然唔係一串串係一大塊!脆卜卜又夠重口味!實在太正正子👍🏻另外蘆筍豬肉卷同汁燒牛肋亦係我最鍾意~豬肉一啲都唔乾,夠肉味又有肉汁汁燒牛肋好香,簡直可以撈飯。套餐只得一款免費清酒喜歡辛口人士就覺得甜左少少但都非常唔錯👍🏻真正飲飽食醉,暈啦~@sakeh_yakitori
酒。串焼き。

爛咀也不想缺席的清酒放題
so looking foreword 😍😍😍

由山林道走上天文臺道好神秘,
有沒有人也知道這條捷徑?

串燒好好食,最愛雞皮,竟然唔係一串串
係一大塊!脆卜卜又夠重口味!
實在太正正子👍🏻

另外蘆筍豬肉卷同汁燒牛肋亦係我最鍾意~
豬肉一啲都唔乾,夠肉味又有肉汁
汁燒牛肋好香,簡直可以撈飯。

套餐只得一款免費清酒
喜歡辛口人士就覺得甜左少少
但都非常唔錯👍🏻
真正飲飽食醉,暈啦~

@sakeh_yakitori
2022-08-08 32 瀏覽
今晚同同事去食升職飯。我哋當然要揀一間價錢又好,味道好嘅餐廳。係網上面搵左一輪之後,我哋最後book左係尖沙咀寶軒酒店嘅Sakeh❤️我哋去到一坐低,就即刻叫咗支清酒黎慶祝一下先🤣。清酒嘅味道好香醇。而且非常容易入口。你唔飲酒嘅我都覺得好正😋先識佢個雞皮餃子。餃子皮係用雞皮整嘅。雞皮燒到好脆,餃子餡非常鮮味多汁。兩樣嘢一齊食,完全係外脆內軟嘅質感😋好正燒白鱔,外皮同邊位燒到燶燶地。完全鎖住咗白鱔嘅肉汁。食落口爽口彈牙,而且非常多汁。呢個真係好好食😋燒鮑魚,鮑魚好大隻😍而且肉質好腍,一啲都唔韌。有淡淡嘅海水味。味道非常鮮甜,完全覺得食一隻唔夠喉🤣松葉蟹甲羅燒,成個蟹蓋都係蟹肉同蟹膏。非常吸引😍蟹肉蟹膏嘅鮮味完完全全充斥住我成個口。非常好食。而且材料真係非常充足。有啖啖肉嘅感覺😋超正👍🏻